Teraz jest 30 lis 2024, 22:55

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 89 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 27 maja 2007, 21:34 

hmm coz naruszanie swietosci jak dla kogo... i tu wchodzi pojecie tolerancji... no bo jakie zachowania mozna tolerowac u innych i jaka jest granica? Tak samo w tym wypadku dla jednych bedzie to obraza swietosci a dla innych zwykla gierka z fikcyjnymi postaciami... no jeszcze dochodzi kwestia podobnych gierek z motywami innych religii, wyznan, narodowosci... ja osobiscie osoba religijna nie jestem oweszem ochrzczony ale gdybym mial miec wybor to bym z tego zabiegu zrezygnowal, jakos zadna z znanych religi do mnie nie przemawia wiec staram sie byc obiektywny... w sumie takie tematy jak obraza uczyc religijnych itp sa beczka bez dna. Dla jednych obraza moze byc sam fakt istnienia innego wyznania ktore ma poglady sprzeczne z jego... granica jest tak cienka ze jej nie ma choc akurat ta gre mozna uznac za przekroczenie pewnych standardow, jednak martwi mnie to iz wszyscy [cenzura] /est maja kiedy obraza sie inne wyznania...

Ostatnio edytowano 27 maja 2007, 21:41 przez Wyspa, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 27 maja 2007, 21:36 

Szkoda, że na tym forum tolerancja religijna jest bardzo naciąganym pojęciem. <napinka>

:arrow: :wink: :arrow:

Tytuł:
PostNapisane: 27 maja 2007, 21:38 

Gryniu napisał(a):
Szkoda, że na tym forum tolerancja religijna jest bardzo naciąganym pojęciem. <napinka>

W którą stronę :D?
Pan maniu jest przekolesiem, jego tekstów na temat religii nie trzeba komentować, wystarczy przeczytać... ;). Tylko pytanie, skąd tyle nienawiści i agresji? Kompleksy leczymy?

Tytuł:
PostNapisane: 27 maja 2007, 21:43 

A jak bym sie nazywał jezus albo maria ( imiona jak kazdo inne - sa tysiace takich ludzi ) czy inny belzebub to puszczając swoje fragmowie na bf.pl tez dostane w łeb ? bo obrazam kogos tam i bede zabijał bota o niku "fikcyjne dzieciatko" ?
Moge sie czuc ewentualnie obrazony tym ze nie dajecie mi tego obejrzec w cywilizowany sposób zasłaniajac sie religią... która jak każdy wie... jest kwestią wiary. A czy ktoś wierzy w żabe, kamień czy chodnik - do wyboru... nic mi do tego.
To ze "wy" macie problem, nie znaczy ze ja tez musze go miec.
Sa tez oczywiście granice smaku.. :stupid:

Tytuł:
PostNapisane: 27 maja 2007, 21:55 

No, jasne, a jakbym się nazwał Adolf Hilter, to też nic złego. W zasadzie to był dobry człowiek. A co mi do tego, że innym się nie podoba? :roll:

Ludzie, wyzulujcie... Jak nie podoba Wam się kraj, gdzie szanuje się wiarę, to jest pełno innych. Zamiast narzekać, wyjedźcie i nie żyjcie w reżimia katolików. :?

Tytuł:
PostNapisane: 27 maja 2007, 21:56 
Moderator forum

Po krótkiej dyskusji wśród modów przywracamy link do gierki z ostrzeżeniem, które można odczytać w pierwszym poście.

Post użytkownika Maniu został skasowany jako zbyt napastliwy. Określenia typu młody moher czy abdullah nie są tu mile widziane. Ogólnie - nie chcemy tu wojen światopoglądowych. Są od tego inne fora.

Temat będzie na pewno śledzony przeze mnie i wszelkie zbyt agresywne posty będą kasowane bez ostrzeżenia. Zatem przemyślcie co piszecie.

