Teraz jest 20 lis 2024, 20:31

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2982 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 199  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 7 lis 2006, 17:38 
Moderator forum

http://wiadomosci.onet.pl/1429693,11,item.html

Rozmawia dwóch operatorów:
-Co tam słychać
-Ożeniłem się.
-I co ładna?
-Zależy jak światło ustawić.

Tytuł:
PostNapisane: 7 lis 2006, 17:54 

onet.pl napisał(a):
Zgodnie z projektem w szkołach będą obowiązkowe mundurki,

Nie jestem wielkim zwolennikiem Giertycha, ale nie lubię jak przekręca się prawdę. W szkołach nie będą obowiązkowe mundurki, tylko dyrektor + rada rodziców będą wreszcie mieli prawo wprowadzić obowiązkowe mundurki. Dotychczas tylko prywatne szkoły miały takie prawo. Chodziłem do CXXII LO w Warszawie, gdzie mieliśmy mundurki, które nosiliśmy tylko na wyjątkowe okazje. Nakazywania chodzenia w mundurku na codzień zabraniało prawo. Mieliśmy nawet przypadek, że jeden uczeń (BTW matka była-posłanka SLD :wink: ) pozwał do sądu szkołę, że nakazuje mu na szkolnej wycieczce do opery nosić mundurek. Wygrał. Za sześć miesięcy, bo ustawy, zgodnie z konstytucją, mogą wejść w życie dopiero po połowie roku od ich uchwalenia, nie będzie już takich kretyńskich wyroków.
EDIT:
Licealiści z mojego liceum:
Obrazek
Wielka krzywda im się stała? Dziś mogą z dumą takie zdjęcia pokazać.

Wogóle ostatnio tracę sympatię do Onetu. Podobnie przeinaczyli sprawę z komórkami. Napisali tak, że pierwsze wrażenia było, że nie będzie można ich WOGÓLE nosić do szkoły. Co jest wierutną bzdurą, bo chodzi o zakaz ich używania podczas lekcji i w czasie uroczystych apelów.

Ostatnio edytowano 7 lis 2006, 18:05 przez Uncle Blues, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 7 lis 2006, 18:00 
Moderator forum

Przychodzi licealista do ojca:
-Tato zakochałem się, wyprowadzam się, zamieszkam z ukochaną osobą.
-A jak się nazywa?
-Marian.
-Ale przecież to chłopak.
-Jaki chłopak 40 letni facet...

Tytuł:
PostNapisane: 7 lis 2006, 18:14 

ETCS Uncle Blues napisał(a):
Podobnie przeinaczyli sprawę z komórkami. Napisali tak, że pierwsze wrażenia było, że nie będzie można ich WOGÓLE nosić do szkoły. Co jest wierutną bzdurą, bo chodzi o zakaz ich używania podczas lekcji i w czasie uroczystych apelów.

Jestem uczniem (publicznego - nie prywatnego) gimnazjum i został wprowadzony całkowity zakaz noszenia komórki do szkoły. Wyjęcie na przerwie (tym bardziej na lekcji) koło nauczyciela, to jej pewna utrata do końca roku szkolnego. :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 7 lis 2006, 18:17 
Zbanowany

Cytuj:
Jestem uczniem (publicznego - nie prywatnego) gimnazjum i został wprowadzony całkowity zakaz noszenia komórki do szkoły. Wyjęcie na przerwie (tym bardziej na lekcji) koło nauczyciela, to jej pewna utrata do końca roku szkolnego. :roll:

u mnie to samo ;/

Tytuł:
PostNapisane: 7 lis 2006, 18:22 

THE NATURAT (pl) napisał(a):

To możesz mieć pretensje tylko i wyłącznie do swojego dyrektora, a nie do ministra edukacji (którego, żeby nie było wątpiwości, nie lubię). Albo możesz mieć też pretensje do Onet.pl. Być może twój dyrektor wprowadził takie a nie inne rozporządzenie dlatego właśnie, że został przez Onet.pl wprowadzony w błąd. :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 7 lis 2006, 18:28 

