Teraz jest 20 kwi 2025, 14:06

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 8 lut 2005, 20:55 

Kiedy rozpakowywalem pliki Winrarem nastapila zawiecha i trzeba bylo zresetowac komputer... PO restartcie wywalil mi ze Tlen, Opera i Teamspeak maja bledy i kaze mi wlaczyc CHKDSK... no to wlaczam, sprawdza, znajduje bledy, przeksztalca na jakies lancuchy(to wszystko w win XP); zresetowalem kompa i teraz tak: w TSie nie ma zadnych serverow, w Operze stracilem wszystkie "Ulubione"(Zakladki) a na Tlenie liste kontaktow.Czyzby system to usonal?Aha jeszcze dodam ze nie chce mi dzialac windosowskie przywracanie systemu, poniewaz na kazdym punktcie wywala mi ze "Zadne zmiany nie zostaly wprowadzone".Jest jeskis program co potrafil by to zalatwic i odzyskac te utracone pliki, albo dane w rejestrze?

Dodam ze kontakty na liscie dalo sie jakos odzyskac (w Tlen'ie) ale juz pluginy szlag trafil:/

Tytuł:
PostNapisane: 8 lut 2005, 21:22 
Moderator forum

Przypuszczalnie wysypał ci się twardziel. Objaw typowy - zwiecha w trakcie jego intensywnej pracy. FAT został źle zapisany i kaplica. Małe szanse na odzyskanie czegokolwiek. Możesaz próbować reanimować system, jednak zawsze jakiś ślad pozostanie (i może być przyczyna dalszych kłopotów). Ja polecałbym format (oczywiście po zarchiwizowaniu ważnych dla ciebie plików które się ostały) i instalowanie systemu na nowo.

Tytuł:
PostNapisane: 8 lut 2005, 21:31 

_XENA_ napisał(a):
Przypuszczalnie wysypał ci się twardziel. Objaw typowy - zwiecha w trakcie jego intensywnej pracy. FAT został źle zapisany i kaplica. Małe szanse na odzyskanie czegokolwiek. Możesaz próbować reanimować system, jednak zawsze jakiś ślad pozostanie (i może być przyczyna dalszych kłopotów). Ja polecałbym format (oczywiście po zarchiwizowaniu ważnych dla ciebie plików które się ostały) i instalowanie systemu na nowo.

No wlasnie o to chodzi ze chcial bym zachowac te Ulubione (zakladki, bookmarki, jak kto woli)... eh...trudno

A to jeszcze jedno... Dlaczego nie chce mi dzialac to Przywracanie systemu?W czym moze byc przyczyna, bo przeciez jak bym to odpalil mozejbym cos jeszcze uratowal...

Tytuł:
PostNapisane: 8 lut 2005, 23:30 

hmm pogrzeb w katalogach tych programamów ---- moga tam byc pliki z rozszerzeniem .old

Tytuł:
PostNapisane: 9 lut 2005, 11:59 

przywracanie systemu zwraca tylko uwage na instalowane programy/poprawki itp.. i to chyba tylko te ktore maja taka funkcje przy instalce :D
Sformatuj partycje na NTFS. Fata sie nie oplaca... Dno kompletne :D
Ja kiedys w starym win 98 musialem zrobic resa guzikowego podczas intensywnej pracy twardziela... obudzilem sie bez Menu start i z uwalonym explorer.exe :D (zwiecha co 3 sek :D)...

ach ten sprzet...
pIII600E 384mb sdr GF4mx440(270/405@370/570)

Tytuł:
PostNapisane: 9 lut 2005, 17:34 

A dla tych, którzy nie chcą sobie przypadkiem czegoś windowsowego skasować, to polecam karty recovery(producentów oczywiście nie podam).
Można w nich przestawiać co się chce, aż prawie zepsuje się system, a po włączeniu odpowiedniej opcji przywrócić system do stanu pierwotnego, czyli od zainstalowania karty.
ps. Nie chcę, żeby to zabrzmiało jak reklama 8)

Tytuł:
PostNapisane: 9 lut 2005, 20:02 

Sztywny_pl napisał(a):
A dla tych, którzy nie chcą sobie przypadkiem czegoś windowsowego skasować, to polecam karty recovery(producentów oczywiście nie podam).
Można w nich przestawiać co się chce, aż prawie zepsuje się system, a po włączeniu odpowiedniej opcji przywrócić system do stanu pierwotnego, czyli od zainstalowania karty.
ps. Nie chcę, żeby to zabrzmiało jak reklama 8)

Mozna sobie tez obraz plytki zrobic(wiekszosc laptopow tak juz ma)... pozniej wypalic i z tej plytki uruchamiac winda do standardowych ustawien(tych zapisanych na plycie)... :)

Strefa czasowa: UTC + 2