Teraz jest 27 lis 2024, 09:31

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 90 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 3 sty 2003, 20:24 

... na ogolnym ludzie zaczeli dyskutowac o filmikach BF'a - i jakos tak nasunelo mi sie pytanie o najlepszy film wojenny :D

Wg mnie to "Wrog u bram", "Szeregowiec Ryan" i "Cienka czerwona linia"

Nie trawie z kolei filmow typu "Parszywa 12tka" czy "Bitwa o Ardeny" albo "Dziala Navarony" - taka typowa sieczka gdzie kilku amerykanow zabija setki niemiaszkow :) po drodze ktorys z nich ginie zeby bylo dramatyczniej itp itd :) no i ten kapitan szajba ktotrego czolgi mialy sprzet Hi-Fi LOOOOOL

Albo "Czterej pancerni" i T-34 udajace tygrysy haha :D

Tytuł:
PostNapisane: 3 sty 2003, 20:29 

Moim zdaniem Stalingrad Jest to niemiecki film wiec macie prawo go nie znac ale pokazuje realia II wojny swiatowej. Otwarcie przyznaje ze zal mi niemieckich zolnierzy ktorzy polegli pod Stalingradem. Niemcy za czasow Hitlera dzialaly w systemie (podaje przyklad bo nie kazdy tak dzialal) "nie chce ale musze bo inaczej mnie nie bedze". Nie wszyszcy niemcy to psychole chcacy zabijac cywilow.... Poprostu niewykonanie rozkazu bylo rownoznacze z rozstrzelaniem :| Tragiczny film do tej pory jak go ogladam łzy cisna mi sie w oczy....... Polecam kazdemu.

Obrazek <-- Iron Cross

Tytuł:
PostNapisane: 3 sty 2003, 20:42 

Niedawno byl w TV ale go niestety nie widzialem...

Tytuł:
PostNapisane: 3 sty 2003, 20:54 

Ja najbardziej lubie... "Coca krol spameroof" ;D
A tak serio... byl juz taki topic przed zwisem - "Wrog u bram" i serioa BoB(ki)...

Tytuł:
PostNapisane: 3 sty 2003, 20:54 

Greg napisał(a):
Moim zdaniem Stalingrad Jest to niemiecki film wiec macie prawo go nie znac ale pokazuje realia II wojny swiatowej. Otwarcie przyznaje ze zal mi niemieckich zolnierzy ktorzy polegli pod Stalingradem. Niemcy za czasow Hitlera dzialaly w systemie (podaje przyklad bo nie kazdy tak dzialal) "nie chce ale musze bo inaczej mnie nie bedze". Nie wszyszcy niemcy to psychole chcacy zabijac cywilow.... Poprostu niewykonanie rozkazu bylo rownoznacze z rozstrzelaniem Tragiczny film do tej pory jak go ogladam łzy cisna mi sie w oczy....... Polecam kazdemu.

Mam go na dvd ale musze powiedziec ze jest kiepski dziwne ze dialogi sa w jezyku angielskim a jest przeciez zrobiony przez niemcow a na tym obrywa klimat ale jest przeciez alternatywa "Wróg u bram" git film od poczatku do konca i opisuje dokladnie to samo

Ale jesli chodzi o klimat to nic nie przebije "Saving Private Ryan" na dvd rozbija :D

UPDATE:
Coca napisał(a):
Niedawno byl w TV ale go niestety nie widzialem...

Nie warto jak juz ogladales "Wróg u bram" musze powiedziec ze "Stalingrad" ogladnalem w urywkach

Unit: 9.SS-Panzer Sanitätssturmbann

Ostatnio edytowano 3 sty 2003, 21:07 przez Kai, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 3 sty 2003, 20:59 

Cytuj:
Mam go na dvd ale musze powiedziec ze jest kiepski dziwne ze dialogi sa w jezyku angielskim a jest przeciez zrobiony przez niemcow a na tym obrywa klimat ale jest przeciez alternatywa "Wróg u bram" git film od poczatku do konca i opisuje dokladnie to samo

Ale jesli chodzi o klimat to nic nie przebije "Saving Private Ryan" na dvd rozbija :D

No widzisz ja mam film w calosci po niemiecu :) Swoja droga angielska wersja musi byc do dupy ~~ Pozatym film oparty na faktach !!!! (co amerykanie widza o 2 wojnie NIC no chyba ze z ksiazek :D amerykanskich :D) Mozemy w nim zobaczyc jakie bylo nastawienie zolnierzy do wojny, przelozonych itd. itp. Bardzo dobry film.

