Teraz jest 30 lis 2024, 18:11

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 7 maja 2007, 18:57 

Nie wiem czy ktoś z was był na forum qzone ale ja jetem lekko zniesmaczony. Niby pierwsze wrażenie jest spoko. Ale jak się przejrzy tematy to można naprawdę wyciagnąć wniosek że jest to legalny (może jakiś haczyk dało by się znaleść) przyczułek piratów. Ilość pirackich gier (w tym wszystkie BF'y z serialami) utworów, filmów i programów jest naprawde ogromna. Pewnie że są miejsca gdzie jest tego więcej ale w tak przejrzystej i bezpośredniej formie widze po raz pierwszy (prawdopodobnie dlatego że nigdy jakoś nie szukałem takich stron a na tą wpadłem przez spam na poczcie). Może ktoś coś powie na ten temat, bo jak zobaczyłem że mają tam BF 2142 z serialami (wole BF2 ale mniejsza z tym) to się lekko wnerwiłem, że cała masa szarych chochołow ma podaną naszą gierę na tacy. Mam nadzieję, że sytem ochrony i punkbuster sobie z większą ich częścią poradzą.

Tytuł:
PostNapisane: 7 maja 2007, 19:14 

Uwaga spammer
:lol:

Tytuł:
PostNapisane: 7 maja 2007, 19:14 

? roflmao :) jak sie chce to mozna znalezc 1000 innych stron z downloadami gier (najczesciej torrenty). oczywiscie cd-keye sa podane na public wiec podaj mi chociaz jeden powod dzieki ktoremu mialy by byc one 'unikalne' i dzialajace? :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 7 maja 2007, 19:21 

Ja też nie popieram piractwa. To po prostu nie jest FAIR. Jest jakby to powiedzieć NIEHONOROWE. Jest to przejaw mentalności złodzieja, i nie przystoi osobom uważającym się za coś więcej niż "kradziej".

Co do wspomnianego forum- nie znam nie byłem, więc nie osądzam tamtejszych warunków.

Tytuł:
PostNapisane: 7 maja 2007, 21:00 

a ja toleruje piractwo ale pod jednym warunkiem, że np idę an wolumen i kupuje np bf1942, żeby sprawdzić czy jest fajny po czym idę do sklepu i kupuje oryginał.

BTW co jak co, ale np płyty muzyczne w Polsce są bardzo drogie i 3/4 ludzi nie stać na kupno oryginału więc co robią? Zapuszczają jakiegoś emula albo SLSK (soulseek) i ściągają tysiące giga bajtów

Tytuł:
PostNapisane: 7 maja 2007, 21:25 

Pawciu nie byłbym taki hop do przodu, bo za chwilę zobaczysz magiczny napis "Post zgłoszony do moderatora". :wink: Nawet nie wiesz ilu na świecie jest "życzliwych" ludzi :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 7 maja 2007, 21:40 

Ale taka jest prawda, a jeśli się nie mylę, to żyję w państwie gdzie istnieje wolność słowa., czyli mogę wyrażać swoje poglądy na różne tematy, i właśnie to zrobiłem

Tytuł:
PostNapisane: 7 maja 2007, 21:53 

dam sobie uciąć genitalia że każdy na tym forum ma chociaż jeden krążek bez drukowania. Twierdzenie, że jest się uczciwym, że nigdy nie uruchamiało się klienta torentowego w celu ściągnięcia "pirata" i w dodatku oskarżanie innych o nielegalne kopiowanie płyt jest dla mnie po prostu śmieszne. Sam mam nie jeden nie drukowany krążek i będę za pewne miał ich jeszcze więcej. Za piractwo uważam rozpowszechnianie i udostępnianie w sieci p2p (i nie tylko) nielegalnych kopii programów, gier, muzyki a także używanie nielegalnych gier sieciowych i granie na pirackich serwerach (bardzo dużo jest klanów posiadających dywizje "1.0", ba! są nawet turnieje o liczbie serwerów nie wspominając :roll:)

Samo ściąganie. pobieranie, kupowanie nielegalnych kopii nie jest według mnie przestępstwem, no chyba że ktoś robi to notorycznie. Ja najczęściej ściągam gry by je przetestować, rzadko do (stałej gry na singlu).

Tytuł:
PostNapisane: 7 maja 2007, 22:27 
Oldboy Battlefield.pl

Pawciu, a i owszem możesz, pod warunkiem, że nie łamiesz regulaminu

Cytuj:
2. LISTA RZECZY ZAKAZANYCH:

a) są pytania, których po prostu się nie zadaje. Nie rozmawiamy tu o PIRATACH !!! Cena gier w Polsce jest na tyle przystępna, że wstydem jest przyznawać się do pirackich kopii. Wszelkie tematy z prośbą o pomoc z piratem będą usuwane, zamykane, a założyciel usuwany z forum!

Jeśli chodzi o piractwo... Nie wiem jak dokładnie jest to skonstruowane w polskim prawie, ale nawet gdybyśmy chcieli to nie będziemy w 100% legalni. Wszelkie ściągnięte mp3, czasem nawet zdjęcia - to przestępstwo! Pomijam tutaj gry i inne oprogramowanie...

