Teraz jest 3 gru 2024, 21:56

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 99 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 1 lis 2005, 19:14 

heheh a najlepsza była scena gdy ten dowódca drużyny chyba, kucnął sobie gdzieś za barykadą a nad nim black hawk grzał z działek i te te gorące łuski mu za koszule leciały :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 1 lis 2005, 19:27 

przsoi napisał(a):
Somalia to nie bliski wschod (...)

Ale niewiele brakuje :wink:.

Lulek napisał(a):
Naprawdę pięknie zostały pokazane czasy prześladowań Żydów podczas II Wojny Swiatowej.

:shock:
Ke?

Tytuł:
PostNapisane: 1 lis 2005, 19:44 

Rip van Winkle napisał(a):
...
Lulek napisał(a):
... Ktoś oglądał " Pianistę"?Mnie się bardzo podobał. ... Naprawdę pięknie zostały pokazane czasy prześladowań Żydów podczas II Wojny Swiatowej.

Ke?

Te! 8)

Tytuł:
PostNapisane: 1 lis 2005, 19:56 

THE NATURAT (pl) napisał(a):
...
Lulek napisał(a):
... Ktoś oglądał " Pianistę"?Mnie się bardzo podobał. ... Naprawdę pięknie zostały pokazane czasy prześladowań Żydów podczas II Wojny Swiatowej.

Ke?

Te! 8)

nie ma jak inteligetny dialog :)

Tytuł:
PostNapisane: 1 lis 2005, 20:32 

Lulek napisał(a):
Ktoś oglądał " Pianistę"?Mnie się bardzo podobał.Naprawdę pięknie zostały pokazane czasy prześladowań Żydów podczas II Wojny Swiatowej.

Ja oglądałem i uważam iż jest to bardzo dobry film pod wzlędem aktorskimi dźwiękowym no i ta atmosfera.A co do black hawk down to trzyma w fotelu prawie przez cały film jedyny minus to ten patryjotyzm nom i średnia gra aktorów.A tak na marginesie to jest film rozrywkowy a nie film z ambicjami na złotom palme

Tytuł:
PostNapisane: 1 lis 2005, 20:33 

sorki pomyłka :oops:

Tytuł:
PostNapisane: 1 lis 2005, 20:36 

Lisek_M36 napisał(a):
THE NATURAT (pl) napisał(a):
...
Lulek napisał(a):

Ke?

Te! 8)

nie ma jak inteligetny dialog :)

Somalia, racja.Nie wiedziałem gdzie się działa akcja "HwO".

Lisek nad tym, bym się zastanowił.Wydaje mi się, że obie formy są poprawne.Użyłem wyrażenia "mnie" ponieważ wcześniej wykorzystalem już wyrażenie "mi".Nie chciałem ulegać powtórzeniom.

Tytuł:
PostNapisane: 1 lis 2005, 20:47 
Moderator forum

Ale spacji za znakami interpunkcyjnymi nie robisz :P
Fajnie było znowu filmik oglądnąć :) Fajnie jak gość chował sobie czyjąś rękę do kieszenie i jak inni ciągneli połowe kolesia do samochodu :) Końcówka też fajna jak tłumaczył że walczy "dla kolegi" :D

Tytuł:
PostNapisane: 1 lis 2005, 21:12 

Filmik był cud miód i orzeszki :D . Chyba sobie obejrze jeszcze raz bo mam go na kompie. :D Ale tak to oglądałem i żałuje ze takich akcji nie ma w BF2 :( Nie da się na każdy budynek wejść. Blackhowki są cholernie twarde. Trzeba wyalić cały magazynek na typa. Nie da się nic zniszczyć i co chyba najważniejsze nie da się wchodzić do kazdego budynku :( . Ale jakby to poprawili było by cudnie :D Normalnie można by grać w film wręcz na Mashur city i Karkandzie :D . Moje ulubione sceny?? hmmm... Jak Operator Kaemu strzelał nad głową drugiemu :lol: druga to jak koleś zerwał przez drzwi z RPG i trzecia jak śmigłowce ostrzelały dach gdzie się "chuderlaki" panoszyły :D :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 1 lis 2005, 21:18 

