Teraz jest 3 gru 2024, 21:33

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 13 lis 2005, 11:49 

CD-ACTION 12/2005 Operation Flashpoint [wersja gold!] PL 15zł

naprawde warto

Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2005, 14:28 

Prędzej przepije niz wydam na Cd-action :lol: 8)

Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2005, 15:11 

To az taka dobra gra ? ze za 15 zl sprzedaja w CDA gdzie za moich czasów pisało tam do nich duza ilosc dzieci z IQ mniejszym od rozmiaru mojego buta ???
Co w tej grze fajnego?
I dlaczego warto w nia zagrac ??

Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2005, 15:43 

Podobno bardzo realistyczna, ale moglem pomylic tytuly. Moze jakies screeny?

:(

Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2005, 16:00 

Najnowszy - dwunasty - numer CDA pojawi się w sprzedaży nietypowo, bo 3.11.2005. Nadal po nowej cenie (niecałe 15 zł za edycję z 4 CD lub 1 DVD... Ale tu uwaga. DVD jest wprawdzie jeden ale za to o podwójnej objętości (niemal 9 GB zamiast 4.5!) co oznacza tyle, że tak naprawdę płacicie tę samą kasę za podwójną ilość danych - tak jakbyście dostali drugi DVD za friko! Do tego jest 8 stron więcej ponad standardową objętość CDA.

Co na płytkach? Operation Flashpoint [wersja gold!] PL - najdoskonalsza i najwierniejsza chyba symulacja żołnierza w FPS. Do tego po polsku (z patchem poprawiającym pierwszą nienajlepszą polonizację).

Kelly Slater's Pro Surfer [tylko DVD] - coś jak Tony Hawk ale na desce surfingowej. Richard Burns Rally - doskonała ścigałka, szczególnie jeśli oczekujesz realizmu. I Kozacy: Europejskie Wojny - doskonały RTS, nie tylko po polsku ale i w polskich (też) realiach. Jak masz ochotę poszarżować husarią - jak znalazł.

A co w numerze? Hitem niewątplwie będzie obszeeeerna recenzja Quake IV (aby zdążyć z nią do tego numeru specjalnie posłaliśmy ekipę do Londynu, do siedziby Activision, by pograła sobie przedpremierowo). Tym, którzy nie lubią FPSów serwujemy alternatywne danie głowne, czyli recenzję Age of Empires 3. Zdradzę tyle, że jedna z tych gier nieco nas rozczarowała. Która i z jakich powodów - o tym poczytacie już sami

Operation Flashpoint: Cold War Crisis to taktyczna, wojenna gra akcji, przenosząca graczy w dobrze znane nam realia Zimnej Wojny roku 1985. I choć sama fabuła jest fikcyjna, to oddaje dosyć realistycznie możliwy przebieg konfliktu tamtych czasów. Zatwardziali komuniści, przeciwni reformom próbują przywrócić ?stary porządek?, czemu zbrojnie przeciwstawiają się członkowie Sojuszu Pólnocnoatlantyckiego (NATO). Kampania podzielona jest na 30 różnorodnych misji, rozgrywających się na pięciu olbrzymich mapach.

Gracz kontroluje grupę uderzeniową wyborowych jednostek desantowych, operujących na wrogim terenie. Gra umożliwia rozgrywkę w kilku trybach. Zaczynając jako prosty piechur, możemy używać wszystkiego co znajdziemy, łącznie z trzydziestoma różnymi pojazdami, takimi jak: ciężarówki, jeepy, czołgi, samoloty czy helikoptery. Do dyspozycji otrzymujemy spory arsenał broni, poczynając od prostych karabinów i strzelb, a na snajperkach z tłumikiem, wyrzutniach przeciwczołgowych, granatach oraz materiałach wybuchowych kończąc.

Wśród jedenastu dostępnych klas postaci znajdziemy: piechotę, oddziały przeciwpancerne, przeciwlotnicze, grenadierów, medyków, oficerów, snajperów, sabotażystów, pilotów, strzelców, saperów i wiele innych specjalizacji. Możemy kierować maksymalnie dwunastoosobowym oddziałem wojskowym jako jego dowódca, lub też wcielić się w szeregowego żołnierza. Jednocześnie w misji może brać udział dowolna ilość graczy w dowolnej konfiguracji, natomiast resztą oddziału będzie za nas kierował komputer.

