Teraz jest 30 lis 2024, 20:51

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 189 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 13  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 1 cze 2007, 15:29 

Cytuj:
X360 Premium z 4 grami: 299funtów
Samsung 32" 720p: 599funtów

900 funtów = 5040zł a za tyle kupisz yacub high-end PC, który zje konsole nawet i next-next gena albo "zwyklego" high-enda ze sterta gier...

Nie rozmieszaj mnie z "mala roznica" miedzy hd ready a fullhd :lol: Pewnie dla ciebie fullhd jest 5x drozsze "ot tak" ;D

Ceny gier wrecz powalaja a z kazda kolejna generacja i nowinkami rosna podczas gdy ceny gier pc spadaja :D To konsole staja sie pctami a nie na odwrot. Jedynie glupota producentow powoduje, zxe na pc nie zagramy w nowe bijatyki, platformowki. Przeciez do PC mozna podpiac pada, kierownice, joy'a, myche, klawe. jak znajdzie sie ktos kto zdola podpaic to wszyskto pod konsolke to sie okaze, ze nagle ma PCta w domu. Tylko, ze uposledzonego ;>

ps. ceny "po polsku": 1700-1800zł xbox360 + plazma za 30.000 albo lcd za 5000zł

I to sa ceny "minimalne" :lol:

pss. stala gadka konsolwcow bylo "my nie mamy patchy i dopracowane gry nam robia" otoz wraz z next-genami straciliscie jedyny sensowny argument :lol: :lol:

Ostatnio edytowano 1 cze 2007, 16:54 przez Lailonn, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 1 cze 2007, 15:44 

Od kiedy funt stoi 7 zl :shock: Chyba lece zamawiac bilety do angli :lol:

~5,60zlx900=5000zl

Tytuł:
PostNapisane: 1 cze 2007, 16:25 

Lailonn napisał(a):
Cytuj:
X360 Premium z 4 grami: 299funtów
Samsung 32" 720p: 599funtów

900 funtów = 6300zł a za tyle kupisz yacub high-end PC, który zje konsole nawet i next-next gena albo "zwyklego" high-enda ze sterta gier...

Nie rozmieszaj mnie z "mala roznica" miedzy hd ready a fullhd :lol: Pewnie dla ciebie fullhd jest 5x drozsze "ot tak" ;D

Ceny gier wrecz powalaja a z kazda kolejna generacja i nowinkami rosna podczas gdy ceny gier pc spadaja :D To konsole staja sie pctami a nie na odwrot. Jedynie glupota producentow powoduje, zxe na pc nie zagramy w nowe bijatyki, platformowki. Przeciez do PC mozna podpiac pada, kierownice, joy'a, myche, klawe. jak znajdzie sie ktos kto zdola podpaic to wszyskto pod konsolke to sie okaze, ze nagle ma PCta w domu. Tylko, ze uposledzonego ;>

ps. ceny "po polsku": 1700-1800zł xbox360 + plazma za 30.000 albo lcd za 5000zł

I to sa ceny "minimalne" :lol:

pss. stala gadka konsolwcow bylo "my nie mamy patchy i dopracowane gry nam robia" otoz wraz z next-genami straciliscie jedyny sensowny argument :lol: :lol:

ale ty głupoty gadasz... XBOX 360 1200zł + tv taki:
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=182452921
ja dałem 2500zł + super zaleta = mogę siąść z ziomkiem...

Poza tym TV nie jest tylko do konsoli ale można też podłączyć do niego PC'ta i oglądać telewizję

A co do gier to pewnie wszystko na swoim kochanym ślicznym PC masz oryginalne...

ps. popracuj nad polskimi znakami bo coś ci słabo idzie.

ps2. dodam od siebie ,że na różnych forach często można zaobserwować "walkę" fanboy'ów konsolowych ale PC'towi są najśmieszniejsi bo oni nie widzą żadnych zalet konsol... Po prostu uważają ,że zakup konsoli to pomyłka czyli tyle milionów osób się pomyliło... SZKODA :roll: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 1 cze 2007, 17:00 

morthag moj blad, dawno nie zagladalem na kurs walut ^_^

pawko za glupi by ciac posty? Mamy przewijac 2 ekrany bo musisz wkleic calosc? :shock:

Jestes tez chyba za glupi by zrozumiec, ze my tu mowimy o TV FULL HD a nie zwyklych LCD :lol: Wsklepie xbox360 kosztuje 1500-1700 a przeciez musisz miec 2 pad czyli kolejne 200zl.

ps. Tak mam wszystko na moim slicznym PC oryginalne wyobraz sobie. Nie wiem jak ty ale ja nie kupuje najtanszych rzeczy i nie kradne. Dlatego tez licze normalny LCD + oryginalne gry.

