Lesio13 jezeli zalezy Ci glownie na wydajnosci w grach i nie interesuja Cie programy typu 3Dstudio max, maya itp... to najlepszym wyborem jest oczywiscie A64 i tak jak napisal Tom@s...
bierz...
3000(939)...
dodatkowo radzilbym Ci poczekac 2-3 tyg na rev. E(Venice) (sse3, poprawiony kontroler pamieci, lepsza podkrecalnosc)...
Zdun napisał(a):
A jeżeli chodzi o o/c mojego procka to przy FSb większej niż 225 winda się nie uruchamia - jednym słowem strasznie się zawiodłem

podnosiles V?... kombinowales z roznymi biosami?... synchro czy asynchro?... itd itd...

_XENA_ napisał(a):
Kupowanie proca ze względu na cyferkę w nazwie to IMHO głupota.
Ludzie kupuja A64 glownie ze wzgledu na wysoka wydajnosc w 32bitach...
oczywiscie x86-64 jest dodatkowym (waznym) atutem...
_XENA_ napisał(a):
Dodam jeszcze, że płyty dla AMD bywają różniaste (ale zwykle każda ma jakiś mniejszy lub wiekszy feler) zaś ta którą ja mam jest zaje****a.

can you say INTEL FANBOY?

czy chodzi Ci o MVP3 (socket 7) i problem z gf1?...

w takim razie powiedz jakie to wady ma np ABIT NF7 rev 2.0, DFI nforce3, DFI nforce4 ULTRA-D... albo prosciej, jakie wady ma nforce 2/3/4...
ja rozumiem ze pracuje Ci sie super na tym niesamowitym asusie

+ p4, ale to nie powod, zeby mowic bullshit na temat AMD...
_XENA_ napisał(a):
Dodatkowo Biost płyty ma fajnt drobiazg - funkcja Qspeed (o ile dobrze pamiętam) się nazywa i dopasowywuje szybkośc obrotó do obciażenia proca.
AMD64 ma Cool'n'Quiet™
_XENA_ napisał(a):
wentyle z BOX-ów AMD sa dobre dla danego modelu i nic więcej. Jak chcesz podkręcać musisz kupoiwac nowy wentyl.
kolejna bzdura...
wiekszosc winchester-ow ([3000, 3200, 3500] - identyczny boxowy cooler) robi 2.4-2.5GHz..., a cos z lepszego steppingu np 3000 0448 SPAW nawet 2.6GHz przy 1.4 V... caly czas mowie o
BOXowym coolerze...
I zeby bylo jasne... nie mam zamiaru wywolywac wojny amd vs intel, bo to juz jest stare jak swiat..., ale nie moge patrzec jak ktos pisze takie bzdury...
na koniec ciekawostka:)
AMD apparently won the Computer Trade Show award for Best CPU Manufacturer... Intel was the event's host and sponsor!
http://www.theinq.com/?article=22504
http://www.computertradeshopper.co.uk/awards/winners.htm