Artem2034 napisał(a):
mam w głębokim poważaniu co powiecie wy lub ktokolwiek inny o moich filmikach. (...) Mnie tylko ciekawi co sądzicie.
Rozumiem...
W pierwszym poście piszesz, że robisz trailery, a nie że zgrywasz gotowe trailery z muzyką, no chyba, że chciałeś powiedzieć, że zgrywasz trailery z muzyką tj zgrywasz obraz z dźwiękiem, lecz tak po prostu nie jest (przynajmniej poza Dead Spacem, który w moim przekonaniu wyszedł bardzo dobrze) - muzyka leci w swoją stronę a obraz w swoją (GTA, walking dead, The Last of Us, battlefield) .
Dźwięk bohaterów jest definitywnie za cicho. The Last of Us - Survival Trailer 0:48, czy naprawdę Twoim zdaniem widz słyszy co mówią ludzie? Jeśli chcesz żeby ludziom się podobało to fakt, że ja tego nie słyszę to Twój problem, a nie mój.
Szczerze powiedziawszy to ja jako widz też mam w poważaniu czy robisz to dla satysfakcji, czy dla eksperymentów, czy może dla sławy. Moja opinia była by ta sama. Ja jako odbiorca dostaje jakiś produkt, do tego czytam tekst, który napisałeś po czym piszę co o tym myślę. Jak wysyłasz towar w świat musisz się liczyć, że nie podbijesz gustu każdego człowieka. Sam nakręciłem trochę materiału przez co jestem teraz bardziej wymagający wobec siebie - czemu miałbym obniżać poprzeczkę wobec innych, bez konstruktywnej krytyki będziesz stał w miejscu. Z jednej strony piszesz, że robisz to dla siebie, a z drugiej tak poruszyłeś się tą krytyką by zaraz napisać, że i tak masz w dupie to co myślimy. Po co w takim razie wysyłasz to na YT?
Artem2034 napisał(a):
Gdybyś ty coś robił i wszyscy mówiliby ci, że robisz to dobrze, a trafiłaby się nagle jedna osoba, która mówiłaby inaczej to jakbyś niby postąpił? Ktoś inny uznałby kogoś takiego za zwykłego hejtera, któremu się nudzi.
Każdy głos który brzmi inaczej niż reszta wymaga podwójnej uwagi, tym bardziej jeśli głos zachwytu wymaga dwóch słów a krytyka potrzebuje ściany argumentów.
Przykro mi, że ledwie temat się zaczął, a tu już wyjeżdżam z taką krytyka. Chodzi o to, że YT jest przepełniony fanmade'ami tego typu i według mnie żeby coś było dobre musi się wyróżniać, być inne. Powiem Ci, że dobrze, że robisz filmiki na poziomie tego co mamy na YT, ale żeby zdobyć fanów i czuć progres trzeba czegoś więcej. Jeśli na tym Ci nie zależy i robisz te filmiki bo nudzisz się co niedzielę to możesz zapomnieć o wszystkim o czym Ci napisałem.
pozdrowienia.