Teraz jest 30 lis 2024, 14:15

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 30 mar 2003, 16:04 

Jestem ciekaw jakich myszek uzywacie i jakie najbardziej polecacie. Ja wlasnie chce kupic sobie MX300 i podkladke Func Sourcface 1030. Podzielcie sie opiniami moze ktos ma ta profesionalna podkladke??
http://sklep.intertop.pl/product_info.p ... ucts_id=35 <<<<< LINK DO FUNCA!!!!

Ostatnio edytowano 30 mar 2003, 19:35 przez [SPQR] Torg, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 30 mar 2003, 16:22 

JA MAM Z PODPÓRKA NAD NADGRASTEK :)

PostNapisane: 30 mar 2003, 19:13 

[SPQR] Torg napisał(a):
Jestem ciekaw jakich myszek uzywacie i jakie najbardziej polecacie. Ja wlasnie chce kupic sobie MX300 i podkladke Func Sourcface 1030. Podzielcie sie opiniami moze ktos ma ta profesionalna podkladke??

zalezy ile chcesz wydac na myche i ile masz kasy, jak masz sporo kaski to moze kupic MX700 wypas mycha, podwoojnie optyczna-bezprzewodowa: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=4267 a jak masz mnie kaski to ja bym ci proponowal wlasnie MX300/500
ja osobiscie mam taką mysz: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=1941

Tytuł:
PostNapisane: 30 mar 2003, 20:00 

A ja mam zwykla myszke logitecha optyczna z dwoma przyciskami i ze scrolem :) Gra mi sie na niej zaje*****. Goraco polecam kosztuje tylko 60 zl. :D

Tytuł:
PostNapisane: 30 mar 2003, 20:14 

ja mam mx500.. wzialem bo miala gwarancje na 5 latek :)

HIC NATUS EST
Scierkens
M.D. CCC. XXIII. CALENDIS NOVEMBRIS

Tytuł:
PostNapisane: 30 mar 2003, 20:18 

monorail za jakies 10 zl,trzyma sie 2 lata bez wiekszych ubytkow a jestem dosc porywczy,podklatka jakas taka z kalkulatorem i w ksztalcie euro

Tytuł:
PostNapisane: 30 mar 2003, 20:44 

mx 500 :wink: a podkladki nie urzywam :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 30 mar 2003, 23:24 

I co lepiej sie strzela na tych calych "mx"ach:). Bo moim zdaniem zwykla mycha taka jak ja mam- wzupelnosci wystarczy!!:D

Tytuł:
PostNapisane: 31 mar 2003, 09:08 

Grey napisał(a):
mx 500 :wink: a podkladki nie urzywam :wink:
no to masz zajebiscie brudną myszke

Tytuł:
PostNapisane: 31 mar 2003, 12:14 

Blacha- to jeast optyczna mysz bez kulki i sie nie brudzi
Ja osobiście mam też logitecha i też nie używam podkładki i nie jest brudna

Tytuł:
PostNapisane: 31 mar 2003, 12:56 

Przez 6 lat wystarczał mi 2-przyciskowy Microsoft plus podkładka
Obecnie mam optycznego Trust'a za 55 PLN 5 przycisków i scroll podkładka z MediaMarkt'u za CAŁE 7 PLN materiał podobny do lycry mysz się ślizga po niej miodzio w porównaniu z ceną podkładki pod optyka circa 80

NIE jest ważne czym grasz tylko jak ci to wychodzi !! :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwi 2003, 20:16 

A4TECH 2przyciski+scrolling mam ją 3lata i do dziś działa zaj.......koszt
32zł polecam!!!

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwi 2003, 22:36 

kamikaze_boski_wiatr napisał(a):
Przez 6 lat wystarczał mi 2-przyciskowy Microsoft plus podkładka

tez ta myche mialem i nadal mam i dzial nadal :wink: tylko troche zrzulkla od grania :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 16 kwi 2003, 00:44 
Moderator forum

eXar napisał(a):
I co lepiej sie strzela na tych calych "mx"ach:). Bo moim zdaniem zwykla mycha taka jak ja mam- wzupelnosci wystarczy!!:D

