-==PAW==-Frytek napisał(a):
$towarzysz$ napisał(a):
kasa kasa kasa kasa...
podobno zawód lekarza ma na celu ratowanie ludzkiego życia które jest bezcenne, ale co tam
kasa kasa kasa kasa...
co z tego że trzeba ludzi w ciężkim stanie, z narażeniem życia przenieść do innego szpitala bo lekarze i pielęgniarki domagają się więcej kasy kasy kasy i mają w dupie pacjentów, rząd też ma to głęboko w kaczym tyłku
OMG, kocham takie opinie ^^.
Nawet nie chce mi sie podawać kontrargumentów na takie bzdury, po prostu żal klawiatury...
EOT.
po prostu sądzę że w zawodzie lekarza o wiele ważniejszą rolę gra ratowanie ludzkiego życia niż zarabianie pieniędzy, to coś więcej niż zwykła praca, owszem należy im się solidne wynagrodzenie i gdy go nie otrzymują mają prawo sprzeciwu, ale narażanie zdrowia pacjentów i pozostawienie ich samych sobie jest dla mnie po prostu samolubne (bardziej odnoszę się tutaj do ostatnich strajków naszej SZ)
co do tej dziewczynki i w wielu innych przypadkach, płacenie takiej sumy za przylot jakiegoś lekarza-gwiazdorka jest dowodem na to jak tacy lekarze odnoszą się do swojej pracy. Skalpel, sala operacyjna, bilet tanich linii lotniczych, to wszystko z pewnością nie przekroczyłoby 10 000tys PLN.
Wiem nie jestem lekarzem i nigdy nie będę ale tak to widzę i odbieram