Teraz jest 3 gru 2024, 01:40

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 27 sty 2006, 18:19 

phill napisał(a):
taa na tamte czasy grafa-kosmos 8)

tak jak mowisz :) teraz jak na to patrze to az lezka sie kreci

Tytuł:
PostNapisane: 27 sty 2006, 18:43 

No to ja już lecimy klasykami to Hired Guns http://users.student.lth.se/f98ani/amiga/hiredguns który przez wielu jest uważane za gre z "the Best Game Music in the World... Ever" jak to zostało napisane na w/w stronie. Zresztą posłuchajcie sami http://users.student.lth.se/f98ani/amiga/hiredguns/files/hgmusic.zip (szczególnie utwór HiredGunsTitle) oraz plugin do winampa http://www.theess.com/med/in_med.exe Gdyby dzisiaj taką muzyke do gier robili to zajmowała by jakieś 10x więcej miejsca i wymagała z x10 wydajniejszego sprzętu (A500 miała 7Mhz).

Tytuł:
PostNapisane: 27 sty 2006, 20:00 
Moderator forum

A pamietacie moze taka gre. Football amerykanski osadzony w przyszlosci. Mozna bylo dla goscia glowe oderwac i nia strzelic bramke...zagrywalem sie kiedys w to z bratem, ale teraz nazwy sobie nie przypomne.

Tytuł:
PostNapisane: 27 sty 2006, 20:08 

Same hity az sie łezka w oku krecia ale i tak nic nie pobije Gunshipa najlepszy sumulator w jaki grałem :P

Tytuł:
PostNapisane: 27 sty 2006, 20:44 

Wojtas napisał(a):
A pamietacie moze taka gre. Football amerykanski osadzony w przyszlosci. Mozna bylo dla goscia glowe oderwac i nia strzelic bramke...zagrywalem sie kiedys w to z bratem, ale teraz nazwy sobie nie przypomne.

speedball chyba:) (tam sie robilo trepanacje czaszki zawodnikowi?:D)

z AMIGI to jeszcze...
-north & south
-mortal kombat 2:P
-settlers
-moonstone
-lotusy
-golden axe

i jeszcze pare gier, ktorych tytulow nie pamietam:)

Tytuł:
PostNapisane: 27 sty 2006, 20:44 
Moderator forum

Wojtas napisał(a):

SpeedBall2?

Obrazek

Bo w to grałem godzinami, ale urywania głowy nie pamiętam.

Edit: Hehe - Raklez był szybszy o ułamek sekundy :)

Tytuł:
PostNapisane: 27 sty 2006, 21:02 

ja piernicze moonstone to był hit,z kumplami w można było grać na dwa joye..świetna zręcznościówka fantasy i bardzo dobra grafika,hehe nawet gra w kości była:)

http://www.abandonia.com/games/pl/153/MoonstoneAHardDaysKnight.htm

Tytuł:
PostNapisane: 27 sty 2006, 23:19 

no tak, panowie, nie ma to jak powspominac stare, dobre czasy. nawet gry nie te co kiedys! :wink: btw ostatnio gralem w canon foodera na komorce i wygladal niewiele gorzej od oryginalu! :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 28 sty 2006, 12:34 

Hehe, jakby co, to macie tu linka:
http://www.the-underdogs.org/
Można posciągać trochę (żeby nie powiedzieć dużo) starych blaszakowych gierek. Stronka często aktualizowana i IMO najlepsza w tej kwestii.

Tytuł:
PostNapisane: 28 sty 2006, 12:58 

Czekam z niecierpliwością na godnego następce kultowego X-Com'a :) Ale chyba się nie doczekam bo kolejne produkcje również trzymały ogólnie panującą w klasykach zasade "im nowsze tym gorsze" :(
http://www.stavela.cz/osobni/PARAN/XCOM/stXCom.Htm
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 28 sty 2006, 19:30 
Moderator forum

Problem w tym że jak dają nową grafe 3D to na siłe próbują wcisnąć real-time i inne "trendy" pierdoły. Efekt taki że niedługo w fajne turówki będzie można pograć jedynie na PSP ;)

Tytuł:
PostNapisane: 28 sty 2006, 21:06 

Racja. Do tego dochodzi mało szczegółowa grafika, bajkowa lub szara kolorystyka ewentualnie plastikowy świat rengeringu. Nadzieje na godnego następce X-Com I i II zaczołem tracić mniej więcej 9 lat temu po wydaniu X-Com III a po ukazaniu się UFO:Aftermatch to już całkiem ją straciłem.

Tytuł:
PostNapisane: 28 sty 2006, 22:10 

Hynol napisał(a):
A co to za nowości? Ja od Knight Lore zaczynałem :). A kultową muzyczką był motyw przewodni z Commando oraz demo AxelF puszczane na dwóch Commodorach 64 w celu uzyskania efektu stereo :).

Hynol, Knight Lore - ta gra mnie zjadla. Mialem wtedy z 10 lat, i pozyczonego od wujasa Spectruma. Tyle w to gralem, ze mysle, ze po 20 latach bez problemu skompletowalbym polowe wymaganych przez czarodzieja butow, diamentow czy innych smieci z marszu :). Moze nie narysowalbym mapy z pamieci.. ale po co, ciagle mam pierwszy numer miesiecznika "Komputer" z mapa na srodku..
... a Dun Darach? a Arnhem? a z ery PC - GS2000, System Shock, Betrayal at Krondor, i pare innych perel sprzed epoki CD.

Tytuł:
PostNapisane: 28 sty 2006, 23:16 
Moderator forum

przsoi napisał(a):
Hynol, Knight Lore - ta gra mnie zjadla. Mialem wtedy z 10 lat, i pozyczonego od wujasa Spectruma. Tyle w to gralem, ze mysle, ze po 20 latach bez problemu skompletowalbym polowe wymaganych przez czarodzieja butow, diamentow czy innych smieci z marszu :). Moze nie narysowalbym mapy z pamieci.. ale po co, ciagle mam pierwszy numer miesiecznika "Komputer" z mapa na srodku..
... a Dun Darach? a Arnhem? a z ery PC - GS2000, System Shock, Betrayal at Krondor, i pare innych perel sprzed epoki CD.

hihihi - a myślałem że nikt nie będzie pamiętał. Dun Darach z kolei ja posiadam mape z Bajtka (nr.3 - kolorowy o ile pamiętam) ;). Wiele było wspaniałych gier które nie wiadomo jakim sposobem mieściły się w marnych 40 kB pamięci (!!!). Imho rekordzistą była gra Elite która zasługuje na miano najbardziej upakowanego kodu w historii. Liczba planet, statków, miast, robacze dziury itd... Masakra.

Tytuł:
PostNapisane: 29 sty 2006, 00:15 
Oldboy Battlefield.pl

Kurde... najlepsze gry w jakie grałem..
UFO I i II, Settlers oraz Cannon Fodder...
Miło powspominać :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2