Teraz jest 18 lut 2025, 23:41

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 189 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 23 mar 2008, 05:23 

M@TH3V napisał(a):
Tak patrze... i się śmieje...

Zmierzch niedługo może i zajdzie ale nie dla peceta... A czemu, mianowicie niedługo będa wszczepiane do mózgów czipy dzikie którym połączymy się z PC i tam będziemy prowadzić... dosłownie 2 życie---> Co nie jest dobre IMO. Juz możliwe jet przysyłanie drogą kablowa myśli z jednego mózgu do drugiego...

zdecydowanie za dużo sf, oczywiście nie przecze że to możliwe bo ludzkiego umysłu są nie ograniczone ale my raczej tego nie dożyjemy, A wracając do tematu, komputer był pierwszą platformą do gier i będzie tą ostatnią.

PostNapisane: 23 mar 2008, 10:48 

A wies ze juz od min. 3 lat mozna stworzyc (dosłownie) ZOłNIERZA 24/7?

a CO DO KABELKA JUZ bylo nawet ostanio w CDa o tym;)

-Brak Dzwieku w komputerze po formacie kompa !
-może powiedz jaki masz system?
-Ja mam taki sam procek więc jest wielkie prawdopodobieństwo że XP

PostNapisane: 25 mar 2008, 20:43 

$towarzysz$ napisał(a):
M@TH3V napisał(a):
Tak patrze... i się śmieje...

Zmierzch niedługo może i zajdzie ale nie dla peceta... A czemu, mianowicie niedługo będa wszczepiane do mózgów czipy dzikie którym połączymy się z PC i tam będziemy prowadzić... dosłownie 2 życie---> Co nie jest dobre IMO. Juz możliwe jet przysyłanie drogą kablowa myśli z jednego mózgu do drugiego...

zdecydowanie za dużo sf, oczywiście nie przecze że to możliwe bo ludzkiego umysłu są nie ograniczone ale my raczej tego nie dożyjemy, A wracając do tematu, komputer był pierwszą platformą do gier i będzie tą ostatnią.

ta ciekawe a ja zawsze myślałem ,że pierwszy był pong podłączany do telewizora :P

PostNapisane: 25 mar 2008, 21:46 

pawko napisał(a):
$towarzysz$ napisał(a):
M@TH3V napisał(a):

ta ciekawe a ja zawsze myślałem ,że pierwszy był pong podłączany do telewizora :P

pierwszą porządną z prawdziwego zdarzenia :P Tak czy siak PC był pierwszy a niżeli PSX.

PostNapisane: 26 mar 2008, 00:15 

eeeee atari 2600 :p nes to czasy raczkowania pc... :d

ja myślę ,że niech zostanie jak powinno być "konsola do gier" do grania... a pc do netu, filmy, muza,prace biurowe i ew. gry :P

PostNapisane: 26 mar 2008, 01:07 

najważniejsze że w RTSy na konsoli sobie porządnie nie pogracie hehe :twisted:

PostNapisane: 26 mar 2008, 08:53 

Sądze, że każdy, kto ma większe ambicje niż granie i oglądanie filmów, zostanie przy PC. Na konsoli nie napiszesz strony, nie zrobisz grafiki 2D czy 3D, nie napiszesz programu (nawet konsolowy soft jest pisany na PC). Konsola może służyć jako odstresowywacz, maszynka do gier itp. I wątpie, że kiedykolwiek wyprze PC (chyba że będą dodawali myszki i klawiatury w standardzie, bo granie w FPSy (nie wspominając o jakimkolwiek RTSie) na padzie, musi być beznadziejne... W najgorszym razie przy PC zostaną tylko ludzie, którzy używają go przedewszystkim do innych zajęć niż granie.

PS.
Jakaś konsola obsługuje rmvb??

PostNapisane: 26 mar 2008, 13:19 

xbox1 obsługuje rmvb.

PaulPL11 napisał(a):
na padzie, musi być beznadziejne...

no i właśnie to jest to podejście... debilne...
też tak kiedyś myślałem a gdy się człowiek nauczy korzystać z pada gra tak samo na padzie jak i na myszce+klawiatura... Pamiętaj ,że są na pc i konsole na których można grać razem i wcale ludzie grający na pc nie wymiatają.

