Garet napisał(a):
Przykro mi UKFy ze nie daliscie rady przeglosowac usuniecia Okoty. Wiekszosci ludzi on nie przeszkadza. Sam Tomy ktory byl kiedys zwolennikiem usuniecia go z funkcji stwierdzil ze widzi poprawe.
Uprzejmie proszę z mojej subiektywnej opinii o działalności Okoty na niniejszym forum nie robić karty przetargowej.
Dziwi też argument, że większość forumowiczów veteranów przestała tutaj pisywać przez Okotę. Wydaje mi się, że nie jest to problem złego moderatora lecz zalewu świeżego pospulstwa, które przpominam bez ogłady i zahamowań robi tu sobie uliczne spotkania skutecznie zaniżając poziom, który zgodnie z opinią innych zszedł poniżej poziomu kanału rynsztokowego.
Temat jak widzę nadal nie rozwiązany. Pozwolę sobie coś za sugerować:
1. Pozbawić moderowania osób przypadkowych, których aktywność w pilnowaniu porządku jest równa zeru (zatem zostaje Okota, Xena, Coug i .. ktoś jeszcze).
Scena BF-a już dawno przeszła podział, a moderatorzy powołani w wyniku historii głosowania i na wniosek graczy, którzy zaprzestali aktywnej działalności na scenie jak i forum z różnych powodów biernie przyglądają się jego upadkowi. Czekałem na moment, aż któryś z listy moderujących zabierze głos. Dalszy komentarz zbędny.
2. Okota w ramach pokuty zabiera się za prawidłowe nadzorowanie nad porządkiem forum. Żadnych docinek, wycinania, komentarzy, pysków, bez flame-war'ów i innych okoliczności burzących spokój czytających.
Zamyka, usuwa bo uważa to za stosowne i ma gdzieś kto i co sądzi.
Nie ma pewności czy dobrze robi ? Konsultuje się z Xeną i Garetem, aby znowu nie wywołać burzy w szklance wody. I co ważne .. żadnych rozmów o proktologach, a tym bardziej co lepsze: Colgate czy Blendamed do cholery

bo znowu zawalą nas szalonymi zdjęciami (wątek humorystyczny zamierzony).
3. Garet powołujesz 3-go aktywnego moderatora, osobę obdażoną szacunkiem i zaufaniem, działającego bez emocji, kurtuazyjnie, sprawnie.
Co ważne w tej kwestii z powagą. Sądzę, że w tej sytuacji nie masz po prostu wyjścia. Wyobraź sobie co będzie się działo po premierze BF2.
Po analizie zachowań i treści wpisanych w karty forum oto moje typy, poświęcające najwięcej czasu na rzeczowe dyskusje na łamach forum:
- Pancho
- Yacub
- Nightmax
- bcj
- Holman
- Shelton
Jeśli Okota nadal będzie robił cuda może zapomnieć o autonomiczności.
XENA sam sobie nie poradzi, Ty Garet również .. musisz podjąć działanie.
Jeśli nie będzie widocznej zmiany i co ważne akcja=rekacja będzie nadal nudno, smutno i dalej ludzie będą skakać sobie do gardeł.