Teraz jest 3 gru 2024, 21:37

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 8 lut 2006, 16:08 

Witam,
Po moich ostatnich doswiadczeniach z jednym z sevis'ow postanowilem napisac ten post aby ostrzec innych uzytkownikow monitorow firmy LG
Ostrzezenie dotyczy mieszkancow przedewszystkim Warszawy.
Zaczne od poczatku, wystapila w moim monitorku usterka ( dokladnie cyklicznie wystepujace piszczenie ) wiec postanowilem to zglosic do servis'u.
Zgloszenie mialo miejsce 23.Stycznia.2006. Nastepnie po dwoch tyg. dostalem sms od fimy servisujacej moj monitor ze moge go juz odebrac 07.Luty.2006.
Zadowolony pojechalem po odbior.
W domu rozpakowalem go po ok. godzince wlonczylem... i tutaj moje zdziewienie monitor nie zostal naprawiony jak piszczenie wystepowalo tak bylo obecne nadal, wiec zerknolem na katre grwarancyjna ( moj blad ze nie zrobilem tego odrazu w servis'ie ) i w tym momecie poprostu mnie trafilo w rubryce opis usterki. bylo napisane "Sprawdzenie, monitor testowano, usterki nie stwierdzono"
Nastepnie data zakonczenia naprawy bylo wpisana dwa dni po zgloszeniu usterki 25.Styczen.2006.
Wiec powiedzcie mi czy servis ktory przyjmuje sprzet, stwierdza brak usterki po dwoch dniach i informuje klieta o mozliwosci odbioru po dwuch tygodniach tym bardziej ze w miedzy czasie wykonalem 3 - 4 tel. to tej firmy z zapytaniem czy cokolwiek wiadomo na temat mojego sprzetu za kazdym razem syszalem od osoby odbierajacej tel. ze moj monitor czeka na czesci.
Wiec jak to jest ze w monitorze w ktorym nie stwierdzono usterki po dwuch dniach, czaka on na czesc ok. dwoch tyg.
Dzwine prawda.

Wiec jesli macie zamiar kiedy kolwiek reklamowac jaki kolwiek sprzet firmy LG prosze was omijajcie z daleka ta firme, no chyba ze lubicie byc olewani i oklamywani.

Firma ktorej nalezy unikac jest to:

"DAREXIM" Sp. z o.o.
ul. Bazyljańska 1 Warszawa

Ostatnio edytowano 9 lut 2006, 15:59 przez Fireworkss, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 8 lut 2006, 18:12 

hehe miałem podobnie ale inna usterka (monitor gasł +/- 30 min. użytkowania potem nie chciał się włączać przynajmniej przez 10 min. :? ) i też nie wykryto usterki... ale gdy włączyłem monitor to już działał dobrze i tak jest do teraz :P

ps. też twardo trzymali go 2 tygodnie :P

Tytuł:
PostNapisane: 8 lut 2006, 21:17 

eee to i tak dobrze zę ci oddali, kuzyn wysłał aparat HP do naprawy, to mu przysłali nowy z informacją ze do tamtego brakło część i wysyłają nowy, taaa tylko ze ten nowy był już popsuty xD

Idź tam i się kłuć, ja bym tam neizły burdel zrobił w tym serwisie.

Tytuł:
PostNapisane: 8 lut 2006, 23:42 
Moderator forum

Taki temat jest od tego przyklejony na gorze :)
BTW: Od czego może piszczeć monitor bo mam tak samo. Strasznie denerwuje.
BTW2: Pisze się dwóch :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 8 lut 2006, 23:45 

Jezeli chodzi o problemy z servisami to miałem sporo

Firma Rainbow-pc

Komp nie działał a ze moja bestia jest sprytna to pokazywał co mu dolegało
Swieca sie czy czerwone lampki patrze aha siadł ram. No cóż pojechałem do serwisu mówia ze za 3 dni moge odebrać. Szesliwy ze zajmie mi to tylko 3 dni wróciłem do domu. Gdy mineły dni vegetacji dzwonie do nich i dostaje informacje ze bedzie on dobry za 2 tygodnie dopiero.
Po naprawde długiej vegetacji wrescie odebrałem go. Niestety moje szescie nie trwało długo pograłem na nim 2 dni i znowu trzy czerwone lampki.
Happy endu idzie sie domylic znowu czekałem 2 tygodnie

NIKOMU NIE POLECAM TEJ FIRMY

Firma HP

Hmm tu sa prawdziwe jaja.

W aparacie popsuł mi sie guzik od zoom tzn działał bez żadnego oporu wystarczyło dotknąc tak że mrówki byś nie zabił a on przybliżał wszystko na max. Oddałem do serwisu ( odziwo po tygodniu aparat juz był ). AHA ale przecież nic nie mogło być ok co sie okazało dostałem aparat w którym nie działał mikrofon. WKURZONY NA MAXA znowu oddałem do serwisu. Zgadnijcie czy wszystko było ok ?

