Teraz jest 10 kwi 2025, 11:02

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1034 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 69  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 7 kwi 2011, 17:07 

ciastkoibeza napisał(a):
a tak szczerze: mundur ma zielono czarne łatki (moro) żeby się maskować.

Oczywiście często się słyszy określenie "moro" nawet na woodland, ale to jest moro - http://www.militarni.pl/drukuj.php?art_id=342 A to, co wyżej, wygląd mi na WZ-93.
ciastkoibeza napisał(a):
to po kiego zrobili tą czerwoną przepaskę i aż tak jaskrawą flagę?

Żeby odróżnić swoją ekipę od wrogiej?
Kukiełka napisał(a):
Ja tam mam flecktarna , wg mnie najlepiej maskuje w polskich lasach , ale tylko w lecie , na jesień i wiosne to dupa :P
Z wiosną się zgodzę, ale jesień i dupa? Moim zdaniem ten kamuflaż jesienią spisuje się raczej dobrze - o tej porze roku mamy mniej zieleni, a więcej czerwieni i brązu - a są to kolory dość charakterystyczne w przypadku flecktarna.

PostNapisane: 7 kwi 2011, 18:34 

Jezeli chodzi o maskowanie, to tak naprawde kazdy kamuflaz jest dobry na inna pore roku, chociaz wg. mnie wz 93 dobrze maskuje praktycznie o kazdej porze z wyjatkiem zimy ;)
Co do kamuflazy to uwazam ze na jesien bardzo dobry jest multicam (jajecznica :D) / DPM

PostNapisane: 28 kwi 2011, 22:31 

Cytuj:
co znaczy fajnie działasz? XDD

i skąd znasz moje nazwisko? z ciekawości pytam bo używam nicka i nazwiska zamiennie xDD

Domyśliłem się :D. Na forum PR masz taki nick.

A że fajnie działasz... fajnie działasz 8)

Moro... niech ktoś jeszcze raz tak powie to... :evil:

Wz.93 jest dobre, ale w Rip-stopie i helikonowskie. Bawełniak jest jak pancerz- okropny. Sama WuZeta daje radę, nie jest taka jasna i obszerna jak woodland czy CCE, ale maskuje gorzej ( czasami ) od DPM'a czy Flecktarna. MultiCama do ich nie porównuję, bo to całkiem inny rodzaj kamuflażu ( nie mylić kroju z camo! ).

Ja zmieniam sprzęt jak rękawiczki- miał być set pod SAW gunnera z Ramadi ( stylizacja na Navy Seals, Ar-Ramadi, 2006 ). Sprzedałem LBE i kupiłem MBSS Plate Carrier.
Doszedł: MICH 2000, montaż norotosa pod nokto, kilka ładownic, nomexy lotnicze i oakley SI assault gloves. Mają dojść buty ( altamy desert/mc rae panama ), PACA body armor, atrapa VIP strobo i oryginalny MS2000, duty belt EAGLE, masa kieszonek i ładownic, wkład do camelbacka i sensowny plecak na 3 linię ( coś z hydracją- MULE, HAWG, MAP ).

Jeszcze ze 2000zł przede mną. Fot aktualnych nie mam, bo... nie ma co pokazywać. Będzie co- to wrzucę.

Let's rock&roll...

PostNapisane: 28 kwi 2011, 22:50 

Cytuj:
Wz.93 jest dobre, ale w Rip-stopie i helikonowskie.
helikona nie polecam spiera się kolor na coraz jaśniejszy, kiedy tylko mogę używam bawelniaka i chociaż mam wersje zimowa i czasami pocę się w niej jak mysz to najlepiej wygląda :P a rip stopu jakoś nie lubię.

co do multikamu jak coś jest do wszystkiego (kamuflaż teoretycznie uniwersalny) to tak naprawdę jest do niczego. Chłopaki w multi świecą sie w lasie jak nie powiem co psu. XDD w polskich warunkach sprawdza się większość kamuflaży z wyjątkiem pustynnych xD

a tu bonus :P
Obrazek

PostNapisane: 29 kwi 2011, 14:41 

Poczekaj z tymi fotkami, i wrzuć na konkurs wm'a, na kalendarz :D

PostNapisane: 29 kwi 2011, 17:39 

Właśnie dostałem repliczke z powrotem do rąk , 330 fps -> 460
Słitaśnie wali ;]

Ktoś z was moze wybiera sie na majową imprezke w bochni ?
http://forum.bsa.mil.pl/viewtopic.php?f=24&t=1428

PostNapisane: 29 kwi 2011, 21:21 

matura...

kiedy ten konkurs?

