No więc tak na wstępie dane piecyka:
Proc : AMD Athlon 64 X2 3800+
MoBo : Abit KN9-S
Grafika : Galaxy 7900GS 1,2ns
Ramy: 2x 1024 Kingston 667MHz CL5
Dysk : Segate 160GB Ultra-ATA/100
Zasilacz : Amacrox WARRIOR AX400-PNF
SysOp : Windows XP SP2 Home
Gra : Battlefield 2142 v1.25+NS BoosterPack
A teraz opis problemu:
Po kupnie nowego kompa, zmontowaniu go i rozpoczęciu zabawy z nim zauważyłem że mam problemy z grą pt. Battlefield2142. Myślałem najpierw że coś się grzeje albo coś nie tak z napięciami z zasilacza, ale wszystko jest w jak największym porządku. Inne gry (TestDrive Unlimited, Lineage 2, Ghost Recon Advanced Warfighter 2, Half-Life 2: Deathmatch, S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl) działają sprawnie i nie mam z nimi żadnych problemów (nieraz z TDU przy wyłączaniu, ale to zdarza się sporadycznie).
Problem z Battlefieldem wygląda tak że po około 1h-2h grania komp się zacina a dokładniej:
-czarny ekran,
-zgrzytające odgłosy.
Pomaga tylko reset komputera. Wcześniej miałem problem że komp się resetował ale rozwiązałem go instalując patcha/drivera do mojego procesora. Prosił bym o wypowiedź innych osób które mają Athlony 64 x2 o wypowiedź czy mieli jakieś problemy, jak tak to jakie i jak je rozwiązali, oraz o inne podpowiedzi niekoniecznie napisane przez wyżej wymienionych posiadaczy.
Z góry dziękuje za pomoc
Piotrek
PS. Albo jestem śpiący albo nie wiem co ale przed chwilą pod moim blokiem (centrum Warszawy) przejechał konwój policyjno-żandarmowy (nie wiem jak to napisać), a w środku konwoju ciągnik siodłowy z zapakowanym czołgiem na naczepę.
PS2. Nie no wojna jakaś czy co - około 24:00 pod moim blokiem przejechało z 15-20 transporterów opancerzonych w eskorcie
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)