Teraz jest 2 gru 2024, 18:22

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 9 gru 2003, 17:01 

Doublepost, skasujcie plz.

Tytuł:
PostNapisane: 9 gru 2003, 18:34 

I widzisz Cubituss, tu się po raz kolejny mylisz... Mówiłem już o tym, że piractwa nigdy się do końca nie wypleni.... Zawsze pozostanie odsetek baranow, ktorzy nawet za 1 PLN nie kupią niczego.

Zacząłeś gadkę ekonomiczną to ci ekonomicznie udowodniłem ze się mylisz że sposób wyliczenia "odszkodowań" jest jedyny słuszny. Bo myślisz że kto zapłaci te odszkodowania? Irekw, Maciej Blacha i inni? Gówno prawda bo zapłacimy za to my wszyscy. Najpierw za to że ceny produktów ustalane są tak jak są usatlane obecnie, a teraz dojdzie do tego, fakt że jeśli rzeczywiście Polska będzie musiała zapłacić te 1 mld PLN to albo nam dowalą jakieś nowe podatki, albo na coś innego nie będzie kasy z tego pustego budżetu. To mnie wkurza.

Osobiście uważam, że piractwo jest czymś złym, po prostu złodziejstwem , którego nie cierpię...dlatego wypraszam sobie nazywanie mnie piratem Cubituss.

I rzeczywiście przykre jest to o czym napisałeś, ale tak jak mówiłem tego się nie pozbędziesz....Zawsze ktoś coś spiraci. Kwestia tylko ile osób to kupi? Jak bardzo będzie to dostępne?

[/list]

Tytuł:
PostNapisane: 9 gru 2003, 18:35 

UUUUpsss..

Podwójny post wywalić proszę... :D :D

Tytuł:
PostNapisane: 9 gru 2003, 18:46 

kangur --> nie nazwałem Cię piratem. Jeśli to zrobiłem, to pośrednio, niechcący, nie miałem takiego zamiaru - przepraszam. Piractwo mnie wkurza totalnie, ale uważam odbijanie go wyższymi cenami oryginałów za całkowicie ekonomicznie uzasadnione.

Tytuł:
PostNapisane: 9 gru 2003, 18:59 

Gry, programy a co powiecie na mp3 i filmy, przeciez to tez jest jedna z wiekszych form piractwa i nie wiem czy na ten czas nie najwieksza!

kangur zapomniales dodac Maciejka :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 9 gru 2003, 19:07 
Moderator forum

Cubituss napisał(a):
Piractwo mnie wkurza totalnie, ale uważam odbijanie go wyższymi cenami oryginałów za całkowicie ekonomicznie uzasadnione.

Panowie .. spokojnie, temat rzeka i można laboraty pisać.
Wszyscy "unoszą" się na nazwanie ich z definicji "pirat".
Urażeni honorowo potepiają piractwo.
Mnie interesuje jedna rzecz: skąd większość z nas potrafi obsługiwać kochane Windowsy od dziejów ich powstania, w jaki sposób znamy codzienne aplikacje multimedialne, graficzne, edytory, arkusze, etc., skąd znamy/znaliśmy i czerpiemy/czerpaliśmy własne opinie o nowych grach, które co rusz pojawiały/pojawiają się na rynku ? Czy każdy z nas jest taki święty i od dawien dawna kupuje oryginalane, licencjonowane oprogramowanie ?

Uważam, że należy przyjąć trochę pokory i samokrytycyzmu i nie popadać w ogólny samozachwyt, związany z tym, że teraz mam licencjonowanego Windows-a, czy legalną grę. Każdy z nas przyczynił się do globalnego problemu piractwa. Owszem, jego skala jest już tak ogromna, że wszelkie działania jakie mają miejsce, aby temu procederowi podlożyć "kłody" są jak najbardziej zrozumiałe. Natomiast metodologia działań w zwalczaniu zjawiska jest idiotyczna i bezsensowna.

Nie ma co uogólniać teoriami ekonomicznymi i ludzką hipokryzją o mentalności Polaków.
Każdy posiadacz komputera czy to w Polsce, czy daleko, daleko za granicą; przynajmniej raz w życiu miał styczność z "piratem".
Nie wierzę, w "ludzką cnotę" łamiąc zasady nie kupię zanim nie spróbuję. Nie czas teraz na obrzydzenie tym zjawiskiem, czas na konstruktywne rozwiązanie problemu, aby nas Polaków, w przede dniu wejścia do Unii Eropejskiech małymi krokami było zacząć stać na opłacanie tego co jest od nas wymagane, a w bezsensowny sposób na chwilę obecną piętnowane.

Tytuł:
PostNapisane: 9 gru 2003, 19:34 

Tomy --> "kto jest bez grzechu niech pierwszy rzuci kamień" to kolejny stereotyp, który nasza nacja sobie dumnie przykleiła, próbując usankcjonować takie, a nie inne działania. Istotne jest to, jak problem rozwiążemy, koniec.

Tytuł:
PostNapisane: 9 gru 2003, 19:37 
Moderator forum

Cubituss napisał(a):
Istotne jest to, jak problem rozwiążemy, koniec.

Nareszcie jakieś sensowne zakończenie.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5

Strefa czasowa: UTC + 2