Teraz jest 2 mar 2025, 10:57

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 107 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 18 paź 2005, 17:32 

ok wyjaśnie :)
Wszystkie serwery prywatne Lineage postawione z instalki dostępnej na http://www.lineage2.com ( poszukajcie w Downloads - Lineage 2 C3 Test Server), są serwerami TESTOWYMI. Te serwery mają zachęcić graczy po przetestowaniu gry (i jeśli gra ta im się spodoba), do przeniesienia się na serwer officjalny (za który trzeba oczywiście płacić) dlatego też, na większości lepszych prywatnych(prywatnych ! nie pirackich (takie też są, nie wiadomo dlaczego:P) serwerów Lineage 2, przed rejestracją podpisujemy (tak tak dużo tekstu, i pod tym "I Agree") umowe mówiącą, że po przetestowaniu gry, stwierdzeniu czy w gre warto grać, przeniesiemy się na official.

Tak, więc grając na prywatnych/testowych serwerach Lineage 2 my nie kradniemy, wprost przeciwnie, gramy w takiego bezterminowego traila(oczywiście producenci są świadomi tego, że wiekszość z testujących, będzie testowała całą większość, ale o metodach zachęty na serwer officjalny później :)).

Wielu z was zapewne zapyta, w takim razie dlaczego jacyś debile grają w tą gre na płatnych serwerach officialnych skoro można za darmo. Otóż sprawa nie wygląda tak słodko. Serwery prywatne owszem posiadają wszystkie pliki potrzebne do postawienia serwera, ale bez jakiejkolwiek konfiguracji (bez mobów, bez prawidlowego geo daty (budowa terenu - brak geo daty - niewidoczne ściany), brak npc, itp). Minusem serwerów prywatnych jest także ich niestabilność, na officjalnych słowo lag, czy DC praktycznie nie występuje. Serwery prywatne są także bardzo często ograniczone sprzętem, na którym stoją, tak więc maxem na serwerach prywatnych jest 1500 osób (mówie tu o serwerach na których można grać nie tylko o 3 w nocy:P), a na officialach do 2500-3000 (serwerów oficialnych jest 9).Mało tego, serwery oficjalne mają ogromne wsparcie ze strony adminów gry, co chwile pojawiają się nowe patche, questy, eventy, no i oczywiście na officialach najszybciej pojawiają się bigpatche (Chronicle 1, 2, 3, no i niedługo 4)

Postawienie serwera z tej instalki testowej jest bardzo trudne, i wymaga wielu godzin pracy adminów, którzy praktycznie muszą stworzyć świat gry od zera, ale widać jest to wykonywalne i na dzień dzisiejszy posiadamy wiele wspaniałych prywatnych serwerów.

Ja testuje już Lineage od paru miesięcy, nadal nie moge się zdecydować czy przejść na official :P sam gram na http://l2.noobwars.gr serwer miodzio full C3, rates x3/x2, no i Polacy są tam drugą/trzecią siłą :)

Ok wszystko jasne:D no to wracamy do dyskusji:)

Pozdrawiam
Jelcyn lvl 54 Gladiator :)

P.S. Informacja, że niektóre serwery posiadaja elementy z c4 to bullshit...te "elementy" to rzeczy wyciągnięte z c1, z pozmienianymi nazwami (sprzęt S grade (dostępny od 71 lvla - prawie max osiągalny)....dziwnym by było, żeby prywatne serwery posiadały c4 szybcej niż producent:)

Tytuł:
PostNapisane: 18 paź 2005, 17:44 

PIĘKNIE :D

Tytuł:
PostNapisane: 18 paź 2005, 18:03 

ładnie Jelcyn!O to mi chodziło :) Tylko nie wiedziałem jak to napisać :P

PS. też głównie gram Gladiatorem :D nawet dwoma.Jednym już nie bo zmieniłem server.Stary Glad miał 72,obecny ma 61 :) tyle że ja gram na L2extreme :d rate 35x :D 60lvl-tydzień max
Gram jeszcze Temple Knight 52,SilverRanger 47 i Bladedancer`em 59 który jest masakryczny :)

Tytuł:
PostNapisane: 18 paź 2005, 18:12 

extreme ssie....czy serwer z rates x35 (lagggi/bugi) czy serwer x7(kiepskie rates lagi/bugi) jak chcesz to poszukaj rosyjskiego serwera startnetu (czy jakoś tak) (popularnie nazywany ruskim :P) tam masz lagi jaak cholera, no ale rates x 1000 :)

jak już mowiłem gram na noobwars...tam rates są x2, czyli prawie official (najwyższy lvl 71)

BTW ktoś kiedyś napisał, że l2 jest nudny, ok questy może są nispecjalnie atrakcyjne, ale czy uczestniczyłeś kiedyś w siege :)? 100 chłopa po jednej stronie, uzbrojonych oprócz świetnego sprzętu, w machiny oblężnicze, kontra 100 chłopów za murami swojego zamku (dla nie rozumiejących bitwy klanów, o władze nad miastami), albo byłeś kiedyś na wyprawie na jakiegokolwiek z bossów :D? Dla takich wydarzen gram w tą gre :)

P.S. różnica pomiędzy chronicle 1 a chronicle 3 jest zasadnicza, jeśli nie specjalnie podobało Ci się C1, spróbuj C3 :)

P.P.S. Mace Windu jeśli kiedyś zarejestrujesz się na noobwars, pm (nick w grze Jelcyn), w końcu trzeba sobie pomagać:D

