Teraz jest 27 lis 2024, 09:36

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 18 mar 2003, 17:37 

No cóż chyba tylko totalny idiota nie wie że właśnie w tej chwili pisze się historia - Saddam odrzucił ultimatum Busha i wszyscy są gotowi do wojny która może wybuchnąć w każdej chwili...
Naprawdę szczerze chciałbym by ten konflikt został zażegnany szybko i nie przerodził się w coś większego...
Jest chyba za wcześnie by mówić o III wojnie światowej ale konflikty mają to do siebie że przeradzają się z małych bójek po wojny na skalę międzynarodową (to wiemy z historii)...
Większość z Nas (chyba wszyscy) nigdy nie poznali czym jest wojny i mam nadzieję że nie zaznamy tego na własnej skórze (ponieważ Polska w momencie inwazji będzie w ofijalnym stanie wojny) ...
Jestem zdecydowanie PRZECIWKO temu konfliktowi jednak ludzie tacy jak Bush i Blair są tak przekonani swoich racji (podobnie jak Saddam) że nie poprzestaną na tym etapie na którym są teraz (250 tys. żołnierzy wzdłuż granicy Iraku)...
Ciekaw jestem co inni Gracze sądzą na temat takiej chwili? Nie mówię tu o komentarzach typu "e sobie wszyscy ustawią na assault wsiądą do czogłów i zrobią rasza i będzie git"
No i właśnie - mam nadzieję że w przyszłości nasze Wnuki nie będą grały w grę Battlefield 2003 a My nie będziemy musieli opowiadać im przy kominku historii o tym jak przeżyliśmy wojnę...

Tytuł:
PostNapisane: 18 mar 2003, 18:05 

Bush to pawian... zreszta nie tylko z wygladu. Stracilem tez qrcze poszanowanie dla naszych politykow ktorzy "wielkie mocarstwo" jakim jest Polska laduja w konflikt tylko po to zeby sie przypodobac glupim amerykanom. Jedna wielka paranoja, niech gina tam amerykanie skoro tak to lubia, niech se testuja nowe bronie na terenie wlasnego panstwa.. najlepiej na cywilach.. bo tym tez sie we lbach poprzewracalo. Sytuacja jest wlasciwie beznadziejna.. bo w sumie po 2 stronach stoja terrorysci... Bush wszystkich szantazuje.. nie potrzebuje niczyjego pozwolenia, wciska guzik i po wszystkim.. pije se szampana a tam gina niewinni ludzie. Saddam tez nie lepszy ale sie jakos otsatnio nie zachowywal chyba zbyt agresywnie w stosunku do panstw sasiadujacych. Jeszcze brakuje tylko zeby Korea sie wlaczyla na serio i mamy niezly bigos. W kazdym razie jakby nie bylo zawsze mozna nawiac do Kabackiego i przetrwac wojne :D hehe...

PS. Gorefest ksywke od kapelki wziales?

HIC NATUS EST
Scierkens
M.D. CCC. XXIII. CALENDIS NOVEMBRIS

Tytuł:
PostNapisane: 18 mar 2003, 19:16 

Hehe nie,nie słucham metalu (wiem że jest jakaś fińska kapela Gorefest - mówiło mi to już parę osób - gratuluję znajomości tematu :D )
Nickname wziąłem od mojego ulubionego cheata z GTA 2 8) - Gorefest dawał maksimum flaków i krwi (oprócz tego jestem przeciwko wojnie :D ) wpisywałem go tyle razy (a w GTA 2 cheaty wpisywało się jako nickanme) że przywykłem :D
Co do Kwacha - rzeczywiście tracę zaufanie do własnego kraju (jeszcze bardziej) pchamy się do tej wojny jakbyśmy sami chcieli po prostu tam ginąć...
Aha - Bush to drugi Hitler albo Antychryst - wybierajcie co wam się bardziej podoba dla mnie jest i jednym i drugim :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 18 mar 2003, 19:53 

