Teraz jest 3 gru 2024, 21:56

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 1 sie 2005, 09:14 

Dziś takie ogłoszenie zobaczyłem w GW ... na stronie narazie nic nie ma ciekawe jaka będzie cena i limit :) czekam na więcej informacji...

Tytuł:
PostNapisane: 1 sie 2005, 09:53 
Moderator forum

Nowa oferta internetowa TP

Najprawdopodobniej Telekomunikacja Polska już w najbliższy poniedziałek zaprezentuje oficjalnie nowe oferty dostępu do Internetu dla klientów indywidualnych. Z wstępnych informacji wynika, że TP chce udostępnić łącze o przepustowości 6 Mbit/s oraz tańszy pakiet o maksymalnej prędkości przesyłu danych 256 kbit/s.

Neostrada tp 256 oraz neostrada tp 6144 będą dostępne w ofercie od 1 sierpnia, wtedy też odbędzie się konferencja prasowa TP.

Nieoficjalne parametry techniczne Neostrady TP:
neostrada tp opcja 256
- szybkość transferu: 256/128 kb/s
- miesięczny limit transferu: 7GB
- cena: umowa na 12 miesięcy 78,08 zł brutto, umowa na czas nieokreślony 125,66 zł brutto

neostrada tp opcja 6144
- szybkość transferu: 6144/256 kb/s (na usenecie podają, że upload będzie 512 kbps)
- miesięczny limit transferu: 50GB
- cena: umowa na 24 miesiące 206,18 zł brutto, umowa na 12 miesięcy 242,78 zł brutto, umowa na czas nieokreślony 291,58 zł brutto

Zrodlo: http://www.fkn.pl/news/id__17094/

Tytuł:
PostNapisane: 1 sie 2005, 11:01 

Holman rozwiązał problem braku informacji :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 1 sie 2005, 18:39 

mueee a kiedy bedzie Neo 512 tańsze, bo mnie narazie nie stać, a na Chello sie chyba nie doczekam u mnie na wiosce :cry:

btw. lubicie placki ziemniaczane ? :P

PostNapisane: 1 sie 2005, 18:57 
Moderator forum

6MB/s i 50 GB limit ? Niezły żart, TPSA już chyba niżej upaść nie może :-)

Tytuł:
PostNapisane: 1 sie 2005, 21:27 

ja mam chello 1MB i pinguje nie raz jak sku******* :evil: :evil: a Placuszki ziemniaczane uwielbiam :arrow: :wink: :arrow:

PostNapisane: 1 sie 2005, 21:27 
Moderator forum

===Tomy===[PL] napisał(a):
6MB/s i 50 GB limit ? Niezły żart, TPSA już chyba niżej upaść nie może :-)

... chyba jednak może. Popatrz na ceny Neo :D

Tytuł:
PostNapisane: 2 sie 2005, 10:32 

Uwaga! według nowego oficjalnego info opcja 6Mb/s będzie kosztowała 169 zł (umowa na 24 miechy) :shock:

Tytuł:
PostNapisane: 12 lis 2005, 23:40 

no wlasnie, troche czasu minelo i chcialbym sie dowiedziec od uzytkownikow tejze uslugi czy limit 50gb wystarczy dla 3 osob zakladajac, ze wieksze pliki beda sciagac sporadycznie ? Chcialbym takze wiedziec czy ogolnie jestescie zadowoleni z tej "wersji" neo ?

Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2005, 16:54 

http://upc.com.pl/internet_cennik.php

czyli dalej neo za chello - chello ultra w cenie wiekszej o 50pln 12 Mbps /1024 kbps i na dodatek bez limitu, obecnie mam chello plus 4Mb/512kb i z limitem 50GB - sciagam sporo filmow ale limit wystarcza spokojnie - wykorzystuje nie wiecej niz 75%

Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2005, 16:57 

Jakby tak chello dochodziło nie tylko do dużych miast to bym się zastanowił, ale skoro nawet nie mam możliwości wybrania usług innego providera jestem skazany na neo jak x% urzyszkodników i-netu;/

Ostatnio edytowano 13 lis 2005, 16:59 przez Khai:>, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2005, 16:59 

neo cos niby kombinuje ale wciaz nie widzi, ze konkurencja ma lepsze oferty... Kiedys w kocnu to ogarna i moze TPsa bedzie lepsza - na dzien dzisiejszy sie z TPsa posmiejmy.

Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2005, 18:23 

Witam. Neo 6Mb/s posiadam od ok. miesiąca (przesiadka z 512, a wcześniej miałem jeszcze 128). Umowe mam podpisaną na 24 mies. W promocji migracyjnej dostałem dodatkowo 50GB do pobrania, więc teraz mam 100GB :) Odnośnie opcji 6Mb/s to jestem zadowolony, wszystko chodzi dobrze. Przy tej prędkości, w większości przypadków ograniczeniem są serwery, z których pobieramy pliki. Czasem trzeba się trochę naszukać, nim znajdzie się taki z którego będziemy mogli pobierać z pełną prędkością. Ale jeśli się już znajdzie... patch 1.3 do BF2 nieco ponad 3 min... :D

ubn napisał(a):
neo cos niby kombinuje ale wciaz nie widzi, ze konkurencja ma lepsze oferty... Kiedys w kocnu to ogarna i moze TPsa bedzie lepsza - na dzien dzisiejszy sie z TPsa posmiejmy.

Nie żartuj. Śmieją to się oni z nas, użytkowników. Nabijają sobie kabzę gdyż wielu ludzi (ja np) nie ma alternatywy (albo neo, albo gó...). Co do cen to oczywiście są one zdecydowanie za wysokie, taki potentat rynkowy mógłby zaproponować o wiele bardziej atrakcyjną ofertę.
Tak jak napisałem wcześniej, z jakości jestem zadowolony. Tzn. teraz, ale to jakie miałem z nimi przejścia przy "rozruchu" ( zarówno 128 jak i drugiej lini 512 z której przesiadłem się po 4 mies na 6Mb/s), to mógłbym wam niezłe wypracowanie napisać. Gdybym miał alternatywę, to nie chciałbym wogóle mieć z tą firmą nic wspólnego. Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2005, 20:55 

Neo 512 zalozylem sobie na samym poczatku jego istnienia. Trzeba bylo wybulic 800zl za instalacje a pozniej miesiecznie wydawac 200 zl (plusem tego bylo to, ze nie mialem limitow). Pozniej w moim bloku pojawila sie skrzynka chello, a ze dawno chcialem zerwac z TPSA umowe, stalem sie abonentem UPC.
Plusy
Za 1mbitowe lacze place ponad polowe mniej niz za neo (w szczytowej formie to podwyzce vat na internet). Mam niby limity ale do tej pory nie udalo mi sie ich przeskoczyc :P Za malo sciagam
Instalacja bezproblemowa, przyszedl facet zamontowal kabel (pierwsza klasa, nawet pod boazeria przeciagnal - chcialo mu sie), wszystko skonfigurowal ale co najwazniejsze - BYL PUNKTUALNY I KONSEKWENTY... Na instalacje neo facet umawial sie ze mna dwa razy bo cos mu wypadalo (szczytem byl kolega gdzie facet umawial sie 4 razy a jak przyszedl to dal tylko pudelko z neo, umowe a pozniej sobie poszedl...)
A teraz gdybym chcial zaplacic o okolo 130 wiecej abonamentu to moge miec chello 12mbit bez limitow i to na dodatek taniej niz w neo...
TPsa to zlodzieje, i trzeba kogos kto da im kopa w dupe... Prawie jak w prlu sie zachowuja...

Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2005, 22:25 

ubn napisał(a):
Trzeba bylo wybulic 800zl \.

jakąś kichą mi tu zalatuje... :roll:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2