Teraz jest 3 gru 2024, 01:38

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 21 lut 2006, 14:21 

Keicam, no to niezwykle trudno ci bylo chyba zostac bunny hopperem ;D

Moj brat (juz nie gra w gry raczej), jak sobie cos odpali u mnie na chwile, to na strzalkach tez gra;]

Chyba w doomach i innych starych grach na strzalkach sie gralo wiec mu zostalo hehe.

Tytuł:
PostNapisane: 21 lut 2006, 20:29 

WuWu84 napisał(a):
Ad. 1 Napisz dla czego chcesz zmienić myszkę (co Ci nie odpowiada w tym A4Techu), to może uda nam się cos doradzić.

Ad. 3 Oprócz wciskania F! podczas startu komputera bez klawiatury, możesz wcześniej ustawić w BIOSie opcje Halt On na All, but keyboard (w BIOSach Awarda znajdziesz ją w Standard CMOS Features).

O dzięki, o to mi chodziło z tą klawiaturą.
Mysz zmieniam, ponieważ jest bezprzewodowa i niezbyt dobrze chodzi, a takze bede duo grał w BF'a.

90s - moze bede gral klanowo, jeszcze o tym myślę i chcę sobie kupić najlepszą mysz do gier, ale nie wiem co wybrac m518 czy G5

Tytuł:
PostNapisane: 22 lut 2006, 03:39 
Redaktor Battlefield.pl

90s napisał(a):
YGHJ srodek klawiatury,najwiecej klawiszy pod jakie mozesz miec dostep nie odrywajac palca od przyciskow ruchu
do BFa zbedne,masz tylko 5 broni z czego dwoch prawie w cale nie uzywasz.wiec nie ma sensu zmieniac standardowego ustawienia.chyba ze nawyk z innych gier

Dokładnie tak. Gram na EDSF ponieważ mam dostęp do większej liczby klawiszy niż na WSAD, przy jednoczesnym zachowaniu dostępu do dużych i wygodnych TAB,SHIFT,CTRL… Po drugie ręka właściwie sama mi się tak układa przez bezwzrokowe pisanie na klawiaturze (palec wskazujący lewej ręki na F). W FH warto mieć szybki dostęp do właściwie dwóch broni – noża i broni głównej (karabin,pm…) za to dodatkowe przyciski przydają się np. do obsługi TSa – przynajmniej dwa przyciski: do mówienia i mówienia także po za grupą, oraz zmiany widoków (w FH dozwolone są widoki zewnętrzne, a ich sprawne zmienianie zwiększa szanse przeżycia w czołgu z wolno obracającą się więżą, lub jej brakiem). Poza tym staram się by przyciski wspólne dla wielu gier (skok, kucanie…) były zawsze pod tymi samymi klawiszami.
KonewA napisał(a):
Ale i tak najlepsze ustawienia mial bonifacy z 6 lat temu jak jeszcze gralismy w CS'a. Nie pamietam dokladnie ale jedno wiem, ze jak wciskalo sie mouse1 to sie biegalo :)

Znam sporo ludzi którzy tak grali w od czasów Quake. ;)
Garet napisał(a):
Usmiejecie sie, ale ja nadal gram na invert mouse ;) Cale zycie ludzie grajac na moich ustawieniach wkurzali sie, ze jest wlaczony "ten pieprzony invert" ^-^ Inaczej nie potrafie grac ;) Zostalo mi po Quake 2.

W windowsie także masz invert? Trudno mi to sobie wyobrazić, przy włączonym ruchy wydają mi się nienaturalne, choć gdy zdarza mi się przypadkiem łatać, wygodniej mi latać na invercie. :)

Ostatnio edytowano 22 lut 2006, 04:35 przez WuWu84, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 22 lut 2006, 03:48 
Redaktor Battlefield.pl

Olo Super Kolo napisał(a):
Mysz zmieniam, ponieważ jest bezprzewodowa i niezbyt dobrze chodzi, a takze bede duo grał w BF'a.

Moja rada to wybierz się do sklepu (najlepiej było by dłuższe zapoznanie nie z u jakiegoś znajomego, ale dobre i to) i wypróbuj która myszka lepiej leży Ci w dłoni (kształt, materiały w dotyku) i wierz mi na tej myszce będziesz miał najlepsze wyniki. Sam gram na biurowym MS IntelliMouse Explorer 4.0 – lepszy do gier byłby MX318, ale myszka Microsoftu lepiej mi leżała w dłoni i jest po prostu przecudna w dotyku (nie wspominając o tym że ręka się nie poci).