Poza tym wy macie dziwne podejście, najlepiej jest mieć OBIE platformy. Masz racje PC jest o wiele bardziej funkcjonalny od konsoli ale konsola jest do GRANIA i ewentualnie oglądania filmów, muza i komunikacja. Ja nie nastawiam się na tworzenie grafiki, stron czy inne chuiemuje...

ps. ale muszę ci przyznać racje w jednym w RTS'y na konsoli gra się bardzo ciężko

PostNapisane: 26 mar 2008, 16:09 
Spamer!

co do celowania w FPS'ach, galką, to tylko kwestia przyzwyczajenia, 2h w BLACK'u i heady wchodzily bardzo ladnie :)

#5000. post i "spamer!" :lol: |czekałem od początku(:
Binance - kliknij -15% opłat transak. na najlepszej giełdzie kryptowalut

PostNapisane: 26 mar 2008, 17:00 

Cytuj:

Pierwszą platformą do gier raczej był chińczyk,szachy,bierki - spróbójcie na nie wykupić MSX ! :P

PostNapisane: 26 mar 2008, 17:53 

PaulPL11 napisał(a):
(nawet konsolowy soft jest pisany na PC)

a no właśnie :P Konsole są zależne od PC i ten nidgy nie może umrzeć bo wtedy umrą także konsole, filmy, muzyka itd.
PC FORVER !!!

PostNapisane: 26 mar 2008, 18:08 
Spamer!

To, iz soft na konsole, jest pisany na PC, ma cos oznaczac ? konsola jest do grania, sluchania muzyki, ogladania filmow, jak (o ile sie nie mylę) pawko, napisal :]

#5000. post i "spamer!" :lol: |czekałem od początku(:
Binance - kliknij -15% opłat transak. na najlepszej giełdzie kryptowalut

PostNapisane: 26 mar 2008, 18:50 

Ale jezeli spojrzymy na rynek gier, to na PC jest bida, a na konsole obrasta :) Zreszta sukces CoD4 na konsolach mowi wszystko - jest to najpopularniejsza obecnie gra online na PS3 i (chyba, nie wiem jak z Halo3 i GoW) X360. A na padzie w FPP gra sie rownie swietnie jak na KiM. Poza tym w PS3 sa porty USB i nic nie stoi na przeszkodzie zeby podlaczyc sobie myche i klawiature (dziala to choćby w UT3) i ciorać w strategie (najblizsza okazja - EndWar? A pozniej Red Alert 3) :)

PostNapisane: 26 mar 2008, 19:04 

Na padzie nie osiągniesz takiej perfekcji jak na M&K ;)

-Brak Dzwieku w komputerze po formacie kompa !
-może powiedz jaki masz system?
-Ja mam taki sam procek więc jest wielkie prawdopodobieństwo że XP

PostNapisane: 26 mar 2008, 19:25 

blachor napisał(a):
A na padzie w FPP gra sie rownie swietnie jak na KiM

zastanawiające, że tylko konsolowcy taj mówią. Ja grałem trochę w Modern Combat na PS2 i nigdy nie powiem że grało mi się tak samo dobrze jak w BF2.

blachor napisał(a):
Poza tym w PS3 sa porty USB i nic nie stoi na przeszkodzie zeby podlaczyc sobie myche i klawiature (dziala to choćby w UT3) i ciorać w strategie (najblizsza okazja - EndWar? A pozniej Red Alert 3) :)

tak ale interfejs pozostaje ten sam. Jak dotąd nie widziałem jeszcze kogoś kto ma do konsoli podpiętą klawe i myche. Dla RTSó w przeznaczonych na konsole musi być tworzony specjalny system sterowania. Sam fakt, że w ogóle RTSy z PCtów zaczęto przenosić na konsole (C&C3, SupCom) jest chyba jedynie chęcią zarobienia tych "paru milionów więcej".

Ostatnio edytowano 26 mar 2008, 19:29 przez $towarzysz$, łącznie edytowano 2 razy

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 189 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2