1.Nie wiedziałem gdzie to umieścić więc wrzuciłem tutaj
2.Co do tematu.Chcem posłuchać waszych wypowiedzi na temat całej serii battlefielda.Począwszy od 1942 przez bf2 i zakońszywszy na 2142.Co takiego zmieniło się na lepsze a co na gorsze?
3.Kumpel mi mówił, że w bf1942 można było pływać łodziami podwodnimi,sterować lotniskowcami i podobne.Osobiście nie grałem w 1942 ale myślę, że to był wielki + battlefielda, iż można było pływać,latać,jeździć( to nadal jest

).Teraz battlefield nie ma tego czegoś co było w 2.Zróznicowanie,wielkie mapki,nacisk na taktykę.Lecz też w bf2 napewno nie ma kilku fajnych elementów z bf1942
4.Zmany na lepsze:
+Unlocki,
+różne zadania aby odblokować nagrody,
+niektóre mapki zbudowane na potrzeby "rzeźi" a niektóre aby rozegrać to taktycznie,
Zmiany na gorsze:
-w bf2142 już sobie nie pokampisz, 0 szans, za to w bf2 oraz w bf 1942 kampa to było coś,
-w bf2142 nie można już prawie latać a pływać to wogóle,
-nie można sterować lotniskowcami i tym podobnymi ( jeżeli to co kumpel mi mówił to prawda )
-za mocno zmniejszyli mapki,
-w bf2142 nie ma odrzutowców i wogóle jakieś dziwne mapki niektóre
-nie ma już nacisku takiego na taktykę, teraz tylko wsiadasz i jedziesz "rzeźnić"
-za mocne za mocno ulepszyli niektóre pojazdy, a niektóre wydajace się dobre są po prostu słabe i można je rozwalić nawet takim transportowcem.
5.Ja myślę, że powoli z battlefielda robi się taki Counter-Strike/Unreal Tournament/Quake.

^^ )