Kolejną ciekawostką jaka mnie dopadła w związku z uzytkowaniem Visty jest problem z weryfikacją orginalności systemu windows przez aktualizację genuine, nie mogacą zweryfikowac orginalności systemu i twierdzącą, że aby móc to zrobić należy aktywować system. System oczywiście był aktywowany natomiast genuin twierdził, że nie, co poskutkowało wyskoczeniem napisu w rogu stwierdzającym, że system jest nie orginalny oraz co chwila wyskakującym oknem żądającym weryfikacji orginalności systemu. Dzwoniąc do microsoftu spędzicie wisząc na słuchawce 2 godziny w celu ustalenia o co chodzi więc od razu odpalcie aplikację "cmd" (wpisać cmd w menu start w wyszukiwarce, odpalić prawym pm jako administrator, następnie wpisać komendę slui 4 i dokonać aktywacji przez telefon). Jest to jedyna opcja jeśli po aktywacji przez internet program weryfikujący microsoftu twierdzi, że windows jest nieaktywowany. Po pierwszej aktywacji w styczniu zmieniłem kartę dzwiękową oraz raz dokonałem reinstalacji systemu. Nie wiem a tym bardziej infolinia microsoftu nie wie dlaczego teraz po zainstalowaniu aktualizacji genuine wystapiła taka awaria.
_________________ lepiej być głodnym niż trzeżwym
|