Teraz jest 30 lis 2024, 18:08

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 2 maja 2007, 02:43 

Mając 30 gier z PS2, (oryginały)
raczej nie skuszę się na konsolę od Microsoft'u. A poza tym mam już komputer.

Tytuł:
PostNapisane: 2 maja 2007, 07:10 

Bylem wczoraj w sklepie i zalamka! Co prawda obie konsole na polkach ale podlaczony do TV (FullHD Sony Bravia 40") byl tylko PS3. WYPAS :shock: niezy (pamietam PS2 jak grywalismy z kuzynem i widze teraz roznice), gralem w MOTORSTORM czy cos takiego (samochodowka).
Wszystko super do momentu jak zalaczylem RESISTANCE-Fall of Man. To ze grafa taka sobie to nic, ale tym sie nie da sterowac. Jak mam gosciem sterowac i celownikiem jednoczesnie majac na padzie dwa male joje (sixaxis nie dziala w tej grze)? Zadnej precyzji! Probowalem w menu przestawic na te 4 klawisze (jak kursory na PC) ale sie ni chu chu nie dalo.

Tu mam zasadnicze pytanie do osob ktore graly w gry typu BF na Xboxie czy PS3 (Gears of War, Resistance:FoM, CoD3, itp) jak grac zeby miec choc troche frajdy? Moze pudlo M$ ma lepsze sterownie w padzie, moze da sie podlaczyc klawe i myche do ktorejs z konsol? Nie testowalem jeszcze Xboxa (zaraz jede do sklepu) ale nie mowcie ze nie ma wyjscia i tak musi byc.
Patrzac na cene PS3 Premium (60HDD) kosztuje 1850zl a Xbox 360 Premium (20HDD) tylko 1350zl to az tak duzej roznicy nie ma a co do podlaczenie PS3 do mojego TV to bede mial problem bo nie mam HDMI tylko komponent - co z kolei ma Xbox.

Panie i Panowie co z tym sterowaniem i jak ewentualnie podlaczyc PS3?

Aha, przeszukiwalem rozne strony za gierkami na obie konsole i jest tego troche (szczegolnie na pudlo M$) ale oprocz gier, ktore wymienilem powyzej jakie jeszcze sa podobne (wstylu) serii BF ?

Tytuł:
PostNapisane: 2 maja 2007, 10:01 

Co do FPS na konsolach to ja się wypowiem. Parę miechów temu spędziło się kilka nocek suto zakrapianych przed konsolą u kuzynka. Na pierwszy ogień poleciał Black ( PS2 ). Pierwsze 30 min - jak w to K%$#a! można grać? Po 2h grało mi się jak na PC :]

Tytuł:
PostNapisane: 2 maja 2007, 10:35 

Bolo napisał(a):
Bylem wczoraj w sklepie i zalamka! Co prawda obie konsole na polkach ale podlaczony do TV (FullHD Sony Bravia 40") byl tylko PS3. WYPAS :shock: niezy (pamietam PS2 jak grywalismy z kuzynem i widze teraz roznice), gralem w MOTORSTORM czy cos takiego (samochodowka).
Wszystko super do momentu jak zalaczylem RESISTANCE-Fall of Man. To ze grafa taka sobie to nic, ale tym sie nie da sterowac. Jak mam gosciem sterowac i celownikiem jednoczesnie majac na padzie dwa male joje (sixaxis nie dziala w tej grze)? Zadnej precyzji! Probowalem w menu przestawic na te 4 klawisze (jak kursory na PC) ale sie ni chu chu nie dalo.

Tu mam zasadnicze pytanie do osob ktore graly w gry typu BF na Xboxie czy PS3 (Gears of War, Resistance:FoM, CoD3, itp) jak grac zeby miec choc troche frajdy? Moze pudlo M$ ma lepsze sterownie w padzie, moze da sie podlaczyc klawe i myche do ktorejs z konsol? Nie testowalem jeszcze Xboxa (zaraz jede do sklepu) ale nie mowcie ze nie ma wyjscia i tak musi byc.
Patrzac na cene PS3 Premium (60HDD) kosztuje 1850zl a Xbox 360 Premium (20HDD) tylko 1350zl to az tak duzej roznicy nie ma a co do podlaczenie PS3 do mojego TV to bede mial problem bo nie mam HDMI tylko komponent - co z kolei ma Xbox.

