Teraz jest 20 lut 2025, 02:25

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 4 maja 2007, 15:01 

Po drugie to tak naprawdę jeszcze go nie ma, nie jest produkowany, nie przeszedł bojowego chrztu i niewiele o nim wiadomo. A my go tu już porównujemy z Hummerem :shock: Mimo wszystko powodzenia życzę trzydziestolatkom z młodej firmy AMZ - ukręćcie łby starym, niewydolnym aczkolwiek kosztownym wyjadaczom z państwowych firm-molochów. Najpierw Dzik teraz Tur, dobra droga panowie.

Tytuł:
PostNapisane: 4 maja 2007, 15:23 

skandal napisał(a):
Najpierw Dzik teraz Tur, dobra droga panowie

najpierw były wozy policyjne,ambulansy i bankowozy...
ale sie zgadzam dobra droga..to teraz czekamy na APC :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 4 maja 2007, 15:57 

skandal napisał(a):
Ee bez przesady. Jeśli najlepsze łby to skąd sie biorą te kłopoty. Zresztą ile możemy jechać na Koperniku i biednej Curie-Skłodowskiej.

A czy ja mówie o Curie albo Koperniku :?: Po prostu mamy dobrych inżynierów, programistów etc. tak by można wymieniać... prawda jest taka iż poziom nauczania chocby w polsce (choć co strasi powiedzą że pada) nadal jest wyższy niż na zachodzie... i polacy w dużej częsci są zatrudniani za granicą w rożnych placówkach (nie tylko jako hydraulicy :wink: ) wiele zreszta wynalazków które zmieniły swiat współczesny jest polskich chocby laser który tyle nam dziś umożliwia (nie tylko czytanie płyt CD) no i niebieski laser (Naped BluRay jego używa) i jeszcze wiele innych których nie pamietam a nie chce bredni trzasnac :wink: ZAZNACZAM iż mowa tu o wynalazkach współczesnych...
taki OT :D

A co do używania dzika w strefie wojny to skoro hummer który jest od niego mniej wytrzymały może pełnic pewne zadania a DZIK (bo o nim mówie nie o TURZE) nie może? Osobiscie po obejżanych zdjęciach wolał bym sie tam DZIKIEM wozic :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 4 maja 2007, 16:08 

Wyspa napisał(a):
Osobiscie po obejżanych zdjęciach wolał bym sie tam DZIKIEM wozic

600 tyś zł i jest Twój !!

Tytuł:
PostNapisane: 4 maja 2007, 16:14 

sroczka napisał(a):
Jeszcze TUR ma mieć bezzałogową wieżyczke.

grałeś może w AA, tam HMMVE są wyposażone w działka lub granatniki sterowane za pomocą ekraniku LCD w środku, w dodatku są wyposażone w laser naprowadzający. Myślę że taki sprzęt funkcjonuje od dawna w US Army
choć w nielicznych jednostkach, bo jest drogi

Tytuł:
PostNapisane: 4 maja 2007, 16:18 

PicrosoftPL napisał(a):

Jestem takim maniakiem samochodów terenowych, że jeżeli było by mnie na to stac to bym kupił (zresztą hummer wojskowy pewnie nie tańszy...)

Tytuł:
PostNapisane: 4 maja 2007, 17:11 

Wyspa napisał(a):
PicrosoftPL napisał(a):

Jestem takim maniakiem samochodów terenowych, że jeżeli było by mnie na to stac to bym kupił (zresztą hummer wojskowy pewnie nie tańszy...)

ja mam dosc ciekawa sytuacje, w garazu podziemnym mam miejsce parkingowe pomiedzy 2 hummerami(jeden z nich byl chyba nagroda w jakims konkursie zdaje sie). :D naprawde potezne wozy, zajmuja po 2 miejsca na tym parkingu :)

Tytuł:
PostNapisane: 4 maja 2007, 17:39 

Wyspa napisał(a):
(...) wiele zreszta wynalazków które zmieniły swiat współczesny jest polskich chocby laser który tyle nam dziś umożliwia (nie tylko czytanie płyt CD) no i niebieski laser (Naped BluRay jego używa) i jeszcze wiele innych których nie pamietam a nie chce bredni trzasnac :wink: (...)

jeszcze niezpomniany Beskid :D Szkoda tylko, że ten Beskid w produkcji był za drogi, Kopernik nie znał polskiego, Curie gadała po francusku a nasz niebieski laser jest oparty na bardzo drogim i bardzo trudnym do wyprodukowania galu 8) Co do szkolnictwa (i nie tylko) Polacy znaleźli się w samym ogonie w przeprowadzanych kilka lat temu ogólnoeuropejskich testach m.inn. w rozumieniu tekstu czytanego i tabelek. Ze średnim IQ <100 też nie za dobrze wypadamy a szkolnictwo - dalej króluje metoda rycia na pamięć i to często takich bzdur, że głowa boli.