To możesz mieć pretensje tylko i wyłącznie do swojego dyrektora, a nie do ministra edukacji (którego, żeby nie było wątpiwości, nie lubię). Albo możesz mieć też pretensje do Onet.pl. Być może twój dyrektor wprowadził takie a nie inne rozporządzenie dlatego właśnie, że został przez Onet.pl wprowadzony w błąd. :lol:

Zostało to wprowadzone po ogłoszeniu tego jego programu "Zero tolerancji", więc na miejscu dyrektora nie byłbym chętny do utraty stanowiska :P i też wprowadziłbm zakaz. :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 7 lis 2006, 18:33 

Podobnie przeinaczyli sprawę z komórkami. Napisali tak, że pierwsze wrażenia było, że nie będzie można ich WOGÓLE nosić do szkoły. Co jest wierutną bzdurą, bo chodzi o zakaz ich używania podczas lekcji i w czasie uroczystych apelów.

jawna kradzież tylko ze zwrotem :roll:

EDIT: Jak zabiorą dla ucznia telefon to przecież może iść na policje

EDIT2: obowiązuje całkowity zakaz noszenia komórek do szkoły to wg mnie powinno to też się liczyć także nauczycieli

Ostatnio edytowano 7 lis 2006, 18:37 przez Tołdi, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 7 lis 2006, 18:36 

Zostało to wprowadzone po ogłoszeniu tego jego programu "Zero tolerancji", więc na miejscu dyrektora nie byłbym chętny do utraty stanowiska i też wprowadziłbm zakaz.

Zaciekawił mnie ruch twojego dyrektora i z ciekawości zadzwoniłem przed chwilą do pedagog (BTW matka mojego dobrego kumpla) w moim gimnazjum/liceum, żeby spytać się jak to wygląda w mojej starej szkole.

Dowiedziałem się, że nadal obowiązuje rozporządzenie wydane "za moich czasów" o nakazie wyłączania telefonów w czasie zajęć (nie miałem żadnych problemów z rozmową przez telefon na przerwach). Żadnych nowych ograniczeń dyrektor nie ma zamiaru wprowadzać. IMO tak powinno być w każdej szkole, a twój dyrektor zwyczajnie przesadził i powinniście z nim o tym pogadać. :!: Używanie telefonu na lekcji, nie ważne czy głośno czy nie, jest wyrazem lekceważenia nauczyciela i jego pracy, ale nie widzę, żadnych przewskazań, oczyczajowych czy prawnych, do używania telefonu w czasie przerwy.

Tytuł:
PostNapisane: 7 lis 2006, 19:04 

U mnie na szczescie tak drastycznie jeszcze nie jest ;) Ale fakt faktem, na lekcji uzywac nie wolno 8)

Tytuł:
PostNapisane: 7 lis 2006, 19:06 

Używanie telefonu na lekcji, nie ważne czy głośno czy nie, jest wyrazem lekceważenia nauczyciela i jego pracy, ale nie widzę, żadnych przewskazań, oczyczajowych czy prawnych, do używania telefonu w czasie przerwy.

Zgadzam się w 100%...

Tołdi napisał(a):
EDIT2: obowiązuje całkowity zakaz noszenia komórek do szkoły to wg mnie powinno to też się liczyć także nauczycieli

Dokładnie. Rozwala mnie widok nauczyciela jak dzwoni mu komórka...

Tołdi napisał(a):
EDIT: Jak zabiorą dla ucznia telefon to przecież może iść na policje

Iść można, lecz efekt będzie żaden. Czytałem w (nie na onecie, ale w Angorze 8) ) o rzekomym zamiarze wprowadzenia godziny policyjnej po 20:00... Wylegitymowywać rozumiem, ale godzina policyjna?

Aby nie było pusto:
http://szymon.onet.pl/1720699,1,video.html
http://szymon.onet.pl/1720691,1,video.html

http://www.youtube.com/watch?v=FiqvZXxMcsU
http://www.youtube.com/watch?v=S2rsCRxMIFw

Tytuł:
PostNapisane: 7 lis 2006, 19:11 
Moderator forum

Iść można, lecz efekt będzie żaden. Czytałem w (nie na onecie, ale w Angorze Cool ) o rzekomym zamiarze wprowadzenia godziny policyjnej po 20:00... Wylegitymowywać rozumiem, ale godzina policyjna?

