Teraz jest 3 gru 2024, 01:24

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 8 mar 2006, 02:00 
Moderator forum

Lailonn napisał(a):
Btw skoro juz gadamy o takim sprzecie. Czy wie ktos najlepiej z doswiadczenia jak sprawnie i skutecznie wyczyscic podkladke typu QcK ? :wink:

Dobre pytanie bo swojego kucyka zamierzam wsadzic do pralki :D Ktos mi ja zalal czyms w domu, albo postawil kolo niej cos goracego bo wyblakla na jednym koncu i pofaldowala sie lekko. Nikt sie nie chce przyznac , ale jak sie dowiem to bedzie sie dzialo... Jak znajdziesz jakis dobry sposob czyszczenia to napisz, chetnie skorzystam.

Co do myszek. Kiedys uzywalem kulkowego OEMa Logitecha i bylo git, nawet snajpilem na tym w BF1942 za czasow dema. Odkad kupilem MX700 nie trzymalem w lapie nic wygodniejszego. Mam dlugie palce i calkiem niezla lape i "ta krowa" jak ja niektorzy nazywaja pasuje mi idealnie. Dodalem do tego kucyka od steelpada, bo pogralem na podobnej szmaciance na poprzednim lanie w Poznaniu i stwierdzilem ze jest o niebo lepszy niz biala kartka wyciagnieta z drukarki ;)

Tytuł:
PostNapisane: 8 mar 2006, 02:01 

YouogY napisał(a):
CS_JUBY napisał(a):
Exil napisał(a):
ETCS Uncle Blues napisał(a):
wybierz inny dzial... :wink:

te myszkę ci polecam:
Obrazek
optyczna, 3 przyciski i scrool. milosie trzyma i prowadzi. miodzio.

IMO wszyscy ktorzy kupuja myszki w cenie powyzej 100 zł to idioci... moj samsung kosztowal mnie 49zł.

"moja mysz nie pozwala mi sie juz rozwijać" :shock: :shock: o ja pier$@&_)#$@elę!!! dobre... :lol: :lol: :lol:

lol, ja za swoją myszke dałem 205zł (mx518) do tego podkładka za 45 zł (steelpad QcK) i ani przez chwile nie żałuje, wole kupić myszke i wydać to niż na np. alkochol czy inne takie używki :)

lol, ja za swoją myszke dałem 55zł do tego podkładka za 5 zł ( i jest oK) i ani przez chwile nie żałuje, wole kupić tansza myszke i wydać to na np. alkochol czy inne takie używki (chmurki czy cukierki) 8) :lol: :lol: .

Moze to Ci sie wydac dziwne ale ja uwazam ze jezeli nie wypije tych paru piw (nie zjem cukierow itp. ) to nic takiego sie nie stanie, a sam zauwazylem zmiane w "prowadzeniu" myszy z jakiegos a4tech na MX310.
Drygim etapem bylo przekonanie sie do podkladki. Podobnie jak Ty wychodzilem z zalozenia po co jaks tam pr0 podkladka? Przeciez to samo mam na szmatce/plastiku za 10 zl. No i kolejne mile zaskoczenie, po tym jak "skosztowalem" steelpada zakochalem sie w nim bez konca i sila rzeczy musialem swobie sprawic wlasnego. Poszukaj u znajomych jakiegos icemata/steelpada itp i przekonaj sie ;)
Pozdro.

Nie no luz, kumam was ale nie stety nie mam kasy by dać za podkładke 55zł co już nie wspomne o myszce, rozumiem to ale nie jestem aż tak w to zakochany a znam ludzi któży grubo płaca za swoje hobby. Nawet wezne do porownania mojego Tate :shock: zapłacił za podpurki do wędek 400zł, z samą wędke dał ponad 600zł i drugie tyle za kołowrotek, a najciekawsze było dla mnie by kupic zanęnte za 300-400zł i puzniej wsypać to do wody. Efektem byly ponad 25kg karpie ale cena tego miesa byla wikesz niz tak w sklepie dużżżżżo większa.

