Teraz jest 20 cze 2025, 21:53

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 140 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 16 lut 2007, 20:59 

Co do tego komentarza na wp... Cóż... Nigdy nie umiałem układać dłuższych wypowiedzi i ten właśnie gość zrobił to za mnie. Wszystkie moje myśli wyrażone w jednym miejscu... :)

Tytuł:
PostNapisane: 17 lut 2007, 00:27 

i właśnie tu jest problem- każdy chce na mus być odmienny, każdy chce udawać indywidualistę, a efekt jest taki, że g**** poza własną osobą widzicie, zero pokory, zero podporządkowania się nawet w szkole i potem dochodzi do jakiś paranoicznych sytuacji w placówkach oświaty typu cała klasa ma w dupie nauczyciela bo on nic im nie może zrobić.
Ludzie weźcie się opamiętajcie bo z takim podejściem to nie wyrośnie z naszego pokolenia nic lepszego niż to które obecnie jest "u szczytów".

Co zmieni mundurek? Udowodni, że młodzież wcale nie jest wszechwładna i będzie początkiem normowania sytuacji (mam taką nadzieję).

I nie udawajcie, że większość z was nagle tak bardzo obchodzi fakt, że kogoś może nie być stać na taki wydatek bo w większości przypadków to jest tylko zwykła przykrywka, a naprawdę boicie się, że ktoś ograniczy waszą "wolność"- ot jak polska szlachta niegdyś :D

Tytuł:
PostNapisane: 17 lut 2007, 01:07 

szkolnymundurek.pl - to tAky zbioor zwierzątkuff z MoJegoo PotPisA i iCh sŁoTyCh MyŚloofff.

Frodo* napisał(a):
Nawet jak znikną to przecież każdy wie jakiej kto drużynie kibicuje, w kogo wierzy, no nie?

Uwierz, że nie. :wink:
Frodo* napisał(a):
Ja jako jedyny w szkole byłem ateistą i do tej pory nie zaznałem ani jednego wyzwiska/siniaka z tego powodu.

Już nie jesteś? Tak na serio, żeby być ateistą to trzeba coś o religii wiedzieć, kilka spraw przemyśleć i dorosnąć. Pewne rzeczy dostrzega się dopiero w odpowiednim wieku (poprzez sumę doświadczeń). A z ciebie taki ateista jak z twoich kolegów katolicy/prawosławni/etc. Nie obraź się za ostatnie zdanie - to taki mały cynizm z mojej strony odnośnie powszechności ateistów 8) .

Tytuł:
PostNapisane: 17 lut 2007, 01:22 

Też nie lubię gdy ktoś mnie zaczepia na gg (albo gdzie indziej) i pisze typem pokemona :?
Cytuj:
Co zmieni mundurek? Udowodni, że młodzież wcale nie jest wszechwładna i będzie początkiem normowania sytuacji (mam taką nadzieję).

Moim zdaniem zamiast tego w takim razie powinni wprowadzić jakieś większe możliwości nauczycielom. Nigdy nie byłem typem jakiegoś dresa (dresiarza), i mundurku nie trzeba byłoby mi. Tak jak wielu innym. Ale i tak to "udowadnianie" jest o wiele za drogie, jak na taką prostą rzecz, skoro można to zrobić zapewne w inny sposób.
Cytuj:
Już nie jesteś?
Nie, nadal jestem.
Cytuj:
Nie obraź się za ostatnie zdanie - to taki mały cynizm z mojej strony odnośnie powszechności ateistów Cool .
Nie ma sprawy, nie z takimi rzeczami się spotykałem :)
Cytuj:
kilka spraw przemyśleć
Przeżyłem ten okres trudności i poradziłem sobie bez boga (żeby nie było offtopu o ateistach - nie piszcie już o tym).

Cytuj:
Uwierz, że nie.
A co, gadać pomiędzy sobą nie potrafią dzieciaki? Niemowy są żeby niewiedzieć takich rzeczy pomiędzy sobą?
Cytuj:
nie wyrośnie z naszego pokolenia nic lepszego niż to które obecnie jest "u szczytów".
100% racji. Ale można to rozegrać było w inny sposób. W taki, przez który większość uczniów nie znienawidzi ministra. Np. u mnie nigdy nie było sytuacji w których komórka dzwoni na lekcji, a nawet na przerwach trudno było coś dorwać. Nie opowiedziałem się po żadnej ze stron - moim zdaniem komórka na lekcji = źle, komórka na przerwie - nie mam zdania.

