Teraz jest 17 lut 2025, 13:36

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 14 gru 2006, 15:07 

Nadal nic nie pomaga... no słabszy dźwięk to taki jak bym nie miał np Sub-woofera i centralnego głośnika w słuchawkach Zmieniłem na high medium itp. nic to nie dało. Wiem że panowie z Team Wilda mają Speedlinki medusy więc może ktoś pomóc?

Tytuł:
PostNapisane: 14 gru 2006, 16:49 

Panowie z Team Wilda raczej nie mają zbyt wielu pomysłów. Dlaczego :?:
Ponieważ twierdzisz, że w innych aplikacjach/grach wszystko jest ok, tylko w BF2/2142 nie... Czyli odpada wina wadliwych słuchawek. Sprawdź jeszcze raz dokładnie, czy słyszysz wszystkie kanały w Creative Speaker Connection Wizard. Jeśli tak, to wina leży tylko i wyłącznie po stronie BeeFów. Czy update'owałeś sterowniki z X-Fi do najnowszych :?: Czy masz włączony Game Mode w X-Fi podczas odpalania gry :?:

Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2006, 00:28 

Tak wszystko jest włączone i sterowniki są a co do Waszych pomysłow miałem na myśli to że gracie profesjonalnie w BFa a więc poświęcacie dużo czasu na grę itp. Ja np. jestem graczem Enemy Territory i po prostu myślałem że ktoś z was mógł mieć ten sam problem :). No cóż trzeba wysłać maila do EA... albo napisać na forum

Tytuł:
PostNapisane: 27 gru 2006, 00:33 

JEST PROBLEM WIEC TAK MAM TE KARTE creativa do laptopa ale jest jeszcze kwestia slyszalnosci a raczej nie slyszalnosci mnie przez team spika.Tak nie ma problemy przy piec + jeden ale moge tylko odsluchiwac wydawanych polecen przez komandera sam natomiast nic tylko komendy dostepne przez program BF probowalem juz wszystkich ustawien i albo pierdzialo mi z glosnikow albo slyszano moje kroki strzaly itp albo mikrofon z laptopa sciagal wszystko z otoczenia a te co mialem przy ustach nic dochodzily jeszcze sprzezenia i cholera wszystko inne .Probowalem nie ja sam jeden nawet kupilem kur.. orginalnego windowsa xp. Poddaje sie puki nie kupie stacjonarnego z najlepszym w morde Radeonem i bede mial wszystko w dupie, albo sie pochlastam

Tytuł:
PostNapisane: 27 gru 2006, 00:53 

Rozumiem, ze poprostu nie slychac Cie - mic nie dziala :?: Tak :?:
1. Podlacz mikrofon do karty (rozowe gniazdo jack);
2. Sprawdz w mikserze karty czy nad suwakiem REC masz wybrany MICROFONE a nie WHAT YOU HEAR;
3. Wlacz 20dB BOOST na malym plusiku powyzej suwaka o ktorym pisalem wczesniej;
To powinno pomoc 8) Poza tym w TeeSie wylacz aktywacje glosowa i wlacz ja na jakis klawisz :wink: Pozdro...

Tytuł:
PostNapisane: 8 sty 2007, 18:15 

Mam karte dźwiękową zintegrowaną na płycie (sniff...) Niby jakis Realtek HD Audio i ma support nawet dla 8.1.Tak się składa że mam 5.1 Creative'a zestaw.Jednak gram na normalnych dźwiękach - problem w tym że gdy włącze przestrzenny coś z nim się rypie np.Ktos strzela jakies 50 m odemnie (dość daleko) i słyszę dudnienie jakby stał obok mnie, tymczasem jak ja strzelę słyszę tylko ciche pyknięcie :( Wszystkie sterowniczki mam (chyba...?)W dźwiękowych opcjach grzebałem (niewiele dało) cóż zrobić...

Tytuł:
PostNapisane: 8 sty 2007, 23:01 

Faktycznie efekt jest niezły, słychać kroki z drugiego końca mapy a tych blisko często nie ma :lol: :lol:
Niestety jest to wina karty(większość kart zintegrowanych to ma), też mam jakąś 7.1 ale szybko ją wyłączyłem i jadę na starym SB Live!
Rada: wyłącz EAX w ustawieniach audio BF-a, to właśnie powoduje ten efekt.

Tytuł:
PostNapisane: 9 sty 2007, 00:45 

EAX włączony mam tylko tam obok jest do wybrania dźwięk przestrzenny lub zwykły. Cóż audio filem nie jestem moge spokojnie jechac na zwyklym i tak dają mocno czadu... :)

Tytuł:
PostNapisane: 9 sty 2007, 01:28 

Cravic napisał(a):
EAX włączony mam tylko tam obok jest do wybrania dźwięk przestrzenny lub zwykły. Cóż audio filem nie jestem moge spokojnie jechac na zwyklym i tak dają mocno czadu... :)

Zrób tak:
Obrazek
Jeśli masz ustawione w sterach karty dźwiękowej 5.1 to powinieneś słyszeć na wszystkich głośnikach. Te karty nie obsługują przetwornika sprzętowego(wykaz kart w pliku readme) a bez niego EAX daje efekt "reverb/chorus"(studnia/echo) i stąd ten problem.

Tytuł:
PostNapisane: 9 sty 2007, 15:53 

Mam cały czas na programowy, chodzi mi o to że jeśli włączam na sprzętowy to owszem surround jest ale słychać jak już mówiłem odgłosy czołgu oddalonego o 100 m.

Słyszę od początku na all głośnikach ale nie z surroundem , kumajta?

Tytuł:
PostNapisane: 9 sty 2007, 21:01 

kumajta, dlatego napisałem wyżej że twoja karta nie obsługuje przetwornika sprzętowego i dlatego występują takie efekty "specjalne"

Tytuł:
PostNapisane: 9 sty 2007, 23:20 

Ceny kart z X-Fi to od 260 zł(normalna) do 1000 zł(X-Fi Fatal1ty lub pr0)
http://www.komputronik.pl/katalog.php?kat=3920
A więc narazie o surround moge pomarzyć..

Tytuł:
PostNapisane: 9 sty 2007, 23:57 

Cravic napisał(a):
Ceny kart z X-Fi to od 260 zł(normalna) do 1000 zł(X-Fi Fatal1ty lub pr0)
http://www.komputronik.pl/katalog.php?kat=3920
A więc narazie o surround moge pomarzyć..

tato mi kupil takom na urodziny, naprawde dobrze sie gra z takimi bajerami. Od razu ma sie lepsze wyniki w grze, bo slychac czy nikt nie czai sie na ciebie z norzem.

Tytuł:
PostNapisane: 10 sty 2007, 00:10 
Moderator forum

Janek Ty idź spać bo bredzisz.

Tytuł:
PostNapisane: 10 sty 2007, 08:59 

Janek jaką ? Zapewne tą za 1000zł...miłych snów ... ? Btw...Nie słyszałem żeby w Battlefield 2142 dodali jakiś świst noża gdy ktoś podchodzi do ciebie od tyłu....A kamuflaż Predatora IT-33 dobrze słychać nawet na zwykłych pc-speakerach...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2