Obrazek <-- Iron Cross

Tytuł:
PostNapisane: 3 sty 2003, 21:00 

tak jak PhoboS :wink:, hmm...poraz pierwszy (chyba) zgadzam sie z toba w 100% :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 3 sty 2003, 21:21 

Greg napisał(a):
No widzisz ja mam film w calosci po niemiecu Swoja droga angielska wersja musi byc do dupy ~~ Pozatym film oparty na faktach !!!! (co amerykanie widza o 2 wojnie NIC no chyba ze z ksiazek amerykanskich ) Mozemy w nim zobaczyc jakie bylo nastawienie zolnierzy do wojny, przelozonych itd. itp. Bardzo dobry film.

Nie wiem jak mozesz miec film w calosci po niemiecku (napisy masz po polsku?) wlasnie trzymam w reku pudelko dvd full oryginal (moj starszy zaqpil hehe).

Reżyseria: Josepg Vilsmaier
Scenariusz: Jurgen Buscher, Johannes Heide
Wystepuja: Dominique Horwitz, Jochen Nickel, Thomas Kretschmann, Sebastian Rudoplh

Zgadza sie? W dialogach mam tylko do wyboru: Angielski i Polski lektor

Unit: 9.SS-Panzer Sanitätssturmbann

Tytuł:
PostNapisane: 3 sty 2003, 21:27 

Ja mam diwiksa na 2 cd i nie mam w filmie zadnych napisow :D no chyba ze na poczatku i na koncu :D about ludzi co film zrobili. A jedyne jakie moge miec to polskie do vplayera czy czegos :)

Obrazek <-- Iron Cross

Tytuł:
PostNapisane: 4 sty 2003, 09:48 

Niedawno lecial odcinkowy filmi o wojnie . Nazywal sie Kompania Braci To byl tak super film ze ciagle go odladalem i niemoglem sie oderwac od telewizora :P taki realizm, fajne przedstawione fakty, maskryczne strzelaniny i co najwazniejsze WSZYSTKO ODBYWALO SIE NA FAKTACH AUTENTYCZNYCH :shock: . Super film .. :)

"Jest jedna rzecz dla jakiej warto żyć ------ BATTLEFIELD 1942 "

Tytuł:
PostNapisane: 4 sty 2003, 11:10 

Taa, jak na serial wypas ale z "enemy at the gates" rownac sie nie moze :D Ja niestety nie widzialem wszystkich odcinkow bo na wiekszosci zasnalem :D

Tytuł:
PostNapisane: 4 sty 2003, 11:19 

Dobra ja kiedys właśnie założyłem na poprzednim forum taki post z głosowaniem na filmy...
Najpierw klasyka, czyli "O jeden most za daleko", nastepnie "Cienka czerwona linia", "Szeregowiec Ryan", "Szyfry wojny", "Wróg u bram", "Kompania Braci"(według mnie Cienka... i Kompania to filmy mające w założeniu znichęcać do wojny, takie filmy pacyfistyczne, ale książka Cienka czerwona linia to odjazd :!: ).
Potem tak: Stalingrad oglądałem częściowo, bo późno był jakoś ( a ja miałem już duuuużo % we krwi), ale spox real filmik, potem jeszcze był chyba "Overlord", ale "Tylko dla orłów", "Działa Navarony (1)", "Złoto dla zuchwałych" i "Parszywa 12 (1)" to klasyka.. "czterej pancerni i pies" oraz "stawka większa niż życie" to ja się na tym wychowałem i mam do nich duuuuży sentyment :!:

Tytuł:
PostNapisane: 4 sty 2003, 23:19 

no Coca co do filmow masz racje :wink:
No i nic nie przebije szeregowca, a co do cienkiej czerwonej to nie widzialem :roll:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 5 sty 2003, 00:08 

Ja bym jeszcze polecil "Cross of Iron".

Tytuł:
PostNapisane: 5 sty 2003, 00:21 

dla mnie najlepszy film to kompania braci :twisted:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 90 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2