Teraz jest 4 gru 2024, 22:02

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 13 kwi 2005, 15:50 
Oldboy Battlefield.pl

No maturzyści, powodzonka :D

Ja też teraz będę zdawał, ale starą maturkę :P ...5-letnie technikum rulezz :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 13 kwi 2005, 15:55 

dedido napisał(a):
Ja tylko powiem co się dzisiaj dowiedziałem (a zdaję za rok) że opłaca się brać np. matmę na drugi 'obowiązkowy' przedmiot (jak wiadomo dalsze, oprócz języka są dodatkowe) jeśli idziemy na uczelnię techniczną, ponieważ jeśli zdecydujemy się pisać maturę rozszerzoną z tego przedmiotu i w trakcie jej pisania zrezygnujemy to nie będziemy mieć zero punktów z matury rozszerzonej ale po prostu nie będzie o niej informacji. Natomiast jeśli zdecydujemy się na pisanie tego przedmiotu (w tym przypadku matmy) jako dodatkowy i poziom rozszerzony to gdy zrezygnujemy w trakcie to mamy wpisane 0 pkt z tego poziomu!!

mógłbys troszke sprecyzować ? szczególnie 2 ostatnie zdania :P

PSN id: Graqzu

Tytuł:
PostNapisane: 13 kwi 2005, 16:24 

Jak wybierzesz matme jako drugi obowiązkowy przedmiot i zdecydujesz sie na pisanie rozszerzonej, zobaczysz pytania i wymiękniesz, nie oddasz tej cześci to nie masz notki o pisaniu rozszerzonej matury z tego przedmiotu.
Jak wybierzesz matmę jako dodatkowy przedmiot i zdecydujesz się pisać cześć rozszerzoną to gdy powtórzy sie sytuacja wymieniona wyżej - w trakcie zdecydujesz sie nie oddawać bo pytania są za trudne to masz wpisane punkty za maturę równe 0 :/ . Co jest gorsze bo potem nie możesz pisać egzaminu kwalifikującego z tego przedmiotu ponieważ masz zapis że pisałeś maturę rozszerzoną i masz z niej 0 punktów. I na tej podstawie są liczone punkty w rekrutacji na uczelniach.

Tytuł:
PostNapisane: 13 kwi 2005, 17:54 

To rzeczywiście lepiej wybrać ważny dla nas przedmiot jako drugi obowiązkowy ;)

Tytuł:
PostNapisane: 13 kwi 2005, 17:55 

Boże matura to było kurcze najprostzy egzamin od paru lat w moim zyciu
teraz sesja to jest kurcze dopiero to co człowiek mimo ze sie uczy dniem i nocą to kurna jeszcze taka menda rehabilitowana powie ze kurde pan umie ale zupa była za słona prosze przyjsc na popraweczke :evil: :evil: :evil:
aha i jeszcze jedno serio niezazdroszcze nowym matuzystom bo u nich trzeba bedzie byc wyjątkowym idiotą głombem dziubkiem trolkiem czy innym lamuchem zeby nie zdać;podam przykład ja na ustny Polski musiałem znac cały materiał od 1 podstawówki do 4 LO a taki nowy maturzysta se przygotuje prezentacje o zabawkach analnych czy innym szicie(nawet kurde czerwonego kapturka nieczytając) i co 5 dostanie i gdzie tu sprawiedliwość?????? :evil: :evil: :evil:
PS. rada na pisemny polak w wypracowaniu odwoływać sie do GIER KOMPUTEROWYCH (sam tak zrobiłem-opisując kampanie ze starcrafta :lol: :lol: :lol: ; i co ja który na tydzien przed matura nie wiedziałem czy bede dopuszczony z polaka dostałem 3)

Tytuł:
PostNapisane: 13 kwi 2005, 17:58 

Kiedyś matura to był banał - teraz też nie jest tak znowu źle ale napewno jest gorzej niż kiedys.

Tytuł:
PostNapisane: 13 kwi 2005, 19:46 

ZwieRZak napisał(a):
podam przykład ja na ustny Polski musiałem znac cały materiał od 1 podstawówki do 4 LO a taki nowy maturzysta se przygotuje prezentacje o zabawkach analnych czy innym szicie(nawet kurde czerwonego kapturka nieczytając) i co 5 dostanie i gdzie tu sprawiedliwość?????? :evil: :evil: :evil:

My tez musimy znać wszystkie lektury, bo jeszcze jest egzamin pisemny, na którym nie wiesz co możesz dostać za temat do pisania. Musisz znać minimum trzy lektury na podstawie, których napiszesz wypracowanie. Jesli nie znasz lektur to zostaje jeszcze interpretacja wiersza, czyli "co poeta miał na myśli" :wink: Dobre jest to, że jak piszesz to tylko 250 słów a nie 3 lub więcej stron.

Wy mieliście rowne 4 lata lub 5 na przygotowanie sie do matury i realizacje mteriału, który jest przewidziany na 4 lata. My to samo musieliśmy opanować w 2,5 roku. :?