Lulek mi nie chodzi o to co jest podkreslone tylko o "Te?" odp: "Ke"

To jak typ tlumaczyl o tym "dla kolegi" to chyba byl to najmadzejszy tekst w amerykanskich flimach

Tytuł:
PostNapisane: 2 lis 2005, 00:01 

Lulek napisał(a):
Nie oglądałem "Helikoptera w ogniu" ponieważ oglądałem też bardzo dobry film, który leciał w tym samym czasie, "Pianistę".Wolę filmy o II wojnie światowej i ewentualnie Vietnamie.Widziałem kawałki "HwO" ale mi się nie spodobał.Nie lubię walk na bliskim wschodzie.Dlatego też nie zamierzam BF2.
Ktoś oglądał " Pianistę"?Mnie się bardzo podobał.Naprawdę pięknie zostały pokazane czasy prześladowań Żydów podczas II Wojny Swiatowej.

Szczególne wrażenia robią dwie sceny: wyrzucenie dziadka przez balkon na wózku i egzekucja leżących przez niemieckiego oficera :cry:

Tytuł:
PostNapisane: 2 lis 2005, 00:30 

Film dobry to raz , ale kompletny odlot to muzyka .Akcja szybka więc ciężko się wsłuchać :Hans Zimmer (też Gladiator czy K2) , a taką śliczną piosenkę śpiewa Lisa Gerald z Dead Can Dance.Polecam

Tytuł:
PostNapisane: 2 lis 2005, 14:23 

te blackhowk'i które były w filmie to inna wersja od tych w BF2... gorsza zresztą jak widzać bo rakiety nieprzelatywały przez nie i wystarczyło jedno trafienie z RPG aby strącić maszynę :roll:

a co do liczby zabitych to ten tysiąc jest wyszacowany "na oko"
wątpię by sami somalijczycy wiedzieli ile dokładnie osób zgineło u nich niewspominając już o tym że niepodali by takiej informacji amerykańcom

było kilka scen balansujących amerykański patos (np. ten siwy arab niosacy zwłoki chłopca, przechodzący przez ulicę przed powracającym do pakistanu konwojem ONZ) ale amerykanie muszą sobie podreperować samopoczucie - stąd ten stosunek zabitych

całkiem możliwe jest że w wyniku tej "akcji" zgineło tysiąc albo i więcej "chudych" ale raczej z powodu braku opieki medycznej oraz fali chorób i głódu jakie pewnie wystapiły po tych wydażeniach

no i po raz kolejny amerykanie (dobrodzieje!) zostali ostrzelani przez miejscową ludność gdy przybyli im pomóc

swoją drogą trzeba przyznać że tym dwóm kolesiom z delty, co postanowili wyskoczyć z helikoptera i zabezpieczyć miejsce drugiej katastrofy, medale się należały
naprawde przesraną sytuację tam mieli - bronić się do końca amunicji i zginąć z KDR ponad 30
aż ciary po plecach przechodzą jak się analizuję ich sytuację
może gdyby dowództwo odrazu dało im zezwolenie to zdążyli by zabrać pilota i gdzieś się schować

BTW - ciekawe co się stało z Mike'iem Durandt'em, czy delta odbiła go nastepnego dnia, czy został wymieniony na somalijskich jeńców, czy amerykanie go poprostu wpisali w koszty operacji ?

Tytuł:
PostNapisane: 2 lis 2005, 15:30 

jak znacie angielski to proponuje zapoznac sie z tym :

http://www.slate.com/?id=2060941

Tytuł:
PostNapisane: 2 lis 2005, 15:48 

Lisek_M36 napisał(a):
Lulek mi nie chodzi o to co jest podkreslone tylko o "Te?" odp: "Ke"

To jak typ tlumaczyl o tym "dla kolegi" to chyba byl to najmadzejszy tekst w amerykanskich flimach

W porządku.

Ikasprzak zgadzam się z Tobą.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 99 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2