PostNapisane: 29 kwi 2011, 23:10 

Konkurs na kalendarz 2010 rozpoczął się 15.07.2009, więc w tym roku pewnie też jakoś w tych okolicach

PostNapisane: 17 paź 2011, 17:48 

Odświeżę troszkę.
Wczoraj doświadczona z tym osoba oświeciła mnie co do tych flag.
Żandarmeria może zgarnąć, ale jak się nie ma 18 lat, i książeczki wojskowej, to muszą nas oddać policji. Tutaj sprawa jest bardzo prosta, niska szkodliwość czynu.

PostNapisane: 17 paź 2011, 17:55 
Zbanowany

dla mnie ASG to frajerstwo, smiejecie sie z ludzi ze grają w tibie czy inne kosmosy, ze zatrzymali sie na posiomie 10 latka ale sami biegacie po krzakach z pistoletami na kulki,

PostNapisane: 17 paź 2011, 18:17 

Thaiz0r napisał(a):
dla mnie ASG to frajerstwo, smiejecie sie z ludzi ze grają w tibie czy inne kosmosy, ze zatrzymali sie na posiomie 10 latka ale sami biegacie po krzakach z pistoletami na kulki,
Jakieś konkretne doświadczenia?

PostNapisane: 17 paź 2011, 18:31 

gra w tibie.

PostNapisane: 17 paź 2011, 18:41 

Bwahahaah :D co za przypadek tutaj mamy .
Jak sie nie podoba to wy......j
Ja sie z ludzi grających w tibie nie śmieje , sam kiedyś grałem.
P.S. To nie pistolety tylko repliki.

PostNapisane: 17 paź 2011, 19:26 
Zbanowany

Nie możecie sobie ot tak używać polskiej flagi na polowym, są na to paragrafy, ale nie pamiętam dokładnie.
Cytuj:

Może inaczej. Frajerami można nazwać ludzi, którzy polatają z takimi pistolecikami (replikom to do pięt nie dorasta) i myślą, że byli na wojnie :lol:, uchodzą za tzw. "pseudoekspertów". W każdym razie, dla prawdziwych mężczyzn są GRH czyli Grupy Rekonstrukcji Historycznej :) Zainteresowanych odsyłam na dobroni.pl
bagno napisał(a):
gra w tibie.

Typowy poziom inteligencji posiadacza
Kukiełka napisał(a):
repliki
.
Kukiełka napisał(a):

Jednym z założeń forum jest prowadzenie dyskusji, a że Polska to formalnie wolne państwo, może wyrazić swoją opinię (oczywiście bez obrażania kogokolwiek). Więc
Kukiełka napisał(a):
.

PostNapisane: 17 paź 2011, 20:00 

RivPolska napisał(a):
Jednym z założeń forum jest prowadzenie dyskusji, a że Polska to formalnie wolne państwo, może wyrazić swoją opinię (oczywiście bez obrażania kogokolwiek).

"Więc frajerze nie dyskutuj."
Jak wrażenie? Nie obrażam Cię w tym momencie, ale chcę tutaj pokazać że to nie jest konstruktywna dyskusja, obraził duże grono osób na tym forum które się w to "bawią", został zjechany tak jak sam zaczął.

Thaiz0r napisał(a):
ze zatrzymali sie na posiomie 10 latka ale sami biegacie po krzakach z pistoletami na kulki

Co jest złego w odejściu od kompa, co złego w logicznym pomyśleniu, co złego w przygotowywaniu się przez niektórych do służby w wojsku? (strzelanie stąd można wyjąć bo to całkiem inna bajka, ale chociażby poruszanie się po terenie, maskowanie, miłego wysłania inteligencji 10'latka w las nocą z mapą i kompasem)

Jestem w grupie rekonstrukcyjnej(którą prowadzi były oficer), airsoft na pierwszym miejscu ale także musztra, obsługa radiostacji i wiele innych rzeczy które w karierze wojskowej się przydają i ułatwiają start.

A poza tym wszystkim UCZY DYSCYPLINY I UCZCIWOŚCI.

Może już nie pamiętasz, ale takie coś jak nauka przez zabawę daje bardzo dobre wyniki. Jest to bardzo wyraźny przykład.

RivPolska napisał(a):
Nie możecie sobie ot tak używać polskiej flagi na polowym, są na to paragrafy, ale nie pamiętam dokładnie.

Racja, coś jest, ale przez policje jest to olewane.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1034 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 69  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2