Tytuł:
PostNapisane: 13 kwi 2005, 20:51 

Matura kompletnie nie przygotowana!
Fajnie być królikiem doświadczalnym :evil:

Tytuł:
PostNapisane: 14 kwi 2005, 09:03 
Maskotka BF.pl

Powodzenia! Nie łamcie się! Podstawa to odpowiednie nastawienie :)
Cała scena będzie 3mać za Was kciuki, więc na pewno zdacie :)

Tytuł:
PostNapisane: 14 kwi 2005, 09:51 

NosekzKoszalina napisał(a):
ZwieRZak napisał(a):
podam przykład ja na ustny Polski musiałem znac cały materiał od 1 podstawówki do 4 LO a taki nowy maturzysta se przygotuje prezentacje o zabawkach analnych czy innym szicie(nawet kurde czerwonego kapturka nieczytając) i co 5 dostanie i gdzie tu sprawiedliwość?????? :evil: :evil: :evil:

My tez musimy znać wszystkie lektury, bo jeszcze jest egzamin pisemny, na którym nie wiesz co możesz dostać za temat do pisania. Musisz znać minimum trzy lektury na podstawie, których napiszesz wypracowanie. Jesli nie znasz lektur to zostaje jeszcze interpretacja wiersza, czyli "co poeta miał na myśli" :wink: Dobre jest to, że jak piszesz to tylko 250 słów a nie 3 lub więcej stron.

Wy mieliście rowne 4 lata lub 5 na przygotowanie sie do matury i realizacje mteriału, który jest przewidziany na 4 lata. My to samo musieliśmy opanować w 2,5 roku. :?

a myslisz ze ja to nie musiałem w wypracowaniu sie opierać na lekturach;
własnie własnie przez to odniosłem sie do książki "Krucjata Liberty'ego" która opowiada o świecie starcrafta :D i powtarzam nie lękajcie się( :lol: ) bo matura to bzdura!!!!!!!!!
AHA i moja rada taka po zapewnieeniu sobie dalszej szkoły pijcie ; imprezujcie ; róbta co chceta bo od października zacznie sie taka szkoła przy której matura to malusieńkie piwo (nie ma to jak 12 godzin poza domem z czego 2 na dojazd a reszta na poj****ych wykładach u jakiegos doktora rehabilitowanego...

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwi 2005, 01:24 

DeltA napisał(a):
ja zdwalem nowa mature 3 lata temu byla porsta banalana (napewno latwiejsza od starej)

dobrze bedzie

no to witam w klubie :) ( chyba tylko 6 tyś osób zdawało 8) ) też się 3 lata temu zdecydowałem na nową maturę i nie żałuję :) była prościutka 8) ....

i to własnie my byliśmy królikami doświadczalnymi a nie obecni maturzyści :twisted: ...
wiec nie litujcie się tak nad nimi :wink: ... my 3 lata temu to dopiero mieliśmy hardcore :roll: ...

no i zgadzam się ze ZwieRzak'iem ... na studiach to dopiero się zacznie egzaminowanie i stresik :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwi 2005, 09:01 
Maskotka BF.pl

Wczoraj w telewizorni mówili, że jednak będzie drugi termin dla tych, którzy z rpowodów różnych wypadków losowych nie będą mogli zdawać w tym pierwszym terminie. Decyzja ta zapadła po otrzymaniu wielu listów od ludzi (szczeg. od nauczycieli i uczniów) z prośbą o taki termin.

Więc spoko luzik. Wszystko będzie dobrze :)

Btw. pamiętajcie - nie mogą Wam dać za trudnej matury, bo jak większość maturzystów owali, to będzie niezła afera i oczywiście wszyscy stwierdzą, że to nie wina biednych maturzystów, tylko idiotów, któzy przygotowywali tą maturę :wink:

EDIT (dla maturzystów): nie wiem czy czytaliście: http://rozrywka.onet.pl/prasa/582,1224030,index.html

Tytuł:
PostNapisane: 10 maja 2005, 23:06 

MAM PRZECIEK Z ANGILESKIEGO

ZADANIE NA MATURĘ PISEMNĄ Z JĘZYKA ANGIELSKIEGO: Podczas pobytu w Wielkiej Brytanii kupiłeś ciągnikowy kultywator sprężynowy z zapasowym kompletem lemieszy półsztywnych i skaryfikatorem. Zauważyłeś, że uszkodzone było łożysko toczne baryłkowe wachliwe w mimośrodzie oraz brakowało połączeń gwintowych śrubą pasowaną o trzpieniu stożkowym. Chcesz zgłosić jego reklamację. Napisz na czym polega problem oraz gdzie i kiedy nabyłeś urządzenie i zaproponuj rozwiązanie problemu. Podpisz się jako XYZ.

Tytuł:
PostNapisane: 11 maja 2005, 10:49 

kurde nie mogles tego przecieku umiescic przed maturami z angielskiego :?: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 11 maja 2005, 13:47 
Oldboy Battlefield.pl

DeltA napisał(a):
ZADANIE NA MATURĘ PISEMNĄ Z JĘZYKA ANGIELSKIEGO: Podczas pobytu w Wielkiej Brytanii kupiłeś ciągnikowy kultywator sprężynowy z zapasowym kompletem lemieszy półsztywnych i skaryfikatorem. Zauważyłeś, że uszkodzone było łożysko toczne baryłkowe wachliwe w mimośrodzie oraz brakowało połączeń gwintowych śrubą pasowaną o trzpieniu stożkowym. Chcesz zgłosić jego reklamację. Napisz na czym polega problem oraz gdzie i kiedy nabyłeś urządzenie i zaproponuj rozwiązanie problemu. Podpisz się jako XYZ.

:shock: :lol:

Właśnie wróciłem z pisania starej maturki z anglika :P wyyyypas maturken...

BTW: Jak ludu wam poszło :?: Jakieś wyniki znane :?: :?:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2