pss. No normalnie pisac nie umiem :lol: Popracuj nad mysleniem bo ci fatalnie to idzie :wink:

psss. PCtow sprzedano wiele miliardow a nie milionow wiec z czym do ludzi? :D Czy to PC ewoluuje w strone konsoli czy na odwrot? :lol: Jak mi podasz zalety konsoli to podyskutujemy. Poki co piszesz, ze sa ale jakie to juz nie :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 1 cze 2007, 18:33 

Pad 130zł
Xbox 360 - 1200-1300zł - po co przepłacać?
Oczywiście ten tv co dawałem to gówno i się nie nadaje się dla takiego mistrza jak ty.
I oczywiście wszystkie gry na xbox'a 360 są na fullHD więc jest on niezbędny :wink:
Ja nie mówię tu o liczbach bo wiadomo ,że PC jest więcej. Ale za już nawet te twoje 1700zł (w czasie premiery kosztował 1599 no ale na pewno wiesz lepiej...) nie kupisz PCta który będzie produkował taką grafe i dawał taką przyjemność z gry.
zalety:
tani
zabawa
super gry
nie musisz kupować co raz nowego sprzętu
Co uważasz krokiem w stronę PC to ,że można oglądać filmiki i zdjęcia, słuchać muzy. Krokiem w stronę PC by była ciągła pogoń za zmianami czyli nowy ram, procek itp.
Filmy i muze też masz oczywiście oryginalną. Ja nie będę sie już więcej wypowiadać na ten temat ale jeżeli bym miał wydać 159zł za fifę 07 w którą grałem 20 minut to bym zwątpił. Jedne gry są warte kupienie, drugie nie.
I nie rzucaj mięsem bo ja cię nie obrażałem. Pomyśl zanim napiszesz bo mam wrażenie ,że ty swoją inteligencję oceniłeś na podstawie ilości takich postów jak wyżej.
Jeżeli twierdzisz ,że konsolę nie mają zalet to powiedz czemu się tak dobrze sprzedają :?:
a będę złośliwy i dam screeny dla porównania z fify 07 na pc i xbox'a

http://www.gamespot.com/xbox360/sports/ ... abs;images
http://www.gamespot.com/pc/sports/fifas ... abs;images
tylko popatrz coś w tym musi być...

Tytuł:
PostNapisane: 1 cze 2007, 20:07 

właśnie wyszedł Shadowrun zobaczymy kto będzie dostawał w tyłek na serwkach: PCtowcy czy konsolowcy ?? :P

Tytuł:
PostNapisane: 1 cze 2007, 20:55 

Lailonn jesteś tak uparty i zapatrzony w swoje poglądy że nawet nie chce mi się podejmować z Tobą dyskusji. Już nieraz czytałem rozmowy na tym forum z twoim udziałem i wiem że nic nie da się wbić do tego twojego łba. Siedź sobie szczęśliwy przed komputerem,przekonany o swojej nieomylności.

Tytuł:
PostNapisane: 1 cze 2007, 21:03 

pawko ja mowie o wersji premium i o padzie bezprzewodowym. Jesli ty chcesz leciec po najtanszej lini to ja pc tez ci zloze za te kwote, na ktorym pograsz w gry typu oblivion i sie bedziesz swietnie bawil...

Cytuj:
Co uważasz krokiem w stronę PC to ,że można oglądać filmiki i zdjęcia, słuchać muzy. Krokiem w stronę PC by była ciągła pogoń za zmianami czyli nowy ram, procek itp.

Nowy klocek wydany zostal 3 lata po pierwszym. Nie wiem jak ty ale ja co tyle wymieniam cos w kompie i akurat wychodzi 2000-3000zł za cos na prawde dobrego. Tak to, ze konsola zaczela miec net, os, odpalac filmy, muzyke, patche do gier itp duperele to jest ewidentny dowod na ewoluowanie w strone PCta. Widza to ludzie z branzy - pisza o tym na portalach - ty za to nie, trudno.

Cytuj:
Filmy i muze też masz oczywiście oryginalną. Ja nie będę sie już więcej wypowiadać na ten temat ale jeżeli bym miał wydać 159zł za fifę 07 w którą grałem 20 minut to bym zwątpił. Jedne gry są warte kupienie, drugie nie.

