Teraz jest 21 kwi 2025, 06:18

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 22 mar 2004, 00:16 
Moderator forum

Nie wiem kto z forumowiczów na co dzień porusza się 4 kółkami, jednak ja po obejrzeniu tych zdjęć od jutra obiecałem sobie mocną poprawę.

Niektórych załączone obrazki powinny zmobilizować do oceny sytuacji na drodze. Zdecydowanie.

http://www.b0rd.net/viewtopic.php?p=165979#165979

Tytuł:
PostNapisane: 22 mar 2004, 00:29 

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Ciekawe z jaką prędkością jechał ten gość

Tytuł:
PostNapisane: 22 mar 2004, 00:32 

uuuu od dłuższego czasu mówie ''kupie samochód ale razem z szoferem'' ale na poważnie kursy prawa jazdy nie uczą jeżdżenia , ale tylko jak zdać egzamin , a później po obejżeniu takich zdjęć wszyscy zapalają świeczki i debatują nad debilnymi kierowcami , którzy razem z sobą ściągają ze sobą innych z tego świata, i zaczyna sie robić z tej strony forum onetu.Tommy bez urazy

"Miej miłosierdzie dla cudzych oczu"

http://so.pwn.pl/

Tytuł:
PostNapisane: 22 mar 2004, 00:45 
Moderator forum

Wasili Czapajew napisał(a):
i zaczyna sie robić z tej strony forum onetu.Tommy bez urazy

Przesadzasz. Internet jest medium wiedzy i informacji.

Do tej pory takie obrazki mogłeś oglądać w wiadomościach telewizyjnych, usłyszeć w radio.

Rozpowszechnianie takich treści wg mnie ma sens dydaktyczny.

Na codzień widzę niejednego oszołoma na polskich drogach, niejednokrotnie żałuję, że nie mam zamontowanej ukrytej kamery z videopomiarem i w 100% popieram zwiększenie godzin nauki jazdy jak i samej ceny na szkolenie.

Swojego czasu Poznańska policja zrobiła eksperyment. Nie karała mandatami za wykroczenia związane z prędkością. Emitowała delikwentowi film video, ukazując pikatne szszegóły najtragiczniejszych wypadków drogowych w Polsce. Myślę, że po części kierowców odbiło się to na ich psychice.

Zapalanie świeczek, umoralnianie i rozpatrywanie o śmierci osób znanych (zapewne ustosunkowujesz się do postu dot. śmierci Kuliga) także ma sens. Takie sytuacje mogą zdarzyć się każdemu.
Ja jestem jednym z tych, którym takie obrazki wiele przekazują i z całą stanowczością będę je przekazywał dalej.

Mimo krytycznej opnii, dziękuję za komentarz.

Tytuł:
PostNapisane: 22 mar 2004, 03:15 
Moderator forum

Ej ten RooS z tego forum to nie jest czasem ten sam z Resetu ktory wymiatal w Quake 2 swojego czasu?

Tytuł:
PostNapisane: 22 mar 2004, 11:16 

Hehe, dokladnie... Pamietam jak RooS byl mistrzem, to byly czasy :D

PS. Co do tematu to n/c. Nie ma w tym nic przyjemnego, ale wartosc dydaktyczna ma na pewno.

Tytuł:
PostNapisane: 22 mar 2004, 13:54 

:shock: :shock: Boże zagrał w NFS:U i nie wiem co powiedzieć :shock: :shock:

PostNapisane: 22 mar 2004, 14:16 

===Tomy===[PL] napisał(a):
Nie wiem kto z forumowiczów na co dzień porusza się 4 kółkami, jednak ja po obejrzeniu tych zdjęć od jutra obiecałem sobie mocną poprawę.

Niektórych załączone obrazki powinny zmobilizować do oceny sytuacji na drodze. Zdecydowanie.

http://www.b0rd.net/viewtopic.php?p=165979#165979

Ja obiecałem sobie mooocną poprawę, kiedy musiałem pojechać na podobne zdarzenie:

2 samochody VW Polo vs. Toyota Carina = 4 zgony, w tym 2 poprzez spalenie żywcem we wraku pojazdu.

Na dłuższy czas straciłem ochotę na szybką jazdę i grillowane mięso.

