Teraz jest 30 lis 2024, 13:04

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 16 wrz 2003, 00:18 

http://www.radiomaryja.pl/newv/pol/dzwi ... .05.pp.m3u

i co wy na to ? :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 16 wrz 2003, 07:29 

Chyba wiem o co chodzi, ale ten link mi się nie otwiera
zacytuj kilka "najmądrzejszych" :P słów.

Tytuł:
PostNapisane: 16 wrz 2003, 08:46 
Moderator forum

oj MISIEK MISIEK wklej to sobie to WINAMPA a nie piernicz ze ci nie działa :D

Tytuł:
PostNapisane: 16 wrz 2003, 08:52 

Jeżeli agresja stanowi istote gry to źle wpływa to na dziecko ( 95% gier ).
podobno rozpoczęto badania nad wpływem na nastolatka gier z przemocą.
Dziecko nabiera przekonania o normalności agresji w życiu staje się jednostka aspołeczną, maja postawe agrfesywną roszczeniową, impulsywne i obojętne emocjonalnie. nie reagują na sytuacje przemocy wokół siebie i nic złego nie widzą kiedy sami są agresywni.
Coraz wiecej kobiet gra i to samo dzieje się z kobietami- dziewczętami - kobieta killer zamiast matki, kochanki :?::?::?::?:
Przyszłość narodu nie jawi się w różowych barwach :(

Rodzice nie wiedza , nie przejmują się tym w co dzieci grają co na nim robią ---{ to jest fakt ale chyba nie wszyscy ? }
Promocja alternatywnych sposobów spędzania wolnego czasu powinna występować juz w szkole na informatyce (sic!) oraz edukacja iż gra to nie jest rzeczywistość :!:

To tak pokrutce i w pigułce
Ogólnie gry są złe. Są dobre edukacyjne do wieku lat 8 a potem to już tylko strzelanki, nawalanki.

Fajny motyw to telefon kobitki - dziecko gra w "magie" w grach i nie możemy się dogadać z nim, nałogowiec 15letni.
Gorąco polecam szczególnie młodym osobom :!:

Tytuł:
PostNapisane: 16 wrz 2003, 09:06 

Tak,tak jasne przemoc w sobie mają nawet szachy w końcu w nich jak i kazdej grze chodzi by zgnoic/zniszczyć przeciwnika. Jedyne co mi przychodzi do głowy gdzie jest to nie możliwe to Tetris, choć i tu mozna konkurować ze soba, a to już zakrawa na odmiane przemocy :)
Dyskusja zawsze była, tak jak była nad wyższością Amigi nad (tfu) Atari a teraz praktycznie obu kompów niema.

Tytuł:
PostNapisane: 16 wrz 2003, 09:10 

Hehe.. no cos w tym jest.. Dzis w nocy kobieta mowila mi, ze rozmawialem z nia przez sen mowiac.. "musisz nauczyc sie obslugiwac karabin na stojaku [bipod]" :shock:

Wiec przestrzegam :lol: Sluchajcie RM!

Tytuł:
PostNapisane: 16 wrz 2003, 09:22 

Przez tą przemoc w grach komputerowych, rzadziej, grałem w Battlefield 1942 :wink:

Na moim komputerze, w okresie od marca do końca czerwca pisana była właśnie Praca Magisterska: „Wpływ gier komputerowych na psychikę dziecka” :lol:

Raix napisał(a):
(...)Dyskusja zawsze była, tak jak była nad wyższością Amigi nad (tfu) Atari a teraz praktycznie obu kompów niema.

Raczej Commodore i Atari (chociaż masz rację, ponieważ Amiga produkowana byłą przez Commodore). Do tej pory pamiętam wierszyk , potencjalnego wieszcza narodu :wink: opublikowany w „Top Secret":

„Atarynki i atarowce,
Załatwią was moje bombowce,
Czołgi, transportery i inne bajery.”