Wyobraz sobie, ze mam. Mala kolekcje ale jednak. Natomiast z gier mam 225 tytułów i stale kupuje nowe. Skoro jednak jestes pospolitym piratem - zlodziejem - to chyba nie mamy o czym dyskutowac?

ps. Od tego sa dema :roll:

edit: Gorefest Ano zadna lamka mi nie wmowi, ze konsole sa lepsze skoro siedzi przy PC. Wywal PC za okno i uzywaj tylko konsoli to pogadamy - albo i nie bo niby jak :lol: Fanboye konsol wiecej siedza w sieci na PC klocac sie o wyzszosc ich zabawek niz faktycznie ich uzywaja :lol:

ps. A teksty o upadku PCtow wylatuja z ust marketingowcow sony/m$/N od kad tylko powstala 1 konsola i jak na razie NIC sie nie stalo a wrecz odwrotnie bo to PC ma najlepsze gry i najwieksza sprzedaz :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 1 cze 2007, 21:44 

OMG jakiej najmniejszej linii oporu? Po prostu można to samo kupić taniej...
http://www.allegro.pl/item201439588_xbo ... _gier.html
premium 1320zł
http://www.allegro.pl/item201786410_ory ... ncja_.html
pad 120zł
trochę cię nie rozumiem...
Ale ze mnie straszny człowiek i do tego złodziej na 10 gier 6 mam oryginalnych a tych 4 kopii nie używam.
Ja nie mówię ,że pc jest zły(czy lepszy) i nie chce się go pozbyć... Filmy, muza, net i strategie - w tym PC jest najlepszy. net miał już ps2 i xbox1 i nie widzę w tym nic niesamowitego... W "systemach" konsol nie zrobisz tego co na pc czyli nic nie zainstalujesz itp... To tylko obsługa muzy, zdjęć i filmików... Czy to jest wada?
Nie masz w ogóle pojęcia o konsolach a swoją wiedzę opierasz na onecie czy wp i pewnie nie wiesz też od czego to się wszystko zaczęło? Pan Kurtagi (szef sony) na konferencji prasowej tak się zachwycił/podniecił PS3 ,że zaczął opowiadać swoje teksty "PS3 TO KOMPUTER!" "JEST MOCNIEJSZY O 100% OD XBOX'a 360" i wtedy zrobiła się "wielka nagonka" po czym zaczęły się wyjaśnienia...
PCet nie upadnie bo konsola nigdy nie zrobi tego co pc.

Cytuj:
Fanboye konsol wiecej siedza w sieci na PC klocac sie o wyzszosc ich zabawek niz faktycznie ich uzywaja Laughing

A co ja mam obowiązek grać po 10 godzin dziennie? Mam teraz ochotę posiedzieć na kompie i tyle....

Jesteś raczej jednym z nie licznych który ma wszystko oryginalne bo nie wierze ,że reszta forumowiczów nie ściągami muzy i filmów z netu...

Po prostu starem ci się udowodnić przewagę sprzętową konsoli i przedstawię ci nawet jedną sytuację. Tu na forum czasem powstają topici o grach np. Colin drift, CoD4, OPF2 i co raz powtarza się słowo "wymagania". Każdy od razu płacze ,że trzeba będzie to, to i to wymienić żeby mu poszło. A ja raz dałem 1200zł i spokojnie czekam na gry a każda następna ma coraz lepszą grafikę i jest bardziej zaawansowana.

ps. co do gier to bym się kłócił... :wink:
ps2. gwoli ścisłości xbox1 to 2001 xbox360 to 2005/2006 PS2 to rok 2000 PS3 2006/2007

Tytuł:
PostNapisane: 1 cze 2007, 23:11 

Lailonn napisał(a):
edit: Gorefest Ano zadna lamka mi nie wmowi, ze konsole sa lepsze skoro siedzi przy PC. Wywal PC za okno i uzywaj tylko konsoli to pogadamy - albo i nie bo niby jak :lol: Fanboye konsol wiecej siedza w sieci na PC klocac sie o wyzszosc ich zabawek niz faktycznie ich uzywaja :lol:

Dlatego właśnie uważam że z Tobą nie da się dyskutować. Nikt nigdzie nie stwierdził że konsole są lepsze w celach biurowych/sieciowych,rozmawiamy jedynie na temat GIER (chyba że kupujesz tego 'zjadającego-wszystko' kompa za 4-5k tylko po to by posiedzieć na forum i gadu-gadu).

Tytuł:
PostNapisane: 1 cze 2007, 23:35 

pawko na Allegro tez wyciagniesz sprzet do kompa sporo taniej niz w sklepie ale aby porownanie bylo obiektywne trzymajmy sie sklepow.

Co do gier to ja ci moge przytoczyc wypowiedzi z niemalze kazdego branzowego portalu, narzekajace na upraszczanie i splycanie gier na PC aby "jednoczesnie" mogly dzialac na konsolach(Oblivion np.) Uncle napisal juz o BiA, ktore wedlug tworcow tylko na PC bedzie wygladalo i oferowalo tyle ile powinno. Skoro PC jest gorszy do gier to cos tu nie tak...