powiem wam jedno Bush chce ROPYYYYYYYYYY!!!!! qwa mac

Tytuł: BF 2003?
PostNapisane: 18 mar 2003, 20:02 
Moderator forum

#1 Saddam dążył do wejścia w posiadanie broni atomowej - na pewno nie chciał jej w celach pokojowych.
#2 Miał (i ma) mase broni biologicznej i chemicznej. Są także niezaprzeczalne dowody, że jej WIELOKROTNIE używał.
#3 Był w trakcie tworzenia systemów broni (samoloty, rakiety) zdolnych do przenoszenia ładunków globalnych na duże (około 2000 - 4000 km) odległości
#4 Finansował (i finansuje) kilka organizacji terrotystycznych o światowym zasięgi (to tesz zostało dowiedzione).
#5 Było odpowiedzialny za masowe mordy, tortury i prześladowania. Na to terz są niezaprzeczalne dowody (rząd Iraku sam to nagrywał na video i roozsyłał do swoich ludzi jako ostrzerzenie). Był winny ludobójstwa - najpoważniejszej możliwej zbrodni.
#6 Od 1991 roku łamie postanowienia traktatu pokojowego zawartego na zakończenie wojny - wtedy to już miał się pozbyć wszelkiej broni masowej (czego nie zrobił - przyznali to wszyscy łącznie z samym Irakiem). Po drodze złamał wiele rezolucji ONZ mających na celu wyegzekwowanie tego.

Takich zarzutów można wymienić znacznie więcej. Irak wyrażnie swoim zachowaniem dał mocny pretekst do interwencji przez te 12 lat WIELOKROTNIE i tylko politycznym układom (a raczej sprzecznością interesów) w radzie bezpieczeństwa ONZ można zawdzięczyć brak jakiejkolwiek reakcji. USA doszło do (słusznego moim zdaniem niosku) że ONZ jest niezdolne do jakichkolwiek sensownych reakcji (zresztą nigdy nie było inaczej) i postanowiło działać samemu.

Warto także pamietać że w historii Polski była jusz sytuacja gdy agresywny sąsiad (Niemcy) w bardzo podobny sposób łamał jakiekolwiek prawo międzynarodowe (Trak wersalski i postanowienia Ligi Narodów) i skończyło się to wielką wojną (w wyniku której w samej tylko Polsce zginęło 18 milionów ludzi). Teraz mamy sytuację podobną. Moim zdaniem dobrze sie stało że Amerykanie zdecydowali się działać zanim nad światem zaczęły latać rakiety z bronią masowego rażenia a terroryści dostali do swych rąk duże ilości broni nuklearnej / chemicznej / biologicznej.

Sory że się tak rospisałem na offtopic, ale nie wytrzymałem...

Tytuł:
PostNapisane: 18 mar 2003, 22:45 

No cóż należy jednak pogodzić się z tym że w dzisiejszych czasach nikt nie jest święty - ani Bush ani Blair ani oczywiście Husajn...
Nie uwierzę w dobrą wolę Busha który jest gotów poświęcić życie tysięcy amerykanów za sam fakt obalenia reżimu i zaprzestania ludobójstw...Irak to taki troszkę Vietnam tylko na pustyni - olbrzymi poligon gdzie można wypróbować i posprzedawać swoje zabawki...oprócz tego uwolniony kraj pewnie zechce oddać ropę która akurat przydałaby się USA...Bush według mnie mydli oczy tym swoim "bohaterstwem"...
Za to Husajn kręci jak może by nie oddać broni...

Aha jedna prośba do Was - jeśli chcecie - napiszcie coś na ten temat ale nie bluzgajcie innych którzy mają inne zdanie...po tym co przeczytałem na forum wirtualnej polski nie wiem czy jakiekolwiek zachowanie ludzi mogłoby mnie zadziwić...

Tytuł:
PostNapisane: 18 mar 2003, 23:10 

Ehh a czy nikt z was nie zauważył że takie cioty jak bush czy blair (nie debe pisal nazwisk z duzej litery to taki protest =] ) :
1. Nigdy ale to nigdy w życiu nie mieli do czynienia z wojną ani nigdy nie trzymali w rękach broni
2. "Te terrorystyczne zamachy które ugodziły w naszą dume ..." to jest tylko przykrywka aby na tej wojnie zarobić
3. Zgadnijcie kto odbudowywał domy irakijczykom po operacji "Pustynna Burza" ?? Brawo jesteście świetni tak to byli amerykanie (znowu protest) a jaką kase na tym zrobili że hohoho jush nie mówiąc o ropie ....

Ja nie wiem kto ich wogóle do władzy dopuścił boshe spraw aby tej wojny nie było ....

Tytuł:
PostNapisane: 19 mar 2003, 21:12 

Jak wszyscy wiedzą wojna są to bardzo duże pieniądze. Amerykanie będą mieli też możliwość sprawdzenia swojej broni w warunkach bojowych. Zapewne chodzi im też o ropę naftową. Nie wiem tylko po co Polska pcha się w ten konflikt za wszelką cenę?