Osobiście nie wywalę kupy kasy na coś, co mi się finalnie nie spodoba, więc jeśli nie ma dema... jednak jeśli ściągnę np. album mp3 i płyta mi się spodoba, to idę do sklepu i kupuję, jak nie spodoba to wywalam z dysku.

Tytuł:
PostNapisane: 8 maja 2007, 01:10 
Moderator forum

MalyPolaczek napisał(a):
Ale jak się przejrzy tematy to można naprawdę wyciagnąć wniosek że jest to legalny (może jakiś haczyk dało by się znaleść) przyczułek piratów

Szkoda mi czasu na rejestrowanie sie tam, a bez tego nawet regulaminu przeczytac sie nie da. Spokojnie moge jednak w ciemno obstawic, ze z legalnoscia to ten portal ma niewiele wspolnego.

Tom@s napisał(a):
ale nawet gdybyśmy chcieli to nie będziemy w 100% legalni. Wszelkie ściągnięte mp3, czasem nawet zdjęcia - to przestępstwo!

Kawaly i dowcipy to chyba w innym temacie ;-)

Tytuł:
PostNapisane: 8 maja 2007, 14:51 

Panie *towarzyszu* to kiedy się umawiamy na ucinanie? Ja nie mam w domu żadnego pirata. Przyznam się że miałem ale rozmawiamy o czasie obecnym bo każdy może się zmienić.

Każdy ma swoją teorię o rzeczywistości. Ja uważam, że nasz naród zbyt długo żył w warunkach zmuszających do kombinowania i łamania prawa (cenzura, naciski polityczne, rozbiory, PRL itd.) co doprowadziło do tego że łamanie prawa stało się powszechnie akceptowane. Nie to że pochwalane, ale mimo tego że w telewizji się trąbi o oszustach to i tak cała masa naszych rodaków a to zaniża wartość umów aby płacić mnejsze podatki a to pracuje na czarno a to znów daje łapówki, jazda po pijaku, ściąganie (tutaj to naprawde jesteśmy liderem w Europie bo w innych krajach za to wyrzucają ze szkoły/uczelni) itd. Mimo wszelkich prób jakie zostały i zostaną podjęte dopiero nasze dzieci MOZE bedą pokoleniem uczciwym (pokoleniem, bo jednostki uczciwe wciąż nadal są).

Tytuł:
PostNapisane: 8 maja 2007, 15:10 

Popieram Polaczka, popieram!

Niestety moralność czy uczciwość nie jest dziś w cenie, więc wielu ludzi twierdzi, że jeśli coś nie przynosi doraźnego zysku materialnego to po co się tym zajmować.

P.S. Zmieńmy albo nazwę topicu albo skończmy z tym... :)

Tytuł:
PostNapisane: 8 maja 2007, 16:35 

Rangerer napisał(a):
Niestety moralność czy uczciwość nie jest dziś w cenie,

zalezy w jakiej sferze. w biznesie wlasnie poprzez uczciwosc i moralnosc wyrabiasz sobie marke, zreszta w innych kategoriach takze (chocby blizszy komputerowcom temat sklepow komputerowych [i tu sle pozdrowienia do 'kochanego' komputronika]).
to juz nie sa lata 90te gdzie krecilo sie na lewo i prawo, nikt nie mial informacji nt podmiotu z ktorym sie robilo interesy. teraz ludzie zaczynaja to respektowac i sadze ze wszystko idzie ku dobrej drodze :)
jezeli chodzi o same gry, 90% wydawanych gier ma interesujacy tryb multi, do ktorych potrzebny jest cd-key ktorego sie tak latwo nie zlamie i w koncu trzeba bedzie zakupic oryginal bo gra z botami raczej na dlugo nie wystarczy. gorzej jest z muzyka ale mam nadzieje ze bardziej popularna w Polsce stanie sie metoda pobierania wybranej piosenki za oplata (co jest juz normalka na zachodzie), podobnie w przypadkach filmow.

Tytuł:
PostNapisane: 8 maja 2007, 19:00 

Carnophage[PL] napisał(a):
Kawaly i dowcipy to chyba w innym temacie Wink

No nie wiem Carno nawet jesli chodzi o glupie zdjecie to jest w pewnym sensie przestepstwo. Wezmy np. banner na tej stronie jest osoba ktora go wykonala i zakladajac ze nie zzekla sie do niego praw autorskich, na kazde jego pobranie na dysk i pozniejsze uzywanie/kopiowanie musialoby sie odbywac tylko za pisemna zgoda autora inaczej mozna to uznac za nielegalne uzytkowanie. Wiem durnie to brzmi ale niestety tak jest. :/

Tytuł:
PostNapisane: 9 maja 2007, 01:12 
Moderator forum

Po pierwsze, Tom@s napisal, ze nawet jesli bysmy chcieli. Jak ktos chce, to moze byc w pelni legalny, nie powiesz mi, ze nie.
Z drugiej strony w Polsce sciaganie plikow mp3 przestepstwem nie jest...
To, ze w mentalnosci wiekszosci oczywiste jest to, ze "kazdy ma pirata", nie oznacza, ze tak jest na prawde. A ze chcac byc legalnym trzeba zrezygnowac z kilku "udogodnien", to juz inna bajka.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2