Nie wiem jak scena BF-a, ale cała czołowówka europejska CS-a gra na MX500 i takich profesjonalnych podkładkach (nazwy nie pamiętam) za 130 zeta.
Dlaczego? Piszą: myszka ma rozdzielczość 800 dpi (zwykłe mają 200-300) tak więc można grać na bardzo małej czułości ustawionej w grze, a mimo to żwawo się ruszać - z tą tylko różnicą, że obrót o pewien kąt im zajmuje 1/2 tego miejsca na padzie co mi - mogą delikatniej ruszać ręką. Poza tym ta myszka ma bardzo dużą czestotliwość odświerzania - ten kto ma słabsze optyki pewno nie raz doświadczył że w większym zamieszaniu (dużo gwałtownych ruchów) mysza mu wariowała (zwykle to się objawiało tym, że celownik uciekał do góry, albo na dół). MX 700 nie polecam - ma dobrą rozdzielczość, ale jest bezprzewodowa - jest pewna szansa zakłóceń przesyłu danych, zapewne częstotliwość tego przesyłu jest słabsza niż przez kabel i co najważniejsze myszka ta jest ciężka - musi zawierać źródło prądu, a przez to jest mniej precyzyjna - wymaga wiekszej siły i ma większą bezwładność (zapewne różnice nie są wielkie, ale od pewnego poziomu graczy wystarczają aby decydować o przegranej).
Tamta podkładka ma 2 rodzaje powierzchni (gładką i chropowatą) zmieniane w zależności od potrzeb i klipsa na kabel mychy (aby sie nie pałętał pod ręką). No i oczywiście jest dużo większy od standardowej.
Na stronie http://www.counter-strike.pl jest link do sklepiku gdzie mozna przeczytać dokładne opisy tego sprzętu, a w archiwum zapewne będzie jeszcze artykuł opisujący dokładniej (niż ja) czym i dlaczego gra CS-owa czołówka - naprawde ciekawa lektura.

Ja osobiście używam optyka A4Tech WWW-31 - 2 normalne przyciski, 2 rolki, 1 w pełni programowalny przycisk pod lewą rolka (nienajlepsze rozwiazanie), oraz 2 następne w pełni programowalne po bokach (kciuk i mały palec). Myszka ta ma znośną rozdzielczość (wyraźnie lepszą niż kulkowe), jest wytrzymała i tania (wyraźnie poniżej 100 zeta). Jedynym jej mankamentem jest słabe odświerzanie co nieco ogranicza jej urzyteczność w bardzo szybkich "rozróbach" (choć po pewnym treningu mi to przestało przeszkadzać). Jako podkładki urzywam zwykłego pada (no może nie do końca takiego zwykłego - jest 60 cm na 40 cm) o gładkiej powierzchni.

Tytuł:
PostNapisane: 16 kwi 2003, 10:21 

eXar napisał(a):

ja moze napisze prosciej... jak masz goscia daaaleko, gdzies na granicy widocznosci to liczy sie precyzja myszki... na normalnej kulkowej czesto mialem takie sytuacje ze po prostu nie sposob bylo przycelowac w glowe bo myszka jakby przeskakiwala (nie wiem czy to brudek, jakas nierownosc w kazdym razie tu sie juz licza milimetry).. a na optycznej mx500 nie masz takich rzeczy.. celujesz z dokladnoscia co do piksela (hehe) i mozesz zrobic to na prawde szybko. Inna sprawa ze niektorzy po prostu myszka sie kiepsko posluguja (albo dopiero co dostali kompa, albo brak im koordynacji ruchowej czy refleksu... btw. nie lamcie sie.. to sie da wycwiczyc :P hehe) to im zbytnio myszka roznicy nie zrobi. Ale jak Xena zauwazyl od pewnego poziomu myszka ma znaczenie (z reszta jest tak w kazdym sporcie, o ile przyjmiemy ze bf to sport... czy cybersport.. dajmy na przyklad tenis.. jestes poczatkujacy to rakieta ci roznicy nie zrobi... a z czasem jak sie juz wyrabiasz, nabierasz umiejetnosci to aby je w pelni wykorzystac potrzebujesz lepszego sprzetu.. i tutaj nie ma przebacz.. lepszy znaczy drozszy... a jak ktos wyznaje zasade "zlej baletnicy.." no to niech sie meczy na "bylemyszce" :P) Dodam ze taki mx ma 5 letnia gwarancje (czy jakos tak) wiec warto sie na niego wykosztowac.

aha... zastanawiam sie czemu nazwali te mychy MX... kojarzy sie to qrcze z raczej kiepskimi (dla graczy) gfmx nvidii.. no ale jak widac ludzie sie poznali co dobre i nie zwracaja uwagi na nazwe :)

HIC NATUS EST
Scierkens
M.D. CCC. XXIII. CALENDIS NOVEMBRIS

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2