Gryniu napisał(a):
Postaci biblijne ? Kto dokładnie ?
Swoją drogą EST troszeczkę rozmyłeś bo jak Uncle dał link do filmiku swojej produkcji jakoś go cenzura nie dotyczyła :)

Podsumowując - Które religie można tutaj obrażać a które nie ?

Niestety - być może przeoczyłem jakiegoś posta lub temat, jestem jedynie zwykłym modem i nie wszystko dojrzę. A możesz rzucić linkiem ?

EDIT: Obejrzałem. Powiem tak - jeśli ktoś zaraportuje ten temat jako obrażający jego uczucia religijne, dopiszę podobne ostrzeżenie ja w tym temacie. 8)

Podpis nieczytelny...

Ostatnio edytowano 27 maja 2007, 22:55 przez EST_PL, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 27 maja 2007, 21:59 

Kamillos napisał(a):
Gryniu napisał(a):

W którą stronę :D?
Pan maniu jest przekolesiem, jego tekstów na temat religii nie trzeba komentować, wystarczy przeczytać... ;). Tylko pytanie, skąd tyle nienawiści i agresji? Kompleksy leczymy?

Choćby z religii arabskich. Robienie filmów prześmiewczych z udziałem Arabów i puszczaniu w tle muzyki w, której motywem przewodnim jest słowo "Allah" jest dozwolone ale już naprzykład film w którym biega zakonnica/ksiądz whatever i w tle leciałby jakiś psalm jest uważane za bluźnierstwo etc.

Nie mówię, że ta gra jest mądra czy coś bo faktycznie ma pewne braki :roll: tylko jak już coś jest naświetlane regulaminem to może by tak sprawiedliwie i po równo ?

EDIT:

Gdy pisałem tego posta powyższego nie było. Z mojej strony end of topic.

EDIT 2:

EST_PL napisał(a):
Niestety - być może przeoczyłem jakiegoś posta lub temat, jestem jedynie zwykłym modem i nie wszystko dojrzę. A możesz rzucić linkiem ?

@EST http://forum.battlefield.pl/viewtopic.p ... 13&start=0

na pm też dałem.

Tytuł:
PostNapisane: 29 maja 2007, 20:57 

Ech em , wole sie nie wypowiadać ^^

Tytuł:
PostNapisane: 17 cze 2007, 16:41 

lekko odswieze topic

Skandal: Pół roku więzienia za wklejenie zdjęcia w internecie?

http://www.pardon.pl/artykul/1816/skand ... internecie

takie rzeczy tylko w polsce :shock:

Cytuj:
Cała moja wina polegała na tym, że znalazłem gdzieś na necie fotkę i uznalem ją za zabawną, po czym wgrałem ją na Wrzutę pod tytulem Św. Józef. Zostalem skazany za obrazę uczuć religijnych - nie było rozprawy, nie miałem adwokata, wyciągnęli mnie z domu o 8 rano i zawieźli na komendę gdzie miałem do wyboru 2 rodzaje kary - albo 2000 grzywny albo PÓŁ ROKU WIĘZIENIA W ZAWIESZENIU!!!! plus 500 zł grzywny. Skargę wniosła jakaś kobieta z wiochy Firlus z gminy Papowo Biskupie (juz samo to połączenie nazw jest obrzydliwie śmieszne).

trzeba wyjechac z tego iranu w srodku europy jak najszybciej juz pomijam kontekst ekonomiczno-spoleczny ale swiatopogladowo-mentalny,bo za pare lat za takie cos bedzie kara smierci!!! jak w wspomnianym Iranie albo innej Arabi Iraku itd....

