Teraz jest 19 lis 2024, 01:34

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1787 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 120  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2006, 15:05 

to niech grają w kółko i przegra ta drużyna która pierwsza "fauluje" 8)

Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2006, 15:25 

kamillos ma rację - Włosi są mistrzami świata, a co za tym idzie - na dzień dzisiejszy sa najlepsi i nic tego nie zmieni ;)

Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2006, 15:29 

jim napisał(a):
kamillos ma rację - Włosi są mistrzami świata, a co za tym idzie - na dzień dzisiejszy sa najlepsi i nic tego nie zmieni ;)

nawet zidane

Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2006, 17:53 

Oj stary, piszesz takie bzdury, jakbyś chodził do przedszkola. A może chodzisz :?:

kamillos napisał(a):
1. Catenaccio to murowanie bramki w celu utrzymania dobrego dla siebie rezultatu. Włosi używali catenaccio w latach 80. Po strzeleniu bramki na 1-0 bronili się w 11 piłkarzy. Wczoraj wynik nie był do kończa korzystny dla Włochów, więc ich gra pod catenaccio nie podchodzi.
2. To nie wina Włochow, że Henry i spółka nie potrafili trafić w bramkę...
Jak napisał Juha, jak ktoś Włochów nie lubi to ŻADEN argument go nie przekona i ta dyskusja nie ma sensu.
3. Po zejściu Zidane'a Francja może i atakowała, ale nie było żadnej sytuacji bramkowej... więc co z tego, ze atakowała?

Ad.1 Bzdurą jest twierdzenie, że catenaccio wymyślomo jedynie do obrony korzystnego rezultatu w latach 80-tych. Włosi tak zawsze grali (nie tylko w latach 80-tych), tzn. najpierw mur przed bramką, a potem wymuszony karny w 90 minucie albo odwrotnie. Nawet w latch 30-tych, kiedy wygrywali swe pierwsze tytuły ich styl miał wiele z taką grą wspólnego. Pointeresuj się trochę historią piłki, zanim się znowu skompromitujesz publicznie (http://en.wikipedia.org/wiki/Catenaccio).
Ad.2 Nie ich wina, ale ich winą jest że oni nawet nie próbowali strzelić od 46 minuty. Ten gol ze spalonego był ze stałego fragmentu gry gdzieś w okolicach środka boiska :!:
Ad.3 Ano to, że była lepsza i miała inicjatywę, czemu wcześniej próbowałes zaprzeczać.

kamillos napisał(a):
To rozwiązanie stosowano kilka razy w amerykańskiej Master League Soccer, jednak zrezygnowano z tego pomysłu. A kolejna dogrywka nie ma sensu, bo np. znowu nikt nie strzeli bramki i tak w kółko? Piłkarze nie wytrzymali by fizycznie takiego meczu

Widać, że "świetnie" się orientujesz w sprawie, zwłaszcza że nie ma i nigdy nie było takiego tworu jak "Master League Soccer". LOL
Poza tym nie chciałem aby bez końca rozgrywali dogrywki (jak to było do niedawna jeszcze w NHL), a jedynie kolejne 15 minut w razie remisu, które byłoby sprawiedliwsze niż karne od razu. Później można by przeprowadzić serię "karnych z akcji" albo zwykłych. Te 15 minut mogłoby wiele wyników meczów zmienić.

kamillos napisał(a):
Italia jest mistrzem świata i nic tego nie zmieni. Imo wygrał je najlepszy zespół tego turnieju i ten puchar jak najbardziej się im należał.

Owszem jest. Nie negowałem tego ani razu. Pisałem jedynie, że z przebiegu finału zupełnie ten tytuł im się nie należał. Zresztą to opinia raczej większości jak wskazują moje wstępne obserwacje.

Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2006, 18:52 

W 2010 i tak mistrzem bedzie jakis zespol z Afryki :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2006, 19:42 

Napisałem długiego posta, po czym neichcący nacisnąłem "X" w przeglądarce :x nie chce mi sie juz 2 raz tego samego pisać. Mogę tylko dodać, że ani ja Ciebie, ani Ty mnie nie przekonasz. Wiec ta dyskusja nie ma sensu.
Fakty zaprzeczają Twoim słowom:
Włochy grając catenaccio strzelili 12 goli
Włochy grając catenaccio grali czasami 3 napastnikami (ja się kompromituje)
Włochy grając catenaccio w dogrywce z Niemcami grali 3 napasnikami, i ofensywnymi pomocnikami.

Terapuls napisał(a):
Widać, że "świetnie" się orientujesz w sprawie, zwłaszcza że nie ma i nigdy nie było takiego tworu jak "Master League Soccer".

Oh.. co za kompromitacja... Przejęzyczyć się nei można (chyba za dużo się w Pesa ngrałem ;) ). Ale chyab wiesz o co chodzi???

Terapuls napisał(a):
Oj stary, piszesz takie bzdury, jakbyś chodził do przedszkola. A może chodzisz

Nie, chodze już nawet do liceum :o. Co za niespodzianka!