Tytuł:
PostNapisane: 19 mar 2003, 21:46 

Taa ta wojna kosztuje nas tylko 22 miliony złotych i pewnie trochę zabitych...korzyści są olbrzymie - na przykład to że nasz duży sąsiad (Niemcy) traci do nas wszelkie zaufanie za obstawanie za wojną...aha i pewnie to że Amerykanie i tak nie spuszczą nam z ceny za F16...
Brawo Kwachu

Tytuł:
PostNapisane: 19 mar 2003, 22:24 
Moderator forum

Gorefest napisał(a):
Taa ta wojna kosztuje nas tylko 22 miliony złotych i pewnie trochę zabitych...korzyści są olbrzymie - na przykład to że nasz duży sąsiad (Niemcy) traci do nas wszelkie zaufanie za obstawanie za wojną...aha i pewnie to że Amerykanie i tak nie spuszczą nam z ceny za F16...
Brawo Kwachu

Nie masz racji. Może się okazać, że jankesi zapragną w przyszłości przenieść swoje bazy do Polski (z Niemiec). A to bedzie dla nas dobry interes. Pojawi się w kraju kilkaset tysięcy nowych klientów majacych cash. Klienci ci bedą musieli coś jeść, pić itp. Ktos będzie musiał im schrony, lotnicka, koszary/domy budować. Może to byc szansa dla całego regionu (a sami wiecie jakie jest aktualnie w Polsce bezrobocie). Na pewno zysk byłby kilka rzędów wielkosci większy niż te 22 miliony..........

Poza tym Poska aktualnie musi wybrać z kom trzymać. A ja wole Amerykanów, którzy przynajmiej udaja, że liczą sie (choć troche) z naszym zdaniem niż UE która ostatnio zacowywała sie niezbyt elegancko wobec polaków (karcili nas jak jakich gówniarzy i wyraźnie pokazywali, że my tu SIE NIE LICZYMY). Popieranie USA wyraźnie wzmacnia nasza pozycje na świecie.

Tytuł:
PostNapisane: 20 mar 2003, 23:12 

Wiecie... wlasciwie nie mamy co tutaj dyskutowac... w najblizszym czasie zobaczymy czy ta decyzja byla sluszna :)

HIC NATUS EST
Scierkens
M.D. CCC. XXIII. CALENDIS NOVEMBRIS

Tytuł:
PostNapisane: 21 mar 2003, 09:54 

Nie bede sie tu wypowiadal na ten temat, powiem tylko ze wszystkich przeciwnikow wojny nalezy wyslac jako zywe tarcze do Iraku bo w wypadku ataku USA nie bedzie straty... Nie mozna byc chyba az tak glupim zeby nie rozumiec ze ta wojna jest potrzebna, nie wazne czy chodzi w niej o rope, wazne ze dyktatura psychola sie skonczy...

A wszystkie panstwa ktore sa przeciwne wojnie sa jej przeciwne z powodu utraty lukratywnych kontraktow ktore zawarte zostaly z Saddamem...

Tytuł: Racja
PostNapisane: 21 mar 2003, 11:25 

_XENA_ : "Może się okazać, że jankesi zapragną w przyszłości przenieść swoje bazy do Polski (z Niemiec). A to bedzie dla nas dobry interes. Pojawi się w kraju kilkaset tysięcy nowych klientów majacych cash."

Jasne przyjadą i narobią....dzieci z naszymi kobietami, bo 95% okolicznych dziewczyn, nie widzac przyszłości w naszym kraju,żyjąc z polskimi mężczyznami nie mogącymi zapewnić im "dobrobytu" (jedzenia), polecą na każdego amerykańca. Kasa...no tak, będą płacić naszym zaradnym heh pannom. Żyć nie umierać, naszych już nie będą chciały.
I amerykańce narobią nam tu małych głupków i tyle z tego przyjdzie.
Jednym zdaniem: lotnicy przelecą nasze kobiety. Dzieki, nie łapię się za to. Aha, jestem żonaty ;)

Tytuł:
PostNapisane: 21 mar 2003, 13:59 

cytat z pclab: "USA wystrzeliło łącznie 36 rakiet typu Tomahawk (o łącznej wartości 36 mln USD) w miejsca, gdzie - według wywiadu USA - przebywa Saddam Husajn. O dziwo, wiele z tych inteligentnych rakiet nie dotarło w ogóle do celu.

Jeden z pracowników AMD powiadomił serwis The Inquirer, iż być może problemem jest układ timera AMD 3113, odpowiedzialny za systemy naprowadzania rakiet Tomahawk. Czasami układ... zawodzi. Zostało to już stwierdzone podczas wojny z Irakiem 12 lat temu. Być może AMD poprawiła już swój układ i to, że rakiety nie trafiają w cele, nie jest jej winą. A jeśli jednak nie?... "

Tytuł:
PostNapisane: 21 mar 2003, 14:40 

Pierwszy raz sie zgodze z Coca :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2