Teraz jest 18 lis 2024, 23:49

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 71 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 25 wrz 2004, 15:39 

Olny Logitech :!: :) -ale to moze byc tylko moje przyzwyczajenie, nie mialem nigdy myszy creative

Tytuł:
PostNapisane: 25 wrz 2004, 18:19 

Jak już jesteśmy w temacie myszek, to co myslicie o Logitech MX510 Performance Optical Mouse ??

Obrazek

Mahalo

Tytuł:
PostNapisane: 25 wrz 2004, 21:20 

Moja prawa reka, a raczej pod :lol:
Bez zarzutow, dziala git, i tyle. Napoczatku swietnie sie trzyma, zero tarcia, pelna dokladnosc. A pozniej wszystko jak dawniej, przyzwyczajasz sie i tyle :wink: . Teraz brakuje mi podkladki, bo na tych za 4.99 z mm zachowauje sie jak najszarszy gryzon, tarcie duze jednak :wink: .
Dziala na kazdej powierzchni, jak masz dobre biurko to podkladka z glowy. Moje sie nie nadaje, jak na papierze sciernym :wink: Ktos tam mowil o graniu na spodniach, jest to mozliwe :wink:
Przyciski sie przydaja, i to bardzo;]
Chyba ktos tam narzekal na stery, mi wszystko dziala dobrze. I dzieki nim nigdy nie ma problemow z bindowaniem dodatkowych przyciskow, u mnie to F9 F12 o i i , nie pamietam juz czy bfiki przyjmuja je defaultowo.
Jedyny minus, to ze mi poci sie na niej lapa. Jednak w tym stopniu to nie przeszkadza, wystarczy na respie zdjac dlon.

Tytuł:
PostNapisane: 25 wrz 2004, 22:11 

SplinteR20 napisał(a):
Moja prawa reka, a raczej pod :lol:
Bez zarzutow, dziala git, i tyle. Napoczatku swietnie sie trzyma, zero tarcia, pelna dokladnosc. A pozniej wszystko jak dawniej, przyzwyczajasz sie i tyle :wink: . Teraz brakuje mi podkladki, bo na tych za 4.99 z mm zachowauje sie jak najszarszy gryzon, tarcie duze jednak :wink: .
Dziala na kazdej powierzchni, jak masz dobre biurko to podkladka z glowy. Moje sie nie nadaje, jak na papierze sciernym :wink: Ktos tam mowil o graniu na spodniach, jest to mozliwe :wink:
Przyciski sie przydaja, i to bardzo;]
Chyba ktos tam narzekal na stery, mi wszystko dziala dobrze. I dzieki nim nigdy nie ma problemow z bindowaniem dodatkowych przyciskow, u mnie to F9 F12 o i i , nie pamietam juz czy bfiki przyjmuja je defaultowo.
Jedyny minus, to ze mi poci sie na niej lapa. Jednak w tym stopniu to nie przeszkadza, wystarczy na respie zdjac dlon.

Thx za opinie... przyda się na przyszłość bo rozmyśliłem się i zamiast myszki kupuje słuchawki :D

P.S. W tej chwili mam tego Logitecha (zdjęcie poniżej i bez gwoździa jeszcze :wink: ), na razie myślę że starczy...

Obrazek

Mahalo.

Tytuł:
PostNapisane: 25 wrz 2004, 23:54 

Pisałem już, jak za MX 510 - 199 zte w MM to nie dużo ;) Co do CREATIVE, dzięki Okota, ale nie przyjmuje, puki co jestem zadowolony, a i tak Cię nią pojade, hhmm :roll: zresztą każdą... :P ;)

Tytuł:
PostNapisane: 30 wrz 2004, 19:26 

Chciałem się Was spytać czy naprawde jest taka duża różnica po zmianie zwykłej myszki (teraz mam zwykłego optyka Logitech za ok 60 zł) na Logitech MX 510 Performance ? Czy warto dać 200 zł za te myszke ? odczuje "jakośc" np w BF1942 czy wogóle ?

Mahalo.

Tytuł:
PostNapisane: 30 wrz 2004, 20:15 

Wydaje mi sie ze tak

Tytuł:
PostNapisane: 30 wrz 2004, 21:15 
Moderator forum

RustyNail napisał(a):
Chciałem się Was spytać czy naprawde jest taka duża różnica po zmianie zwykłej myszki (teraz mam zwykłego optyka Logitech za ok 60 zł) na Logitech MX 510 Performance ? Czy warto dać 200 zł za te myszke ? odczuje "jakośc" np w BF1942 czy wogóle ?

Mahalo.