Czasami 0-0 może byc korzystnym rezultatem. W tym wypadku na pewno tak nie było bo Włosi nigdy nie wygrali karnych w MŚ. Mówie Ci po raz kolejny, że zabrakło im sił, grając tyle meczów na wysokim poziomie musi przyjść mecz kryzysu...

Co do sędziego: Toni w akcji, w której strzelił gola nei był na spalonym (obejrzyj jescze raz powtórke...), pierwszego karnego nie było, drugi był. Czyli można powiedzieć, że sędzia był "zły" równomiernie.
Nie podoba mi się ta prowokacja Materazziego. Zobaczymy co powie Zidane ale jego agent powiedizał, że było to "coś strasznego". Zapewne sam bym gosciowi, który wyzywa np. mnie czy rodzine przyeprzył. To nie pierwszy taki wybryk Zidane'a..
Imo nie zasłuzył na nagorde najlepszego zawodnika mistrzostw. Bardziej zasłuzyl na to Cannavaro lub Pirlo... . Ale i tak nikt nie potrafi się tak cieszyć jak Włosi z mistrzostwa (dlaczego Gattuso zdjał spodnie na boisku :D)
Nak oniec przytocze słowa Pirlo sprzed finału:
„W trakcie mundialu graliśmy dwoma, a czasem nawet trzema napastnikami. Bez względu na wynik finału po mistrzostwach nie będzie się już mówić o catenaccio w wykonaniu Italii.”

Dalsza dsykusja nei ma sensu...

Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2006, 20:39 

Zacznę od końca.

kamillos napisał(a):
Dalsza dsykusja nei ma sensu...

To Twoje zdanie. Ja mam swoje.

kamillos napisał(a):
Fakty zaprzeczają Twoim słowom:
Włochy grając catenaccio strzelili 12 goli
Włochy grając catenaccio grali czasami 3 napastnikami (ja się kompromituje)
Włochy grając catenaccio w dogrywce z Niemcami grali 3 napasnikami, i ofensywnymi pomocnikami.

Nie wiem czy słuchałeś co mieli do powiedzenia Engel i Gmoch przed finałem. Analizując taktykę powiedzieli, że w drużynie włoskiej tak naprawdę to tylko Toni i Totti (bez formy) nie mają zadań defensywnych (choć obserwując mecz miałem czasami wątpliwości nawet co do tych dwóch). Nawet Pirlo bronił. 12 goli w 7 meczach to kiepska średnia zważywszy, że 1/4 padła w meczu z Ukrainą :?

kamillos napisał(a):
Czasami 0-0 może byc korzystnym rezultatem. W tym wypadku na pewno tak nie było bo Włosi nigdy nie wygrali karnych w MŚ. Mówie Ci po raz kolejny, że zabrakło im sił, grając tyle meczów na wysokim poziomie musi przyjść mecz kryzysu...

Chyba dwa, bo meczu z USA do udanych nie zaliczyłbym.

kamillos napisał(a):
Co do sędziego: Toni w akcji, w której strzelił gola nei był na spalonym (obejrzyj jescze raz powtórke...), pierwszego karnego nie było, drugi był. Czyli można powiedzieć, że sędzia był "zły" równomiernie.

Co do bramki Toniego to możliwe że był on-side, ale ciężko to rozstrzygnąć gdyż zasłaniał go inny Włoch, który na pewno był off-side. Co do karnego dla Francji to też miałem wątpliwości, ale po dokładnej analizie wyszło czarno na białym że kontakt Materazziego z Maloudą był. Ten drugi to wykorzystał. Ten niepodyktowany zaś to ewidentny błąd sędziego.

kamillos napisał(a):
„W trakcie mundialu graliśmy dwoma, a czasem nawet trzema napastnikami. Bez względu na wynik finału po mistrzostwach nie będzie się już mówić o catenaccio w wykonaniu Italii.”

To co mówi Pirlo to jedna sprawa, a fakty - druga. Można grać nawet samymi napastnikami, ale co z tego jeśli od 46 minuty się tylko broni :?:

Tytuł:
PostNapisane: 10 lip 2006, 21:24 

Dodam tylko tyle, że Włochom finał nie wyszedł - i tyl . Był to ich chyba najsłabszy mecz w mistrzostwach. Na ich szczęscie udało się wygrać...

Terapuls napisał(a):
Nie wiem czy słuchałeś co mieli do powiedzenia Engel i Gmoch przed finałem.

Nie wiem czy ktoś w ogóle poważnie traktuje "analizy" Jacka "He he he" Gmocha.
Terapuls napisał(a):
Analizując taktykę powiedzieli, że w drużynie włoskiej tak naprawdę to tylko Toni i Totti (bez formy) nie mają zadań defensywnych (choć obserwując mecz miałem czasami wątpliwości nawet co do tych dwóch).

Każda drużyna ma swój styl gry, tak kazał im grać trener i to jak widać wyszło im na dobre! Ciężko się z tym nie zgodzić, także Perotta rzadko się wracał.

