Teraz jest 27 lis 2024, 11:47

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 13 lip 2003, 16:48 

Witam!!!
W tym topicu opisujcie swoje kataklizmy związane z komputerem :D
Ja zaczne dla przykładu:
Dzisiaj rano gdy jadłem śniadanie, (przy komputerze ofkoz :D) wylała mi sie herbatka na klawiature i myche :lol: Na szczęście myszka działa ale klawiaturke musiałem kupić nową :( i moje oszczędności poszły się... poszły sobie :D

Teraz wasza kolej :D

Tytuł:
PostNapisane: 13 lip 2003, 18:17 

Eee...

mój był lepszy:
jakiś rok czy dwa temu włanczam kompa a tu... dym buch i koniec kompa

na początku myślałem że to tylko zasilacz ale okazało się że wszystko poza głośnikami, myszą, klawiaturą itp

Tytuł:
PostNapisane: 13 lip 2003, 21:00 
Moderator forum

Ja miałem taki disaster tydzień temu - team grał CB, ja byłem w rezerwie. Jak było trzeba abym wszedł nie mogłem (z banalnego powodu, ale o tym wtedy nie wiedziałem jeszcze). Więc stwierdziłem że musi być router winny i zaczęłem go "naprawiać". Gdy po kolejnej próbie nic nie pomogło przykopałem mu tak mocno, że dopiero następnego dnia wieczorem po montażu zewnętrznego kontrolera COM-ów i generalnm czyszczeniu Linuxa mogłem uruchomić sobie internet. I okazało się, że i tak nie mogę na HQ grać - "naprawiłem" to dopiero pare dni później. ;( Na szczęście team poradził sobie bez mojej osoby i wygrał...

Tytuł:
PostNapisane: 13 lip 2003, 21:15 

Mojego nic nie pobije. Poniewaz nie odpalala mi sie gra lokalnie, bo wychodzilo mi do Windozy postanowilem zformatowac i zrobic instalke od nowa. Tak tez uczynilem, a ze zachcialo mi sie aktualizacji Windy przez neta , to sobie poszukalem generatowa kluczy. Moj fajny generator gdzies przepadl (przez przypadek skasowalem), wiec znalazlem inny w Kazaaa. Odpalilem go i robil taki myk , napierw sprawdzal w ilu probach wygeneruje wlasciwy klucz. I z tej diagnozy wyszlo ze przy moim kompie musze odpalic 60 prob i znajdzie jeden. Wic dalem od razu 100 prob, i tak sobie lecial. Ze szuka jednego klucza, drugiego itd. Po 70 probach znalazl 3 klucze wiec przerwalem. W tym momencie Windows zasygnalizowal blad ochrony i skasowany jakis tam plik. Po restarcie nie udalo sie juz wystartowac. Wiec znowu instalka od nowa. Zawsze instalowalem na C. Partycje D i E mialem z plikami , saveami i instalacjami. Zainstalowalem winde jeszcze raz odpalam Commandera, a na dysku D i E mam tylko nazwy katalogow :shock: . Ten niby generatorek okazal sie programikiem kasujacym zawartosc dyskow :evil: . W Easy Recover odzyskalem 5% plikow , reszta byla zepsuta. Najsmieszniejsze ze udalo mi sie odzyskac moj stary generator. Stracilem save z Baldurs Gate (tak na oko 60 godzin grania) i archwum mojej strony internetowej. Jedyny plus po ponownej instlacji w koncu BF dziala jak nalezy.

