Teraz jest 3 gru 2024, 21:37

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Kilka pytań
PostNapisane: 18 lut 2006, 22:49 

Czesc mam kilka pytań:

1. Chcę wymienić sobie A4techa na jakąs nowa mysz, ponieważ jestem noobem, wiec mam do was pytanie, jaka mysz sobie kupić ??? M18, G5 czy może Coperhead ???
2. Czy swap file (plik wymiany) jest potrzebny ??? mam 2 GB ramu i nie wiem na ile ustawić, podobno wylaczenie tego przyspiesza prace kompa
3. Jak wiadomo komp potrzebuje klawiatury do wlaczenia, czy jest jakis sposob zeby wlaczyc kompa bez klawy ??

Za pomoc z gory thx

Tytuł:
PostNapisane: 19 lut 2006, 11:55 

1.co do myszki to jak jestes noobem to kup sobie innego taniego optyka
jak chcesz ostro pograc to logitecha z rodziny MX
ale szkoda kasy jak nie grasz regularnie.

2.wylacz i sie przekonaj :D

3."nie wykryto klawiatury,nacisnij F1 aby kontynuwac"

PostNapisane: 19 lut 2006, 16:41 

Olo Super Kolo napisał(a):
2. Czy swap file (plik wymiany) jest potrzebny ??? mam 2 GB ramu i nie wiem na ile ustawić, podobno wylaczenie tego przyspiesza prace kompa

Dlaczego świetne komputery kupuje się ludziom nie potrafiącym nawet obsłużyć google'a?

Przy takiej ilości RAM-u swap nie jest specjalnie ważny, ale z 1 GB możesz sobie na zapas ustawić. Na pewno nie zaszkodzi.

Tytuł:
PostNapisane: 19 lut 2006, 18:23 
Moderator forum

Windows jest na tyle glupi jesli chodzi o obsluge pamieci ze bez wzgledu ile ramu masz to jak ustawisz swapa to on go natychmiast wykorzysta i oleje wolne (szybsze) zasoby w RAMie. Jesli nie uzywasz pamieciozrenych prpgramow np. obrobka grafiki/video itp. tylko grasz i uzywasz kompa do zastosowan domowych wylacz swapa w ogole-> Ustaw wielkosc pliku wymiany na 0. Wymusi to przechowywanie danych w RAMie zamiast na dysku.

Tytuł:
PostNapisane: 19 lut 2006, 22:38 

Dzięki za opdowiedzi, to jednak sobie wyłącze swapa. Co do myszki - potrzebuję nową mysz do grania, nie wiem co wybrać : M518 (wiecej przycisków) czy G5 (odwazniki, wiecej dpi) ???

Tytuł:
PostNapisane: 20 lut 2006, 08:46 

Olo Super Kolo napisał(a):
Dzięki za opdowiedzi, to jednak sobie wyłącze swapa. Co do myszki - potrzebuję nową mysz do grania, nie wiem co wybrać : M518 (wiecej przycisków) czy G5 (odwazniki, wiecej dpi) ???

proponuje wiecej przyciskow
BF ma wszytkie klawisze kolo WASD zajete wiec bindowanie broni najlepiej sie oplaca pod myszke.do tego az taka czulosc ci nie jest potrzeba jak w Q lub Ut chyba ze grasz klanowo.
jest fajna mycha a4techa wyglada jak Logitech MX518 5 przyciskow + jeden w rolce. do tego pisze ze ma 800dpi
wiec tyle co klasyki MXow

poza tym jak chcesz miec idealna czulosc potrzebny bedzie dobry pad.
niektorzy kupuja jeszcze slizgi.by poprawic plynnosc poruszania sie mychy po padzie
ale tak jak mowilem grasz lajtowo 4FUN nie systematycznie to takie rzeczy sa zbedne.

proponuje tez takie przypisanie broni

przycisk rolki- karabin
zmieniasz w ten sposob tryb strzelania i wracasz do karabinu jak np zakladales C4

pozniej przyciski boczne najlepiej pistolet
w pojedynkach 1v1 jak wystrzelisz cala serie z karabinu to szybko przechodzisz na pistol i goscia konczysz
mozesz dalej robic uniki i nie szukac broni na rolce albo pod klawiszem

drugi przycisk boczny bron specialna np C4 ERYX MINY

dzieki temu masz caly aresal pod reka i momentalnie mozesz przechodzic z jednej na druga bez zbednej straty czasu na szukanie klawisza lub przesowanie rolki
do tego lewa reka caly czas jest na WASD.

