Teraz jest 30 lis 2024, 18:44

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 20 paź 2003, 17:42 
Moderator forum

Ostatnio dużo narzekałem na moje badziewne łącze, aż do dzisiaj. To znaczy nic a nic się nie poprawiło a raczej pogorszyło :roll: Dostałem taki oto list od ""providera"":

"W związku z połączeniem się z frimą (...) będziemy wprowadzać nowe umowy na okres 12 miesięcy (...) Kolejnym koniecznym posunięciem będzie wyrównanie abonamentów wszystkich użytkowników sieci w Nysie do poziomu 61 zł brutto. Niemniej jednak osoby, których dzisiejszy abonament jest niższy będą miały możliwość wyboru pomiędzy utrzymaniem obecnego poziomu abonamentu z obecnym standardem prędkości łącza (5 kB/s), a zawarciem umowy na nowych warunkach. Osoby, które zdecydują się skorzystać z powyższej propozycji do dnia 01.11.2003 r. zyskają podwójnie tzn. nie poniosą opłaty za zmianę abonamentu z niższego na wyższy oraz uzyskają dostęp do łącza o przepustowości 10kB/s. Użytkownicy, którzy nie skorzystają z oferty zmiany abonamentu w chwili obecnej, po 01.11.2003 r. będą musieli ponieść koszt w wysokości 200 zł."

Teraz mała dygresja - aktualne łącze miałem teoretycznie 50kB/s co w praktyce działało jak działało (wyciąg z mojego pingu > 1500 gdzieś w postach) a teraz jeszcze liczą na to, że podpiszę umowę na 12 miesięcy na coś wolniejszego od SDI :lol: Banda debili.

Wszytskie te "numery" skłoniły mnie to przejścia się do "Telepunktu" i sprawdzenia jak wygląda sprawa podłączenia TEPSY miast Netii w moim bloku. Okazało się, że wygląda ona różowo i w ciągu dni za symboliczną złotówkę mogą mnie przepiąć. Naturalnie Neo+ za pierwszy miesiąc 1,-. Potem naturalnie większa opłata w wysokości 350,- (pierwszy abonament + modem). Damy radę.

Mam tylko pytanie do posiadaczy Neostrady - jak Wam się ona sprawuje? Są jakieś przerwy w dostawie, czy w Battlefield'a (i inne online'y) można grać o każdej porze (część z was zapewne właśnie gryzie kapcie na podłodze, ale ja dopiero miałem szansę na 'popykanie' po 24 :evil: )? I w ogóle czy jesteście zadowoleni ze stosunku jakości do ceny (nie licząc tego, że na Świecie zakłada się szerokopasmówki, ale nie przesadzajmy, my "po bożemu" musimy troche pocierpieć :wink: ).

Tytuł:
PostNapisane: 20 paź 2003, 18:03 

No więc ja jestem szczęśliwym posiadaczem neo+ od sierpnia i dotychczas nie było żadnych przerw w działaniu, a transfer ok. 62 kB/s, tak więc nie narzekam :D. Gram najczęściej od 18 do 23 i pingi są b. dobre 8) Cena mogłaby być niższa :wink: , ale ogólnie jest ok / zwłaszcza, że mi jeszcze żadnego rachunku nie przysłali :lol: /

Tytuł:
PostNapisane: 20 paź 2003, 19:52 
Moderator forum

ja mam neo od samego poczatku czyli od sierpnia zeszlego roku, teraz siedze na nowej edycji, w tej chwili jest to bardzo dobre lacze jak na polskie warunki i jak na sotusek predkosci lacza do ceny, pingi w polsce od 10 do w porywach 30, za granica do 100 rzadziej 120-140, zadnych przerw raczej juz nie ma bo maja lepsze routery niz kiedys, no chyba ze caly polpak padnie bo neo na nim stoi ;)

Tytuł:
PostNapisane: 20 paź 2003, 21:13 

Ja mam bardzo ważne pytanie. W mojej miejscowości nie ma możliwości założenia sobie Neo+ (centrala jest nieprzystosowana). Złożyłem zamówienie ale nadal czekam. W TePsie mówiono mi że z założeniem odpowiedniego sprzętu w centrali czekają na więcej zgłoszeń. Wiec moje pytanie brzmi: jakie są opłaty za pierwszy miesiąc i po zrezygnowaniu. Wiem że abonament za pierwszy miesiąc to 1.07 zł (wliczony VAT). Ale nie jestem pewny kiedy płaci się za modem po pierwszym miesiącu czy przed. Bo jeśli po, to w ciągu kilku dni zorganizuje rzesze ludzi którzy złożą zamówienia, a po pierwszym miesiącu zrezygnują. Co powiecie na ten pomysł?

Tytuł:
PostNapisane: 21 paź 2003, 08:39 

To ze nic z tego nie wyjdzie, zeby zalozyc sprzet w centrali potrzeba przynajmniej paru set zgloszen. Po drugie nie jestem pewien jak dlugo bedzie ta promocja za zlowtowke, bo wchodzi nowa 99 pln za neo.

Co do przerw "w dostawie" neo, zdarzaja sie i czasem masowo, tzn w kilku miejscach w Polsce na raz. Ja mialem mecz w niedziele i nie pogralem, bo od 18.30 do 23 rwalo sie polaczenie, mniej wiecej co 5 10 minut, moj kumpel wogole nie mial przez ponad 30 min, wiem ze to nie jest duzo, ale akurat podczas meczu. Co do pingow, to nieststy pogorszyla sie z tym sytuacja, zapytajcie Michala i Nazina. Mysle ze lacza tpsy nie wytrzymoja i moze dojsc do sytuacji jak kiedys, nie bylo neo przez 3 dni, bo wszystkie routery po koleji padaly jak muchy.