Panie i Panowie co z tym sterowaniem i jak ewentualnie podlaczyc PS3?

Aha, przeszukiwalem rozne strony za gierkami na obie konsole i jest tego troche (szczegolnie na pudlo M$) ale oprocz gier, ktore wymienilem powyzej jakie jeszcze sa podobne (wstylu) serii BF ?

przecież ci pisałem jak jest z podłączeniem klawiatury i myszki.
Na początku jest ciężko ale potem robi sie łatwiej i fajnie. Gdzie ty masz PS3 za 1850 :| z gwarancją?

Tytuł:
PostNapisane: 2 maja 2007, 11:03 
Moderator forum

Ja wiem ze kupie PS3 ale jeszcze nie teraz...teraz przymierzam sie do TV jakiegos i mam dylemat LCD czy plazme...Granie na PS3 na zwyczajnym tv CRT mija sie z celem...

Tytuł:
PostNapisane: 2 maja 2007, 11:26 

pawko napisał(a):
Bolo
... :P ani do tego ani do tego nie da się podłączyć normalnie myszki i klawiatury do x'a trzeba kupić specjalny "konwerter" za 200zł :| nie od microsoftu i wtedy możesz podłaczyć normalną myszkę, klawę lub pada od ps2 i grać ale jest to dość nooberskie :? Na ps3 musisz zainstalować linux'a... męczyć się z ustawieniami itp. U mnie jest tak do neta i ściągania PC do grania xbox
:twisted:

@pawko, teraz widze - sorki. Masz moze pojecie jaki to jest ten "specjalny" konwekter i nie od M$ ? Bo bez myszki czuje sie jak bym gral w DOOMa z poczatku lat 90.
Co do PS3 za 1850 to zapraszam do VIRGIN Mega Store w Abu Dhabi Mall na 1szym pietrze :lol: . Chwilowo pracuje w Zjednoczonych Emiratach Arabskich - stad ta cena za PS3. Ale tak, jest z gwarancja.

@Meewosh47,
Rozumiem z tego ze zeby sie dobrze gralo to trzeba sie suto zakrapiac caly czas. Czyli mam sobie kupic konsole i popasc w alkoholizm :lol: :?:

Tytuł:
PostNapisane: 2 maja 2007, 12:15 

Trzeba po prosu troche czasy spedzic i czlowiek sie przyzwyczaja. Na moim x pudle gralme w call of duty 2, far cry'a, bf, guna no i u kumpla po pijaku w blacka :D Ale sila konsol to nie sa fps, ale samochodowki, platformowki, morodbicia. Imho, jezeli komus zalezy glownie na fpsach to nie powinien kupowac konsoli .

Tytuł:
PostNapisane: 2 maja 2007, 12:45 

To idź do sklepu i uparcie graj z 5 godizn na tym padzie w jakiegoś FPSa. Zobaczysz że jednak się da grać, ba a nawet po dłuższym graniu będzie Ci równie dobrze szło jak na myszce i klawiaturce. Wierz mi, wiem co mówię, przeszedłem HALO grająć na padzie podłączonym do mojego PC, na początku ciężko jak cholera, ciężko się jest skupić na chodzeniu i celowaniu na raz ale potem chodzisz automatycznie. Oczywiście do precyzji snajpera dojdziesz po dłuższym czasie, ale po 2ch dniach napewno nie będzie Ci robić różnicy czy grasz na padzie czy na myszce.

Tytuł:
PostNapisane: 2 maja 2007, 13:47 

Wojtas napisał(a):
Ja wiem ze kupie PS3 ale jeszcze nie teraz...teraz przymierzam sie do TV jakiegos i mam dylemat LCD czy plazme...Granie na PS3 na zwyczajnym tv CRT mija sie z celem...