Tytuł:
PostNapisane: 8 mar 2006, 03:34 

Bestikus napisał(a):
A zauważyłeś występowanie akceleracji wstecznej, ponoc G7 nie ma a G5 ma, dziwne a maja taki sam laser. I jaką podkładkę posiadasz.

Nie zauważyłem. Jak dla mnie myszka jest super. A podkładki używam SteelPad 5l.

Tytuł:
PostNapisane: 8 mar 2006, 09:23 

A ja polecam myszkę tracera za 20 zł 8) Po co przepłacać 8)

Tytuł:
PostNapisane: 8 mar 2006, 10:52 

Z tańszych myszy polecam tą:

http://www.arest.pl/index.php?inc=produ ... &grupa=127

Bardzo wygodnie się prowadzi i co najważniejsze ma dwa programowalne przyciski pod kciukiem :D

Tytuł:
PostNapisane: 8 mar 2006, 12:09 

kasprzak - własnie miałem tą mysz i wywaliłem ją - dlatego ze te dwa głowne przyciski są tak z twardego przycisku, ze po krotkim czasie korzystania z niej bolaly mnie palce.

werewolf - dzieki, zdecydowałem się na G7

Topic zamkniety

Tytuł:
PostNapisane: 8 mar 2006, 13:11 

Cytuj:
Dobre pytanie bo swojego kucyka zamierzam wsadzic do pralki Very Happy Ktos mi ja zalal czyms w domu, albo postawil kolo niej cos goracego bo wyblakla na jednym koncu i pofaldowala sie lekko. Nikt sie nie chce przyznac , ale jak sie dowiem to bedzie sie dzialo... Jak znajdziesz jakis dobry sposob czyszczenia to napisz, chetnie skorzystam.

Z tego co czytalem w necie to QcK nie przezyje spotkania z woda. Skoro od czegos goracego ci sie pofaldowal to pralka go raczej zabije ;D Slyszalem pare wersji. Jedni mowia, ze biora odkurzac z "przystawka z wloskami" i o ile wloski nei sa zbyt twarde to wszystko jest ok. Inni jakies rollery do ubran(sciagajace paprochy) kupuja :P Sam juz nie wiem a podkladka mi sie powoli kurzy i to widac...musze cos wymyslic ;D Poprzedni plastik to bralem pod prysznic + szczotka + mydlo i heja :P

Tytuł:
PostNapisane: 8 mar 2006, 13:12 

zarówno drogie podkładki jak i drogie myszki bazują głównie na efekcie placebo
i raczej niesą warte swojej ceny (chyba że ktoś świadomie płaci za markę i wygląd - bo taki ma gust i tak lubi)

ot taka pułapka na snobów
sam podładowałem w to troszkę pieniędzy (nie żałuję ;) ) ale mam tez porównanie ze zwykłymi gryzoniami po 30zł

różnym ludziom rónie się gra na poszczególnych gryzoniach i podkładkach - ale to tylko kwestia komfortu przyzwyczajenia (i wspomianego placebo)
obarczanie myszy winą za kłopoty ze skillem jest conajmniej smieszne (zwłaszcza w BF2 które niewymaga takiej viruozerii instynktownego celowania jak czysto arcade'owe tytuły)

dla osób praworecznych preferujących wysokie sensitivity proponuje tego gryzonia
http://www.e-gaming.pl/product_info.php?products_id=60
za dość rozsądną cenę (w porównaniu do topowych produktów logitecha i razera) oferuje mniej więcej podobne parametry oraz sporo przycisków

BTW - na pclab.pl niedawno był dość obszerny artykuł porównawczy wiekszości myszy "pro'gej'merskich" w którym na jaw wyszły niedostatki najnowszych "super sensorów" laserowych :twisted:

na twojepc.pl też było kilka dokładnych porównań flagowych myszek dla graczy
niezdecydowanym (a gotowym wydać pokaźną sumkę ;) ) sugeruje poszperać na obu tych serwisach

