Teraz jest 27 lis 2024, 12:43

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 21 maja 2003, 21:46 

Nie wiem czy slyszeliscie o czyms takim jak fale mozgowe, ktore mozna stymulowac. Kumpel podrzucil adres strony gdzie jest to opisane. Ja juz sie w to wsluchiwalem i powiem wam ze roznie sie czuje raz mnie to odpreza a raz usypia :) Sprawdzcie http://www.penfield.prv.pl i powiedzcie co o tym sadzicie. Podobno pomaga to w nauce lub w zasypianiu. Ja aktualnie uzywam Brain Wave Generatora. Aha i najlepiej uzywac tego majac sluchawki na uszach bo inaczej nie osiagnie sie wlasciwiego efektu :)...Wazne tesh jest zeby nie uzywac tego pod czas zarzywania alkoholu, narkotykow itp. Nie zalecane jest to rowniez osoba, ktore sa chore na padaczke i tym podobnym. To tyle!! Czekam na wasze opinie :)

Pozdrawiam:)

Tytuł:
PostNapisane: 22 maja 2003, 00:27 
Moderator forum

A co to daje. Bo co do usypiania to gorące mleko na mnie działa tak samo?
A tak na serio - bawienie się poprzez ingerowanie w prace mózgu może być bardzo niebezpieczne. Mózg jest cały czas jeszcze niezbadany więc jakakolwiek z nim zabawa jest jak majstrowanie dłutem przy granacie. Nie mozna być nigdy w pełni pewnym co z tego wyniknie.
Czyli ogólnie ja jestem przeciwny takim praktykom.

Tytuł:
PostNapisane: 22 maja 2003, 07:39 

Ja podalem tylko przykład ze moze uspyiac lub pomagac w nauce. Jest tam wiele opcji dzwiekowych. Najlepiej sobie sciagnac i zobaczyc nie sluchajac nawet tego...Napisalem tego posta po to abyscie sami wyrazili swoje zdanie. Bo ja Sam nie wiem czy to jest dobre czy zle. Na wielu stronach rowniez tej co podalem napisane jest ze nie ma zadnych skutkow ubocznych zwiazanych z sluchaniem tych dzwiekow. Ja co do tego nie jestem zbyt pewien, ale to co wycztlem w necie to wielu ludziom to pomoglo w roznych sprawach. Sam moj kumpel jest przykladem. Stwierdzil ze kiedy sluchal dzwiekow wspomagajacych uczenie sie to nauczyl sie 2 x szybciej wiersza niz dotychczas mogl wstanie sie nauczyc. Na niektorych to nie dziala, poniewaz nastawiaja sie do tego sceptycznie. Tak wiec wazme jest nastawienie a nie same sluchanie. Ja zbytnio sie na tym nie znam ale najlepiej poczytac sobie troche w internecie dla pewnosci. Jest mnustwo stron zwiazanych z tym programem. Na tej stronie co podalem jest wiele programatorow umyslu. Jest rowniez program, ktory pomaga wyjsc z nalogow. Bardzo szybko mozna odzywczaic sie od palenia czy tez picia alkoholu. Dzialanie przeczytajcie sobie w dziale "programowalne autosugestory". Sam jeszcze tego programu nie uzwywalem poniewaz nie mam zadnych nalogow. Chyba ze ogladanie Star Wars czy Granie na kompie :P- Tych nalogow niechce sie narazie pozbywać :) ....Tak wiec sprawdzcie ta storne i powiedzcie co o tym wsztstkim myslicie.

Tytuł:
PostNapisane: 22 maja 2003, 08:08 

eeeeeEeeeeee...... eeeeeeee E eeeeeeeeee oj sory przez te fale dzwiękowe nie moge nic powiedzieć (żartuje).
Zainstaluje zobacze może zadziała spróbuje podczas nauki

Tytuł:
PostNapisane: 22 maja 2003, 10:06 

glupota ..

Tytuł:
PostNapisane: 22 maja 2003, 10:51 

Wole puścić normalną muzyczke sobie w tle a nie kanał lewy szszszszszsz
kanał prawy zszszszszszszszs a potem razem SZSZSZSZSZSZSZSZS :!::!::!::!::!:

Tytuł:
PostNapisane: 22 maja 2003, 22:40 

Ehh... Słuchanie 5-10 minut nic nie daje. Sam wsłuchiwałem się w to ponad 140 minut i powiem, że to naprawde działa. Najpierw moje powieki stawały się z minuty na minute coraz cięższe, chwile później moje płuca... Czułem się jak wtedy, gdy kumpel spuścił mi przypadkiem sztangę na klatkę piersiową. Rękoma ledwo pisałem na klawiaturze, nie mówiąc już o chwyceniu myszki. Podczas tego wszystkiego zawołał mnię ojciec by mu w w czymś pomóc a ja zasnołem i obudziłem się rano w jego samochodzie. Teraz właśnie jadę fale na sen... jutro coś o tym napisze, narazie nic nie zaobserwowałem a słucham już 16 minutę.

Tytuł:
PostNapisane: 22 maja 2003, 22:46 

Sleep inducation 1 (general) nic nie dało, tylko bolą uszy =].

Strefa czasowa: UTC + 2