Teraz jest 5 gru 2024, 04:35

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 86 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 18 mar 2005, 20:41 
Moderator forum

Okota nie przeszkadza paru trollom..reszcie przeszkadza...mnie strasznie denerwuje u niego to ze zachowuje sie jak BOG forum...

Tytuł:
PostNapisane: 18 mar 2005, 21:13 
Moderator forum

Garet napisał(a):
Przykro mi UKFy ze nie daliscie rady przeglosowac usuniecia Okoty. Wiekszosci ludzi on nie przeszkadza. Sam Tomy ktory byl kiedys zwolennikiem usuniecia go z funkcji stwierdzil ze widzi poprawe.

Uprzejmie proszę z mojej subiektywnej opinii o działalności Okoty na niniejszym forum nie robić karty przetargowej.

Dziwi też argument, że większość forumowiczów veteranów przestała tutaj pisywać przez Okotę. Wydaje mi się, że nie jest to problem złego moderatora lecz zalewu świeżego pospulstwa, które przpominam bez ogłady i zahamowań robi tu sobie uliczne spotkania skutecznie zaniżając poziom, który zgodnie z opinią innych zszedł poniżej poziomu kanału rynsztokowego.

Temat jak widzę nadal nie rozwiązany. Pozwolę sobie coś za sugerować:

1. Pozbawić moderowania osób przypadkowych, których aktywność w pilnowaniu porządku jest równa zeru (zatem zostaje Okota, Xena, Coug i .. ktoś jeszcze).

Scena BF-a już dawno przeszła podział, a moderatorzy powołani w wyniku historii głosowania i na wniosek graczy, którzy zaprzestali aktywnej działalności na scenie jak i forum z różnych powodów biernie przyglądają się jego upadkowi. Czekałem na moment, aż któryś z listy moderujących zabierze głos. Dalszy komentarz zbędny.

2. Okota w ramach pokuty zabiera się za prawidłowe nadzorowanie nad porządkiem forum. Żadnych docinek, wycinania, komentarzy, pysków, bez flame-war'ów i innych okoliczności burzących spokój czytających.
Zamyka, usuwa bo uważa to za stosowne i ma gdzieś kto i co sądzi.
Nie ma pewności czy dobrze robi ? Konsultuje się z Xeną i Garetem, aby znowu nie wywołać burzy w szklance wody. I co ważne .. żadnych rozmów o proktologach, a tym bardziej co lepsze: Colgate czy Blendamed do cholery :wink: bo znowu zawalą nas szalonymi zdjęciami (wątek humorystyczny zamierzony).

3. Garet powołujesz 3-go aktywnego moderatora, osobę obdażoną szacunkiem i zaufaniem, działającego bez emocji, kurtuazyjnie, sprawnie.
Co ważne w tej kwestii z powagą. Sądzę, że w tej sytuacji nie masz po prostu wyjścia. Wyobraź sobie co będzie się działo po premierze BF2.

Po analizie zachowań i treści wpisanych w karty forum oto moje typy, poświęcające najwięcej czasu na rzeczowe dyskusje na łamach forum:

- Pancho
- Yacub
- Nightmax
- bcj
- Holman
- Shelton

Jeśli Okota nadal będzie robił cuda może zapomnieć o autonomiczności.
XENA sam sobie nie poradzi, Ty Garet również .. musisz podjąć działanie.
Jeśli nie będzie widocznej zmiany i co ważne akcja=rekacja będzie nadal nudno, smutno i dalej ludzie będą skakać sobie do gardeł.

Tytuł:
PostNapisane: 18 mar 2005, 21:21 
Oldboy Battlefield.pl

ja bym wolal ciebie na moderatora Tomy
a i prosze cie rozwin ten punkt:
Cytuj:
2. Okota w ramach pokuty zabiera się za prawidłowe nadzorowanie nad porządkiem forum. Żadnych docinek, wycinania, komentarzy, pysków, bez flame-war'ów i innych okoliczności burzących spokój czytających.
Zamyka, usuwa bo uważa to za stosowne i ma gdzieś kto i co sądzi.
Nie ma pewności czy dobrze robi ? Konsultuje się z Xeną i Garetem, aby znowu nie wywołać burzy w szklance wody. I co ważne .. żadnych rozmów o proktologach, a tym bardziej co lepsze: Colgate czy Blendamed do cholery bo znowu zawalą nas szalonymi zdjęciami (wątek humorystyczny zamierzony).

