Za
wp.pl :
"Ogromny ambitnie" - (Marek Jóźwik o polskim kajakarzu górskim G. Polaczyku)
"Duńczycy doganiają Rosjan, którzy ścigają Duńczyków!" - (Kajetan Broniewski)
"Wiatr wieje w plecy tzn. wieje im w twarz, bo przecież płyną tyłem do przodu!" - (Kajetan Broniewski)
"...i as serwisowy Sebastiana Świderskiego brawo! Nikola Grbić stanął jak wryty chyba nie zadziałały mu ABSy” - (Janusz Uznański)
Świderski nie cyborg, pomylić się może - (J.Uznański)
"Za parę dni Otylia Jędrzejczak obchodzić będzie dwudzieste czwarte urodziny. Niech ta liczba - dwadzieścia jeden, będzie dobrym omenem dla całej polskiej reprezentacji” - (M. Kurzajewski)
„Wiemy jak wygląda Norweżka- z przodu z tyłu, z boku, no bardzo ładnie, fajnie tak pije wodę z bidonu na prostej, a potem wjeżdża do lasu” - (Jerzy Góra - po dłuższym pokazywaniu prowadzącej Norweżki w kolarstwie górskim)
„W tej chwili, że się tak wyrażę, zaliczonych mamy 17 zawodniczek” – (Jerzy Góra o wyścigu kolarek górskich)
"Fieofanowa, to jest głęboka penetracja własnej duszy" - (Włodzimierz Szaranowicz podczas konkursu skoku o tyczce kobiet)
"Maja! Maja! Gdzie jesteś?! Dlaczego nie wyjeżdża z lasu?! Powinna się wyłonić z lasu, bo skąd ma się niby wyłonić...?" - (Jerzy Góra o wyścigu kolarek górskich)
"Spójrzmy na te piękne czerwone rowery Polek, kiedyś w dzieciństwie też chciałem mieć czerwony rower" - (Jerzy Góra o wyścigu kolarek górskich)
"Panie prezydencie proszę udać się na stadion..." - (Paulina Chylewska w studiu olimpijskim)
"I widzimy na trybunach najwięcej kibiców chińskich. Chińczyków w ogóle na świecie jest najwięcej, więc nic dziwnego proszę państwa..." - Piotr Dębowski podczas turnieju tenisa stołowego)
"Australijskie rekiny poczuły, że przeciwnik trochę krwawi i można go skonsumować na śniadanie" - (P. Sobczyński - koszykówka)
"Maja Włoszczowska, nasza piękna hmm... chciałem powiedzieć dziewczynka hehe, dziewczyna... yy... kobieta" - (Jerzy Góra)
"Oprócz lekkiego rozruchu będziecie też na pewno śpiewać 100 lat swojemu KOLEGOWI" - (Paulina Chylewska)
"Błyskawicznie przełączamy się teraz z programu pierwszego na jedynkę" - (Paulina Chylewska)
"Adam Nelson....wysoki...182 cm wzrostu.." "Manuel Martinez...niewysoki...185 cm wzrostu..." - (W. Szaranowicza teoria względności w pchnięciu kulą)
„Idzie egzotyczny dodatek do Holandii...” - (W. Szaranowicz o ekipie Antyli Holenderskich na otwarciu)
„Jesteście młodą parą..." - (podczas wywiadu z dwójką męską w kajakarstwie górskim)
„Również jestem podniecony, ręce trochę podpocone - (Z. Zarzycki przed meczem Polska - Argentyna)
„A teraz wchodzi Bułgar z Bułgarii - (K. Miklas podczas konkursu w podnoszeniu ciężarów)
„Alieksiej Lesniczy, chyba raczej Gajowy, bo był zupełnie tutaj niewidoczny” - (W. Szaranowicz podczas konkursu skoku wzwyż)