Teraz jest 20 kwi 2025, 20:58

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 11 cze 2004, 09:09 

W naszych opanowanym przez telekomune kraju,gdzie ma sie wybór pomiędzy drogą i nie zawsze działąjącą jak trzeba neostradą a kiepską sięcią osiedlową można sie tylko powiesic. Nie wiecie może czy w najbliższym czasie ma wejść do Polski jakiś provider internetowy świadczący usługi internetowe podobne do neo ale lepsze cenowo i jakościowo ? Sam mam łącze stałe które jest do .... chciałem wziaść neo+ ale kiedy usłyszałem ile sie teraz na nią czeka i jakie jaja z nią są to dziękuje, zresztą ta cena :-/,dobrze by było jakby pojawił sie w Polsce jakaś nowa firma bo telekomuna to najwiekszy shit... :roll:

PSN id: Graqzu

Tytuł:
PostNapisane: 11 cze 2004, 09:28 
Moderator forum

AFAIR firma TELE2 starając się namówić mnie do korzystania z ich usług coś przebąkiwała, że w połowie tego roku chcą poszerzyć swą ofertę o łącza stałe... ale prawdy w tym chyba niewiele. Co do jaj z Neo+ - u mnie żadnych. Poza rachunkami ;)

Tytuł:
PostNapisane: 11 cze 2004, 09:50 

Nie wiem kto ci naopowiadal takie bzdury :D Ja czekalem niecaly tydzien (od momentu zgłoszenia wniosku do odebrania umowy, modemu, i uruchomienia usługi). A problemy z łączem?? Jak narazie nie mialem :D, ale nawet jak jakies sie juz pojawily to byly tak drobne, ze rozwiazywala je opcja polącz ponownie...

Mam Neostrade+ w wersji 320 kb/s z 5 gb limitem i modem Sagem F@st 800 (standardowy w zestwie startowym).

Tytuł:
PostNapisane: 11 cze 2004, 14:17 

Ja załatwiłem NEO w tydzien ale tylko dlatego, że łaziłem do ich biura, tak czy tak to było tylko obsługi klienta bo najbliższe HQ tp jest prawie 200 kilo na zachód. :lol: Po za tym pani telefonistka mi się podobała :lol: Nie miałem póki co problemów - mam NEO 640 i jak mi siostra dożucie to nie umieram z głodu, jakościowo nic mi się nie działo póki co, chodź przez tp na klanowy serwerze miałem (mam) pinga powyżej 100 (serwer w kraju stoi). Lecz znowórz kumpel odebrał już umowę i modem, nawet mu esa przysłali że linie ma gotową, tyle że mu zapomnieli skrosować i bidaczyna ma umowe, nawet mu się modem świeci i ma zainstalowany, ale o rejestracji i połączeniu póki co musi sobie pomarzyć. Na razie dzwonił na linie techniczną 1 jeszcze z 3 razy i potem to kulminacyjne - 'jak można zrezygnować z telefonu, p[rzecież to przechodzi ludzkie pojęcie!' to raczej działa :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 11 cze 2004, 14:31 

Szary napisał(a):
Nie wiem kto ci naopowiadal takie bzdury :D Ja czekalem niecaly tydzien (od momentu zgłoszenia wniosku do odebrania umowy, modemu, i uruchomienia usługi). A problemy z łączem?? Jak narazie nie mialem :D, ale nawet jak jakies sie juz pojawily to byly tak drobne, ze rozwiazywala je opcja polącz ponownie...

Mam Neostrade+ w wersji 320 kb/s z 5 gb limitem i modem Sagem F@st 800 (standardowy w zestwie startowym).

No więc tak jeden kumpel czekał prawie pół roku, drugi czeka już 3 miesiąc. Znam dużo osób co mają neo i ich wywala z serwów po pewnym czasie....

Tytuł:
PostNapisane: 11 cze 2004, 14:31 

Szary a BF działa bez najmniejszego laga :roll: :?:

Tytuł:
PostNapisane: 11 cze 2004, 16:27 

Westbam napisał(a):
Znam dużo osób co mają neo i ich wywala z serwów po pewnym czasie....

Np. mnie wywala :?

PostNapisane: 11 cze 2004, 19:27 

Westbam napisał(a):
W naszych opanowanym przez telekomune kraju,gdzie ma sie wybór pomiędzy drogą i nie zawsze działąjącą jak trzeba neostradą a kiepską sięcią osiedlową można sie tylko powiesic. Nie wiecie może czy w najbliższym czasie ma wejść do Polski jakiś provider internetowy świadczący usługi internetowe podobne do neo ale lepsze cenowo i jakościowo ?...