Tytuł:
PostNapisane: 22 lut 2006, 08:23 

KonewA napisał(a):
Ale i tak najlepsze ustawienia mial bonifacy z 6 lat temu jak jeszcze gralismy w CS'a. Nie pamietam dokladnie ale jedno wiem, ze jak wciskalo sie mouse1 to sie biegalo :)

Takie ustawienia maja gracze prO.
klawisze myszki ruch i skok
strzal spacja,alternatywny alt

powoduje to ze jak strzelasz to ci sie lapa nie rusza
co jest normalne przy ruchu palca na przycisk myszy.
skill jest dokladniejszy.poza tym masz dwa palce wolne jak jest potrzeba robienia unikow.i zmiany broni jednoczesnie

chcialem przejsc na ten system ale starego psa nowych sztuczek nie nauczysz

Garet szacuneczek za in mouse.
znalem paru masta kilerow z q1 co grali na takim ustawieniu.
widac ze masz glebokie korzenie w shoterach

proponuje poczytac biblie gracza UT
http://esports.pl/?id=post&post_id=1879109211

bardzoo duzo ciekawych informacji ktore przydaja sie rowniez w BFie jak i w kazdym shoterku on-line.

Olo Super Kolo jak chcesz grac klanowo to obie sa zle.
mycha musi miec conajmniej 5 przyciskow dodatkowo,rolka tez mile widziana do tego conajmniej 800dpi i pad pod optyka.
choc na bfie nie sa az tak one potrzebne by pograc na wysokim poziomie.
to jednak jak sie decydujesz na konkrety to nie mozesz jednego wykluczac drugim.

proponuje ta mych co pisalem z rodziny MX
albo MX1000 lub pokrewne
i nie sluchaj tych co mowia ze sprzet nie jest istotny.
tania mycha sie gubi przy szybkich zwrotach
slaby komp zaczyna tracic klatki gdy jest goraco
a to wszystko wplywa na to ze twoje szane na wygrana maleja

umiejetnosci,dobry sprzet.masa czasu i najwazniejsze zajawka :!: :D
a mozna cuda w gierkach robic

Tytuł:
PostNapisane: 22 lut 2006, 10:29 

gram na kursorach ("strzalkach" w waszej terminologii mlodziezowej), od czasu amstrada i tak juz zostanie :) ... i nie narzekam. skok na ppm, fire na lpm, bieg od czasu DooM na shifcie. mysz mx 510 (polecam), ale przy okazji zmienie na g5. niektorzy twierdza ze latanie heli na tych ustawieniach jest niewykonalne, ale ja sie dostosowalem ;).

zajawka? czesto uzywacie slow ktorych znaczenia nie rozumiecie?

Tytuł:
PostNapisane: 22 lut 2006, 10:44 

przsoi napisał(a):

zajawka? czesto uzywacie slow ktorych znaczenia nie rozumiecie?

no to nam je wytlumacz,bo to slowo mlodziezowe a Ty masz juz wiecej wiosen niz mlodzieniec :D wiec o slangu to raczej z ksiazek tylko wiesz.

to by tlumaczylo ze nie jarzysz kwestii

Tytuł:
PostNapisane: 22 lut 2006, 10:57 

wow slang, podoba mi sie, zwlaszcza ze tyle kaszubow sie porobilo nic tylko slychac jo, jo, jo!
btw przy twoich 25 o ile sie nie myle, trzeba miec albo duzo dobrej woli zeby zaliczac sie do mlodziezy, albo zatrzymac sie w pojmowaniu swiata (delikatnie mowiac) :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 22 lut 2006, 11:12 

przsoi napisał(a):
wow slang, podoba mi sie, zwlaszcza ze tyle kaszubow sie porobilo nic tylko slychac jo, jo, jo!
btw przy twoich 25 o ile sie nie myle, trzeba miec albo duzo dobrej woli zeby zaliczac sie do mlodziezy, albo zatrzymac sie w pojmowaniu swiata (delikatnie mowiac) :wink:

Heheh nie,poprostu przebywam duzo z mlodzieza wiec jestem nabierzaco w gadkach :) .
nie tetrycznieje na stare lata.i praca,dom,komp to nie moj caly swiat.(bez aluzji w twoja strone tym stwierdzeniem)

i jak cos pisze to rozumie slowa ktorych uzywam i moze mam 25 ale czuje sie jak nastolatek
i to jest JO! MEN zycie :D

Tytuł:
PostNapisane: 22 lut 2006, 12:51 
Redaktor Battlefield.pl

90s napisał(a):
i nie sluchaj tych co mowia ze sprzet nie jest istotny.
tania mycha sie gubi przy szybkich zwrotach