Tytuł:
PostNapisane: 13 lip 2003, 21:36 

to ja kopnolem kiedys mego kompa (specjalnie jescze buty nalozylem) i w nocy nagle trzask i smrod tylko monitor i myszka przetrwaly reszta sie spalila nawet klawiatura i glosniki :(;( .Jak to sie stalo neiwiem sam:(

Tytuł:
PostNapisane: 13 lip 2003, 22:00 

To nic, mi sie zachciało podkręcać kiedyś procesor (tak zobaczyć na ile mozna podkręcic , aby chodził- sytuacja jakies dwa lata wstecz, procek celeronek ll chyba 466, ale moge sie mylic) no i pdkręciłem na max , ale wiedząc że może sie grzać kupiłem radiatorka dwa razy większego jak miałem.Wsadziłem i pyk wszystko chodzi jakiś miesiąc, ale jak ruszyłem kompa radiatorek spadł z procka i po włączeniu usłyszałem tylko przerażliwy pisk płyty głównej . Straty płyta główna procek i pamięć(128)niezły miałem wydatek.Zastanawiam sie tylko dlaczego padła mi pamięć.

Tytuł:
PostNapisane: 13 lip 2003, 23:32 

Dwa popekane Athlony do wyrzucenia, jak raz zalozysz radiator nie zdejmoj :evil: . Od tamtej pory tylko Intel 8) .

Tytuł:
PostNapisane: 13 lip 2003, 23:41 
Moderator forum

a co powiecie na to :) imprezka z wodeczką, zabawa na całego, granie na komputerze. kumpel prosi żebym mu dysk podłączył do swojego komputera mówię "oki podaj mi rozdwajacz zasilania" podał ale że go wyrwał z 2 komputera to "troszkę" wyjechały z tej plastikowej osłonki złącza. No to "celnym" okiem powsadzałem jak leciało (lekko już mi szumiało w głowie) podłaczyłem swój dysk i kumpla i odpaliłem :D uuuuuuuuuuu nie ma to jak pomylić 5v z 12 V :D - może i nie byłoby problemu ale na dysku kumpel miał pracę magisterską :D - jedyną kopię !!

Tytuł:
PostNapisane: 13 lip 2003, 23:52 

2 spalone sieciowki :twisted: zapomnialem pc wylaczyc podczas burzy:P
instalka windowsa,ustawilem w biosie zeby mi sie wylaczal przy jakiejs tam temperaturze,a plyta oklamuje o jakies 20 stopni c,i mi sie za kazdym razem wylaczal i tak z 5 razy probowalem :oops:

a teraz najlepszy przypadek:
wracam do domu bardzoooooo sfazowany,ale to bardzo
ide do lozka klade sie zbiera mnie na hewtanie nie zdazylem,i obrzygalem sobie klawiature i pol podlogi :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 14 lip 2003, 00:48 

THE WINER IS ========> lemur
:lol: :lol: :lol: za chorobe morska :lol:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 14 lip 2003, 00:50 
Moderator forum

bl@de napisał(a):
THE WINER IS ========> lemur
:lol: :lol: :lol: za chorobe morska :lol:

dobrze ze w wentyl zaden nie narzygal bo by mial jescze dodatkowo graffitti na scianach, ROTFL :D

Tytuł:
PostNapisane: 14 lip 2003, 01:39 
Moderator forum

marcinek napisał(a):
Dwa popekane Athlony do wyrzucenia, jak raz zalozysz radiator nie zdejmoj :evil: . Od tamtej pory tylko Intel 8) .

Invalid monter ? :P

Tytuł:
PostNapisane: 14 lip 2003, 13:47 

===Tomy===[PL] napisał(a):
marcinek napisał(a):

Invalid monter ? :P

Niestety tak :oops: , ale tylko z Athlonami, jak mialem wczesniej Intele tej samej konstrukcji (rdzen na wierzchu) jakos nie pekaly tak latwo :? .

Tytuł:
PostNapisane: 14 lip 2003, 14:45 
Moderator forum

marcinek napisał(a):
Niestety tak :oops: , ale tylko z Athlonami, jak mialem wczesniej Intele tej samej konstrukcji (rdzen na wierzchu) jakos nie pekaly tak latwo :? .

bylo zalozyc copper shima ;)

Tytuł:
PostNapisane: 14 lip 2003, 16:34 

Ano bylo, wtedy jeszcze nie byly tak rozpowszechnione, moze slabo szukalem, ale jakos nie moglem dostac. Ale teraz nie mam takiego problemu, mamIntela i jestem zadowolony :D .

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2