Ostatnio edytowano 17 lut 2007, 01:32 przez Frodo*, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 17 lut 2007, 01:28 

Mnie tam mundurek nie obchodzi, nie obchodzi mnie w czym idę do szkoły, najważniejsze jest to bym jak idiota nie wyglądał.

MasterM - Idealne porównanie z tą szlachtą :D No paru odmieńców(typowych indywidualistów) w szkole to mamy, szczególnie niektóre dziewczyny, które nakładają na siebie sklep kosmetyczny ażeby coś ukryć.

komentarz mądrego ucznia ze strony o mundurkach napisał(a):
giertych ma chyba robaki w du*** ze cos takiego mu przyszlo na mysl jak jest TakI madry to czemu niewprowadzil tego do liceum!! bo sie moii JA W TYM NIEBEDE CHODZIC !!

Mam pomysł, jeżeli nie chcą chodzić w mundurkach, to można ich "zaznaczyć" tak jak robią to hodowcy bydła z USA, rozżarzoną pieczątkę przybić na cztery litery i na czerep :D

Tytuł:
PostNapisane: 17 lut 2007, 02:20 

Frodo* napisał(a):
szkolnymundurek.pl

36% to uczniowie gimnazjum, najgłupszy wiek w życiu :) 3 lata zmarnowany i to w gimnazjum trzeba najwięcej pracy włożyć, tam młodzież jest najbardziej rozbrykana. Doświadczenia wiem że test gimnazjalny to pic na wodę, na tydzień przed się zacząłem uczyć, 75 punktów i dostałem się do LO którego chciałem. W podstawówce w miarę jest ok, moja mam jest nauczycielką i nie ma specjalnych problemów, ale to co się dzieje w gimnazjum to skaranie boskie.

Tytuł:
PostNapisane: 17 lut 2007, 04:26 

Frodo, chodzi tez oto ze inni maja wiecej pieniedzy a drudzy mniej.
I w szkole mozesz uslyszec z tego powodu przykre teksty.
A jak kazdy chodzi w tym samym to tego sie nie odczuwa.
Ciekawe jak byscie sobie poradzili w szkole w top10 :P
To ze mundurek to sie ciesze, ale np. nie mozna wogole nosic komy do szkoly, chlopcy nie moga miec dlugich wlosow tylko krutkie a dziewczyny musza miec dlugie. Wlosow na zel nie mozna miec (ja osobiscie gole sie na 0 :D) Buty musza byc biale, brazowe lub czarne. A teraz konsekfencjie. Sa tacy kolesie ktorzy sie zajmuja porzadkiem w szkole i oni mowia czy masz za dlugie wlosy czy nie. Jesli tak i Ci to powie a Ty ich nie zetniesz w ciagu np. 3 dni to dostajesz "suspended" na 1 dzien, tak samo jest jesli nie przyjdziesz w uniform, albo jak masz buty np. zielone ;)
Jest tez cos takiego ze za bijatyke mozna dostac do 2 tygodni suspended, wiec raczej sie nie bija. No i chyba co najwazniejsze to to ze za szkole sie placi i to nie malo - kazdy sie wtedy stara aby zdac i dostac dobre oceny.
W takiej szkole nie ma czegos takiego ze Cie nauczyciel lubi i da Ci 5 albo zawyrzy z 1 na 2 na koniec roku. Tutaj sa testy ktore potem sprawdza komputer i czesc pisemna na ktorej jest czarne na bialym jesli zrobisz blad to tyle i tyle odejmuja CI pkt. Najpierw robi to nauczyciel a potem idzie to takiego pokoju gdzie sprawdzaja to inni i jak sie wszysto zgadza to dopiero zapisuja.
Chcialem poprostu powiedziec ze to nie przypadek ze ta szkola jest w top10. Wszystkie najlepsze szkoly maja mundurki i zasady troche dziwne...