Od paru ładnych lat jestem szczęśliwym posiadaczem ISDN 128 w firmie Dialog i biore sobie misia uszatka na światka że naprawde nigdy nie mogłem narzekać, stabilność wzorowa jakosc połaczeń b.dobra zresztą widac po moich pingach, może nie rewelacyjne ale vietnam na medium detali śmiga koncertowo, z czystym sercem polecam wszystkim a co do przyszłosc to na początku lipca przesiadam się na mocniejszy kabelek równiez w tej samej firmie, więc Westbam nie dramatyzuj są inne wyjścia niż sznurek ;)

Tytuł:
PostNapisane: 11 cze 2004, 22:11 

qrwa tepsa tepsie nierówna, nom ale fakt to fakt wiele osób jest poszkodowanych przez tepse i nic tego nie zmieni...sznurek to będzie dopiero jak do konca roku nie zaloze sobie jakiegoś stabilnego netu w rozsądnej cenie (40-60 zł/miech) :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 12 cze 2004, 08:20 

Mnie NEO+ nigdy nie zawiodło a modem i aktywacje dostałem po 3 dniach. Pewnie zadajecie sobie pytanie jak to możliwe otóż wysłałem mojego tate do telepunktu on jak to zawsze zaradny powiedział że to dla syna na gwiazdke pod choinke i coś tam powiedział żeby się pośpieszyli i 23 grudnia już mialem NEO+ :):):):)

Ostatnio edytowano 12 cze 2004, 14:47 przez bomber_man, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 12 cze 2004, 09:30 
Moderator forum

bomber_man napisał(a):
23 gródnia

[OT]

To na gwiazdkę 2004 poproś o słownik ortograficzny języka polskiego :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 12 cze 2004, 10:41 

Ja nie mam neo i ise z tego bardzo cieszę :D (nie nawidze tp) Mam założone stałe przez UPC (chello). Pingi na serverach sie wachają od 10 - 40 (tylko jak przekrocze limit - 15GB/ miesiąc to pingi są w granicach 100 - 150). I wszystko było by dobrze gdyby nie to wku&*%$#@ce wywalanie co jakiś czas z serverów. :evil:. Transfery jak ściągam coś z netu wachają się przeważnie od 80 - 90 KB/s :) (szczególnie teraz jak powiększyli przepustowośc łącza z 512/128 Kb/s do 768/128 Kb/s :D). Ogólnie to internet z UPC stoi na wysokim poziomie(tak samo jak cena - 149 zł razem z kablówką). I jeszce jedno, usługa jest dostępna tylko w większych miastach polski :( Warszawa, Gdańsk, Kraków, Szczecin - chyba. :) Katowice, Śemianowice Śląskie :/

----- Już poprawiłem błąd :)

Ostatnio edytowano 12 cze 2004, 11:28 przez Zdun, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 12 cze 2004, 11:24 

Cytuj:
512/128 Kb/s do 768/126 Kb/s

Rzeczywiscie powiekszono :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 12 cze 2004, 12:08 
Oldboy Battlefield.pl

ale sie chwalicie...
512/512 za 79,- + 3Mb lacze na server za 0zl... ech...

Tytuł:
PostNapisane: 12 cze 2004, 12:46 

Ja całkiem niedawno założyłem sobie neo (wczesniej przez kilka lat na zwyklym modemie :( ). Jednego dnia zamówiłem a pojutrze już miałem aktywną usługę, czyli 2 dni :D . Jedyne na co mogę na razie narzekać to że czasami jest cieżko nawiązać połączenie netem :evil: no i sporadycznie rozłacza ( 2 razy w sumie mi się zdażyło, ale teraz już wyrzuciłem to "oprogramowanie tpsy" zainstalowałem "ręcznie" i ustawiłem autpołączenie w razie czego, a propo autopołączenia ta opcja w sofcie od tepsy jest śmiechu warta - zamiast połączyć się autoamtycznie to musisz nacisnąć "tak" - a co będzie jak nie ma nikogo przy kompie? :lol: , dlatego softowi z tpsy dziękuję, pozatym zabiera troche miejsca i pamięci...

P.S. w telepunkcie powiedziano mi że poza miastem szybciej trwa uruchamianie usługi - u mnie się to sprawdziło :D

P.S.2 Jak przesiadłem się ze zwykłego modemu w tpsie na neo to dostałem szoku, ta prędkość :shock: (wiadomo że zawsze znajdzie się większa ryba... :wink: ) , w sumie na stałe łącze czekałem ok 5 lat , a aktywacja neo trwała tylko 2 dni :lol: :wink:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2