Czy gdyby wszystkie gry(w tym i zmarly gatunek - bijatyki) byly rowniez na PC, to jak myslisz, jak wygladaloby zainteresowanie konsolami? ;>
Jakims dziwnym trafem pomineliscie tez fakt, ze najwieksze hity sa podzielone miedzy konsole. Aby wiec moc grac normalnie nalezy miec wszystkie konsole :lol: Na PC nie przeczytasz "Musisz miec karte nvidi by zagrac w xxx" itp pierdół!!

Gorefest czekaj to czegos nie rozumiem. Wedlug twojej logiki to nalezy miec i PC i konsole! A to podwojny koszt. Tym bardziej glupi, ze na dobrym kompie(ta sama cena) przez najblizsze 3-4 lata odpalisz wszystko.

ps. Xbox - 11.2001
Xbox360 - 11.2005
PS - 9.1995
PS2 - 4.2000
PS3 - 11.2006

Skoro podales przyklad fify07. jak wypadaly gry na ps2 10.2006 na starenkim juz ps2 a na aktualizowanych co jakis czas pctach? :> Porownaj sobie poprzednie fify ;>

Jedyen czego mi brkauje i czeog moge zazdroscic konsolom to wlasnie bijatyk, ktore z niewiadomych powodow umarly gdzies w okolicach mortal kombat 4 :?

Tytuł:
PostNapisane: 2 cze 2007, 00:34 

u mnie w mieście xbox jest w praktycznie tej samej cenie co allegro bodajże 1350 z PGR3 :wink:

A co do tego upraszczania to raczej wątpię :roll:
To co siedzi w nextgenach jest bardzo mocne i szybkie więc najwyżej może być odwrotnie.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Xbox_360
A jaka była historia z CoD'em 3

Tak samo można powiedzieć ,że gdyby wszystkie gry na były na xbox'a 360 to jakie by było zainteresowanie PCtem.
Nawet sobie nie zdajesz sprawy jaką bibliotekę gier ma xbox360.
Wiadomo na konsolach najlepiej rozwijają się:

bijatyki
wyścigi
RPG
sportowe

Jedyną grupą która się dość słabo rozwija to FPS'y ale to już się zmienia.

Architektura kompa i xbox'a jest podobno dość zbliżona dla tego łatwo o konwersje gier.
Co do najlepszych tytułów to zgadza się. Ale przecież nikt ci nie każe kupić danej konsoli. Ja wybrałem x360 i kupie ps3 jak będzie w cenie >1000zł. Na prawdę jest w co grać. :wink: No ale każdy wydaje swoje pieniądze jak chce i niech gra na czym chce. Ja po prostu nie chce wydawać zbędnej kasy na kompa.

Ile według ciebie będzie kosztował komp który uciągnie taką grafikę jaką prezentują sobą konsolę? Nie powiesz mi ,że w kompach to się szybko nie zmienia. 1.5 roku temu kupiłem geforce 6800gt za 1000zł i co? :P Wtedy to był super wypas a teraz jest warte 300zł już nic nowego nie uruchomię w dobrej jakości.

Tytuł:
PostNapisane: 2 cze 2007, 00:41 

Jak już mówiłem wcześniej,uważasz że pozjadałeś wszystkie rozumy więc nie ma co z Tobą dyskutować. Skoro uważasz że komputer do gier ma żywotność 3-4 letnią to gratuluje.

Tytuł:
PostNapisane: 2 cze 2007, 01:03 

Gorefest bo tak sie skalda, ze sam mam komputer sprzed 4 lat i jak na razie w KAZDA nowa gre zagralem. Naturalnie nowe "super produkcje" jak Oblivion na mniejszych detalach ale jednak.

Radeon 9600 - 2003 r.
Barton 2800 - 2003 r.

Mamy rok 2007 a ja kolejna zmiane podzespolow planuje na 2 polowe tego roku czyli komp bedzie mial juz 4,5 roku !!! Wiec wiem chyba co mowie, bo mowie to w oparciu o doswiadczenie w nie "pozjadane rozumy" jak ty ;]

W zadnej grze jak dotad nie mialem problemow z uzyskaniem plynnosci. W takie america's army czy cs:s gram na max detalach z 60-70 fpsami :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 2 cze 2007, 01:11 

No to ciesze sie bardzo. W gry z 2006 roku które wymagały SM 3.0 też pewnie pograłeś na 60-70 fps.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 189 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 13  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2