Tytuł:
PostNapisane: 17 lut 2007, 06:45 

Dzieki ci Panie że jestem w normalnym LO :D bo jakbym mial tak jak ty to chyba bym był permanently banned na wjazd :D

Tytuł:
PostNapisane: 17 lut 2007, 09:16 

nie jest tak zle :wink: To tylko tak wyglada :P

Tytuł:
PostNapisane: 17 lut 2007, 11:55 

Cytuj:
I w szkole mozesz uslyszec z tego powodu przykre teksty.
Właśnie chodzi o to że mundurek tego nie naprawi. Jak ktoś będzie chciał kogoś powyzywać od kupujących w lumpexie to to zrobi. Nie mam racji? :P
Cytuj:
Ciekawe jak byscie sobie poradzili w szkole w top10
Nawet bym jej nie zobaczył :lol:
Cytuj:
Frodo, chodzi tez oto ze inni maja wiecej pieniedzy a drudzy mniej.
Możesz mieć dużo pieniędzy, a możesz mieć mniej pieniędzy niż dużo, co nie oznacza że masz mało pieniędzy. :roll: No nic jak jednak pomysł giertycha się sprawdzi to życzę powodzenia :P

Btw, chyba giertych z polskiej szkoły chce zrobić islamską:
Kod:
INSTRUKCJA BHP OBSŁUGI TOALETY
przez pracowników Ministerstwa Edukacji

SPRAWY OGÓLNE: Toaleta składa się ze stożkowej niecki porcelanowej oraz
skierowanego do tyłu gruszkowatego siedziska z pojemnikiem na ekskrementy.

Na krawędzi siedziska jest umieszczony sedes zwany też okularem i umocowany przy
pomocy dwóch śrub. Mechaniczne urządzenie spłukujące jest umieszczone w łatwo
widocznym miejscu na ścianie oraz połączone kolankiem rurowym z siedziskiem
właściwym.

Spłuczkę uruchamia się przez wciśnięcie przycisku z mechanizmem zapadkowym.

Wyposażenie toalety obejmuje szczotkę czyszczącą z uchem oraz uchwyt z hakiem i
ociekaczem.

INSTRUKCJA UŻYTKOWANIA: Toaletę należy użytkować w pozycji siedzącej. Użytkownik
winien usiąść, z jednoczesnym podniesieniem tylnej części odzieży, w pozycji
kucznej, tak głęboko, aby mięśnie pośladkowe ciasno utkwiły w otworze siedziska.

Ciężar ciała należy rozłożyć równomiernie i symetrycznie, górna część tułowia
winna być lekko pochylona ku przodowi. Łokcie winny spoczywać na mięśniach ud,
spojrzenie winno być skierowane na wprost.

Wykonując spokojne wdechy i wydechy, z jednoczesnym napinaniem mięśni brzucha,
użytkownik winien wtłoczyć zawartość jelita grubego do odpowiedniego otworu w
misce porcelanowej.

W przypadku samoczynnego uruchomienia się spłuczki z nieprzewidzianych przyczyn
zewnętrznych, użytkownik winien wstać, ustawić się zgodnie z ułożeniem płytek
podłogowych oraz zachować spokój.

Po zakończeniu wypróżnienia użytkownik toalety winien obrócić się w lewo o 45° z
jednoczesnym uniesieniem prawego mięśnia pośladkowego, uchwycić odcinek papieru
toaletowego (o wielkości ok. 10x15 cm, co w przybliżeniu odpowiada formatowi A6)
kciukiem i palcem wskazującym dłoni prawej, wykorzystując środkowy palec jako
podpórkę, a następnie przeciągnąć odcinek papieru toaletowego przez fałdę
znajdującą się między obydwoma mięśniami pośladkowymi.

W celu zapobieżenia wypadkowi, osoby leworęczne winny wykonać w/w czynności lewą
ręką, uprzednio obróciwszy się w prawo.

Użytkownik ma możliwość swobodnego wyboru przeciągania papieru toaletowego bądź
od góry do dołu, bądź też od dołu do góry. Czynność czyszczenia fałdy między
mięśniami pośladkowymi należy powtarzać dotąd, aż papier toaletowy zacznie
sprawiać wrażenie czystego.