Redakcja orzekła jednogłośnie, iż przed takim talentem to klękajcie narody :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 16 wrz 2003, 09:59 
Moderator forum

Praetorius napisał(a):

Raczej Commodore i Atari (chociaż masz rację, ponieważ Amiga produkowana byłą przez Commodore). Do tej pory pamiętam wierszyk , potencjalnego wieszcza narodu :wink: opublikowany w „Top Secret":

„Atarynki i atarowce,
Załatwią was moje bombowce,
Czołgi, transportery i inne bajery.”

Redakcja orzekła jednogłośnie, iż przed takim talentem to klękajcie narody :lol:

hahahahhaha pamietam pamietam :!: , z tego okresu bylo tez ponadczasowe haslo: "Atarowca wal z gumowca"

w ktoryms z numerow czytelnik przyslal tez do redakcji collage na ktorym terminator mowil: "... bo wyrwe ci glowe i nasikam do szyi", TOP SECRET to byl mega LOL, piekne czasy choc na aktualne nie narzekam (BF :) ) ale wtedy byl niesamowity klimat

Tytuł:
PostNapisane: 16 wrz 2003, 13:50 

a czego się spodziewaliście po tym radyju hehe przecież tam same praktycznie pierdoły klepią non top w końcu o.rydzyk jet tam bossem
TS-a mam wszystkie numery które wychodziły to były czasy czasami listy czytelników były ******* te "problemy" i naskakiwanie jednych na drugich...sam miałem atari 800xl potem comode 64 i wkońcu amige 600
fakt klimaty były ******* wtedy.....aż się rozkleiłem :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 16 wrz 2003, 14:31 
Moderator forum

mozecie się śmiac ale ja ostatnio z sentymentu kupiłem sobie na allegro Amigę 1200 :) (płyte główną) wsadziłem do PC obudowy podłączyłem CD i HDD i postawiłem wielozadaniowy system operacyjny zwany WORKBENCH :) (postawiłbym AmigaOS 3.9 ale wymaga już jakiejś dopałki żeby działać przyzwoicie) O takim systemie w tamych czasach PCtowcy tylko mogli pomażyc.

A co do przemocy w grach to nie wiem czy zauważyliście ale na Amigę 60% gier to były strzelanki - a nie zauwazyłem u siebie objawów maniakalnego mordercy :) chociaż się na nich wychowałem.

Tytuł:
PostNapisane: 16 wrz 2003, 14:59 
Moderator forum

no coz ja juz nie pamietam ile FPP skonczylem i w ile gralem w mojej karierze gracza, gram w FPP od momentu wyjscia Wolfa 3D na PC w 1992, tak wiem ojcze rydzyku...jestem skrzywionym potencjalnym morderca :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 16 wrz 2003, 15:45 

Mam się :lol: czy :cry: ? Oni(rm) troszke przesadzają/przeginają!
niepotrzebne skreślić

Tytuł:
PostNapisane: 16 wrz 2003, 15:50 
Moderator forum

Tekst, że brutalne gry wywierają duży wpływ na zachowanie jest dużo przesadzony. Pamiętam, że kiedyś przeprowadzono w USA nieco bardziej obiektywne badania i stwierdzono, że nie przez gry dzieci stają się agresywniejsze, ale że agresywniejsze dzieci wybieraja gry pasujące do ich charakterów (czyli te bardziej brutalne). Czyli jak dziecko będzie agresywne to będzie grać w agresywną grę, a jak spokojne to bedzie preferować gry "łagodniejsze". Tekst o wpływie gier na dzieci to po prosty złe i tendencyjne interpretowanie wyników badań.

Tytuł:
PostNapisane: 16 wrz 2003, 15:54 

Czyli ja jestem spokojniejszy bo wychowałem się na samochodówkach i samolotówkach.

Tytuł:
PostNapisane: 16 wrz 2003, 16:38 

[Night]MaX napisał(a):
- a nie zauwazyłem u siebie objawów maniakalnego mordercy :) chociaż się na nich wychowałem.

Tak, Maxik Tak, a z tym napalmem to niby co? taka zabawa w pieczone ? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2