Cytuj:
Przez takie idiotyzmy śmieją się potem z nas na świecie.

racja w europie jestesmy posmiewiskiem vide ostatnia akcja z telezboczusiami :D tylko w zasciankowej polsce jest paragraf ,,za obraze uczuc religijnych,,

Cytuj:
Grzywna za parodię spowiedzi w sieci

Parodiowanie spowiedzi i komunii św. oraz zamieszczenie na stronie internetowej "do pobrania" znaku hostii z napisem "IHS, Ciało Chrystusa" obraża uczucia religijne - uznał sąd w Białej Podlaskiej

http://www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wyd ... _a_10.html

a kto chce przeprowadzic e-spowiedzi to zapraszam goraco pod ta strone
http://www.ojciec-dyrektor.de/index15.html (czesto sie tam spowiadam ale jak mi wolno internet chodzi to dlugo trwa transferowanie grzechow do boga ale warto dostac rozgrzeszenie :D )

Creative-baned,Roocat-baned

Tytuł:
PostNapisane: 17 cze 2007, 17:28 

co zatem proponujesz?

Tytuł:
PostNapisane: 17 cze 2007, 18:51 

1) na początek wyeliminować tego pana którego masz w podpisie i 20 innych ludzi z którymi prowadzi tą inkwizycję,
2) chrzest w wieku 18 lat dobrowolnie,
3) pół roku w gimnazjum przedmiot "wprowadzenie do religi" który umożliwi dzieciom w wieku rozumnym wybrać / nie wybrać religi która im odpowiada - z każdej większej religi świata przeprowadzić po 2 zajęcia poglądowe,
4) zajęcia zwane religią od lat 18 dla chętnych,
5) kościoły zamknięte w niedzielę i święta bo to czas dla rodziny przecież,
6) zdjąć wszystkie rekwizyty religine ze wszystkich miejsc publicznych - sal szkolnych, kościołów i synagog etc (wewnątrz owszem niech sobie będą, ale z dachów pozdejmować), biur, miejsc pracy itd
6) kilka innych upgrade'ów też mi chodzi po głowie, ale to są najważniejsze

Tytuł:
PostNapisane: 17 cze 2007, 19:38 

A jak powyższe punkty mają się do sytuacji w innych częściach Europy (Anglia, Włochy, Niemcy, Hiszpania)? Pytam poważnie, bo nie wiem. Czy tam jest chrzest od 18 lat i kościoły zamknięte w niedzielę?

Tytuł:
PostNapisane: 17 cze 2007, 19:49 

kary15 napisał(a):
co zatem proponujesz?

zamach stanu i zmiana konstytucji oraz prawa :P Ale wam się do tej zachodniej Europy śpieszy, może od razu załóżmy że Boga nie ma a cały Kościół to jedna wielka korporacja i mistyfikacja :P

Ostatnio edytowano 17 cze 2007, 19:52 przez $towarzysz$, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 17 cze 2007, 19:50 

fth napisał(a):
1) na początek wyeliminować tego pana którego masz w podpisie i 20 innych ludzi z którymi prowadzi tą inkwizycję,
2) chrzest w wieku 18 lat dobrowolnie,
3) pół roku w gimnazjum przedmiot "wprowadzenie do religi" który umożliwi dzieciom w wieku rozumnym wybrać / nie wybrać religi która im odpowiada - z każdej większej religi świata przeprowadzić po 2 zajęcia poglądowe,
4) zajęcia zwane religią od lat 18 dla chętnych,
5) kościoły zamknięte w niedzielę i święta bo to czas dla rodziny przecież,
6) zdjąć wszystkie rekwizyty religine ze wszystkich miejsc publicznych - sal szkolnych, kościołów i synagog etc (wewnątrz owszem niech sobie będą, ale z dachów pozdejmować), biur, miejsc pracy itd
6) kilka innych upgrade'ów też mi chodzi po głowie, ale to są najważniejsze

Zastanawiales sie czy nie chcesz moze kandydatowac do rzadu? Moj glos juz masz :D

Tytuł:
PostNapisane: 17 cze 2007, 19:53 

kurcze pamiętam że temat o uczuciach religijnych już gdzieś jest, może by go tak odkopać :wink:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 89 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2