Terapuls napisał(a):
Nawet Pirlo bronił

Pirlo jest defensywnym pomocnikiem. Dziwne by było jakby nie bornił :shock:.
Terapuls napisał(a):
12 goli w 7 meczach to kiepska średnia zważywszy, że 1/4 padła w meczu z Ukrainą

Zauważ, że w mistrzostwach jedynie Niemcy strzelli więcej bramek (13). Na pewno ma znaczenie to, że byli w najsłabszej grupie w mistrzostwach.

Terapuls napisał(a):
To co mówi Pirlo to jedna sprawa, a fakty - druga. Można grać nawet samymi napastnikami, ale co z tego jeśli od 46 minuty się tylko broni

Pirlo to mówił o całym występie na MŚ, a nie po finale, który był jesszcze przed nim.

Z resztą za klka miesięcy nikt nie będzie pamiętał w jakim stylu wygrali Włosi (imo dobrym stylu), tylko będzie się mówiło, że Italia jest mistrzem świata.

Pozdrawiam.

Update:

Troche humory z wczorajszego finału ;):
Gattuso
Totti

Ostatnio edytowano 23 paź 2006, 11:54 przez Kamillos, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 11 lip 2006, 10:15 

kamillos napisał(a):
Nie wiem czy ktoś w ogóle poważnie traktuje "analizy" Jacka "He he he" Gmocha.

Rzeczywiście koleś jest lekko nawiedzony. Czasami gada od rzeczy, ale zdarza się mu również błysnąć. Za to Engel rewelacyjnie rozpracował na tych mistrzostwach taktykę wielu trenerów, w tym Włochów.

kamillos napisał(a):
Każda drużyna ma swój styl gry(...)

Nom, a Włochy mają swoje catenaccio :wink:

kamillos napisał(a):
Zauważ, że w mistrzostwach jedynie Niemcy strzelli więcej bramek (13). Na pewno ma znaczenie to, że byli w najsłabszej grupie w mistrzostwach.

Zauważ, że bardzo wiele osób, również wysoko w FIFA zasiadających, narzeka na małą atrakcyjność meczów i zbyt małą ilość bramek na tych mistrzostwach. Włosi doszli aż do finału stąd musieli strzelić względnie dużo goli. Gdyby w finale grała Argentyna albo WKS jestem pewien że ich wynik wyglądałby znacznie okazalej. Ale te zespoły grają piękny, otwarty futbol. Dlatego się je uwielbia i im kibicuje.

kamillos napisał(a):
Pirlo to mówił o całym występie na MŚ, a nie po finale, który był jesszcze przed nim.

Nie ma znaczenia kiedy to powiedział.

kamillos napisał(a):
Z resztą za klka miesięcy nikt nie będzie pamiętał w jakim stylu wygrali Włosi

Ja będę.

A co się tyczy kwestii humoru, to proponuję pewną fajną gierkę. Ma małe wymagania sprzętowe, więc na pewno każdy może sobie w nią zagrać :wink:
http://img233.imageshack.us/my.php?image=zidane9ss.swf

Ostatnio edytowano 11 lip 2006, 14:58 przez Terapuls, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 11 lip 2006, 14:06 

A tam Piłkaa :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 11 lip 2006, 15:16 

http://i37.photobucket.com/albums/e99/s ... ane29b.gif
:lol: :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 11 lip 2006, 15:23 

tu macie kolekcje: http://futebolez.blogs.sapo.pt/60539.html

Tytuł:
PostNapisane: 15 lip 2006, 00:30 

No i włoska piłka dostała nieźle po du... Juventus w Serie B z -30 punktami oraz bez dwóch ostatnich tytułów, Fiorentina i Lazio też klasę niżej ale z mniejszymi minusami. Milan co prawda zostaje w Serie A, ale rozpocznie z poziomu -15 i nie będzie mógł występować w LM. Czyżby Inter wreszcie miał realne szanse na scudetto? Można by rzec, że sprawiedliwośći się stało zadość. W obliczu i tak łagodnych kar (chodziły pogłoski o degradacji nawet do Serie D!) mistrzostwo świata dla włoskej części fanów tych klubów wydaje się być marnym pocieszeniem.

Tytuł:
PostNapisane: 15 lip 2006, 00:53 

Imo kary są dość surowe. -30 na starcie w II lidze dla Juve może sprawić, że cięzko będzie tej drużynie awansowac do Serie a przez kilka najbliższych lat. Kara dla Milanu też wydaje się dośc surowa. Odjęcie 44 punktów za ten sezon i 15 za przyszły to dużo. Jest jeszcze dla Milanu szansa na gre w pUEFA. Empoli podobno nie ma licencji na gre w europejskich pucharach i Milan moglby wskoczyc na ich miesjce.
Zobaczymy jak sprawa się dalej potoczy... . Teraz 3 dni na odwołania po których kary za pewne zostaną nieco zmniejszone. Za 2-3 tygodnie wszystko będzie jasne.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 15 lip 2006, 08:23 
Oldboy Battlefield.pl

Nieźle... dobrze, że w ogóle bana im nie dali :lol:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1787 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 120  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2