AFAIK są 3 różnice:
#1. Czułość - MX500/510 jest wyraźnie dokładniejsza - dobrze ją ustawisz i możesz spokojnie celowac w poszczególne pixele na ekranie.
#2. Ergonomia - wystarczy sobaczyć jak dokładnie jest wymodelowana MX500/510. Dokładnie leży w łapie. Do tego materiał z jakiego jest zrobiona - niby plastik, a pod łapą czuję się jakby gumę. Ogólnie daje to doskonały uchwyt (o ile jesteś praworęczny oczywiscie).
#3. Przyciski. MX500/510 ma ich zatrzęcienie. Ja mam na nich strzał i przybliżenie, kucnięcie, podskok, oraz komplet kamer (F9-H12). Nieźle co?

Sugeruję byś poszukał kogos mieszkającego w twojej okolicy i mającego MX500/510, odwiedził go i sam się przekonał. Wielu tak zrobiło i teraz użtwa tych myszek.

Tytuł:
PostNapisane: 30 wrz 2004, 21:40 

Chyba podziękuję za tego Logitecha MX 500 bo dowiedziałem się dzięki Raklezowi (THX) :D o czymś takim jak A4-TECH SWOP-80 jest to "klon" Logitecha właśnie MX 500 z tym że kosztuje 61 zł :shock: ... jeśli ktoś jest zainteresowany to odsyłam to testu http://pclab.pl/art11833-1.html .

Obrazek

P.S. Z tego co przeczytałem to różnica między tymi modelami jest niewielka, więc nie ma co przepłacać tylko łykać te wspaniałą myszkę za 61 zł :D . Już zamówiłem hehe

Tytuł:
PostNapisane: 30 wrz 2004, 22:20 
Moderator forum

A jak elektronika tej mychy? Tesz taka jak u Logitech-a? Jak stery - miałem A4Tech-a i tam dodatkowe przyciski były nie do uzycia w BF-ie...

Tytuł:
PostNapisane: 30 wrz 2004, 22:42 

_XENA_ napisał(a):
A jak elektronika tej mychy? Tesz taka jak u Logitech-a? Jak stery - miałem A4Tech-a i tam dodatkowe przyciski były nie do uzycia w BF-ie...

Nie wiem dopiero zamówiłem, jak mi przyjdzie to powiem, ale skoro to klon to przypuszczam żę da się skonfigurować te przyciski :D Ale i tak na dodatkowych przyciskach to mi akurat bardzo nie zależy (przyzwyczaiłem się do klawiaturki :wink: )...

Mahalo.

Ostatnio edytowano 30 wrz 2004, 22:49 przez RustyNail, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 30 wrz 2004, 22:46 
Oldboy Battlefield.pl

przyciski najprawdopodobnie - te dodatkowe nie beda dostepne.
malem inny model - nizszy...
ale moze...
niewiem nie przeinstalowywalem bfa....

Tytuł:
PostNapisane: 30 wrz 2004, 22:57 
Moderator forum

RustyNail napisał(a):
_XENA_ napisał(a):

Nie wiem dopiero zamówiłem, jak mi przyjdzie to powiem, ale skoro to klon to przypuszczam żę da się skonfigurować te przyciski :D

Mój A4 Tech tesz pozwalał je konfigurować. Były jdnak 2 "ale":
#1. Mozna było wybierać przyciski z predefiniowanej listy, co ograniczało wydatnie dowolnośc konfiguracji. W Logitech-u jest opcja "keystroke" - po jej wybraniu wciskasz klawisz, a sterownik zapamiętuje który i potem to "odtwarza". Dzieki temu mozna zaprogramowac praktycznie każdy klawisz. Kiedy masz do grania kilka "urządzeń" to pomaga - ja używam myszy, klawy i joy-a. Dzieki keystroke mysza emuluje F-y (widoki) więc joy może spokojnie korzystać z mozliwości zabindowania w BF-ie alternatywnych przycisków do widoków. Bez tego musiałbym zrezygnować w BFi-e ze zmieniania widoków z jednego z urządzeń (myszy, joy-a lub klawiatury).
#2. Ciekawie w moim A4Tech-u działały w grach (w tym w BF-ie) te przyciski. Gra zauważała ich użycie nie po wciśnięciu przycisku, ale po jego puszczeniu. Sam rozumiesz, że to dyskwalifikuje je do używania do dynamiczniejszych funkcji (skok, kucnięcie, prone).

Tytuł:
PostNapisane: 30 wrz 2004, 23:13 

Skok,kucnięcie,prone i inne - ja do tego używam klawiatury :D

Tytuł:
PostNapisane: 30 wrz 2004, 23:26 
Moderator forum

Zapewne nie mogłeś używać do tego myszki, bo brakowało ci na niej przycisków. Na nowej myszce będziesz miał dodatkowe przyciski, więc logiczne by było ich "zagospodarowanie", co nie? Na klawie w zasięgu lewej dłoni masz ograniczona ilość przycisków - te dodatkowe na myszce moga byc bardzo przydatne. Z doświadczenia wiem, że podskok pod kciukiem dużo daje, podobnie widoki z czołgu znajdujące się w zasięgu środkowego palca. Ogólnie teraz ciężko by mi było grać bez nich...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 71 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2