Cytuj:
pawko o dziwo wiekszosc spoleczenstwa POPIERA pomysl. Wybacz ale zalosnie wygladaja argumenty "cenowe" w ustach uczniow. NIE WY bedziecie za to placic lecz wasi rodzice. Skoro ludzie 18+ w badaniach i sondazach sa ZA to nie ma problemu(panstwo pewnie bedzie wspomagalo zakup)
wiem o tym ale to jest moje zdanie ja bym nie chciał w nich chodzić
Cytuj:
Jasne, ze nie ale brak szacunku w duzej mierze wynika z tego, ze wychowani "bezstresowo" debile mysla, ze sa pepkiem swiata i nikt im nic nie moze kazac(zrestza tu tez widac takie teksty)
bez przesady wszystkie dzieciaki takie nie są... A tym co mają jakieś problemy tłumaczy się łopatologicznie...
Cytuj:
Po drugie plusami jest bezpieczenstwo(bo wiadomo kto jest obcy itd)spokoj(biedniejsi bez firmowych ciuchow nie musza wysluchiwac glupich tekstow) oraz zahamowanie rewii mody wsrod gownazerii.
Z tym się zgadzam
Cytuj:
Nie wierze, ze jestes tak naiwny!! Myslisz, ze kogokolwiek obchdozi twoje wyksztalcenie? To w TWOIM interesie lezy by miec wyzsze a nie wpanstwa bo aktualnie to brakuje budowlancow itp pracownikow, ktorymi magistrzy nie zostana wiec akurat jest na odwrot Laughing
No ja mam zamiar skończyć szkoły ale zapewniam cię ,że państwo potrzebuje zdlonych ludzi którzy będą dobrze zarabiać i chyba sam wiesz czemu... Jestem na profilu społecznym i nawet wiem jak to funkcjonuje, to co państwo zainwestuje w naukę np. Jerzego w 2007-2011 zwróci mi się to np. w 2020 kiedy Jerzy będzie zarabiać 3000zł zamiast 1000zł przy łopacie. Te wszystkie "przeszkody" czyli szkoły itp. nauczyciele, promotorzy są po to aby oczywiście nauczyć

a słabszych i mniej zdolnych się pozbyć. Ale co ja będę ci pisać

jeżeli patrzeć na to czego mnie uczą to to wszystko podobno ma sens, jest przemyślane i państwo potrzebuje zdolnych ludzi ...
Cytuj:
Owszem ale w kazdym wolnym kraju jest i prawo oraz sa i przepisy. Tak jak pracownikom kaze sie nosic okreslony stroj lub uniform tak i uczniom sie kaze i tyle.
Każe się nosić np. dla względów bezpieczeństwa a nie bo taki ma się kaprys. W szkole na WF trzeba mieć strój bo to logiczne. Ale do normalnego chodzenia nie potrzeba chyba specjalnie spreparowanego uniformu. Poza tym w pracy ci za to płacą sam dla siebie nie nosisz