Tytuł:
PostNapisane: 8 mar 2006, 13:23 

Ja mam Icemata czarnego i Razer Diamondbacka i jestem zadowolony. Kupowany był pod cs'a (bo kupowałem to rok temu, w kwietniu) ale do cs'a oczywiście też jest świetny, polecam. Cena takiego zestawu w tej chwili to około (pewnie mniej) 200 zł. 1600 dpi i możliwość zmiany czułości w locie, więc dla tych co nie posiadaja joysticka będzie idealny. (Możliwość zwiększenia czułości przy lataniu, a dla piechoty zmniejszenia - wszystko w 2 sekundy bez wychodzenia z gry ani wchodzenia w opcje)

Tytuł:
PostNapisane: 8 mar 2006, 13:28 

ETCS Uncle Blues napisał(a):
Może ten Razor jest dlatego symetryczny, żeby można było w czasie walki przerzucić go do drugiej ręki! Tak jak robił to Kmicić z szablą!

waść chyba przez rozum cięty bo na umyśle szwankujesz, to imć Bohun zaskakiwał przeciwników cięciem szabli lewą reką :roll:

suponuję aby waszmość się czym prędzej jeszcze raz zapoznał z twórczością naszego znamienitego pisarza Henryka Sienkiewicza ;)

Tytuł:
PostNapisane: 8 mar 2006, 15:43 

Czepiasz się Kolec... :oops: Fakt, Potop czytałem jak byłem w 4 klasie SP i już niewiele pamiętam... Może warto było by sobie odświerzyć co nieco... :roll: Ale tyle ciekawych książek jest... :wink:
W każdym razie na 98 proc. w filmowej wersji Potopu, w scenie pojedynku "małego rycerza" Wołodyjowskiego ze zdracjcą z wyrzutami sumienia Kmicicem, przerzucanie szabli z ręki do ręki występowało... I dam sobie głowę uciąć, że robił to właśnie Kmicic...

...ale na nic mu się to zdało i tak wylądował twarzą w błocie... :mrgreen:

a Ty, waszmość miast tykać nasz consensus niepisany, na miód byś mnie zaprosił... :D 8)

Tytuł:
PostNapisane: 9 mar 2006, 08:43 

Cytuj:
BTW - na pclab.pl niedawno był dość obszerny artykuł porównawczy wiekszości myszy "pro'gej'merskich" w którym na jaw wyszły niedostatki najnowszych "super sensorów" laserowych Twisted Evil

Gdybyś Waszmość czytał wątek uważnie, dostrzegłbyś zapewne, że już wcześniej polecałem aby zajrzeć na tą stronę i poczytać testy myszek.

Co do tych niedostatków, to chodzi zapewne o efekt akceleracji wstecznej, który ujawnił się na G5 i Razerze ? Zgadza się. Nadmienię tylko na marginesie, że G7 (która też ma ten "super sensor" laserowy) przeszła ten test śpiewająco. :)

Kolec napisał(a):
różnym ludziom rónie się gra na poszczególnych gryzoniach i podkładkach - ale to tylko kwestia komfortu przyzwyczajenia

Dokładnie. O to właśnie chodzi. Do wszystkiego można się przyzwyczaić, nawet do największego shitu. Są ludzie którzy twierdzą, że Polonezem jeździ im się super i nie potrzebują nic lepszego.

Tytuł:
PostNapisane: 9 mar 2006, 12:30 

Kurcze dziwią mnie wypowiedzi typu kto kupuje myszkę za tyle i tyle jest debilem ...no ja pierdziele masz kase to ją wydajesz..... jeden na dziwki drugi na myszkę .......a jeszcze jeden na to i to , może problem lezy gdzie indziej ? :roll:

i dla ścisłości mam jakiegos sterego logitecha nie wiem nawet jaki typ ale za cos koło 100......

Tytuł:
PostNapisane: 11 mar 2006, 01:05 

Ziom tylko i wylacznie MX518 mam ja od gwiazdki i jest boska zwlaszcza do gier typu BF.

Tytuł:
PostNapisane: 11 mar 2006, 09:10 

Obrazek

Ja mam taką czerwoną od kuna bf2 i gra się świetnie. Może nie ma wbudowanego aparatu kamery przweodu dożylnego z pokarmem ale jest tania i dobra :) Śmiagam na niej przeszło rok i nie narzekam. Najlepsze w niej jest to że dobrze leży w dłoni a to jest najważniejsze

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2