Tytuł:
PostNapisane: 18 mar 2005, 21:24 
Moderator forum

Okota napisał(a):
a i prosze cie rozwin ten punkt:

Działasz szybko, sprawnie efektowanie bez wdawania się w trollowate dyskusje co ważne, aby forumowicze nie mieli podstaw do robienia sobie jaj z moderatora. Moderator bez szacunku nie ma racji bytu.

Tytuł:
PostNapisane: 18 mar 2005, 21:42 

Cytuj:
niektorzy moderatorzy maja bardzo "silne plecy" skoro nawet maja 0 postow i maja moderke?!

Albo zrobili cos waznego dla sceny - nie grales wtedy to nie wiesz.

Cytuj:
Mowa o obecnym klimacie forum ?
Mówisz o tym klimacie, [ciach]

Tak tak Tomy wiemy, juz po raz kolejny jestes zazenowany poziomem forum :) Ale czemu ciagle o tym pisac ? :)

Cytuj:
Wytlumacz mi czemu wiekszosci nie przeszkadza tylko wam?

Nie przeszkadza tylko UKFom, przeszkadza tez kilku osobom z EJW, czescio PRGK a takze czesci Enclave (nie znam oficjalnych stanowisk tych klanow)...

Cytuj:
Okota nie przeszkadza paru trollom..reszcie przeszkadza...

To jest w pelni odpowiedz na powyzsze pytanie... Popatrz kto byl za usunieciem go a kto byl za zostawieniem.

Cytuj:
1. Pozbawić moderowania osób przypadkowych, których aktywność w pilnowaniu porządku jest równa zeru (zatem zostaje Okota, Xena, Coug i .. ktoś jeszcze).

No way !
Dlaczego Kriz, Maciel, Scae, Shaggy maja stracic moderatora ? To sa swietne osoby ktore mimo tego ze sie nie wpisuja ciagle pamietane sa jako super gracze i swietni moderatorzy.

Cytuj:
Scena BF-a już dawno przeszła podział

Jaki podział ? Uchyl rąbek tajemnicy...

---

Holman i Yacub na moderatorow !

Tytuł:
PostNapisane: 18 mar 2005, 22:02 
Moderator forum

Tak abstrahujac od dyskusji o Kokocie tfu Okocie :) chcialbym tylko zaznaczyc podstawowa rzecz ktora wg mnie powinien robic moderator a co nie jest w tej chwili raczej przestrzegane : Jesli widze glupi topic budzacy we mnie odruch wymiotny z powodu jezyka lub poziomu IQ piszacego to go wywalam a nie zamykam zeby wisial i smierdzial (vide http://forum.battlefield.pl/viewtopic.php?t=9388) - ok mozna bylo dac odp kolesiowi i niech sobie przeczyta ale max. po 2 dniach powinno to zniknac bo:
a. oczy mnie bola jak widze taki belkot, orty itp.
b. taki syf wydluza czas ladowania forum
c. latwiej ogarnac forum bez belkotliwych pozamykanych tematow

Takie dzialanie oszczedza nasz (czytajacych czas) a piszacemu bzdury kaze sie zastanowic dlaczego jego topic zniknal. A jak nie zrozumie to na drzewo - nie zmuszajmy sie zeby z nim obcowac.

Ostatnio edytowano 18 mar 2005, 22:18 przez Holman, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 18 mar 2005, 22:16 
Moderator forum

KasereK napisał(a):
Tak tak Tomy wiemy, juz po raz kolejny jestes zazenowany poziomem forum :) Ale czemu ciagle o tym pisac ? :)

Lepiej coś proponowac, działać niż biernie komentować.

Jak sądzisz dlaczego Garet utworzył ten temat ? Nie wydaje mi się, aby go to bawiło. Zajmując neutralną propozycję postanowiłem wyrazić swoją opinię. To wszystko.

KasereK napisał(a):
Ale czemu ciagle o tym pisac ? :)

Zabieram głos w dyskusji, której mam coś sensowanego do powiedzenia.
Chcesz dalej bytować w agonii i narastającej fali utraty radości z pisania na forum ? Możesz milczeć dalej klakierując reszcie odwiedzając forum onetu lub przyjaciółki, do której powoli się zbliżamy.

KasereK napisał(a):
No way !
Dlaczego Kriz, Maciel, Scae, Shaggy maja stracic moderatora ? To sa swietne osoby ktore mimo tego ze sie nie wpisuja ciagle pamietane sa jako super gracze i swietni moderatorzy.

Nie załapałeś dygresji - nie dziwię się.

Sam pamiętam Scae z TS-owych spotkań za czasów mojej bytności w SPQR. Treściwy facet.