Tytuł:
PostNapisane: 20 lut 2006, 11:44 
Redaktor Battlefield.pl

Ad. 1 Napisz dla czego chcesz zmienić myszkę (co Ci nie odpowiada w tym A4Techu), to może uda nam się cos doradzić.

Ad. 2 Dokładnie tak jak pisze Holman – Windows XP nie najlepiej wykorzystuje moim zdaniem pamięć, dbając by jak najwięcej RAMiu było wolnego i wrzucając co tylko może do swapa. Odniosłem wrażenie że Windows 2000 lepiej sobie radził z obsługą pamięci. Skoro masz tyle RAMu warto spróbować włączyć plik wymiany na dysku.

Ad. 3 Oprócz wciskania F! podczas startu komputera bez klawiatury, możesz wcześniej ustawić w BIOSie opcje Halt On na All, but keyboard (w BIOSach Awarda znajdziesz ją w Standard CMOS Features).

P.S. Mało wam przycisków na WSADzie? Gra ktoś oprócz mnie na EDSF?

Tytuł:
PostNapisane: 20 lut 2006, 14:30 

YGHJ srodek klawiatury,najwiecej klawiszy pod jakie mozesz miec dostep nie odrywajac palca od przyciskow ruchu
do BFa zbedne,masz tylko 5 broni z czego dwoch prawie w cale nie uzywasz.wiec nie ma sensu zmieniac standardowego ustawienia.chyba ze nawyk z innych gier

Tytuł:
PostNapisane: 20 lut 2006, 15:21 

Możecie się śmiać, ale ja całe życie w każdą strzelanke gram na strzałkach :D W bf'ie wygląda to mniej więcej tak: strzałki chodzenie wiadomo, 0 na numerycznej wejście/wyjście, ctrl kucanie, spacja skok, prawy shift sprint, 1 na numerycznej spadochron i gra się fajnie :D

Tytuł:
PostNapisane: 20 lut 2006, 15:25 

keicaM napisał(a):
Możecie się śmiać, ale ja całe życie w każdą strzelanke gram na strzałkach :D W bf'ie wygląda to mniej więcej tak: strzałki chodzenie wiadomo, 0 na numerycznej wejście/wyjście, ctrl kucanie, spacja skok, prawy shift sprint, 1 na numerycznej spadochron i gra się fajnie :D

skok spacją ? szkoda że nie Tab'em :) 8)

Tytuł:
PostNapisane: 20 lut 2006, 18:20 

keicaM napisał(a):

i bez odrywania reki od strzałek dosięgasz do spacji :shock:

Tytuł:
PostNapisane: 21 lut 2006, 11:50 
Moderator forum

pawko napisał(a):

i bez odrywania reki od strzałek dosięgasz do spacji :shock:

Łokciem :wink: :lol:
Też grałem na strzałkach w bf42 i trudno było mi sie przestawić na bf2 ale nie miałem gdzie przypasować szybszego biegania :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 21 lut 2006, 13:13 
Moderator forum

Usmiejecie sie, ale ja nadal gram na invert mouse ;) Cale zycie ludzie grajac na moich ustawieniach wkurzali sie, ze jest wlaczony "ten pieprzony invert" ^-^ Inaczej nie potrafie grac ;) Zostalo mi po Quake 2.

Tytuł:
PostNapisane: 21 lut 2006, 13:42 

prawilny gej ma prawilnie gejowe ustawienia :wink: :mrgreen:

Tytuł:
PostNapisane: 21 lut 2006, 13:44 

Ale i tak najlepsze ustawienia mial bonifacy z 6 lat temu jak jeszcze gralismy w CS'a. Nie pamietam dokladnie ale jedno wiem, ze jak wciskalo sie mouse1 to sie biegalo :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2