Teraz jest 6 wrz 2025, 02:04

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: CENEGA pl
PostNapisane: 14 cze 2004, 21:49 

Założyłem ten temat, żeby przestrzec Was przed zakupami w Cenega. Otóż zamówiłem sobie JEDNĄ grę komputerową na stronie tej firmy. Już przy składaniu zamówienia pojawiły się problemy, gdyż nie otwierały się kolejne strony, nie można było też uzupełniać niektórych danych. Po złożeniu zamówienia, otrzymałem na skrzynkę pocztową DWA e-maile z potwierdzeniami zamówień. Zadzowniłem więc do Cenegi i po 5 minutach czekania odezwała się jakaś babka i na moją prośbę skasowania jednego zamówienia...skasowała dwa. Nie przejmowałem się tym, ponownie złożyłem zamówienie PRZESYŁKĄ KURIERSKĄ (czas dostawy od 24h-48h), otrzymałem e-mail i potwierdziłem. Czekałem więc z utęsknieniem do środy z nadzieją otrzymania przesyłki. Do piątku jej nie otrzymałem, zadzwoniłem więc kilka razy, ale przez cały dzień nikt nie odbierał, nie reagowali też na e-maile. Ponownie zadzwoniłem w poniedziałek. Odebrał jakiś gość i powiedział, że połaczy mnie ze SKLEPEM. Po kilku minutach oczekiwania znowu się odezwał i powiedział, że babka, która obsługuje sklep... wyszła i wróci za godzinę. Zadzwoniłem ponownie po godzinie, połaczono mnie ze sklepem, odebrała babka, powiedziała że nie ma pojęcia o co chodzi i połączyła mnie z działem technicznym. Tam poinformowano mnie, że firma kurierska dostarczająco przesyłki od Cenegi... nie istnieje i nie wiadomo co się dzieje z moją przesyłką, ponieważ kobieta obsługująca bazę danych ...leży w szpitalu. Zjebałem (za przeproszeniem) całą gromadkę po czym rozłączyłem się. Istny cyrk, nie kupujcie tam nic.

Tytuł:
PostNapisane: 14 cze 2004, 22:05 

Scorpion od dawna wiadomo ze tam jest prawie taki burdel jak w TPSA

Tytuł:
PostNapisane: 14 cze 2004, 22:09 
Moderator forum

<czepiam_sie> Dlaczego to nie jest w Hyde Park'u? Bo jakoś nie mogę doszukać się powiązania BFem :P </czepiam_sie>

Tytuł:
PostNapisane: 14 cze 2004, 22:37 

yacub napisał(a):
<czepiam_sie> Dlaczego to nie jest w Hyde Park'u? Bo jakoś nie mogę doszukać się powiązania BFem :P </czepiam_sie>

Na Twoje życzenie...

Tytuł:
PostNapisane: 14 cze 2004, 22:58 

Przed chwilą otrzymałem przesyłkę od Cenegi z przeprosinami. W ramach rekompensaty oprócz zamówionej gry zaproponowali mi Bltizkrieg w wersji OEM + jakiś gadżet. Co to jest "WERSJA OEM"?

Tytuł:
PostNapisane: 14 cze 2004, 22:59 
Moderator forum

Mysle ze to wersja bez instrukcji, bez cd-keya, i bez plytek... taki OEM. Dostajesz jedynie pudelko na CD.

Tytuł:
PostNapisane: 14 cze 2004, 23:01 

Mayek napisał(a):
Mysle ze to wersja bez instrukcji, bez cd-keya, i bez plytek... taki OEM. Dostajesz jedynie pudelko na CD.

HEHE. Więc co mi przyślą, same pudełko z gry bez płyt? :D

Tytuł:
PostNapisane: 14 cze 2004, 23:13 
Moderator forum

COW napisał(a):
yacub napisał(a):

Na Twoje życzenie...

Ależ dziękuję 8)

@Scorpion - prawdopodobnie chodzi o grę w wersji "Wszystko Gra" - czyli bez tekturki or same CD w koszulkach + instrukcja.

Tytuł:
PostNapisane: 15 cze 2004, 00:09 

Jak to nie ma związku z bf'em a co za kretynska firma kazała na czekać na R2R pół roku??? ... BINGO! Cenega! :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 15 cze 2004, 00:58 

Brawo Scorpion! Jak na to wpadłeś? Zamówiłem Operation Flaspoint z 3 miesiące temu i nie ma :P. Cenega? To nie firma. Jezu że jeszcze są ludzie którzy nie widzą że zamiast siedziby Cenega jest w dżungli. Zaś każda wydana przez nich gra pojawia się z półrocznym-rocznym opuźnieniem, jest bezczelna bo każde za taki starszy towar płacić o wiele za dużo a także chwali się znakiami "profesjonalna wersja polska". Ja dziękuje. Jeśli Far Cry jest profesjonalnie spolszczony to niech idą tłumaczyć sapera.

Tytuł:
PostNapisane: 15 cze 2004, 01:16 
Oldboy Battlefield.pl

a ja polecam mediamarkt - najtaniej
a sprawa rtr i cenega byla wielokrotnie omawiana na tym forummm
a wlasciwie to powinniscie cenedze dziekowac ze dzieki jej wielkiej pazernosci EA sprowadzila sie do polski i juz 2 turniej nam uzadza :!:

Tytuł:
PostNapisane: 15 cze 2004, 01:21 

Bandito timsoft? Już nic nie kupuje w timsofcie :/. Jedynie w wirtusie. Splinter Cell 69 zł w TS a tylko 30 w Tesco...

Tytuł:
PostNapisane: 15 cze 2004, 02:52 

Okota ma racje, nie ma sensu kupować w sklepach internetowych, chyba że wyszukaną muzykę. Zakupy robię w MM. Jezeli chodzi o timsoft, tam zamówiłem R2R 2 lutego 2003 roku, niestety cenega umożliwiła im dostarczenie gry dopiero 8 maja - gdyż to cenega wydawała i o to głównie mi chodzi. Po za tym jaka jest paranoja wśród polskich wydawców to wymiękam. Robią idioci 'profesjonalne' polskie wersje i co... i g... za przeproszeniem bo nie ma patch'y i na sieci to se możesz pograć, ale chyba na lanie. Po za tym IL 2 Sturmikov - Forgotten Battles w Polsce był wydawany przez ponad rok i to samo, nie kupię bo sobie na multi nie pogram, nie ma patchy. Wystarczy ze ostatnio kupiłem Raven Shield, dopiero w domu zajarzyłem że to polska wersja i się załamałem - nie było patcha i musiałem kombinować, to samo miałem z IGI 2. Nie ma nic gorszego niż polska wersja. Tragedia!

Tytuł:
PostNapisane: 15 cze 2004, 07:39 
Moderator forum

Dobra, jak juz jestesmy przy sklepach inetowych, to ktos moze poleci mi jakis dobry (zagramaniczny tez moze byc) z plytami SACD lub DVD-A? Bo w Polsce to tylko Merlin chyba :roll:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2