Celowo użyłem słowa było ... gdyż żyjemy chwilą obecną.
Wielu zacnych opuściło aktywnie forum (już o tym wspomniał bcj) i moja propozycja jest czysto teoretyczna.
Może metoda pozbawienia funkcji moderatora jest nazbyt radykalna jednak aktualizacja i weryfikacja wręcz wskazana.
Masz lepszą ? Wal ...

KasereK napisał(a):
Jaki podział ? Uchyl rąbek tajemnicy...

Nie mam teraz czasu na przypominanie faktów. Sam przecież wiesz, że z graczy, którzy grali 2 lata temu zostało może 40-50% aktywistów. Zapomniałeś co się stało po wyjściu BF:Vietnam.
Wiem, że młody jesteś, ale skleroza w tym wieku .. nieładnie.

KasereK napisał(a):

KasereK na negocjatora.

BTW: naprawde liczę, że zapanuje porządek i wywrotowe akcje nie będą nadal zniechęcać do szybkiego zamykania przeglądarki.
Pal licho personalne akcje .. ale zalew bzdurnych tematów dobija najbardziej. Jeśli nadal będzie tak się działo, odejdzie reszta chętnych do wspólnych dyskusji.

Tytuł:
PostNapisane: 18 mar 2005, 22:26 
Moderator forum

KasereK napisał(a):

Jak Aiv wróci z Karaibów ;)

Tytuł:
PostNapisane: 18 mar 2005, 22:45 

IMO powinniście zostawić prawa moderatorskie Shaggy'iemu, Macielowi i Krizowi oraz krówce, ale rozdać nowe.

Może to lekko dziwne, ale na te stanowiska proponuję Holmana i Yacuba - chyba wreszcie zaczynam ich rozumieć :)

Tomm'y też powininen być moderatorem, bo przynajmniej widać logikę z jego postów...

I może jeszcze dla każdego klanu jeden moderator? ---> taki pomysł kiedyś był, ale chyba nic z tego nie wyszło :roll:

Anyway chciałbym powiedzieć, że od pewnego razu wstrzymuję się z pisaniem głupot, wprawdzie nie zawsze mi to wychodzi, ale wybaczcie mi :wink: . Przymknijcie czasami oko na moje zachowanie, obiecuję zmianę i dużą poprawę :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 18 mar 2005, 22:59 
Moderator forum

Zaalbar[PL] napisał(a):

Może to lekko dziwne, ale na te stanowiska proponuję Holmana i Yacuba - chyba wreszcie zaczynam ich rozumieć :)
:

To sie nazywa dorastanie. Kup Clerasil hehehe

Tytuł:
PostNapisane: 19 mar 2005, 00:10 

Obrazek

Nie pomoże :)

Nie wydaje się wam, że przydałby się jeszcze jeden Site Admin? Może Garet?

Tytuł:
PostNapisane: 19 mar 2005, 00:19 
Moderator forum

KasereK napisał(a):
czescio PRGK ...

Podaj konkrety albo nie oddawaj głosu za innych..bardzo bym Cię prosił Kaserek

W temacie.. przepraszam ale nie wytrzymałem i też dołoże swoje 3 grosze.
Jesli chodzi o prywatne pobudki kolegów pozwolicie że nie będę wnikał, natomiast co do Okotnika.. osobiście przez czas kiedy jestem na forum nigdy nie miałem z nim problemów. Nie należę do osób szczególnie bezproblemowych, od czasu do czasu z nudów postatsię (zwłaszcza teraz kiedy nie mogę grać)...nawet trollem honorowym zostałem po akcji sprzed roku (pozdro dla kumatych i pussy_huntera) :P
niemniej jednak z Okotą nigdy żadnego zatargu nie miałem, nigdy mi w żaden sposób nie zaszedł za skórę.
Wychodzęc z założenia, iż rozmową można więcej zdziałać niż stawianiem delikwenta pod ścianą proponuję na spokojnie, nie popadając w zbiorową psychozę ustalić POMIĘDZY moderatorami postępowanie.
Przesłanek macie juz od cholery ..zebrało się 4 strony i sądzę że wystarczy. Natomiast topiki takie jak ten pokazują osobom słabo bądź wogule nie związanych z nami wyłącznie gnój jaki tu panuje. Nie pierze się brudów publicznie !
Wyobraźcie sobie co pomyśli osoba która tutaj trafiła po raz 1, świezo po zakupie BF'a za 39zł ?

