Teraz jest 23 lis 2024, 01:01

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 12 lut 2011, 15:11 

Witam jeżeli ktoś z obecnych tutaj grał w ta grę albo ma chęć zagrać w nią to zapraszam na pojedynek przez neta . Dysponuję instrukcją do jej odpalenia (była przecież robiona gdy jeszcze istniał win95 :) ) działa na Xp i Viste oraz patchem dzięki któremu nie wyrzuca gry jak to się działo w oryginale. Gra jest naprawdę świetna jak dla mnie najlepsza gra taktyczno-strategiczna w jaką grałem mimo niestety swoich wad i błędów. The Operational Art of War III ze scenariuszem wojna obronna Polski 1939 chowa się , mimo tego że posiada całą mapę przedwojennej Polski i są uwzględnione jednostki rosyjskie. Gra Fall Weiss 1939 biję ją pod względem szczegółowości zaplanowania ruchów i ataków w związku z tym że heksy na tej mapie mają po 1km a nie 10 jak ma to miejsce w TOAoW III . Ma też tą przewagę że są w niej połączone systemy : turowy z czasem rzeczywistym ( pomysł rewelka ) w czasie gry powoduje to że np. jak źle się zaplanuje ostrzał artyleryjski można ostrzelać własne wojska (własny odział zajmuje teren bez walki który miał być celem ostrzału a który opuścił przeciwnik itd.), a także to że odział pod wpływem akcji przeciwnika nie będzie mógł się swobodnie przemieścić. Świetnie pomyślane są momenty wysadzania mostów można je przesunąć w czasie tak żeby np. własny odział zdążył przejść przez rzekę a nie zdążył przeciwnik będący w pościgu . Jeżeli znajda się chętni w celu ułatwienia kontaktu podaje numer gg 7402717
Pozdrawiam wszystkich fanów tej gry oraz przyszłych :D

PostNapisane: 12 lut 2011, 16:17 

A mozesz wrzucic jakis gameplay albo screeny? Nie moge znalezc...

PostNapisane: 12 lut 2011, 16:42 

http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=338

PostNapisane: 12 lut 2011, 23:03 

ClintEastwood chętnie bym wrzucił tutaj screeny z walk np. nad Bzurą ale jestem zielony w tych sprawach i nie mam pojęcia jak to się robi napisz mi wiadomość na gg to ci je prześle . Chyba że wytłumaczysz mi jak chłopu na polu jak to się robi :lol:

PostNapisane: 15 lut 2011, 11:12 

Kurcze gralem w ta gre z wujkiem kolo 2000 roku... Chetnie do niej wroce, tylko nigdzie nie moge jej znalezc. Jak bedziesz dostepny odezwe sie na gg to mi ja wyslesz.

PostNapisane: 15 lut 2011, 18:35 

Napisz do mnie na gg (podałem go w pierwszym moim tekście ) nawet jak nie będę dostępny . Wyślę ci wtedy namiary na zdobycie gry (darmowe :lol: ) A gra jest naprawdę wciągająca mogę nawet zagrać szkopami hehe. Scenariusz pozostawię tobie do wyboru .

Strefa czasowa: UTC + 2