Teraz jest 4 gru 2024, 10:16

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 26 wrz 2005, 22:09 
Moderator forum

Tia? Dziwne. Nie widze potrzeby posiadania pirackiego oprogramowania. Drogie programy graficzne mam w firmie. Na jedną-dwie gry na rok mnie stać, a nie potrzebuje więcej. Reszta freeware lub shareware. Jedynie system nieco kosztuje, ale wymienia się go co kilka lat, więc cena "miesięczna" nie przekracza kilku złotych. Na to również mnie stać. Tak więc ludzie twierdzący że nie mają pieniędzy na OS kłamią.

Tytuł:
PostNapisane: 26 wrz 2005, 22:24 

co znaczy OS ? eheh a skad ja mam wziasc na orginalne gry? nie mam ich w "firmie" bo nie pracuje .... i nie gram w dwie rozne gry na rok ..... ehh podsumuje to co chce powiedziec :D gry w ktore wiem ze bede grac na multi lub uwazam je za super gre i bardzo ja lubie to ja kupie np. cs - multi i super ktora sciagnalem z netu pogralem i tak mi sie spodobala ze uznalem ze musze ja kupic chociaz moglem grac bez zadnych kosztow to np. anno 1503... Ja naprzyklad wole sciagnac gre i pograc i ja ocenic bo np. stronghold 2 jezeli bym ja kupil to bym mial 100 zl w plecy bo gra mi sie nie podoba ..... a hynol powiedz jak jest z muzyka? sciagasz ja z netu czy idziesz do empiku i kupujesz cala plyte (z czego dwie-trzy piosenki sa fajne) ?

Tytuł:
PostNapisane: 26 wrz 2005, 22:29 
Moderator forum

pawko napisał(a):
co znaczy OS ? eheh a skad ja mam wziasc na orginalne gry? nie mam ich w "firmie" bo nie pracuje .... i nie gram w dwie rozne gry na rok ..... ehh podsumuje to co chce powiedziec :D gry w ktore wiem ze bede grac na multi lub uwazam je za super gre i bardzo ja lubie to ja kupie np. cs - multi i super ktora sciagnalem z netu pogralem i tak mi sie spodobala ze uznalem ze musze ja kupic chociaz moglem grac bez zadnych kosztow to np. anno 1503... Ja naprzyklad wole sciagnac gre i pograc i ja ocenic bo np. stronghold 2 jezeli bym ja kupil to bym mial 100 zl w plecy bo gra mi sie nie podoba ..... a hynol powiedz jak jest z muzyka? sciagasz ja z netu czy idziesz do empiku i kupujesz cala plyte (z czego dwie-trzy piosenki sa fajne) ?

OS to operating system =system operacyjny, ja zanim kupuje gry to gram w demq ot prosty sposob na sprawdzenie czy mi sie podoba.

Tytuł:
PostNapisane: 27 wrz 2005, 02:56 

Ja wam powiem tak....

Kiedys ostro sobie piracilem... chyba jak wszyscy....
Jednak meczylem sie z uaktualnieniami... crackami... i tymi innymi gownami...
Potem naszlo mnie... "ech.. kupie sobie oryginal" i tak tez sie stalo..
Pieknie zapakowana gierka... dodatki do gry.. *********... brak problemow z updatem.. brak crackow.. i .... to bylo piekne.. poza tym uczucie ze zrobilo sie dobrze... bo dzieki ludziom ktorzy kupuja oryginalne gry cena ich spada..

Poza tym mam jedna zasade... jak kupuje gre ... to MUSI byc to gra typu Multiplayer.. bo na Singla raczej mi sie nie usmiecha wydac 120 zlotych i przejsc ja w 3 dni :)... wyjatkami sa u mnie: GTA:SA no i oczywiscie megahity Buldursy I,II i Tron Baala, Icwindy i Neverwindsy. Pozostale oryginaly to tylko i wylacznie multi..

Jednak przyznam sie szczerze ze nigdy przez mysl mi nie przeszlo zeby kupic oryginalnego windowsa ... bo niestety za gowno nie bede placic... i taka prawda... produkt nie zasluguje na wydanie na niego 700 zlotych... jesli nastepca XP bedzie piekny i cudowny to z pewnoscia nie pozaluje kasy :)

Tytuł:
PostNapisane: 27 wrz 2005, 03:36 
Moderator forum

pawko napisał(a):
hynol powiedz jak jest z muzyka? sciagasz ja z netu czy idziesz do empiku i kupujesz cala plyte (z czego dwie-trzy piosenki sa fajne) ?
Winamp + kilka stacji jazzowych w zupełności zaspokajają moje akustyczne potrzeby. Do tego kilka płytek na które nie żal mi keszu (jak Kazik na przykład) i nie musze nic ściągać z netu. Proste?

Tytuł:
PostNapisane: 27 wrz 2005, 08:31 

Jesli chodzi o gry to mam same oryginaly :roll: No nie jest tego duzo, ale tak z 20 tytulow. Niektore nie warte kupna, ale kupione na znizce za jedyne £5. Najdrozsza do tej pory gra to BF2 za £34.99 :wink:

Natomiast jako ze melomanem specjalnym nie jestem to muze sciagam z neta, ale tylko piosenki ktore mi sie podobaja.. szkoda kasy na cala plyte gdzie moze 1-2 kawalki sa dobre. Lepiej gierke kupic 8) Zreszta jedyny odtwarzac przenosny jaki mam to mp3...