edit:
Aha, nie jestem jakimś antypolakiem, po prostu do tego co osiągnęliśmy patrzę realnie. Nie wiem pewnie sytuacja jaką mamy jest wynikiem całej naszej historii - zabory, niszczenie inteligencji, komunizm ale i sami też nieźle do takiego stanu rzeczy się przyłożyliśmy. Po drugie nie lubię żadnych takich achów i ochów nad żadnym narodem i teorii o narodzie wybranym - także ten mój tekst jedynie reakcją ostro w drugą stronę do tego co Ty napisałeś. Ogólnie kompleksów w temacie mojej narodowości nie mam, chociaż hmmm patrząc np. w polityce, na to kogo ostatnio wybieramy (LSD, PiS-SA-LPR) to zaczynam się martwić o swoje zdrowie psychiczne, jak i przyszłość ukochanego kraju. Sorkie, jeśli nieskładne to wszystko co napisałem ale kacyk mnie męczy :/

Ostatnio edytowano 4 maja 2007, 18:02 przez skandal, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 4 maja 2007, 18:01 

skandal napisał(a):
często takich bzdur, że głowa boli.

np. ze Amerykanie zdobyli Monte Cassino :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 4 maja 2007, 18:04 

PicrosoftPL napisał(a):
skandal napisał(a):
często takich bzdur, że głowa boli.

np. ze Amerykanie zdobyli Monte Cassino :lol: :lol:

O tym Monte Cassino rożnie się mówi, m.inn., że Polacy poszli na gotowebo większość obrońców została już ewakuowana lub wybita. Myślę, że trzeba to wypośrodkować, na pewno zdobycie Monte Cassino nie jest zasługa tylko Polaków.

Tytuł:
PostNapisane: 4 maja 2007, 18:50 

tak zgodze się ale ja Ci jakis szwab powie(tak jak mi) ze polacy tylko wlaźli na góre i pozabijali rannych niezdolnych do walki zolniezy bo reszta sie wycofała ?! - i co Ty na to ?

Tytuł:
PostNapisane: 4 maja 2007, 19:32 

No nic każdy ciągnie w swoją stronę, normalka. Trochę odeszlismy od tematu :D

Tytuł:
PostNapisane: 4 maja 2007, 19:35 

:wink: Spokojnie, ja tem nie twierdze iż stoimy na nie wiadomo jakim poziomie, głownie chodziło mi o osoby po studiach zresztą mówiłem o inżynierach itp wiec o osobach po studiach (one jednak pod względem poziomu sie trzymaja...). Achów i ochów też nie lubie i prawde powiedziawszy nawety sie nie uważam za patriote, szczerze jeżeli sie nic nie poprawi w za te pare lat nim bede "zmuszony" :wink: podjąc prace (możę bedzie to wczesniej niż myśle) to mam gdzies ten kraj... :? tyle, że nie lubie też ciągłego narzekania bo tak źle w końcu nie jest mogłobyć gorzej...(patrz na wschód od nas 8) ). Wracając do "inteligencji" nazwijmy to tak bo nie wszystko co po studiach to "mądre" i to dostrzegam ale nie zmienia to faktu iż ci naprawde wykształceni radza sobie całkiem nieźle tyle iż zazwyczaj kończą za granica a obywatelstwiem bynajmniej nie polskim... MI CHODZI O NIEKTÓRYCH LUDZI NIE KRAJ (który w tej chwili jest dla mnie abstrakcją...)

Tytuł:
PostNapisane: 4 maja 2007, 20:15 

skandal napisał(a):
Trochę odeszlismy od tematu

To wracajac: Moim zdaniem samochodzik(nazwinmy to...) wyglada na lekko ociazaly :roll: i niestabilny na boki (oś "wzdłuż" zamochodu) i wyglada troche jakby mial sie wywrocic na bok przy ostrym zakrecie... :mrgreen: ale to tylko opinia, wazne zeby spelnial dobrze swoje zadania ,czyli bespiecznie przewiozl oddzial z punktu A do B i przy okazji zgarnol kilka roadkill'i :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 4 maja 2007, 20:49 

Witam,nie czytałem wszystkiego,ale napiszę wam,że TUR istnieje,widziałem go na własne oczy w akcji,jechałem nim. Oto kilka zdjęć tego pojazdu:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ponoć jest to jedyny egzemplarz. Z tego co zauważyłem to wsadzili tam kierownicę od Iveco :lol: I z tego co słyszałem,po mocniejszym wybuchu w tym aucie niszczą się tylko opony. Jak ktoś chce,to mam jeszcze jakieś filmy z komórki z tym autem.

EDIT: Mam jeszcze kilka zdjęć tego pojazdu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2