Teraz jest 20 cze 2025, 20:12

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 140 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 13 lut 2007, 02:20 

Cytuj:
jak by mungurki mialy byc to trudno... jestem w 2-giej klasie gimnazjum wiec ten rok i kawalek moge przebolec Rolling Eyes co nie zmienia faktu ze pomysl gluptycha nie wypali bo ani panstwo ani rodzice ani szkoly mundorkow kupic chcialy nie beda Wink

co do tych rodziców to nie był bym taki pewien ;) moi rodzice są za i napewno by kupili.

Tytuł:
PostNapisane: 13 lut 2007, 09:50 

Uapa napisał(a):
death_name napisał(a):
A dla mnie to... wszystko mi jedno ;)

Jestem ostatni rok w gimnazjum a już od września liceum. Więc mundurki mnie nie spotkają. Już sobie wyobrażam lamenty 1-szo i 2-go klasistów :D

Romek ma dostęp także do liceów i tam też zamierza wprowadzić mundurki...
1. Mają być one od września a jak dobrze wiemy u nas wprowadzanie jest bardzo powolne więc ja bym się tym nie przejmował.

na pewno w liceum nie będzie... W drugiej klasie LO czy tam gdzie się chodzi... jest się pełnoletni i nie może mi narzucić jak mam się ubierać :wink:
Poza tym mowa o kosztach, to będzie tanie? A co będzie się napieprzać cały tydzień w jednym? Szczególnie po Wf'ie będą fajne zapachy... Toż to jest poj*****... Załóżmy ,że każdy zestaw to koszt 100zł to ja bym musiał mieć ich przynajmniej 3... Ale mnie to tyczyć nie będzie bo Romek nie może wprowadzić tego gówna w liceum.

Lailonn napisał(a):
Giertycha nie lubie ale stanowczo popieram pomysl doprowadzenia mlodziezy do porzadku. Zeby 13 latki pil/palily/cpaly ? Zeby 14 latki puszczaly sie na lewo i prawo? Ilekroc widze gownazerie wracajaca np ze szkoly to mam ochote jednemu z drugim w ryj dac za teksty jakie puszczaja. 0 szaczunku do starszych, otoczenia a nawet rodziny. Nagle stylem amerykanskiej tv myslicie, ze jestescie super hiper wazni i wam wszystko mozna. Otoz nie i dorosli predzej czy pozniej to udowodnia(juz danwo ktos powinien to cale towarzystwo "krotko zlapac")

:lol: i co myślisz ,że mundurki rozwiążą ten problem? Że jak taki dzieciak nałoży mundurek to już będzie do ciebie czuł respekt i szacunek :roll: .
Wrócą do domu przebiorą się i pójdą robić to samo.

Tytuł:
PostNapisane: 13 lut 2007, 11:21 

pawko napisał(a):
Załóżmy ,że każdy zestaw to koszt 100zł...

To z czego będą te mundurki (chyba że w skład kompletu będzie wchodzić biżuteria czy coś w ten kolor). Jeśli mundurki będą dwuczęściowe to będą wprowadzane stopniowo (czyli najpierw bluza/fartuszek/marynarka etc) a później reszta (spodnie/spódniczki/krawaty/inne duperele). Dyrektorzy szkół zdają sobie sprawę mniej więcej jak zasobne są kieszenie rodziców uczniów. Odnośnie przymusu chodzenia w mundurkach - zawsze można ustalić zasadę że jeśli chcesz do tej konkretnie szkoły chodzić to musisz nosić mundurek, jak nie to droga wolna, inne szkoły czekają (a że sa 30km lub więcej.....).

Cytuj:
jak by mungurki mialy byc to trudno... jestem w 2-giej klasie gimnazjum wiec ten rok i kawalek moge przebolec

Twoje jestestwo zostanie spaczone mundurkiem, twój umysł od razu ogarnie otępienie i wyskoczą ci pryszcze. Poza tym szkoła jest od tego by się uczyć (zdobywać wiedze i troche dla zabicia czasu), wyróżniać to się można po szkole. Sorry, ale mam 3-ech sąsiadów gimnazjalistów (w tym 2-óch buntowników) i jak na nich patrzę (zachowanie etc.) to zastanawiam się co w tym kraju będzie.

Ostatnio edytowano 13 lut 2007, 11:24 przez CzlowiekDemolka2, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 13 lut 2007, 11:24 

Exil napisał(a):
Cytuj:
jak by mungurki mialy byc to trudno... jestem w 2-giej klasie gimnazjum wiec ten rok i kawalek moge przebolec Rolling Eyes co nie zmienia faktu ze pomysl gluptycha nie wypali bo ani panstwo ani rodzice ani szkoly mundorkow kupic chcialy nie beda Wink

co do tych rodziców to nie był bym taki pewien ;) moi rodzice są za i napewno by kupili.