Najlepiej iść do sklepu i zobaczyć. Róźnice są kolosalne LCD jednej firmy nie równa się LCD innej. Z LCD to polecałbym Sony i Samsunga. Plazmy nie porównywałem.

Tytuł:
PostNapisane: 2 maja 2007, 13:52 

Bolo napisał(a):
pawko napisał(a):
Bolo
... :P ani do tego ani do tego nie da się podłączyć normalnie myszki i klawiatury do x'a trzeba kupić specjalny "konwerter" za 200zł :| nie od microsoftu i wtedy możesz podłaczyć normalną myszkę, klawę lub pada od ps2 i grać ale jest to dość nooberskie :? Na ps3 musisz zainstalować linux'a... męczyć się z ustawieniami itp. U mnie jest tak do neta i ściągania PC do grania xbox
:twisted:

@pawko, teraz widze - sorki. Masz moze pojecie jaki to jest ten "specjalny" konwekter i nie od M$ ? Bo bez myszki czuje sie jak bym gral w DOOMa z poczatku lat 90.
Co do PS3 za 1850 to zapraszam do VIRGIN Mega Store w Abu Dhabi Mall na 1szym pietrze :lol: . Chwilowo pracuje w Zjednoczonych Emiratach Arabskich - stad ta cena za PS3. Ale tak, jest z gwarancja.

@Meewosh47,
Rozumiem z tego ze zeby sie dobrze gralo to trzeba sie suto zakrapiac caly czas. Czyli mam sobie kupic konsole i popasc w alkoholizm :lol: :?:

http://www.allegro.pl/item191396509_xfp ... _x360.html
oto konwerter. Ale nie radze grać na nim na necie bo będzie widać (charakterystyczne ruchy postaci :P ) i będziesz ciągle rugany.
Ehm domyślam się ,że jest z gwarancją ale będziesz wysyłać jak coś się zwali tak daleko :| . Musisz się przyzwyczaić są takie gry w których analogi nie są tylko do celowania a do wyprowadzania ciosów np. fight night round 3 co dla mnie na początku było nie możliwe a gdy się już nauczy daje to na prawdę dużo satysfakcję.

ps.
http://www.gamespot.com/xbox360/sports/ ... abs;images

Tytuł:
PostNapisane: 2 maja 2007, 14:08 

Bolo napisał(a):

@Meewosh47,

Alco przy takich imprezach to podstawa :]

Tytuł:
PostNapisane: 2 maja 2007, 15:12 
Redaktor Battlefield.pl

Wojtas napisał(a):

LCD, Plazma jest prądożerna i bardziej widać pixele :P.

Tytuł:
PostNapisane: 2 maja 2007, 21:39 

Zdecydowanie LCD. Poczekaj jednak do końca czerwca. Wtedy telewizory LCD będą tańsze. Jak tylko wyjdą telewizory prezentowane na ECS 07 zacznie się prawdziwa obniżka cen. Też się zbieram na jakiegoś LG made in Poland ;)

Tytuł:
PostNapisane: 3 maja 2007, 11:50 

No dobra, na koniec powiedzcie mi czy podczas grania on-line na xboxie czy PS3 maja wplyw pingi jak w przypadku gier na PC? Idzie to jakos zmierzyc-zobczyc?

Tytuł:
PostNapisane: 3 maja 2007, 20:37 

Bolo napisał(a):
No dobra, na koniec powiedzcie mi czy podczas grania on-line na xboxie czy PS3 maja wplyw pingi jak w przypadku gier na PC? Idzie to jakos zmierzyc-zobczyc?

gdy wybierasz grę to na xboxsie masz najczęściej obok nazwy serwa kółeczka np. 3 to ok 2 tak 1 słabo
na ps3 podobnie
poza tym NEO 512 bez problemu starcza do grania a gdy masz lepszego neta możesz bawić się w hosta i być lepszy od innych :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2