Teraz jest 8 kwi 2025, 14:48

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 21 kwi 2004, 18:38 
Moderator forum

w niniejszym wątku podzielę się z wami refleksją po obejrzeniu "świetnej" kasety wideo - zachęcony opisem kasety "zobacz autentyczne akcje z fotela strzelca pokładowego COBRY i APACHA" oraz jej szumnym tytułem "Śmigłowce bojowe" pożyczyłem kasetę. Po powrocie szybciutko wrzuciłem do magnetowidu i zaopatrzywszy się w popcorn i colę wywaliłem się na kanapie w oczekiwaniu na cudne akcje w widoku z fotela strzelca pokładowego. Po 10 minutach zorientowałem się że oglądam reklamówki innych odcinków serii coś o F-4, F-14 i innym badziewiu. oki czas na szybkie przewijanie. ooo leci HUE no moze nie cobra ale już coś co ma wirnik HUE polatał przez około 5 minut - glównie pokazywali amerykańców jak to genialnie umieją wysiadać na polu ryżowym z heli i jak potem szybko ich wnoszą w pozycji horyzontalnej z powrotem. ooo w końcu jest COBRA !!! hmmm tak wprowadzili w 1967 uzbrojona w ble ble ble ...... hmmm z akcji głównie pokazali jak COBRA skutecznie ostrzeliwuje dżunglę oraz ze do pomocy cobrze używa się takiego małego heli (w DC występuje takie małe gówienko) co jej markuje cele żeby COBRA wiedziała gdzie strzelać. Dowiedziałem się ze była SEA COBRA, SUPER COBRA itd (panowie co to kręcili chyba zapomnieli zmieniać tylko helikoptera bo na filmie wszystkie COBRY wyglądały tak samo - w rzeczywistości różnie były widoczne gołym okiem). oki przejdzmy do APACHE fajny ładny super ..... po COBRZE myślałem hmmm oki w końcu stary heli moze nie mają materiałów filmowych ale APACHE to będzie wypas !! no cóż cały film z 15 minutowymi reklamami trwa 45 min !! o HUE jest 10 min o cobrze 15 a o apachu całe 5. Z całego filmu zapamiętałem głównie, że APACHE to super morderca czołgów, że amerykanie pojechali bronić demokracji do Vietnamu oraz że Vietnamczycy byli biedni i dobrzy amerykańscy żołnierze dzielili się z nimi żarciem.

małe podsumowanie:

jeśli zobaczy ktoś coś z tej serii kaset, czy to w wypożyczalni czy w sklepie i najdzie go ochota na kupno, niech sobie siądzie na ławeczce i poczeka aż mu przejdzie.

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwi 2004, 19:20 
Moderator forum

max co ty za kiszki wypozyczasz w tej wypozyczalni zamiast jakies gole babki sobie obejrzec :lol:

jak chcesz wrazen to sciagnij sobie z Emule filmik "Us Air Force Show 2000" 320 MB :arrow: air show na pustynnym poligonie z ostra amunicja i replayami zrzutow wiekszosci bomb w arsenale :) pojawiaja sie prawie wszystkie samoloty USAF wlacznie z B2 i B52 itp, jak chcesz moge ci uploadowac na ftpa ttlko daj namiar bo mi wcielo ;)

najlepszy jest pelen nalot A10 na grupe czolgow z rozmowami pilotow w tle i zrzut 30 ton bomb z B52 ktory prawie przewraca kamere :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwi 2004, 20:20 

ja to mam swoja kasete o czolgach amerykańskich i troche o ruskich

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwi 2004, 20:22 
Moderator forum

to fajnie :) ze masz

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwi 2004, 21:07 

a moze znasz ten tytuł "Czołgi w natarciu"

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwi 2004, 21:55 
Moderator forum

Ja tesz oglądałem film o czołgach. Głównie ruskich, ale i trochę niemickich było. Jego tytuł to "Czterej pancerni i pies".

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwi 2004, 22:28 

to to i ja oglądałem :wink:

Strefa czasowa: UTC + 2