Wiesz Exil ja też bym to kupił. Chodzę do najlepszego technikum w moim mieście i jestem z tego dumny, a także z honorem nosiłbym herb z jej nazwą. Ale nas na nie stać. Większość osób, które jest "za" stać na ten wydatek, ale mam kolegów ze wsi, którzy naprawdę są biedni i ledwo ich stać na przejazd pks-em a co dopiero na wydanie kolejnych pieniędzy na mundurki.

Tytuł:
PostNapisane: 13 lut 2007, 16:25 

Ja chodze do szkoly w ktorej sa mundurki 8) 8) 8)

Tytuł:
PostNapisane: 13 lut 2007, 16:47 

Jestem przeciw. Niech ktoś mi poda powód po gówno mamy kupować kilka szmat... Przecież to są wywalone pieniądze w błoto.

Moim zdaniem młodzież z tego powodu zrobi się tylko bardziej agresywna :? A same mundurki zalet nie mają.

Tytuł:
PostNapisane: 13 lut 2007, 18:42 

Cytuj:
Moim zdaniem młodzież z tego powodu zrobi się tylko bardziej agresywna

Przepraszam Frodo, ale .................. hahahahahhahahahahhaahhahahahahahahahhahahahahahhahaaaaaaaaaaaaahhahahahahhahahahahahahahahahhhahahahahahhahahahahahahhaaaaaaaaaa

Dawno nikt takiego tekstu nie rzucił, szacunek.
Chodziłeś ty w ogóle do szkoły? Takiej normalnej (700 i więcej uczniów), zwracałeś uwagę na to kto jak jest ubrany? Na pewno. Teraz sam sobie odpowiedz (podpowiedź: klasowe kółka wzajemnej adoracji). I proszę mi nie wyjeżdżać z tekstami, że coś takiego nie istnieje albo nie istniało bo to "duby smalone bab wiejskich".

Tytuł:
PostNapisane: 13 lut 2007, 20:03 

nie zamierzam złożyć tego gówna na siebie, cała młodzież niech zorganizuje strajk głodowy, może Romcio da sobie spokój :P

Tytuł:
PostNapisane: 13 lut 2007, 21:00 

CzlowiekDemolka2 napisał(a):
Odnośnie przymusu chodzenia w mundurkach - zawsze można ustalić zasadę że jeśli chcesz do tej konkretnie szkoły chodzić to musisz nosić mundurek, jak nie to droga wolna, inne szkoły czekają (a że sa 30km lub więcej.....).

Oczywiście ,że mogą bo wszystko można ale... tego nie zrobią bo w końcu Polska potrzebuje ludzi z maturą i wyżej :wink:

Cytuj:
To z czego będą te mundurki (chyba że w skład kompletu będzie wchodzić biżuteria czy coś w ten kolor). Jeśli mundurki będą dwuczęściowe to będą wprowadzane stopniowo (czyli najpierw bluza/fartuszek/marynarka etc) a później reszta (spodnie/spódniczki/krawaty/inne duperele).

Nie wiem może to rozpusta ale ja kupuje sobie bluzy po 70-100zł. A skąd ty wiesz jak to będzie wprowadzane?...
Moim zdaniem ten pomysł jest poroniony :roll: jak już koniecznie chce on wprowadzać takie gówno to lepiej by było ustalić jakiś kolor dla danej szkoły + tarcze/identyfikatory.
Żyjemy w wolnym kraju i ludzie mogą robić co chcą (jeżeli nie łamie to prawa), a ubieranie się po swojemu tego nie robi tak?

Tytuł:
PostNapisane: 13 lut 2007, 21:22 

pawko o dziwo wiekszosc spoleczenstwa POPIERA pomysl. Wybacz ale zalosnie wygladaja argumenty "cenowe" w ustach uczniow. NIE WY bedziecie za to placic lecz wasi rodzice. Skoro ludzie 18+ w badaniach i sondazach sa ZA to nie ma problemu(panstwo pewnie bedzie wspomagalo zakup)

Co do tego czy mundurek nagle wywola szacunek do ludzi. Jasne, ze nie ale brak szacunku w duzej mierze wynika z tego, ze wychowani "bezstresowo" debile mysla, ze sa pepkiem swiata i nikt im nic nie moze kazac(zrestza tu tez widac takie teksty). Otoz wlasnie drogie dzieci zobaczycie, ze dorosli MOGA i wam KAZA :twisted: I teraz sa 2 opcje. Albo wam sie nie podoba i rodzicom(np za namowa) i zmieniacie szkole na taka bez mundurka(prywatna za gruba kase) albo nie chodzicie w ogole do szkoly(z tym, ze o ile mi wiadomo do 18 roku zycia ma sie obowiazek uczyc - wedlug prawa) i przekreslacie cale swoje zycie z powodu mundurka noszonego przez max 8 godzin dziennie :}

Cytuj:
Moim zdaniem młodzież z tego powodu zrobi się tylko bardziej agresywna Confused A same mundurki zalet nie mają.