Z tego co ja słyszałem to nie po 20 ale po 22, i ma to się tyczyć osób poniżej 18 roku życia.
Wracają do tematu:
gadaja dwie krowy w ubojni:
-Pierwszy raz tutaj?
- Nie, kurna drugi...

Student oblewa kolokwium z logiki. Mówi do profesora:
- To bez sensu, pan się na mnie uwziął! Sam pan coś z tego rozumie?
Profesor:
- Oczywiście, wszystko - inaczej nie byłbym profesorem. Student:
- Skoro tak pan twierdzi, to zadam panu pytanie - jeśli pan na nie odpowie wpisze mi pan dwóję. Ale jeśli nie będzie pan znał odpowiedzi, wpisze mi pan "celujący".
Profesor:
- Dobrze, idę na taki układ.
Student:
- A zatem: co jest legalne ale nielogiczne, nielegalne ale logiczne oraz ani logiczne ani legalne?
Profesor zastanawiał się, zastanawiał i nie umiał odpowiedzieć na pytanie. Wpisał studentowi ocenę celującą i zaraz potem zadzwonił do swojego najlepszego studenta z tym samym pytaniem. Ten odpowiedział natychmiast:
- Pan ma 63 lata i 35-letnią żonę, jest to legalne ale nielogiczne. Pana żona ma 23-letniego kochanka - jest to co prawda logiczne, ale nielegalne. Pan wpisuje kochankowi swojej żony do indeksu "celujący", mimo że nie powinien był zaliczyć przedmiotu - i to jest ani logiczne ani legalne...

Tytuł:
PostNapisane: 7 lis 2006, 19:54 

http://www.moheroweberety.biz/

Nie wiem czy bylo ;)

Tytuł:
PostNapisane: 7 lis 2006, 20:41 

Dołączę się jeszcze do tematu komórek i mundurków. To było tak, że Giertych ogłosił najpierw, że jest całkowity zakaz noszenia telefonów, a dopiero później się wycofał z tego pomysłu na rzecz zakazu korzystania a lekcjach (identycznie sytuacja miała się z mundurkami). Przecież jeszcze przed ogłoszeniem jego programu "zero tolerancji" nikt nie pozwalał rozmawiać przez telefon na lekcji. Poza tym to bzdura, że mundurki mogły wprowadzić jedynie szkoły prywatne - uczniowie jednego z gimnazjów w moim mieście 2 czy 3 lata chodzili w paskudnych, marynarskich wręcz mundurkach. :P

Tytuł:
PostNapisane: 7 lis 2006, 21:06 

dulek000 napisał(a):
Przecież jeszcze przed ogłoszeniem jego programu "zero tolerancji" nikt nie pozwalał rozmawiać przez telefon na lekcji.
Tu nie chodzi o rozmawianie na lekcjach przez telefon, tylko z niego korzystanie. Poza tym, dzięki temu paragrafowi, szkoła ma instrument by efektywnie karać niepotrafiących się dostosować uczniów.

dulek000 napisał(a):
Poza tym to bzdura, że mundurki mogły wprowadzić jedynie szkoły prywatne - uczniowie jednego z gimnazjów w moim mieście 2 czy 3 lata chodzili w paskudnych, marynarskich wręcz mundurkach.
Nie bzdura tylko fakt. Publiczne szkoły nie miały prawa wprowadzić obowiązkowych mundurków. Jeśli jakaś szkoła je wprowadziła to pewnie za zgodą uczniów, a jeśli nie za ich zgodą, to głupi byli, że się nie przeciwstawili, bo bez żadnego problemu każdy proces by wygrali.

A propos przyjętej dziś nowelizacji. Mówi się o mundurkach i komórkach. Nikt nie mówi o tym, że od dziś nauczyciel ma status funkcjonariusza publicznego, i że za naruszenie jego nietyklaności cielesnej uczeń odpowie jak za naruszenie nietylkalności cielesnej funkcjonariusza policji. :twisted:

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2982 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 199  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2