Tytuł:
PostNapisane: 18 paź 2005, 18:29 

chyba przeniosę się na noobwarsa :wink: w sumie to prawda że Extreme troche zbugowany :-( kilka razy wpadłem w teksture i nie mogłem wyjść.. dobrze że miałem teleporta wtedy ;d

Tytuł:
PostNapisane: 18 paź 2005, 19:11 

Ech wspomnienia.... pamiętam swojego bishopa 56 lvl na l2 escape... ile czasu ja go biłem..i warsmitha 45....ach

kończąc ochy i achy |
|
\ /
pytanko: potrzebna nowa instalka na noobwarsa? jakby sie organizowały ze 3 osoby to sie dolacze bo ekspienie alone ssie

drugie pytanko: Czy l2 walker dozwolony na noobwarsach

trzecie pytanko - czy stare konta dzialaja bo chyba tam mialem ze 20 lvl z tego co pamietam xD

wiec PM me ;]

PS: Z tego miejsca pozdrawiam PPona, bez którego nie ściągnął bym instalki ;]

Tytuł:
PostNapisane: 18 paź 2005, 20:16 

na noobwars potrzebna jest czysta instalka C3 ( z oficjalnej stronki) plus patch z http://l2.noobwars.gr/ albo cały klient (z nałożonym już patchem) z ww. stronki

żadne 3-rd party programy nie są dozwolone na NW (poza Teamspeakiem), czyli żadnych botów nie :) (nie mówie tu o update gry (inna mapa, czy coś w tym stylu)

stare konta działają

p.s. zalecam nie zakładanie nowych kont przez najbliższy tyg...zbliża się roolback do 1 sierpnia (troszke bugów znaleźli, a niektórzy gracze je wykorzystali :) )

Tytuł:
PostNapisane: 18 paź 2005, 20:17 

Zasadnicze pytanie - były jakieś charwipe'y na Noobwarsie? Bo kiedyś (z pół roku temu co nakmniej) grało mi się tam całkiem przyjemnie. Jeśli jeszcze zalega tam mój łucznik około 38 lvlu to może nawet bym tam zajrzał (na rejcie x2 biorąc pod uwagę, że był to mój pierwszy kontakt z L2... "ej, ten łuk kosztował aż 14 tysięcy! nie zgub go!"... to nawet sporo tam grałem, zanim zacząłem robić questy na drugą klasę). Łezka się w oku kręci jak przypomnę sobie te akcje - zbieranie materiałów na forest bowa, zastanawianie się, co to są shoty... "kupię po jednym z każdego rodzaju, może się kiedyś przyda"... Piękne czasy. A po odkryciu tych wszystkich bajeranckich stronek z opisami skilli i sprzętu, etc. gra straciła cały urok zyskując swoją jedyną mocną stronę - CSki. Ale dosyć moich wspomnień - był char wipe?

EDIT - chyba Jelcyn odpowiedział, w czsie, kiedy to pisałem :D Dzięx

Tytuł:
PostNapisane: 18 paź 2005, 20:21 

Jelcyn, jak zdecydujesz się na oficjala to daj znać bo jakoś samemu mi się nie chce :?

Myślałem o serverze Bartz lub Erica.

Tytuł:
PostNapisane: 18 paź 2005, 20:24 

nie było char wipe...admini (i chwała im za to) jak coś, nic nie usuwają (kumpel z klanu ze spokojem się ostatnio zalogował na swoje konto po paru miesiącach nieobecności)

no chyba, że coś przeskorbiesz :D (używanie botów) to masz "delete all acounts XAXAXAXA"

serwer jest grecki, po Grecku X = hi, a więc xaxaxa = hiahiahiahai = hehehe, trzeba się do tego przyzwyczaić:P

banios kanios na me buff plz:D? no i oxi re :D

update:
Barz za stary...za dużo high lvls....jak już to Teon, albo Devine

Tytuł:
PostNapisane: 18 paź 2005, 20:33 

Kiedyś grałem w L2, miałem 59 lvl Gladiatora (z bronią top B grade +3 8) ). Może sobie spróbje zagrać na tym NooBWarS :roll:

UPDATE:
Jeszcze jedno: jak jest ze stabilnością serwera :?:

Tytuł:
PostNapisane: 18 paź 2005, 20:40 

narazie (po wykryciu bugów) nie ma co grać aż do RB..

jeśli chodzi o stabilność lekki lag(nie przeszkadzający mocno w grze) dało się zauważyć w godzinach szczytu(20-23) w weekendy, w ciągu tygodnia ping +/- 69 (przy 1k graczy)

gorzej jest w pobliżu zamków podczas siege, ale i tak da się grać podczas(gorzej bo Ram nie daje rady, no i 200 chłopa w jednym miejscu, cały czas gadając w różnych językach robi swoje:P)

Tytuł:
PostNapisane: 18 paź 2005, 20:44 

I kiedy ma być wipe? Bo jeśli takowy będzie to gram, nie ma bata

Tytuł:
PostNapisane: 18 paź 2005, 20:51 

a kto coś mówił o wipe? Rollback będzie do 1 sierpnia (cofnięcie wszystkiego do 1 sierpnia)

Tytuł:
PostNapisane: 18 paź 2005, 20:56 

Ej koledzy zapraszam na:
http://www.lineage2.safri.pl
możecie nam pomóc trochę :P szukamy kilku redaktorów :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 107 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2