Obecnie nie ma to tak wielkiego znaczenia. Różnice między układami IntelliMouse, MX, czy Karma choć są (np. najwyższa częstotliwość odświeżania obrazu w InteliMouse), nie mają już tak wielkiego znaczenia – wszystkie te układy pracują bezbłędnie, bez przeskoków i akceleracji wstecznej. A chyba tylko o myszkach tej klasy tu rozmawiamy. Modne teraz są układy w których diodę LED podświetlającą powierzchnie przed układem, zastąpiono laserem. Choć pierwsze modele sprawiały nieco kłopotów, obecnie i je także można śmiało polecić. Dla tego teraz warto zwrócić większą uwagę na inne aspekty jak komfort użytkowania (troszkę ręka na niej poleży, więc kształt, zastosowane materiały, rozstawienie przycisków i możliwie jak najmniejsza twardość ich kliku), oraz dodatkowe funkcje jak chociażby zmiana czułości w czasie gry (interesujące choć pewnie trudno mi było by się przyzwyczaić). Jak widzisz jest tyle możliwych wariantów ustawienia sterowania, że ilość przycisków na myszce to już kwestia indywidualnych upodobań. Sam nie polecam konkretnego modelu, proponuje samemu dojść do tego co będzie Ci i twojemu stylowi gry odpowiadać najbardziej. Co do „bibli” warto je oczywiście przejrzeć, jednak to że ktoś tak gra, wcale nie oznacza że Tobie też będzie się dobrze grało. Zresztą liczba tego typu publikacji sam świadczy o tym że nie ma rozwiązań idealnych dla wszystkich.
Aby dobrze grac musisz dużo grać, grać, myśleć i uczyć się, myszka za xxx kasy zwiększy twoje szanse, ale nie wygra za Ciebie - ma poprostu Ci nie przeszkadzać w grze. Chociaż zawsze będziesz mógł nią popisać się w Awatarze. :lol:
Po 20 to już nie młodzież? :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 22 lut 2006, 13:42 

WuWu84 Masz racje to sa ustawienia indywidualne kto na jakich parametrach gra.
kazdy ma swoje nawyki tak jak ustawienia klawiszy poruszania sie.
nie nalezy brac dosadnie tego co tam pisze,tylko wyciagac wnioski co moze sie komu przydac z tego materialu.
tu polecam zwrocenie uwagi na ustawienia czulosci myszi i technik gry oraz strzelania.
do tego timing i tryby graficzne doslownie kazdy rozdzial cos wnosi.
warto przeczytac ta biblie i wszystko probowac przelozyc na swiat BFa.

co do myszki tez sie zgodze.
ale jednak nie zapominajmy ze myszka nie ma byc ladna tylko funkcionalna i poreczna "..bank nie ma byc fajny tylko pieniadze zarabiac.. :D "
wiec duzo przyciskow i dpi oraz by w rece dobrze lezala.

ps.wiek nie jest wyznacznikiem twojego stanu emocjonalnego,
niektorzy nigdy nie dorastaja :D :)

Tytuł:
PostNapisane: 22 lut 2006, 14:47 

Przepraszam za dubla ale wlasnie przeczytalem w gazecie o nowej myszce A4Tech X-718f z wyborem dpi od 600 do 2000 za pomoca przycisku
http://www.frazpc.pl/komentarze/news/15 ... ech_X718_F

cena 80zl

Tytuł:
PostNapisane: 22 lut 2006, 14:57 
Moderator forum

WuWu84 napisał(a):
W windowsie także masz invert? Trudno mi to sobie wyobrazić, przy włączonym ruchy wydają mi się nienaturalne, choć gdy zdarza mi się przypadkiem łatać, wygodniej mi latać na invercie. :)

Niet. W wingrozie mam normalnie. Tylko w grze mam invert. Zawsze tak mialem.

Tytuł:
PostNapisane: 22 lut 2006, 17:58 

Byłem w sklepie, sprawdziłem, MX'y dobrze leżą w dłoni ale troszeczke gorzej jest z razerem. Właściwie, nie wiem co wybrać - Mx518, G5 czy MX1000 (sory, ale chce dokonać dobrego zakupu).

P.S. Jaka mam kupić podkladkę ?? Szmacianą, aluminiową czy plastikową ??? Bo myslałem o jakiejs podkladce Steelpada.

Tytuł:
PostNapisane: 22 lut 2006, 18:14 

ja mam szmate steelpada i mx510... spoko zestaw :wink:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2