Widzac takie teksty nie ma watpliwosci co do poziomu intelektualnego wrogow mundurkow. Po pierwsze mlodziez sobie moze byc agresywna, w poprawczaku. Po drugie plusami jest bezpieczenstwo(bo wiadomo kto jest obcy itd)spokoj(biedniejsi bez firmowych ciuchow nie musza wysluchiwac glupich tekstow) oraz zahamowanie rewii mody wsrod gownazerii.

Cytuj:
Oczywiście ,że mogą bo wszystko można ale... tego nie zrobią bo w końcu Polska potrzebuje ludzi z maturą i wyżej Wink

Nie wierze, ze jestes tak naiwny!! Myslisz, ze kogokolwiek obchdozi twoje wyksztalcenie? To w TWOIM interesie lezy by miec wyzsze a nie wpanstwa bo aktualnie to brakuje budowlancow itp pracownikow, ktorymi magistrzy nie zostana wiec akurat jest na odwrot :lol:

Cytuj:
Żyjemy w wolnym kraju i ludzie mogą robić co chcą (jeżeli nie łamie to prawa), a ubieranie się po swojemu tego nie robi tak?

Owszem ale w kazdym wolnym kraju jest i prawo oraz sa i przepisy. Tak jak pracownikom kaze sie nosic okreslony stroj lub uniform tak i uczniom sie kaze i tyle.

Tytuł:
PostNapisane: 13 lut 2007, 22:49 

Cytuj:
pawko o dziwo wiekszosc spoleczenstwa POPIERA pomysl. Wybacz ale zalosnie wygladaja argumenty "cenowe" w ustach uczniow. NIE WY bedziecie za to placic lecz wasi rodzice. Skoro ludzie 18+ w badaniach i sondazach sa ZA to nie ma problemu(panstwo pewnie bedzie wspomagalo zakup)

wiem o tym ale to jest moje zdanie ja bym nie chciał w nich chodzić :wink:

Cytuj:
Jasne, ze nie ale brak szacunku w duzej mierze wynika z tego, ze wychowani "bezstresowo" debile mysla, ze sa pepkiem swiata i nikt im nic nie moze kazac(zrestza tu tez widac takie teksty)

bez przesady wszystkie dzieciaki takie nie są... A tym co mają jakieś problemy tłumaczy się łopatologicznie...

Cytuj:
Po drugie plusami jest bezpieczenstwo(bo wiadomo kto jest obcy itd)spokoj(biedniejsi bez firmowych ciuchow nie musza wysluchiwac glupich tekstow) oraz zahamowanie rewii mody wsrod gownazerii.

Z tym się zgadzam :wink:

Cytuj:
Nie wierze, ze jestes tak naiwny!! Myslisz, ze kogokolwiek obchdozi twoje wyksztalcenie? To w TWOIM interesie lezy by miec wyzsze a nie wpanstwa bo aktualnie to brakuje budowlancow itp pracownikow, ktorymi magistrzy nie zostana wiec akurat jest na odwrot Laughing

No ja mam zamiar skończyć szkoły ale zapewniam cię ,że państwo potrzebuje zdlonych ludzi którzy będą dobrze zarabiać i chyba sam wiesz czemu... Jestem na profilu społecznym i nawet wiem jak to funkcjonuje, to co państwo zainwestuje w naukę np. Jerzego w 2007-2011 zwróci mi się to np. w 2020 kiedy Jerzy będzie zarabiać 3000zł zamiast 1000zł przy łopacie. Te wszystkie "przeszkody" czyli szkoły itp. nauczyciele, promotorzy są po to aby oczywiście nauczyć :wink: a słabszych i mniej zdolnych się pozbyć. Ale co ja będę ci pisać :) jeżeli patrzeć na to czego mnie uczą to to wszystko podobno ma sens, jest przemyślane i państwo potrzebuje zdolnych ludzi ...

Cytuj:
Owszem ale w kazdym wolnym kraju jest i prawo oraz sa i przepisy. Tak jak pracownikom kaze sie nosic okreslony stroj lub uniform tak i uczniom sie kaze i tyle.