Gra oparta jest o nowy, stworzony od podstaw engine graficzny 3D (Real Virtuality), wykorzystujący wysokiej jakości tekstury i generujący niezwykle realistyczne, bogate w szczegóły otoczenie, zapewniający duże poczucie realizmu nowoczesnego pola walki. Pozwala on na stosowanie zmiennych efektów pogodowych i świetlnych w czasie rzeczywistym, dzięki czemu w grze spotkamy się z symulacją: wiatru, mgły, chmur, dnia w promieniach słońca czy zapadającego zmroku.
15 indywidualnych misji w trybie dla pojedynczego gracza.
30 nieliniowych misji w trybie Kampania.
Dla trybu wieloosobowego: do 100 osób jednocześnie w sieci lokalnej lub Internecie, w trybach Deathmatch, Team Deatchmatch i Cooperative.
Wbudowany edytor pozwalający tworzyć własne misje i kampanie, które później można także w łatwy sposób przesłać znajomym.
Dwa stopnie trudności, dla weteranów i początkujących kadetów.
Możliwość komunikacji głosowej pomiędzy graczami.

Osobiscie gre bardzo polecam moim zdaniem jest najlepszym symulatorem wojennym na rynku ! Była to jedna z pierwszych moich gier i zapadła mi głęboko w pamięci GORĄCO POLECAM!

więcej info
http://www.gry-online.pl/s048.asp?id=1&numer=378

SCREENY
http://www.cdaction.pl/?strona=wyswietl&gra=439&typ=16

Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2005, 16:35 

Tak lukając na screeny to gra nieciekawa.

Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2005, 16:40 

Czy to na pewno to co sprzedawane jest na 3cd jako wersja platynowa(bodajze) czyli gra z dodatkami? czy tez nie? Bo jakos nie wyglada...

Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2005, 16:41 

Wydaje mi sie że naprawde, warto zakupić ten numer, ze względu na dwie śweitne gry: OFP i Kozaków! Ja sam obydwie mam, więc CDA nie kupie, ale innym polecam :!:

Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2005, 17:08 
Moderator forum

przeciez ta gra jest paskudna... (grafika... :roll: )

Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2005, 17:14 
Moderator forum

Lailonn napisał(a):
Czy to na pewno to co sprzedawane jest na 3cd jako wersja platynowa(bodajze) czyli gra z dodatkami? czy tez nie? Bo jakos nie wyglada...

podstawowa wersja gry bez dodatkow, grafika jest paskudna bo gra jest dosyc stara ale nadal sie gra przyjemnie,

Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2005, 18:20 

Szkoda, że połowa z was z góry zakłada, ze gra jest do kitu skoro nawet w nią nie grała. OF miał premierę gdzieś w 2000-2001 roku i jest to naprawdę miodny tytuł IMO do tej pory najrealistyczniejszy symulator pola walki (BF2 to przy nim jakis arcade - tu giniesz po 1-2 trafieniach). Ehh pamiętam te nocki spędzone przy OF (ciorałem wtedy jeszcze na GF2 i duronie 800, haczyło na medium ;)).

Ostatnio edytowano 13 lis 2005, 22:35 przez alCatraz, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2005, 18:37 

bez dodatkow nie oplaca sie. Poprawiaja one mimo wszystko grafike ;] Alcatraz niby fajne wszystko ale dlaczego znudzilo ci sie i grasz w bf2? ;> A kozakow mam antologie ;p

Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2005, 18:49 

Cytuj:
Alcatraz niby fajne wszystko ale dlaczego znudzilo ci sie i grasz w bf2? ;>

Hmm po pierwsze to nie pisałem nigdzie, że mi się OF znudził. Przeszedłem kampanię singleplayer, a grę wspominam bardzo ciepło i tyle.

a w BF2 nie grałem już ze 3 tygodnie :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2005, 21:41 

eheh grafa jest słaba bo to gra z przed hmm 4-5 lat? ale jest świetna :D kiedyś siedziałem i ciągle w nią grałem :P

Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2005, 22:03 
Moderator forum

Troche zenada ze wypowiadaja sie o OFP ludzie nie majacy o niej pojecia... To jeden z nalepszych tytulow mil-sim w jakie gralem. A gralem sporo. tutaj kwestia czy jest wypasiona grafika czy nie ma naprawde niewielkie znaczenie.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2