Teraz jest 24 sie 2025, 15:02

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 66 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Pearl Harbor
PostNapisane: 8 kwi 2004, 15:00 

Napisał Onet.pl
Cytuj:
Dwaj młodzi piloci, Rafe McCawley i Danny Walker są sobie bliscy niczym rodzeni bracia. Razem się wychowywali, razem uczyli się latać pilotując samoloty opylające pola, teraz obaj służą w lotnictwie wojskowym. Rafe poznaje piękną Evelyn Stewart, pielęgniarkę ze szpitala wojskowego. Zakochuje się w niej od pierwszego wejrzenia, ona jednak nie jest przekonana co do szczerości jego intencji. W końcu jednak odwzajemnia jego uczucia. Tymczasem w tajemnicy przed Evelyn i Dannym, Rafe wstępuje do elitarnego Orlego Szwadronu, który wspomaga Brytyjczyków w bitwie o Anglię.

Chyba nic więcej nie musze mówić, po za tym, że film jest w Sobote o 20.15 i obecność obowiązkowa :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 8 kwi 2004, 15:13 
Moderator forum

Chyba nie muszę mówić, że będe unikał tej o godzinie telewizji by sobie nie spaczyć wyobrażenia o prawdziwym Pearl Harbour jakimś (nie)tanim romansidłem. Raz go widziałem (znaczy z 30 minut filmu) i to mi wystarczy.

Tytuł:
PostNapisane: 8 kwi 2004, 15:16 

ee a ja spróbuje obejrzeć... i dzięki nosek za info bo bym nawet nie zauwazył... i na jakim kanale to bedzie? TVN?
ps. nie myślcie sobie że ja oglądam jakieś romansidła:P po prostu nam nadzieje ze nie bedzie tak jak Xena mówi :wink: ...

Ostatnio edytowano 8 kwi 2004, 15:23 przez PIOTERRR, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 8 kwi 2004, 15:22 

_XENA_ napisał(a):
Chyba nie muszę mówić, że będe unikał tej o godzinie telewizji by sobie nie spaczyć wyobrażenia o prawdziwym Pearl Harbour jakimś (nie)tanim romansidłem. Raz go widziałem (znaczy z 30 minut filmu) i to mi wystarczy.

Te romansidło jest przez 30 minut, a potem godzina akcji :roll: . Tez nie bede ogladal Pearl Harbo(u)r, bo nie ma sensu - brak efektow, a na moim 5.1 to jest dopiero jazda :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 8 kwi 2004, 15:22 
Moderator forum

Ja widziałem już sporo czasu temu i powiem tak... jeśli od razu przed rozpoczęciem projekcji założymy, że jest to romans w czasach wojny, to da się obejrzeć. Oczekujący czegoś na kształ "Tora Tora Tora" mogą być nieco zawiedzeni... choć scen batalistycznych w tym filmie nie brak. Poza tym... zaraz, moment. Czy jest oficjalna mapa Pearl Harbour do BF ? Nie. A w nieoficjalne nikt nie gra... W takim razie oglądanie filmu nie jest obowiązkowe :)

Tytuł: o Boże !!!
PostNapisane: 8 kwi 2004, 15:23 

przecież ten film jest tragiczny i to nie dlatego że opowiada o wydarzeniach z Pearl Harbour tylko dlatego że te wydarzenia to tylko dodatek do nędznego melodramatu :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 8 kwi 2004, 15:26 

Film jest nawet nienajgorszy (atak Japonczykow), tylko czemu ten "Orli szwadron" ma oznaczenia RF - czyzby to byl 303, ale z tego co wiem zaden amerykanin w nim nie latal

Tytuł:
PostNapisane: 8 kwi 2004, 15:37 

Popieram kolegę Jakubasa.
Atak na Pearl Harbour jest tylko parominutowym dodatkiem w tle :(

Tytuł:
PostNapisane: 8 kwi 2004, 15:42 

To co to wkońcu jest? pierwszy raz o tym filmie słysze więc... opłaca sie oglądać?? jeśli bardzo lubie wojenne filmy i nie lubie romantycznych pierdołów

Tytuł:
PostNapisane: 8 kwi 2004, 15:42 

Anton 2 napisał(a):
Popieram kolegę Jakubasa.
Atak na Pearl Harbour jest tylko parominutowym dodatkiem w tle :(

Piprz#$% głupoty i sie nie znasz. Wiem, ze kazdy ma prawo wypowiedziec sie na dany temat, ale teraz palnoles cos w stylu "Baldur's Gate jest First Person Shooter, dlatego, ze strzelamy plomianiami ognia". Jaki parominutowy? Mierzylem doklanie, wszystko trwalo okolo jednej godziny :roll: . Oczekuejsz, ze zrzucenie bomby na Arizone to jest scena? Scena bojowa zaczyna sie juz od przejazdzki samochodem, trwa przez cale bombardowanie, az po sceny w szpitalu...

Tytuł:
PostNapisane: 8 kwi 2004, 15:51 

Right wiechol - sekwencja ataku na PH trwa mniej wiecej z godzinke i jest calkiem niezla :-) (choc jest to jedyna rzecz dla, ktorej warto film obejrzec)

a tak BTW ostatnio byl program na Discovery o PH, w którym stwierdzono, ze oprocz ataku lotniczego 1 z piecu japonskich miniaturowych lodzi udalo sie przedostac do portu i trafic jeden z okretów. Czy pamietac moze czy w filmie bylo cos tych lodziach podwodnych ?
Dawno go nie ogladalem i nie mogę sobie przypomniec

Tytuł:
PostNapisane: 8 kwi 2004, 15:53 
Moderator forum

PIOTERRR napisał(a):
To co to wkońcu jest? pierwszy raz o tym filmie słysze więc... opłaca sie oglądać?? jeśli bardzo lubie wojenne filmy i nie lubie romantycznych pierdołów

Zasiądź przed telewizorem z książką (proponuję Sun Tzu - Akademia Wojenna (coś takiego widziałem w Empiku)) i czytaj... Głos zostaw włączony.

1. Jak usłyszysz z kierunku telewizora coś w stylu... "jeb jeb srututututu, bum bum bziiiuuu jeb jeb..." itd itp to podnieś głowę.

2. Jak skończy się akcja wróć do lektury :)

Jak znowu usłyszysz tego typu dźwięki - to patrz punkt pierwszy ;)

Tytuł:
PostNapisane: 8 kwi 2004, 15:55 

ludzie spokojnie kto lubi melodramaty wojenne to będzie oglądał a kto nie to nie przecież nikt nikogo nie zmusza poprostu to nie jest film wojenny i tyle :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 8 kwi 2004, 15:57 
Moderator forum

JAKUBASS napisał(a):
kto lubi melodramaty wojenne

"Przeminęło z wiatrem" - yeah...

Tytuł:
PostNapisane: 8 kwi 2004, 15:59 

Zgodze się zwami, że film został zepsuty przez wprowadzenie wątku miłosnego do fabuły, ale warto ten film obejrzeć dla samych efektów. Film jest na 1.TVP.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 66 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2