Co do filmow to roznie.. Na DVD kupuje zazwyczaj filmy ktore najpierw sciagnalem z neta lub widzialem w kinie i zobaczylem ze sa warte ogladania (np. Black Hawk Down), albo te na znizce za £3 :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 27 wrz 2005, 14:09 

toganja napisał(a):
pawko napisał(a):
morswin napisał(a):
wy tu mowicie caly czas o piractwie w polsce.... a wiecie co sie dzieje za granica?Fakt, mniej procent spoleczenstwa to robi, ale jesli brac ilosc osob to bedzie mniej wiecej rowna np. w Niemczech i w Polsce.... :]

(...)ja sie nawet przyznam ze sam mam pirackie gta sa i far cry na kompie :o i dostane bana?
...moze prosciej napisac co sie ma orginalnego, a nie nieorginalnego...ja mam orginal MATRIX'a i RPM TUNING i GTA 2(tak, jeszcze to mam :D), a reszta to piraty od a-z...muzyczne płyty,to może z 10 mam orginałów, a reszta (koło 70) to piraty od a-z...i co z tego? :)

Hmm miałbym problem... mam ze 3 piraty reszta to moja kolekcja orginałów.. 120 org. gier 8) wiadomo nie wszystkie w Cenie 140zl... bo kogo by było na to stać w naszym kraju...

:arrow: :wink: :arrow:

Tytuł:
PostNapisane: 27 wrz 2005, 17:31 

Hynol napisał(a):
(...)Jedynie system nieco kosztuje, ale wymienia się go co kilka lat, więc cena "miesięczna" nie przekracza kilku złotych. Na to również mnie stać. Tak więc ludzie twierdzący że nie mają pieniędzy na OS kłamią(...)
...ja miałem 98 orginalnego (tzn cały czas mam) i XP, na ktorym teraz pracuje też jest orginalny...

Tytuł:
PostNapisane: 27 wrz 2005, 18:00 

Nikogo nie obrażając, ale ja szydzę ludźmi, którzy tłumaczą kupowanie pirackich kopii gier tym, że gry w Polsce są za drogie i że ich nie stać. Sądzę, że jakby kogoś nie było stać na gry to i by go również nie było stać na komputer czy w niektórych przypadkach internet. Oczywiście sam nie jestem święty i muszę się przyznać, że mam pirackie GTA: SA. (oczywiście nie kupiłem pirata tylko pożyczyłem od kolegi :) ) Reszta moich gier to oryginały. toganja, również posiadam windows 98 i XP Home Edition na którym pracuje mój ojciec, chociaż szczerze mówiąc to, co wprowadzili w oryginalnych wersjach Windows XP jest kretynizmem, ponieważ przez to da radę zainstalować tylko na jednym komputerze. (Nie mam zamiaru kupować 3 oryginalnych Windows'ów XP Home Edition za 300 zł)

Tytuł:
PostNapisane: 7 paź 2005, 20:42 

...a co z muzyką?..czy także kupujecie orginalne płyty, czy sciagacie je z neta przez p2p ? ja przyznam sie, że 80% muzyki, a nawet 85%:wink: jest sciagana przez p2p...orginaly tylko ulubionych zespolow np: Linkin Park - Colision Course, Metallica - Instrumental Edition, Enigma - The Best i kilka polskich...

Tytuł:
PostNapisane: 7 paź 2005, 20:54 

toganja napisał(a):
...a co z muzyką?..czy także kupujecie orginalne płyty, czy sciagacie je z neta przez p2p ? ja przyznam sie, że 80% muzyki, a nawet 85%:wink: jest sciagana przez p2p...orginaly tylko ulubionych zespolow np: Linkin Park - Colision Course, Metallica - Instrumental Edition, Enigma - The Best i kilka polskich...

mam tylko org. Paktofonike,Myslovitz.... i Queena.. :(:( reszta necik... a szkoda ale dobre czasy gdzie kasiora mi sie z kieszeni wysypywała się skończyły... :(

:arrow: :wink: :arrow:

Tytuł:
PostNapisane: 7 paź 2005, 21:42 

No niestety......ja sam myslalalem czy warto wydac te 140 zl.....Jestem w stanie przelknac 90 zl.Ale 140 to juz naprawde....

Tytuł:
PostNapisane: 7 paź 2005, 21:44 

Ja mam podobne zdanie co do hc-me. Jak go stać na komputer to na gre, czy płyte tymbardziej. Tłumaczenie sie tym że nie ma sie kasy jest bez sensu, nie każdy musi posiadać wszystkie najnowsze gry. Ja obecnie kupuje 2-3 oryginały na rok i mi wystarcza (Ostatni to BF2 ponad 3 miesiące temu :) ).
Drugie. najczęstsze tłumaczenie to, że musiał zobaczyć czy sie opłaca kupić gre. Też bezsensu bo jeśli ma czas na ściągnięcie Fulla, to tymbardziej demo, które służy do pokazania gry. Ja raz tylko ściągnąłem gre z internetu. Po prostu raz poszedłem do sklepu, kupiłem PES3 (169zł :roll:), przyszedłem do domu, a tu sie okazało że potrzebne DVD :evil:. Więc zjechany jakoś wymieniłem tę gre na inną, ale uraz pozostał. Po zakupie DVD znów kupiłem PES3, ale kiedy wyszedł PES4 coś mnie drgnęło i ściągnąłem :oops:, czego sie do dzisiaj wstydze :wink: (PESa5 Kupie, nie bójcie się!) A co z muzyką? Możecie wierzyć lub nie, ale nie mam ani jednej pirackiej płyty. Ja chce jakąś to ide do sklepu i kupuje. Też nie musze mieć wszystkich najnowszych płyt!

Tytuł:
PostNapisane: 7 paź 2005, 21:49 

No nie oszukujmy się....Chyba każdy ma jakiś piracki kompakt grę itp. :?

Tytuł:
PostNapisane: 7 paź 2005, 21:53 

No niestety prawda....... :(

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2