Teraz jest 7 lis 2024, 19:29

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 13 wrz 2006, 18:41 

Nie "zdążyłem" zobaczyć tego materiał, ale jak zapewne większość osób na tym forum, zetknąłem się już z podobnym g....m i napiszę szczerze...mam nadzieję już nigdy czegoś podobnego nie oglądać. Mam prawie 26 lat, ukończone studia medyczne i nie raz widziałem zwłoki w całości i w częściach, w bardzo różnym stanie a także żywych, cierpiących ludzi i ich śmierć. Nic mnie tak nie rusza jak moment śmierci człowieka, z którym przed chwilą rozmawiałem... Kiedyś widziałem film o tym jak rosyjscy żołnierze zarzynają żołnierza czeczeńskiego. To budzi tak ogromnie negatywny ładunek emocjonalny, że długo nie byłem w stanie się go pozbyć. I choć mamy przemoc w genach jako gatunek, to jednak zdecydowanie preferuję uskuteczniać moje negatywne emocje na Smoke Screenie, w realu zaś niczego tak nie pragnę jak być dobrym człowiekiem, którego otaczają ludzie pragnący tego samego. Dlatego zdecydowanie stoję na stanowisku nie umieszczania tego typu materiałów na forum.

Tytuł:
PostNapisane: 14 wrz 2006, 12:47 

zdecydowanie niemam ochoty nic więcej pisac na ten temat ale by sobie postronne osoby odwiedzające kiedyś tam ten wątek nie myślały niewiadomo co sprzecyzuję słownie o czym był ten film (mam nadzieje że pisemna relacja niebędzie kolidować z niczyim poczuciem moralno-estetycznym)

główny i zarazem najbardziej kontrowersyjny fragment filmu przedstawiał grupę irackich cywilów (w tym kobiety i nastolatków) którzy wyciągają ze spalonego samochodu zweglone zwłoki dwóch koalicyjnych żołnierzy i następnie wieszają na moście

ujęcia były dość krótkie i skupiające się bardziej na pokazywaniu zachowania irakijczyków niż epatowaniu ciałami żołnierzy

mam nadzieje że to w 100% wyczerpuje ciekawość "spóźnialskich"

Tytuł:
PostNapisane: 14 wrz 2006, 23:33 

To nie byli żołnierze koalicji, tylko kontraktowi najemnicy z Blackwater Security Consulting.
Do incydentu doszło w maju 2004 roku w Faludży.
Ocenzurowane fragmenty filmu pokazała TVP, a także stacje komercyjne.

Tytuł:
PostNapisane: 15 wrz 2006, 10:34 

Zdaje mi się, że w innym miejscu trafiłem na ten materiał (Youtube???). Może nie jestem zbyt reprezentatywny do wygłaszania takich opinii, tym niemniej nie był on aż tak bardzo drastyczny, jak można by wnioskować po niektórych reakcjach. Po sieci krąży wiele znacznie gorszych i bardziej makabrycznych "produkcji". Tak czy owak lepiej tego na forum nie wrzucać. Nie widzę w tym żadnego sensu ani celu.

Tytuł:
PostNapisane: 15 wrz 2006, 21:47 
Moderator forum

Kolec napisał(a):
tak, tak
choć nieplanuję oglądać tego filmu poraz drugi to jednak cieszę się że "mogłem" go zobaczyć - poszerzył mi on światopogląd na pewne sprawy
ale błędem był spodziewać się że inni podobnie to odbiorą - to udowodnił mi ten i tamten wątek - i to też mi poszerzyło światopogląd na pewne sprawy

Jeżeli ktoś chce koniecznie sobie poszerzać światopogląd poprzez takie filmiki niech sobie zada trud ich szukania w sieci. Zamieszczając link, robisz dokładnie to na czym zależy pojebom którzy ten film nakręcili.

Kolec napisał(a):
"Co mnie nie zabija, to czyni mnie silniejszym." - Fryderyk Nietzsche

Bardzo piękna maksyma - szkoda tylko że ma mało wspólnego z rzeczywistością. Zarówno w sferze somatycznej jak i psychicznej jest kompletnie błędna. Tak jak i koncepcja nadczłowieka, z której Nietzsche wycofał się w końcowym etapie życia. Niestety, pewni ludzie wzieli ją na serio i przekuli na element ideologii zbrodniczego systemu. Ergo - nie ufaj zbytnio filozofom i podchodź z dystansem do tego co mówią.

Tytuł:
PostNapisane: 17 wrz 2006, 22:57 

Wedlug mnie tego typu filmy sa poprostu czystym przejawem debilizmu. Czlowiek ktory to nakrecil wedlug mnie jest poprostu chory psychicznie. Oprucz tego tego typu rzeczy powinny byc scigane przez prawo i udostepnianie ich w sieci (i nie tylko) powinno byc zakazane.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 2