Oczywiscie NIE!!! po 2 dniach użytkowania znowu sie rozwalił ten nieszczęsny guzik od zooma :P

Wiec uważajcie na to jaki syf dostajecie z serwisu bo może sie wydawać dobry a tu psikus

PS. Sorki za błedy ortograficzne :P

Tytuł:
PostNapisane: 9 lut 2006, 01:04 

Taaak, nie ma to jak samemu rozebrać i naprawić. ;)

Tytuł:
PostNapisane: 9 lut 2006, 09:31 

za pomocą młotka? :D :D :D :D To jest prawda.. zwłaszcza z LG Posiadam napęd DVD LG.. o ile mozna to jeszcze nazwać DVD.. fabrycznie miałem napęd Samsunga niestety po miesiącu zaczął wyć jak mordowany vietnamczyk.. no więc oddałem go na gwarancji z kompem(zasilacz też zdechł :twisted: :twisted: ) po dwóch tygodniach otrzymałem całego kompa spowrotem.. włożyli mi napęd DVD formy LG.. no ale OK bo działaŁ
Minęły 2 tygodnie i nagle po włożeniu płytki DVD cisza.. nie wykryto włoż płytę do czytnika... sprawdzam kabelki no nic.. okazało się że laser padł PO DWÓCH TYGODNIACH A NAGRYWARKA SAMSUNGA KTÓRĄ MAM CHODZI TRZCI ROK.. :evil: no nic.. gwarancja kompa sie skończyła a wioec chyba i czytnika-pomyślałem.. no ale minęło jakieś 6 miesięcy i wyciągałem ten "uszkodzony" czytnik z kompa(zwykłe CD czytał chciałem go jedynie wyczyścić) Wyobraźcie sobie moje zdziwienie gdy DO CD ROMA WMONTOWANEGO W OBUDOWĘ ZOBACZYŁEM KARTĘ GWARANCYJNĄ PRZYKLEJONĄ TAŚMĄ OD GÓRY....:] mało tego zatkali całą wentylacje.... laser DVD po prostu mi sie spalił.. no ale cóż odesłałem ten napęd z tą kartą gwarancyjną(2 lata na niej pisało:p) do serwisu LG.. odesłali i powiedzieli ze gwarancji nie uwzględnią... poszedłem do sklepu i za niecałą stóke kupiłem nowy czytnik:]

Tytuł:
PostNapisane: 9 lut 2006, 10:45 

Mi tez monitor piszczal ale sam sie naprawil :)

Tytuł:
PostNapisane: 9 lut 2006, 12:56 

Piszczenie to może być wzbudzająca sie przetwornica.. prędzej czy później zdechnie...koszt nowej w starych monitorach przekracza wartość monitora (jakieś 200zł)bywa wiecej a i to nie jest gwarancją że wszystko będzie OK

Tytuł:
PostNapisane: 9 lut 2006, 13:10 

Snipper42 napisał(a):
odesłałem ten napęd z tą kartą gwarancyjną(2 lata na niej pisało:p) do serwisu LG.. odesłali i powiedzieli ze gwarancji nie uwzględnią...
Że co? Dlaczego odmówili?

Tytuł:
PostNapisane: 9 lut 2006, 13:12 

Odmówili gdyż jak stwierdzili firma Action Computers która zamontowała ten czytnik nie istnieje a wymiana na gwarancji nie obejmuje gwarancji LG.... Ludzie po prostu jeśli coś wymienia sie na gwarancji nie pochodzi długo.. ta sama firma Action wymieniła mi zasilacz..(po zmianie karty z Geforce 2 na Radeon 9250 po rpostu sie spalił..) odesłałem kompa (własnie w tedy tez zdechł mi czytnik) wrócił i było OK .. po 3 tygodnioach znów wszystko zgasło i nie dałem rady włączyć maszyny.. wkurzyłem sie rozkręciłem i.. wymieniłem jedną malutką część wartą 3zł... działa już rok:]

Ostatnio edytowano 9 lut 2006, 13:16 przez Snipper42, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 9 lut 2006, 13:15 

Snipper42 napisał(a):
Odmówili gdyż jak stwierdzili firma Action Computers która zamontowała ten czytnik nie istnieje a wymiana na gwarancji nie obejmuje gwarancji LG....

To czemu nie idziesz się bić do LG?

Tytuł:
PostNapisane: 9 lut 2006, 13:18 

Dzwoniłem do nich.. ale LG to firma jak papier toaletowy.. szara i do D.. kino domowe LG-pochodziło rok i laser padł,czytnik dwa tygodnie discman pół roku... już wyleczyłem sie z LG A telefon do nich albo nie odpowiadał albo czekałem czekałem i czekaaaaałem :twisted: :evil: :evil: :evil:

Tytuł:
PostNapisane: 9 lut 2006, 14:30 

to się przejdź :>

Tytuł:
PostNapisane: 9 lut 2006, 15:22 

Wpadnij z Chlopakami Vesper zbierze ekipe :lol: :twisted: Vesper Tapeta !! :lol:

P.S Dandi ty i twoje guziczki xD

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2