Po prawie 2-tygodniach czekania na nowy zestaw (błech ''komputer przez Pana złożony jest bardzo mocny i niestety nie mamy jeszcze wszystkich części...") mam go... Zaraz po powrocie ze sklepu (umowa ratalna) padł mi stary komp, dlatego nie odzywałem się juz wcale.
Konfiguracja zmieniła się znów:).
Procesor został 3.8, jednak wybrałem 1gb ram ddr-2 GEIL 2.5, ponieważ 1,5 nie działałby w dualu na tej płycie głównej.
Karta Graficzna troszeczke się zmieniła. Zmieniłem "szafir" na asusa. Monitorek Flathron i zmienione głosniki na creative. Wszystko jak ulał

.
Kiedyś czytałem, że ktoś miał problemy z sound blasterem 24bit i battlefieldem. U mnie dźwięk chodzi nieziemsko i nic nie zacina:).
Sterowniki zainstalowałem te, które były w pudełku z kartą, czyli markowy standard:).
Co do samego battlefielda wszystko na max-maxów i wyciągam 60fps:). Jestem bardzo zadowolony, jednak miałem kilka chwil problemów. Bo zainstalowaniu (niedziałającej jeszcze) sieci i włączeniu gry, prędkość nie uległa zmianie, ale za to dźwięk zaczął się powtarzać- Teraz razem z sieci ówką jest już wszystko ok, tylko jestem ciekaw czym to mogło być spowodowane:).
Co do battlefielda 1 przed chwilą przezemnie zainstalowanego (i znów 5.1 pozwolił abym majtki ściągnął przez łeb) również chodzi bardzo szybko, lecz czasem (na planszy midway-pierwsza minuta gry) zdarza się lekkie zwolnienie przy szybkich zwrotach oczu na wysepke (to chyba normalne). Chciałbym znaleźć najlepsze Catalysty do mojej karty, aby battlefield pociągnął jeszcze więcej... Obecnie mam te które znalazłem w pudełku z kartą. Powiedzcie jakie są najlepsze "numerki" przy sterach do tej karty.
Z góry dziekuje za zmiane konfiguracji wszystkim którzy odpowiedzieli na mój post Karta Graficzna i Procesor. Gdybym naciął się na geforce'a pewnie delektowałbym się battlefieldem w najniższych ustawieniach:). Thx i pozdrawiam!