Po oczyszczeniu przestrzeni między mięśniami pośladkowymi użytkownik winien
stanąć w pozycji wyprostowanej, postać przez parę sekund zachowując ciszę i
odprężyć się.

Następnie należy uporządkować odzież. Potem należy obrócić się o 180° z
jednoczesnym podniesieniem lewej stopy (zabrania się wykonywania obrotu na obu
stopach - GROZI TO WYPADKIEM) oraz nacisnąć przycisk spłuczki.

Następnie, na podstawie oględzin wzrokowych, należy wykonać czynności czyszczenia.

Podczas pobytu w toalecie użytkownikowi zabrania się bez specjalnego zezwolenia
prowadzenia działalności gospodarczej, spożywania posiłków i napojów, palenia
tytoniu, kładzenia się, odbywania spotkań towarzyskich, korzystania z telefonów
komórkowych, prowadzenia agitacji wyborczej oraz przyjmowania korzyści materialnych.

ŻYCZYMY PRZYJEMNEGO POBYTU!

Zatwierdził do użytku wewnętrznego
Minister Edukacji
Roman Giertych

Tytuł:
PostNapisane: 17 lut 2007, 14:43 

mój kumpel w Irlandii widział taką instrukcje tyle że w WC publicznym i dotyczyła pisuaru :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 17 lut 2007, 17:04 

Cytuj:
100% racji. Ale można to rozegrać było w inny sposób. W taki, przez który większość uczniów nie znienawidzi ministra. Np. u mnie nigdy nie było sytuacji w których komórka dzwoni na lekcji, a nawet na przerwach trudno było coś dorwać. Nie opowiedziałem się po żadnej ze stron - moim zdaniem komórka na lekcji = źle, komórka na przerwie - nie mam zdania.

To, ze u ciebie nie ma tak to nie znaczy, ze w innych szkolach tez. Co mogli zrobic niz zabronic uzywania komorek? Pozwolic nauczycielom zabierac komorki? A co moze ma sie szaprac z dzieciarnia? A moze potem sluchac rodzicow, ze ukradl dziecku komorke? A tak to nie ma i juz. Zrozumcie, ze problem nie tkwi w NAS doroslych tylko w WAS. Tyle lat szkoly dzialaja i jak widac staly sie dosc liberalne. Z tym, ze wasze pokolenie ten liberalizm po prostu wykorzystuje i nagina to granic. Przyszla pora pokazac PO CO sie chodzi do szkoly i tyle.

I nie gadajcie mi tu o indywidualnosci ani o biedniejszych bo w dupie za przeproszeniem macie biedniejszych a indywidualnosc NIE ISTNIEJE. W czym jestescie oryginalni? Ubior? 80% to skejciki pseudo z identycznymi ciuchami niemalze. Muzyka? Tez albo metal albo rap(upraszczam, zeby nie bylo). Zachowanie? Cwaniactwo, imprezowanie, pozerstwo lub nie liczni "porzadni uczniowie" - to ci co sluchaja jakimi lamami i debilami sa dla pozostalych.

Tytuł:
PostNapisane: 17 lut 2007, 17:15 

Laillon teraz to ostro pojechaleś po Bandzie ale uwierz mi że można być normalnym uczniem :D a nie być lamą a i imprezować i nie sluchać Hip-Hopu :) Pzdro :)

Tytuł:
PostNapisane: 17 lut 2007, 18:36 

Szymas ale dla zdecydowanej wiekszosci dzisiejszej mlodziezy nie imprezujesz=jestes lama(zeby nie pisac brzydziej). Normalni uczniowie(wedlug ogolnie przyjetych norm zachowania itd) sa wysmiewani, gnojeni i czesto upokarzani. I nie mowcie mi, ze nie bo przeciez nie urodzilem sie wczoraj. Slysze jak i o czym "gadacie". Zeby normalnosc stawala sie patologia? No to chyba cos tu nie tak...

Tytuł:
PostNapisane: 17 lut 2007, 19:34 
Moderator forum

Lailonn napisał(a):
dla zdecydowanej wiekszosci dzisiejszej mlodziezy nie imprezujesz=jestes lama

dokładnie takie same zjawisko jest w mojej szkole :roll:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 140 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2