Tytuł:
PostNapisane: 22 mar 2004, 14:54 

Od 13 lat jestem kierowca i przez ten czas duzo sie widzialo na drogach.Sam mialem tez pare stluczek, w sumie nie grozne poza jednym co mogl sie kiepsko skonczyc: na luku w nocy przy predkosci 130 kmh wyskoczyl mi jelen, nawet nie probowalem hamowac tylko wzielem go na gwiazde, otworzyla sie maska, zgasl jeden reflektor i przez cienki przeswit pod otwatra maska moglem obserwowac droge. Takie obrazki ze zdjec widzialem tez pare razy na zywo i owszem zdejmuje noge z gazu na okolo 15 minut ale po chwili odchodzi to w zapomnienie. Szybka jazda nie jest sama w sobie niebezpieczna jezeli uzywamy do tego autostrad , odpowiedniego auta. Bardziej niebezpieczna jest nieuwaga brak doswiadczenia a przedewszystkim brak wyobrazni.

Tytuł:
PostNapisane: 22 mar 2004, 16:08 

Popieram cie Yaro a co do zwiekszenia godzin jazdy na kursach to to dlamnie jest szczyt debilizmu boniewaz nauczysz sie jezdzic z kursantem w powiedzmy ok 10 h a pozniej to tylko juz sie nuidzisz.Sam przez to przeszedlem i wiem jak jest moze i to pomaga w zdaniu prawo jazd ale jak egzaminator bedzie chcial cie udupic to i tak udupi za byle co.Prawko mam od 2 lat moze to nie dlugo ale wiem przynajmniej kiedy moge sobie pozwolic na szubka jazde

Tytuł:
PostNapisane: 22 mar 2004, 16:32 

bardzo dobrze że zostało zwiększone szkolenie "na prawko" niewiem jak przez 10h nauczysz się jażdzić żeby potem się nudzić??-chyba że jeżdzisz pokątnie gdzieś na leśnych nieuczęszczanych drogach i zdobędziesz jako taką wprawę i potem idziesz na kurs,ale większość podchodzących do kursu są zieloni jedynie wiedzą jak kierownica wygląda,nie każdy pojmuje w lot nauki instruktora do tego potrzebny jest czas...

Tytuł:
PostNapisane: 22 mar 2004, 16:38 

no comments :/
w tej Audicy pewnie jechal jakis 18-sto letni idota z blondyneczka :/
jechal ze 200 km/h cos wyskoczylo z drogi a tu ZONK i wyladowali na drzewku ...
a dlaczego ?
bo jechali za szybko ? niedoswiadczony kierowca ?

Tytuł:
PostNapisane: 22 mar 2004, 16:46 

Sam odpowiedziales na swoje pytanie JECHALI ZA SZYBKO!!! chyba gdyby jecha te 90 jak walnol by w drzewo samochod nie rozlecial by sie na czesci pierwsze.

Tytuł:
PostNapisane: 22 mar 2004, 17:28 

o shit kiedy to było i gdzie?

Tytuł:
PostNapisane: 22 mar 2004, 17:44 

homer :arrow: przed toba jeszcze wszystko (ile ty tam teraz masz 14, 15 lat :?: :roll: :wink:), zreszta przedemna tez (oblalem we wtorek na testach, mialem 3'y bledy :x :x :x)

jabber7 :arrow: popatrz sie skad jest Yaro :roll:, bo o ile wiem bremen w niemczech jest, wiec 130 km/h na tamtych autoban'ach to nic specjalnego :P :wink:

:arrow: tak wogole to raczej watpie czy on 200km/h jechal, bo raczej by go az tak nie rozerwalo :wink:

:arrow: a teraz na serio :arrow: trzeba jezdzic z glowa :wink:

btw.
tylko niech mi ktos powie ile dla was to szybko, bo dla mnie to jest mniej wiecej na od 90% (w gore) mozliwosci auta :wink:, a przeciez kazdy z nas wie, ze nie kazde auto jest przystosowane do szybkich jazd :roll: :wink:

Ostatnio edytowano 22 mar 2004, 21:19 przez ziperr, łącznie edytowano 2 razy

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2