Nikt nie pisze tu o demie? To ja napisze... skopiuje moja wypowiedź z innego forum.
Medium detale i gra na moim kompie z siga działa nadspodziewanie dobrze wiec pod tym wzgledem nie ma rozczarowania.
Jednak jest tak jak przypuszczałem przed premierą. Wszyscy sie podniecali grafiką, ja do tego podchodziłęm z dystansem bo wiedziałem ze wodotrysków nie zobacze na swoim kompie, chciałem tylko sie przekonac czy to nie bedzie taki sam słaby gameplay jak w Far Cry...
no i cóż dla mnie jest LIPA. Grałem w FC w te lato i mam porównanie. Crysis to praktycznie ten sam FC z lepszą grafiką. Wszystko polega na tym samym, jest jednak trudniej (przezyjemy tylko kilka pocisków) więc dodano tu te bajery w kombinezonie (które rzeczywiście są przydatne). Tak samo jak w FC mozna rozpracowac misje na kilka sposobów.
IMO są problemy z AI. Moim zdaniem żołnierze z FEARa są duzo bardziej inteligentni. Tutaj koreaniec na przykład z jednej strony widzi mnie z 50 metrów, a z drugiej przy tej walce na plaży to nie strzela do mnie, póki mu lufy do ryja nie wsadze...
Irytuje mnie tez bug z ciałami. Po śmierci te latają jak lalki...
Na dodatek mam wrażenie, że wiele pomysłów jest dodane na siłę.. Sami sie niedawno przyznali ze nie mieli pomysłu na końcówkę Far Cry'a i wymyslili te mutanty... to samo jest w Crysisie np. te ataki z pięści albo chwytanie koreańca za gardło są kompletnie do bani... juz nie bede wspominał o fabule, bo ta jest również słabiutka w porównaniu do takiego Half-life, Halo albo Bioshocka, nie ma tutaj tez takiej więzi z głównym bohaterem jak w wymienionych grach. Z resztą, w Crysisie w ogóle nie ma bohaterów tylko nic nie znaczące twarze...
Z resztą co ja bede sie rozpisywał, jesli ktos grał w FC (a chyba kazdy miłośnik FPSów zaliczył ten tytuł) to to samo zobaczy w Crysisie. Moim zdaniem to źle bo szczerze to mnie Far Cry w drugiej części gry strasznie nużył i go przechodziłem tylko dlatego, ze kupiłem grę, a nie sciagnąłem... i gra poszła w odstawkę, zapomnienie, w przeciwieństwie do takiego HL2...
Z Crysis bedzie podobnie, ta gra nic ciekawego nie prezentuje oprócz grafiki, bedzie sie ja pamietac właśne ze względu na wygląd... nawet fizyka która miała być super jest na poziomie tej z HL2.
Przechodze misje do końca i wypad z dysku. Miałem kupic Crysisa, ale po co skoro juz grałem w FC? Niech sie wypchają panowie z Cryteka. Wole ambitniejsze FPSy jak Half-life, Halo albo Bioshock...
Aha, i jeszcze jedno. Jesli ta gra zdobędzie tytuł "Gry roku na PC" to po prostu...
Dziękuje.