Każe się nosić np. dla względów bezpieczeństwa a nie bo taki ma się kaprys. W szkole na WF trzeba mieć strój bo to logiczne. Ale do normalnego chodzenia nie potrzeba chyba specjalnie spreparowanego uniformu. Poza tym w pracy ci za to płacą sam dla siebie nie nosisz :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 13 lut 2007, 23:46 

Ze co? W pracy biurowej kaza ci nosic garnitur BO TAK. W restauracjach/sklepach kaza ci nosic uniform danej firmy BO TAK. Myslisz, ze pani w biedronce gdyby nosila zamiast czerwonego fartucha to zielony byla by mniej zabezpieczona? :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 14 lut 2007, 00:04 

podpisuje się pod tym co pisze Lailonn, chociaż w przeciwieństwie do niego mnie mundurki mogą dosięgnąć :D

ja jeśli dostanę mundurek z tarczą nie będę marudził
taki mundurek:
- skutecznie utrudni życie wagarowiczom
- ograniczy wizyty obcych w szkołach
- każdy pięć razy pomyśli zanim coś zrobi "na ulicy" bo z góry będzie wiadomo z jakiej jest szkoły
- nie będzie szpanu nowymi ciuchami w szkole (to co część odstawia jest żałosne)
itd.
oczywiście ten pomysł nie ma samych plusów ale niestety albo stety przeważają one nad minusami

wydaje mi się też że niechęć do pomysłu wynika z tego że:
a) młodzież wychodzi z założenia że jej g**** mogą inni narzucić (kolosalny błąd)
b) pomysł jest inicjatywą Romka którego każdy pomysł jest z góry torpedowany (dla wyjaśnienia nie jestem jego fanem, koleś jest dla mnie pomyleniem pojęć ale staram się chłodnym okiem patrzeć na całą sytuację)

Tytuł:
PostNapisane: 14 lut 2007, 00:25 

pawko tak swoja droga jestes pewien, ze kazdemu bedzie sie chcialo nosic do szkoly 2 zestawy ubran?(3 jesli jest w-f tego dnia) i gdzie sie przebierac jesli np ze szkoly kaza wylazic w mundurkach? na ulicy? ;D

MasterM dokladnie, dzieciaki mysla, ze sa nietykalne. Pora im uswiadomic prawde bo zaczyna byc kiepsko...

co do powodow niecheci sa jeszcze 2 imo:
c)dzieciaki zakladaja, ze mundurki beda paskudne a przeciez moga byc stylowe i wygodne(romek sam apelowal do szkol w tej sprawie)
d)czesc pewnie swiecie wierzy("dojrzali, uswiadomieni", ze zatraca swoja indywidualnosc) Droga mlodziezy, indywidualnosc to kwestia zachowania, charakteru a nie ubioru...Zreszta jak idzie 5 skejcikow ubranych tak samo tyle, ze w roznym kolorze bluzy to ciezko tu mowic o jakims wielkim wyroznianiu sie :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 14 lut 2007, 00:30 

Cytuj:
- skutecznie utrudni życie wagarowiczom

Tak, ale tylko podczas najupalniejszych dni, kiedy to nie można nic na siebie zarzucić aby ukryć mundurek. Zresztą, a teraz to tak trudno rozpoznać tko jest w takim wieku, że do szkoły chodzić powinien? Chyba tylko części uczniów liceów można by nie rozpoznać.

Cytuj:
- ograniczy wizyty obcych w szkołach

No i? A bo to wpadają z innych szkół rozwalać wszystko czy bić kogoś? Czasem jest faktyczna potrzeba pójścia do innej szkoły, żeby np. odwiedzić stare kąty czy też starych znajomych, a tu zaraz będzie woźna wyskakiwać że diler przyszedł...

Cytuj:
- każdy pięć razy pomyśli zanim coś zrobi "na ulicy" bo z góry będzie wiadomo z jakiej jest szkoły

Tak jak już wcześniej chyba Lailonn napisał, nosiło by się go przez 8h, a w innych przypadkach wszelkie "wykroczenia" popełniane były by w rejonie szkoły.

MasterM napisał(a):
- nie będzie szpanu nowymi ciuchami w szkole (to co część odstawia jest żałosne)

Fakt, czasem jest przesada w tej dziedzinie, ale ubranie też w jakiś sposób ułatwia odnalezienie jakiejś osoby, np. na korytarzu chociażby przez innego ucznia. Chcesz kogoś znaleźć w tłumie, a wszyscy tacy sami. Łatwo? Niepraktyczne...
Ale mimo wszystko wasz argument jest trudny do odparcia :wink:

Już wcześniej wypowiedziałem się, że główną wadą tego była by kolosalna niepraktyczność.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 140 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2