Tytuł:
PostNapisane: 21 paź 2003, 08:53 

Hm. Ja mam Neo i raczej zero problemow. dobre pingi w kraju i zagranica, dziala stabilnie, nie zrywa, trzyma transfer. Oczywiscie mozesz trafic na gorsze warunki (slabe kable, przeciazone routery), ale przeciez mozesz teraz wyprobowac to bez zadnych konsekwencji finansowych. ja w kazdym razie polecam, bo chyba obok chello to najlepsze połączenie w kraju.

Tytuł:
PostNapisane: 21 paź 2003, 09:05 

Ja na poczatku mialem miodzio, u mnie leza swiatlowody, wiec kable nie sa slabe. Al od czasu wprowadzenia tych promocji, zaczely sie jazdy.

PS. Apropo absurdu made in tpsa http://pclab.pl/?art=&sid=6695&mode=nested&order=0 - DSL tez nie bedzie mozna dzielic :wink: .

Tytuł:
PostNapisane: 21 paź 2003, 09:16 

Tepsa to stara szmata zajeb..a :evil:

Tytuł:
PostNapisane: 21 paź 2003, 11:35 

Cpt. D.A.R.O. napisał(a):
Bo jeśli po, to w ciągu kilku dni zorganizuje rzesze ludzi którzy złożą zamówienia, a po pierwszym miesiącu zrezygnują. Co powiecie na ten pomysł?

1zl jest teraz, bo jest promocja, za miesiac, za 3 beda inne. Niesadze zeby zlozenie wiekszej ilosci zamowien zalatwilo Wam od razu Neostrade w miescie. Po prostu jestescie w kolejce, najpierw zakladaja Neo tam gdzie centrale na to pozwalaja. Tam gdzie trzeba zmienic cos tam, trzeba zainwestowac, wiec podejrzewam ze dopiero za jakis czas beda to robic.

Tytuł:
PostNapisane: 21 paź 2003, 11:58 

Hejka!

Ja mam Neo+ od ponad pol roku i nie mialem do tej pory najmniejszych problemow z tym laczem. Transfer na maxa, pingi b.ladne - do BFa warunki bez zarzutu. Natomiast zanim się zdecydujesz na zakup radzę poważnie się zastanowić jakie rozwiązanie techniczne jest dla Ciebie najlepsze z pkt widzenia dzielenia sygnalu na kilka komputerkow:
a) modem TPSA'y (USB) + hub/switch,
b) modem TPSA'y (ethernet) + router,
c) własny modem z routerem.
Sprawa jest nieistotna przy zalozeniu podlaczenia 1 komputra do Neo+ i byla dyskutowana juz wczesniej na forum - polecam lekture.

Pzdr,
Pre100.

Tytuł:
PostNapisane: 21 paź 2003, 12:06 
Moderator forum

Pre100 napisał(a):
Sprawa jest nieistotna przy zalozeniu podlaczenia 1 komputra do Neo+ i byla dyskutowana juz wczesniej na forum - polecam lekture.

No właśnie, a ze mnie jest świnia i chcę mieć Neo tylko dla siebie :lol: Koniec z czekaniem aż ktoś łaskawie skończy zasysać jakieś gówienko przez KaZaA :wink:

:?: ciekawe czy kolejna obniżka (ktoś tu mówił o 99złotych) obejmie wszystkich czy tylko nowych użytkowników :?:

Tytuł:
PostNapisane: 21 paź 2003, 12:09 

Cytuj:
No właśnie, a ze mnie jest świnia i chcę mieć Neo tylko dla siebie :lol:

Ja też mam tylko dla siebie, ale dziele łącze na dwa komputerki w domu, dodatkowe 2 gniazdka mam zainstalowane w dwóch różnych pokojach, więc jak jest potrzeba to można sie wszędzie wpiąć :)

Cytuj:
ciekawe czy kolejna obniżka (ktoś tu mówił o 99złotych) obejmie wszystkich czy tylko nowych użytkowników :?:

to nie chodziło chyba o abo tylko o instalację... ale poprawcie mnie jeżeli się mylę.

Tytuł:
PostNapisane: 21 paź 2003, 12:20 

Poprawiam Cie, chodzilo i chodzi o abonament.

Swietne wspoldzielenie, a jak robisz zeby oba kompy byly jednoczesnie wpiete?

Jezeli zostanie wprowadzona nowa-mniejsza oplata za abonament, to ci ktorzy maja podpisane umowy tez beda mogli przejsc na nizsza stawke, ale jak znam zycie to dotyczyc bedzie tych co maja 12 miesieczne kontrakty.

Tytuł:
PostNapisane: 21 paź 2003, 12:59 

marcinek napisał(a):
Poprawiam Cie, chodzilo i chodzi o abonament.

Swietne wspoldzielenie, a jak robisz zeby oba kompy byly jednoczesnie wpiete?

1. Świetnie, aż ciężko mi w to uwierzyć.
2. Router - 4 porty, 2 komputerki w pokoju z routerem + 2 gniazdka w sasiednich pokojach.

Tytuł:
PostNapisane: 21 paź 2003, 13:05 
Moderator forum

wlasnie gadalem z kumplem z TPSA i powiedzial ze od 1 sty abonament spadnie do 99

ale ja mam lepszy numer, mam nowe neo od 31.07 i do tej pory rachunku na oczy nie widzialem :shock: miala byc skumulowana oplata we wrzesniu a tu nic, na rachunkach tylko telefeon jest, ja naprawde chce placic za neo ;) ale to jest juz paranoja zebym musial isc do telepunktu i jeszcze musial prosil o mozliwosc placenia, LOL

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2