Pomijam fakt, że pomiędzy obecnym forum a tym sprzed 1,5 jest przepaść wielkości Rowu Mariańskiego .. poziom spadł makabrycznie.
Przyczyną tego faktu imho jest spadek ceny bf'a... pytanie co z tym zrobić? ano należy MODEROWAĆ !
Jak moderować ? skutecznie to jedyne roziwązanie.. ostrzegać, usuwać topiki z banami włącznie.
Zwróćcie uwagę na ilość bluzgów ostatnimi czasy na forum ? to przechodzi ludzkie pojęcie !!! Jak widze nic mi nie mówiące nicki jadące mięchem na publiku ..krew mnie zalewa, pamiętam czasy kiedy nawet wykropkowane przekleństwo było nietaktem i używało się go w naprawdę wyjątkowych sytuacjach.

Moje zdanie..nie należy usuwać moderatorów..należy zwiększyć ich liczbę, sam Garnek , Xena i Okota sobie z paluchem w dupe nie trafią, a przecie każdy z nich ma jakieś inne życie poza forum (no może z wyjątkiem Xeny i Okoty :twisted: ) a tak naprawdę ostatnio widać wyłącznie ICH..uświadomcie sobie baranki CO TU SIE ZACZNIE DZIAĆ JAK GARET PÓJDZIE DO CIACHA A XENA STATSIĆ NA INNYM FORUM !!!!!

Jestem za Okotą

@Okota, gówniarzem nie jesteś już..zmień podpis
@Tommy.. brakuje mi Twojego starego avatarka ..proszę wróć do niego :D

UPDATE:
Jeśli już koniecznie chcecie dyskutować o takich sprawach na forum, to zróbcie oddzielne dostępne dla wybranej grupy osób zarejestrowanych przed powiedzmy rokiem (coby mieli jakieś pojęcie oco chodzi).

Tytuł:
PostNapisane: 19 mar 2005, 00:56 

Moje typy na modków forum:
:arrow: Yacub
:arrow: Holman
:arrow: Tomy

czyli forumowa "elita" ;)

Tytuł:
PostNapisane: 19 mar 2005, 03:16 

Homer napisał(a):
Moje typy na modków forum:
:arrow: Yacub
:arrow: Holman
:arrow: Tomy

czyli forumowa "elita" ;)

jestem za

Tytuł:
PostNapisane: 19 mar 2005, 03:45 

Coolerq kompromis, to w realcjach miedzy ludzmi najwiekszy shit z możliwych... lepiej przysłowiowo "dać se po ryju", niż tłamsić smutki wobec siebie... które mogą spowodować znacznie wieksze szkody w perpektywie czasu...

Okota musi odejść, spieprzył sprawe i bedzie to robił cały czas, gdyż człwoiek który sam ze sobą ma problemy, logicznym jest iż z innymi sobie nie poradzi...

Argumenty ??

1)MODERATOR TO NIE KLAUN, moderator stoji na straży porządku merytorycznego forum..

2) To z czym ci sie kojarzy Okota swiadczy tylko i wylacznie o twoim poziomie, a ja nie pozwole na obrazanie kogokolwiek publicznie na tym forum. Rozumiesz? Czy mam kilka razy wytlumaczyc? =-> Garet

3)Moderator nie może urządzac prywatnych wycieczek w kierunku osoby, lub grupy osób
4)To juz jest czwarty i duży problem z Okotą, do trzech razy sztuka...
5) MODERATOR NIE MOŻE ZNIECHĘCAĆ UŻYTKOWNIKÓW DO KORZYTANIA Z FORUM...

Nadchodzi BF.2, bede w niego grał na 100 %, wielu ze starej gwardii takze, jest też spora szansa na to iż zasilą naszą scene nowi gracze(jak by nie było modern war to smakowity kąsek) , potrzeba nam w "zarządzie" ludzi z charyzma (Holman), ludzi którzy potrafia spojrzeć obiektywnie oraz z opanowaniem na dana sytaucje( Tomy), oraz ludzi którzy sie zangarzują przedewszytkim (Yakub)

Tomy
Holman
Yacub

- Może nie spowodują jakiegoś odrodzenia wsród BFowców, lecz na bank dopilnują iż połowa troli nabierze respectu do tegoż zacnego niegdyś miejsca w sieci...

Tak Okota wiec okaż dobre chęci, wylecz sie z ciężkich kompleksów, czy użyj gazety-jak innaczej nie możesz i dopiero wróc , moze zmienisz swoje nastawienie i all zaczną Cie kojarzyć z człowiekiem, nie ze zwierzem...

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 86 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2